3. Gün embriyolari ve tüp bebek süreci

Merhaba herkese benim ilk Opu da 15 yumurta toplandı 5 i döllendi 3 tanesi 5.güne geldi bu 3 yumurtayla 2 transfer geçirdim olumsuz oldu. 2 opuyu oldum 14 yumurta toplandı 4 tanesi döllendi hiçbiri 5. Güne gelmedi 3. Gün dondurma falan da yapmadılar. Orada o doktoru bıraktım. 3.opumda 15 yumurtam toplandı 9 tanesi döllendi 7 tanesi kendini kurtardı. Demem o ki laboratuvar o kadar önemli ki 3. Gün 5. Gün önemli değil laboratuvara güvenin. İyi bir laboratuvarla çalışın.

Ben böyle bir şeyi ilk defa senden duydum canım yumurta toplama işleminden sonra beni altı gün boyunca her gün aradılar embriyolar hakkında bilgi verdiler hatta benim üçüncü gün bir tane embriyo donduruldu sekiz hücreli kaliteli bir embriyo dün de onun transferini oldum. Riske atmamak için onu üçüncü gün dondurmuşlardı iyi ki de öyle yapmışlar çünkü diğer embriyolarımın hiçbiri altıncı güne gidemedi yani sadece bir tane embriyo oluştu o da kaliteliydi şimdi sonucumu bekliyorum
Ben de normalde buradaki süreçleri okuduğumda her gün bilgi verildiğini duruma göre dondurduklarını okudum hep. Benim ilk tüp bebek denemem. Embriyolog anlatınca şaşırdım açıkçası. Açıklaması da anlattığım gibi oldu, zaten beşinci güne gitmezse sağlıklı embriyo olmayacağını söyledi. Bunu da hiçbi zaman bilemeyiz sanırım. Acaba bunu dondurulmuş embriyo transferi olacağım için mi söyledi onu da bilmiyorum. Taze transferde mi böyle oluyor, bi bilgin var mı?

Back