Domatessiz yemek tarifi önerebilecek olan?

hawana

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2012
806
595
323
Edirne
Merhaba hanımlar :)

Sevdiğim bir kız arkadaşım görücü usulüyle evleniyor,flört dönemi olmadı dolayısıyla evlenince birbirlerini tanıyacaklar ne yerler ne içerler ne yaparlar her şey sürpriiiiiiz :34:
Ama tabi biz boş durmadık ve damat adayının hakkında çok çarpıcı bir bilgi öğrendik,beyefendi domates yemiyormuş,hayatta ağzına sürmezmiş :52:
Ama midesine düşkün bir arkadaşmış.

Arkadaşım da kara kara düşünüyor şimdi ben ne yemek yapacağım diye,domates yenmez mi yahu :37:

Ben de bizim bayanların bilmediği yoktur dedim ve buraya geldim :) Hadi bakalım domatessiz yemek alternatiflerinizi bekliyorum :56:

Sevgiler :16:

Ben de belli bir yaşa kadar domates yemezdim,yani salatada filan yemezdim.
Yemeğin içinde olursa yemeği yer,domates tanelerini ayırırdım.
Domates alerjisi yoksa,yemekte domates olması farketmeyebilir.
Domates kullanılmıyorsa,salça veya domates rendesi-püresi kullanılabilir.

Domatesi görmeye tahammülü yokmuş sanırım iş o derece ciddi.

Ama domates olduğunu hissetmezse sorun olmaz diye düşünüyoruz.
Salça der kandırırız :)

bütün yemekleri domates eklemeden yapabilir..domats ayrı ve güzel lezzet verir ama domatesin olmassı şart değil..

domates koymak şart değil ki evet daha lezzetli oluyor ama olmasada olur
alerji filan yapıyorsa zaten konmaz bilmesse birşey olmaz denmez
mesela benim eşiminde yumurta ve yumurtalı şeylere alerjisi var ve işyerinde psikolojiktir belki diyerek yumurta yok demişler
ama yiyince rahatsızlandığını görünce bu sefer korkmuşlar
eğer arkadaşınızda öyleyse domates koymasın

isi cok zor arkadasinin…domates nereye girerse lezzet verir..ama yapacak birsey yok..benim esimde mesela maydonoz dereotu gibi seyler yemez..kendime koyarim kahvaltida filan tabaga…ama erkeklerin geneli zaten otgilleri pek sevmez…dusundumde kahvaltiya arkadasin soyle guzel bol yumurtali bir menemen yapip kahvalti sefasi yapamayacaklar mi?
neyse kendine yapar o zaman arkadasin, yapacak birsey yok..

mesela ne yapabilir?

Cok var aslinda domatessiz tarif..mesela;

Kuru fasulye
Nohut yemegi
Pilav (pirinc-bulgur)
Yayla corbasi
Mercimek corbasi
Mantar corbasi
Yuvalama corbasi vs vs
Salcali makarna, yogurtlu makarna vs
Salata cesitleri (rus salatasi, mevsim salatasi, kara lahana salatasi, sogan salatasi vs vs vs)
Patates yemekleri
Patates puresi
Patates kizartmasi
Patates salatasi
Borek cesitleri (kiymali, peynirli, patatesli, ispanakli vs vs)
Biber kavurmasi
Kofte cesitleri
Tavuk yemekleri
Balik yemekleri
Patlican yemekleri (kozlenmesi, turlusu vs)
Kebap cesitleri (bol yogurtlu olur genelde)
Hamur isleri (pogacalar, kekler vs)

Bu kadar yeter herhalde…ama sunuda soyleyeyim eminim sadece yemedigi sey domates degildir bu adamin, evlendikten sonra yeni seyler duymaya hazirlikli olsun arkadasin. Ne de olsa erkek milleti, illa bi killik yaparlar :1:

bildiğim kadarıyla osmanlı zamanında domates yokmuş ve/ve ya çok az kullanılıyormuş. bu yüzden osmanlı tariflerine göz atmak faydalı olabilir. domates yerine kırmızı biber ve kırmızı biber salçası kullanabilirsiniz. domatesin yerini tutmaz tabii ki.

bir de benim eşim sevmem dediği herşeyi şu an yiyor, hem de beğene beğene..

kolay gelsin

domatesi çiğ mş yemiyor? yoksa salça,ketçap vs gibi çeşitleri de mi sevmiyor. bence bunu öğrenmesi daha kolay

Son düzenleme:
Ekşili köfte, kaymaklı patlıcan, fırında köfte patates, hemen hemen bütün zeytinyağlı yemekler, fırında kıymalı beşamelli kabak-karnıbahar-havuç, mücver, kıymalı patates, bütün kızartma ve et ızgaraları, enginar, ıspanak, akıtma, yoğurtlu mezeler kendiliğinden içinde domates veya salça barındırmayan yemekler, ilk anda aklıma gelenler bunlar hazırlamakta çok kolay ayrıca bunları. Çok zorlanacağını düşünmüyorum arkadaşınızın eşi için günde en az bir çeşit domatessiz yemek yaratmakta.

isi cok zor arkadasinin…domates nereye girerse lezzet verir..ama yapacak birsey yok..benim esimde mesela maydonoz dereotu gibi seyler yemez..kendime koyarim kahvaltida filan tabaga…ama erkeklerin geneli zaten otgilleri pek sevmez…dusundumde kahvaltiya arkadasin soyle guzel bol yumurtali bir menemen yapip kahvalti sefasi yapamayacaklar mi?
neyse kendine yapar o zaman arkadasin, yapacak birsey yok..

mesela ne yapabilir?

Cok var aslinda domatessiz tarif..mesela;

Kuru fasulye
Nohut yemegi
Pilav (pirinc-bulgur)
Yayla corbasi
Mercimek corbasi
Mantar corbasi
Yuvalama corbasi vs vs
Salcali makarna, yogurtlu makarna vs
Salata cesitleri (rus salatasi, mevsim salatasi, kara lahana salatasi, sogan salatasi vs vs vs)
Patates yemekleri
Patates puresi
Patates kizartmasi
Patates salatasi
Borek cesitleri (kiymali, peynirli, patatesli, ispanakli vs vs)
Biber kavurmasi
Kofte cesitleri
Tavuk yemekleri
Balik yemekleri
Patlican yemekleri (kozlenmesi, turlusu vs)
Kebap cesitleri (bol yogurtlu olur genelde)
Hamur isleri (pogacalar, kekler vs)

Bu kadar yeter herhalde…ama sunuda soyleyeyim eminim sadece yemedigi sey domates degildir bu adamin, evlendikten sonra yeni seyler duymaya hazirlikli olsun arkadasin. Ne de olsa erkek milleti, illa bi killik yaparlar :1:

vallahi artık o kadarını bilemeyeceğim,dua edelim tek yemeyeceği şey domates olsun :)

kolay gelsin

domatesi çiğ mş yemiyor? yoksa salça,ketçap vs gibi çeşitleri de mi sevmiyor. bence bunu öğrenmesi daha kolay

Domatesi yemeğin içinde ve çiğ olarak yemiyormuş.

Ekşili köfte, kaymaklı patlıcan, fırında köfte patates, hemen hemen bütün zeytinyağlı yemekler, fırında kıymalı beşamelli kabak-karnıbahar-havuç, mücver, kıymalı patates, bütün kızartma ve et ızgaraları, enginar, ıspanak, akıtma, yoğurtlu mezeler kendiliğinden içinde domates veya salça barındırmayan yemekler, ilk anda aklıma gelenler bunlar hazırlamakta çok kolay ayrıca bunları. Çok zorlanacağını düşünmüyorum arkadaşınızın eşi için günde en az bir çeşit domatessiz yemek yaratmakta.

Evet sen söyleyince fark ettim çok yemek varmış aslında domatessiz yapılan ama insanın aklına gelmiyor hemen :)

Cevaplarınız için teşekkürler :)

Merhaba hanımlar :)

Sevdiğim bir kız arkadaşım görücü usulüyle evleniyor,flört dönemi olmadı dolayısıyla evlenince birbirlerini tanıyacaklar ne yerler ne içerler ne yaparlar her şey sürpriiiiiiz :KK34:
Ama tabi biz boş durmadık ve damat adayının hakkında çok çarpıcı bir bilgi öğrendik,beyefendi domates yemiyormuş,hayatta ağzına sürmezmiş :KK52:
Ama midesine düşkün bir arkadaşmış.

Arkadaşım da kara kara düşünüyor şimdi ben ne yemek yapacağım diye,domates yenmez mi yahu :KK37:

Ben de bizim bayanların bilmediği yoktur dedim ve buraya geldim :) Hadi bakalım domatessiz yemek alternatiflerinizi bekliyorum :KK56:

Sevgiler :KK16:
Eğer eş adayının bir annesi varsa fikir alınabilir. Görücü usulü bir evlilikteki en son sıkıntı bu olmalı bence.

Back
X