• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Domuz eti yememem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Pinky93

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2019
2.388
2.310
83
32
Selam arkadaşlar,

Eşim Bulgaristan göçmeni ve ailesi domuz eti yiyor bunu da problem olarak görmüyorlar. Hep saygı duydum benim için sorun olmadı. 8 aydır Almanya’da yaşıyoruz buraya taşındık ve kızım kreşe başladı özellikle domuz eti olmayan yemek menüsü seçtim kızım için. Hem sağlıklı bir gıda olduğunu düşünmüyorum 17 aylık bir bebek için hem de büyüyünce yemek istiyorsa yesin ama ben şu anda buna izin vermiyorum. Eve de domuz eti almasına izin vermiyorum eşimin. Bugün benle dalga geçti. Almanya’ya geldin dinci oldun vs. Diye. Ya ne alakası var domuz yemek istemiyorum diye abartma dedim. Alkol de almıyorsun artık dedi. Emziriyorum dedim. Daha da abartınca kavga ettim. Tut ki dinci oldum sana ne içmiyorum içmicem de keyfimin kahyası mısın diye markette bağardım insan içinde. Ben mi çok alındım ya?? Hatalı mıyım? Domuz yemek zorunda mıyım alkol içmek artık istemiyorum içim almıyor olamaz mı yani?

Selam arkadaşlar,

Eşim Bulgaristan göçmeni ve ailesi domuz eti yiyor bunu da problem olarak görmüyorlar. Hep saygı duydum benim için sorun olmadı. 8 aydır Almanya’da yaşıyoruz buraya taşındık ve kızım kreşe başladı özellikle domuz eti olmayan yemek menüsü seçtim kızım için. Hem sağlıklı bir gıda olduğunu düşünmüyorum 17 aylık bir bebek için hem de büyüyünce yemek istiyorsa yesin ama ben şu anda buna izin vermiyorum. Eve de domuz eti almasına izin vermiyorum eşimin. Bugün benle dalga geçti. Almanya’ya geldin dinci oldun vs. Diye. Ya ne alakası var domuz yemek istemiyorum diye abartma dedim. Alkol de almıyorsun artık dedi. Emziriyorum dedim. Daha da abartınca kavga ettim. Tut ki dinci oldum sana ne içmiyorum içmicem de keyfimin kahyası mısın diye markette bağardım insan içinde. Ben mi çok alındım ya?? Hatalı mıyım? Domuz yemek zorunda mıyım alkol içmek artık istemiyorum içim almıyor olamaz mı yani?
Almanya farklı bir ülke, öncelikle lütfen sokakta, markette sinirinize hakim olun. İnanın çok net biliyorum. Bu tarz olaylar ileride orada vatandaşlık almanıza engel olabilir.

İkinci olarak eşiniz size takılmış bence. Sizin yediğiniz onun yemediği bir şey varsa bence siz de onu kullanın. Kokoreç?

Almanya farklı bir ülke, öncelikle lütfen sokakta, markette sinirinize hakim olun. İnanın çok net biliyorum. Bu tarz olaylar ileride orada vatandaşlık almanıza engel olabilir.

İkinci olarak eşiniz size takılmış bence. Sizin yediğiniz onun yemediği bir şey varsa bence siz de onu kullanın. Kokoreç?
Haklısınız azcık sesini yükseltince yaşlı teyzeler dik dik bakıyor. Sokakta tramvayda falan hep farkediyorum zaten yargılanmamak için çok dikkat ediyorum ama eşimin beni yargılandığını düşünüyorum artık. Çünkü buraya geldiğinden beri alkol ucuz diye afedersiniz işin ucunu kaçırdı. Ben içmiyorum diye de baya tiye alıyor beni. Ben zaten yeni bir hayata adapte olmaya çalışıyorum o bu şekilde garip hissettiriyor beni. Sinirime hakim olamadım.

Eşiniz size sataşmış siz alınganlık yapmışsınız ama dikkatimi çeken şu oldu eğer eşiniz yiyorsa eve almaya izin vermemeniz biraz anlayışsızlık olmuyor mu?
Kokuyor. 🤦🏼‍♀️ Bana zaten buradaki her şey kokuyor ama domuz fena halde kokuyor. Aldım denedim o eyle yemek yaptım ona ama dayanamadım kokusuna. Artık aldırmıyorum. Berbat bir şey.

Selam arkadaşlar,

Bağırmak değilde bu konuda baskı yapmaması gerektiğini sakince anlatın. Erkeklerin insanı biktirana kadar sataşma huyları var maalesef. Güya şaka yapıyorlar.

Bağırmak değilde bu konuda baskı yapmaması gerektiğini sakince anlatın. Erkeklerin insanı biktirana kadar sataşma huyları var maalesef. Güya şaka yapıyorlar.
Bu her şeye patlama olayı doğumdan sonra oldu bende. Sabrım kalmadı sanırım eşime karşı. Farkettim geçen hatta sabah sakin oluyorum saatler ilerledikçe içimden öfke yükseliyor yükseliyor sonra bammm olmadık şeylere patlıyorum. Almanya’ya gelmek de çok etkiledi. Kendimi uzaylı gibi hissediyorum burada. Bulgur yok arkadaş burada bulgur. Sebze yok doğru düzgün. Ben yıllarca Antalya’da sebze içinde yaşamış bir insanım. Psikolojim kaldırmıyor hiç bir şeyi artık. Başlarım domuzuna noktasındayım 😤

Evlilik her şeyi kapsıyor işte. O yüzden insan yaşam tarzı çok farklı olan biriyle evlenmemeli. Burada iş işten geçmiş maalesef. Bu konuda dini bir hassasiyetiniz varsa eşinize müdahale etmediğiniz sürece size karışmaya hakkı yok. O domuz yemek istiyorsa farklı bir kapta pişirip yiyebilir. Çocuğunuzun domuz eti yemesini istememe konusunda da haklısınız. Ama babası yedirmek istiyorsa o da kendince haklı. Sizi dincilikle itham etmeye hakkı yok. Bence abartmamışsınız ama sadece herkesin içinde sesinizi yükseltmeyin.

Bu her şeye patlama olayı doğumdan sonra oldu bende. Sabrım kalmadı sanırım eşime karşı. Farkettim geçen hatta sabah sakin oluyorum saatler ilerledikçe içimden öfke yükseliyor yükseliyor sonra bammm olmadık şeylere patlıyorum. Almanya’ya gelmek de çok etkiledi. Kendimi uzaylı gibi hissediyorum burada. Bulgur yok arkadaş burada bulgur. Sebze yok doğru düzgün. Ben yıllarca Antalya’da sebze içinde yaşamış bir insanım. Psikolojim kaldırmıyor hiç bir şeyi artık. Başlarım domuzuna noktasındayım 😤
O kadar iyi anlıyorum ki. 2 yıl oldu Hollandaya taşınalı. Normalde sakin bir insanım, sürekli eşime ve oğluma bağırmaya başlamıştım ilk geldiğim zamanlar. En küçük şeyde kavga çıkıyordu evde. Terapi aldım öyle toparladım kendimi. Göçmek hiç kolay birşey değil. Sakin kalmaya çalış, gerekirse destek al. Zaten zamanla uyum sağlıyor insan ben öyle hissediyorum. Allah yardımcımız olsun ❤️

Ben başka bir ülkede iki Hıristiyan ile beraber kalıyorum, onların bir odasını kiraladım.
Dindar değilim, alkol alırım ama domuz eti yemem Türkler hiçbir dönemde domuz eti yememiş zaten
Bu ikisi ben Türkiye'den geldim diye evde tüm tencereleri yıkamışlar ve artık domuz pişirmiyorlar eve almıyorlar dışarıda yiyorlar.
100 kere de söyledim önemli değil ben sadece yemiyorum siz pişirin diye ama saygi böyle bir şey işte.
Elin yabancısı size bu saygıyı gösteriyor ama kocanız gösteremiyor.
Bu taraftan bakınca böyle.
Fakat eşiniz tarafından bakınca da siz saygısız oluyorsunuz bu sefer.
Karışık işler.
Evlenmeden once bu konuyu konuştunuz mu?

Selam arkadaşlar,

Eşin saygısız

Bulgur mu yok ben bugün kısır yedim ama toprakmıydı yoksa 😅

ayol heryer Türk marketi siz nerdesiniz

Ayrıca alkol içmiyor diye karısını darlamakta nasıl bir karaktersizliktir kendince intikam alıyor

Selam arkadaşlar,

Alkolu şu sebepten almazdim sagligima zararli.dini açidan bakarsakta son zamanlarda alkolden basimiza oyle seyler geldiki dusundugun zaman Allah bosa yasaklamamis diyorsun.aklin bastan gitmemesi gerekiyor. Niye boyle diyorum bircok kotulugun anasindiye bosa denmiyor.fazla icilirse insan kendini kaybediyor alkolluydum aldattim alkolluyken aradim alkolluyken kaza yaptim alkolluyken dovdum aklim basimda degildi vb. Bu boyle surup gidiyor.o yuzden bende artik dini yonden bakiyorum. Ama kendi okudugum dinden günümüzün degil. Arastirdigim okudugum dinimizden.domuz etide evet yasaklanmis oldugu icin yine yemezdim yedirmezdim bu konudada dikkatliyim yurtdisindan gelen herseyi arastiririmm varmi icinde diye.aslinda sebebi hayvanin haram falan olmasi degil sozkonusu.kendi diskisini yedigi icin tamamen saglik acisindan haram kilinmis.esimle bu konularda ayni oldugumuz icin sorun yasasam karisirmiydim bilemedim kendi ne yerse yesin ama cocugum icin kendime yasak koyduklarimi onada uygulardim. Sigara dahi icmem cocugumada icirtmem.ama buyuyunce kendi yolunu cizecek onada karismiyorsun belli yastan sonra.

Kokuyor diye bir bahane olamaz yahu. Ben evlendikten sonra eşimle alıştım mesela koyun, kuzu etine. Öncesinde bana da kokuyordu hatta çıkaracaktım bir keresinde orta yere ama artık bir yemek yapacak olsam kendim tercih ediyorum. Ama eşiniz de bir garip. Tanıdığım bir sürü göçmen aile var, kimsede görmedim böyle bir heves. Avrupa’da da olsa tercih etmezler. Sizinki iyi ki doğdun Muzaffer gibi Müslüman olup haçlı gezenlerden galiba. 😁

Anmışken tekrar bi izleyelim.

Selam arkadaşlar,

Hayır kesinlikle zorunda değilsiniz. Bunun dincilikle alakası da yok. Kırmızı et yemeyen vegan olan da mı dinsiz olacak mesela? Çok saçmalamış eşiniz. Ayrıca ne yiyip ne yemeyeceginize karışması da ayrı bir saçmalık. He ama evde eşiniz yemek ister kendine yapsın. Bu özgürlüğü de siz alamazsınız. Ve bir bebek emzirirken gerçekten neden alkol icmediginize laf ediyor. Gitsin kendini gelistirsin bir zahmet. Bir bebeği var onun sağlığı mi önemli alkol mü önemli? İnsanların bu kadar özenti gibi davranip baskalarini elestirmeleri benim canimi çok sıkıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X