Konu pek bir dini inançlara yönelik olmuş bu sebeple kapatıyorum, yalnız şunu da es geçemeyeceğim domuz etinin yasak olmasının sebebi geviş getirmemesi kıskanç olmaması vs değildir gayet bilimsel bir açıklaması vardır, domuz insan fizyolojisine yakın bir hayvandır bu nedenledir ki bilim insanları domuzlar üzerinde ürettikleri organları ve hatta domuzdan alınan böbrek vb organları insanlara naklederler.
Bütün hayvanlarda virüs bulunabilir ama hayvandan insana bulaşan hastalıklar incelendiğinde en çok bulaş çoğunlukla domuzdan insanadır.
Domuz çabuk büyüyen bir hayvandır, diğer hayvanlara göre (koyun, keçi, inek, tavuk vb) büyüme hormonu, kükürt, nitrat ve nitrit oranı yüksektir kanser, kalp yetmezliği gibi hastalık yapma riski fazladır.
Domuz etindeki yüksek miktardaki yağ oranı obeziteye sebep olmaktadır, hayvanın bünyesinde barınan parazitler ki birçok hayvanda parazit vardır ama domuzdaki parazitler kendisine bir zarar vermese de insan sağlığı için tehlikelidir birçok organa yerleşir trişin hastalığına neden olurlar bildiğim kadarıyla kesin bir tedavisi de yoktur.
Domuzdaki bazı değerler aşırı yüksek olduğu için diğer hayvanlara göre insanlarda hastalık yapma, kalıcı sağlık sorunlarına sebep olma, bağışıklık sistemini çökertme gibi riskler fazla olduğundan yenmemesi daha iyidir ama ben pek çok kişiden duydum, direkt domuz yediği anlaşılmasın diye bu hayvanlara bayır danası diyorlar ve özellikle 3-5 arkadaş toplaşan erkekler afiyetle yiyorlar.