Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
buay 2 kilo deyil herhalde 1 kilo kaybetmiş olacağım.şimdi ödem tutmam var bu yüzden tam nekadar kaybetiğimi bilemiyorum.3 kilo arasında gidip geliyor.ancak en azından artık 80 leri geçmiyorum en azında 75 şi geçip tekrar düşüyorum.önceden dediğim gibi mehter takımı gibi 2 ileri 1 geri.ama güzel olanı sporumu hiç bırakmadım
derim biraz gevşedi sanki.hiç hoşlanmıyorum ancak kilo kaybederkende bu yaşanacak bir olay.ancak spora inatla devam edersem gevşemem daha az olur.yaş 43 eskisi gibi genç deyilim.yani esksi gibi zayıflasamda sıkı durmaya bilirim.böyle salça gibi olmaktanda hiç hoşlanmam.yani insanın azıcık derisinin gergin olması lazım.sarkık deri sağlıksızdır.
obez insanların aşırı zayıfladıktan sonra derilerinin çok aşırı sarktığını bir belgeselde syretmiştim.yani zayıflamak yeteeli olmuyor birde derinin toparlanması gerek.ancak çok zayıflayan obez insanların derilerilerini amaliyetla derileri toparelanıyor.obezlik çok zor bir olay.
kilo almaya başladınmı devamı geliyor.ve insan bir noktadan sonra geriye dönüşü çok zor.10 kilo fazlan varsa vermen biraz kolay ancak bu 20 ye çıktımı artık daha zor ve 30 dan sonra neredeyse imkansız gibi birşey oluyor.nasıl olsa uğraşsamda zayıflayamam diye kendini daha çok salıyor ve yeme şeklini tamamen oburluga dönüştürüyorsun.
bende olmam gereken kilodan neredeyse 18 kilo kadar fazlalığım var ve aşırı obur bir hale dönüşmüştüm.yani sadece yemeye yönelik yaşıyordum.canım ne isterse alıp yapıp yiyordum.düşünmüyordum.yani sadece yemek yetiyordu.bu beni çok mutlu ediyordu.yani yediğimde herşeyi unutup mutlu olduğumu farketim.ama eşim sağlığımı kaybetiğimi görünce beni uyardı.sağolsun hep destektir.öylelikle spor ve diyetisyene başladım.şimdi minacık adımlardada olsa eski kilomdan nerdeyse 10n kilo daha aşağısındayım ödem olunca 7 kiloya düşüyor olsun ve spor sayesindede toparlandım.öncelikle yemek alışkanlığımı değiştirmeye çalışıyorum.yani normal beslenip sporla kilo kaybetmeye başladım.kimi ay 2 kimi ay 1 kilo ve bakın kilolar gitmeye başladı.
öncelikle ayda 4-5 kilo vermaliyim olayını bir kenara bıraktım.önce yeme bozukluğumu düzelteyim sonra hareketsiz yaşamıma spor ekleyim dedim.şuanda iyiyim.yani spor ve diyet devam ediyor.buda güzel.birşeye bir noktadan başlamak zorundaydım.çok şükür başladım ve 5 aydır da bu başlangıitan daha aşağıdayım.bu başlangıcı yapmasam halen 80 kilodan fazla olacaktım.
geldiğim nokta artık 1 saat koşuyorum ve ağırlık kaldırıyorum.yürüyorum ve ne yemem ne yememem gerekeni biliyorum.sitreste deyilim bazen canımın çektiğinden 1 lokma yiyebiliyorum.2 lokmayı almamaya çalışıyorum.yani kendimi firenleyip durdurmayı otokontrolume bırakıyorum.ilaç yada biraz fazla kilo kaybedeyim telaşına kapılmasam herşey tıkırında gidiyor.diyetisyenim çok fazla kilo kaybetmiyorsun ama istikrarlı ve inatçısın dedi.doğru 1-2 kilo kaybetim diye üzülüp diyeti bırakmadım.aksine sporumuda düzene koydum.herşeyi düzenli devam etiriyorum.bana bununda çok önemli olduğunu söyledi.yani ben az veriyorum ancak diyet ve spora devam edip doktorun gel dediği saate gidiyorum.aman boşver demiyorum.bu şekilde 65-68 arasına düşene kadar devam edeceğim.
benimle doktorun daha çok işi var.yani 1 seneye yakın devam edeceğim ondan sonrada belki 6 ayda koruma için gideceğim.yani 1,5 senelik bir maraton olacak.
18 ayın daha 5 ayını geride bıraktım.aslında bazen daha az beslenip bu süreci hızlandırayım diyorum.ancak nekadar hızlı zayıflarsan okadar hızlı kilo alırsın.bu yüzden yavaş yavaş gideyim ve vücudum bunu hazmetsin.vücudum bunu hazmetmez ve hafızasına almasa normal beslenme olayı diye birşey olmaz.aslında normalş beslenme diye birşey yok.şuan ben ihtiyacım kadar olanı alıp beslşenip sporla vermem gerekeni veriyorum
insanlar diyeti bırakıp normal beslenme diye eski yeme olayına geri dönüyor.yani eski düzen beslenme devam ediyor.bundan sonra ne oluyor verilen kilolar tekrar alınıyor.koruma sırasında yapılması gereken birşeyleri yediğinde diyerini yememk.yani pilav yersen ekmek yemiyeceksin.ekmeğe yağ sürersen sebzeni yağsız yiyeceksin.karbonhidratı karbonhidratla yağıda yağla değiştireceksin.yani günlük yağ miktarın belli ise bunu aşmayacaksın yani ister ekmeğine sür ister yemeğine koy.günde 1 yemek kaşığı yağın varsa onu aşmayacaksın.
2 haftadan fazladır hayatım okadar doluki kendime hiç zaman ayıramadım.hiç dinlenemedim ve spora gidemedim.ne kilo aldım nede verdim.buğün artık yeniden spora gideceğim.sabah koşayım dedim ancak 2 haftadan sonra birden koşuyla başlamayım dedim.şimdi yürüyüşe gideceğim öğleden sonrada spor salonunda 15-20 dk koşup ısınırım yarında sahada koşarım.eski tenpomu 1 haftada yakalarım bu yüzden şimdi açık hava yürüyüşü yapacağım.sporu çok özledim.ancak 1 haftalık kızı ders çalıştırma ve 1 haftalık bahar temizliği bende ağrımadık kas bırakmadı.akşam yorgunluktan koltuk üzerinde uyuyp kalıyordum.çok şükür bitti.şimdi normal rıtin temizlik olur hep.aslında öylre pislikte çıkmadı ama alışkanlık ilaki bahar temizliği altında temiz olanlarıda kirli görüp yeniden temizliyeceksin.şimdide kendi bedenimi temizlemek için yürüyüşe kaçacağım.açık havanın ve yamurdan sonraki mis gibi kokunun tadını çıkaracağım
Ne güzel spor yapıyordum,diyet günlüğü tutuyirdum,iki senede hayatım alt üst ikdu,bir sürü dıramın ardından 70 kilodan 84 kiloya çıkdım,şimdi yeniden toplanma zamanı