• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tatlı Tarifi Dondurmalı Ve Fındıklı Burma Baklava(El açması) - Sinangil Un Sponsorluğunda

deynepnaz

Nirvana
Pro Üye
2 Aralık 2015
32.628
108.354
598
Merhaba kızlar.:KK54:
Tadını çok sevdiğim ,ilk defa yaptığım bir tarifi yarışma bahanesiyle yapmaya karar verdim.Korktuğum kadar zor olmadıHer ihtimal belki beceremem,malzeme ziyan olmasın diye yarım ölçü yaptım.:KK48:Ben beğendim,inşallah sizlerde beğenirsiniz.

Malzemeler;
IMG_1635.webp

1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
3 kaşık yoğurt
1 kabartma tozu
1 kaşık sirke(daha çıtır olması için)
3-4 bardak un
Buğday nişastası(açmak için)
bir fiske tuz

İç malzeme olarak fındık,ceviz,fıstık isteğinize kalmış

Şerbeti ben ağır şerbet sevmiyorum 4 bardak suya 3 bardaş şeker kullandım .

Yapılışı;
Önce sıvı malzemeler karıştırılır.Daha sonra un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edilir ,en az yarım saat dinlenmeye bırakılır.

IMG_1636.webp

Daha sonra hamur ceviz büyüklüğünde 40 bezeye ayrılır(ben yarım ölçü kullandığım için 20 beze çıktı )
Tatlı tabağı büyüklüğünde açılır,daha sonra 4 veya 5 beze üst üste konarak aralarına nişasta kullanılarak açılır.

IMG_1637.webp

Tek yufka açmaktan daha pratik.
Daha sonra açılan yufkalara fındık içi sepilip ,ortadan ikiye kesilip,oklavaya sarılır ve büzdürülür,yavaşça oklavadan çıkarılır,tepsiye dizilir.

Dizme işlemi bitince ben kendi yaptığıma paket yağın üçte birini+yarım bardak sıvıyağ döktüm.

IMG_1638.webp

IMG_1642.webp

Tatlı ve şerbet ılıkken dökülür.

IMG_1643.webp

IMG_1644.webp

IMG_1645.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
En sonunda.. Deynep hanım yaptı şükür tatlıyı :KK73::KK70:
Çok sevindim, en çokta ailen adına :KK70: şimdi ailenin midesi bayram edecek :KK70:(hep sen mi kıllık yapacaksın:KK53:)

Ellerine sağlık canım, cidden çok güzel görünüyor, çokta severek yaptığım tatlılardandır.. :kk77:
Başarılar dilerim :KK200:

En sonunda.. Deynep hanım yaptı şükür tatlıyı :KK73::KK70:
Çok sevindim, en çokta ailen adına :KK70: şimdi ailenin midesi bayram edecek :KK70:(hep sen mi kıllık yapacaksın:KK53:)

Ellerine sağlık canım, cidden çok güzel görünüyor, çokta severek yaptığım tatlılardandır.. :kk77:
Başarılar dilerim :KK200:
:KK57: naptin sen deynep hani bilmiyordun sen seni gidi gandırıkcı seni:KK53:

Eline sağlık Canım harika görünüyor tatlın

Sarman hiç hoş değil deynep hiç hoş degil:KK12:
Teşekkür ederim canlarım benim.:KK68:Eksikleri nasıl oldu da farketmediniz:KK53:Oğlumun okuldan gelme saatine hazırladım.Kanve ve ayran da koyacaktım ,çatal peçete de koyacaktım,zil çaldı,gelen olmuştu,dışarıya çıkmam gerekliydi,birden acele ettim hemen çektim,aşağıya indiğimde oğlum da gelmişti.Mutfakta sarmayı görünce yemiş:KK70:,kızım gülleri dağıtmış,dondurmayı mıncıklamış,dedim olduğu kadar ne yapayım,biraz eksik oldu ama neyse:KK45:

Teşekkür ederim canlarım benim.:KK68:Eksikleri nasıl oldu da farketmediniz:KK53:Oğlumun okuldan gelme saatine hazırladım.Kanve ve ayran da koyacaktım ,çatal peçete de koyacaktım,zil çaldı,gelen olmuştu,dışarıya çıkmam gerekliydi,birden acele ettim hemen çektim,aşağıya indiğimde oğlum da gelmişti.Mutfakta sarmayı görünce yemiş:KK70:,kızım gülleri dağıtmış,dondurmayı mıncıklamış,dedim olduğu kadar ne yapayım,biraz eksik oldu ama neyse:KK45:
Baklava sarma elle yenir dersin sorana :KK53:

Back
X