- Konu Sahibi burcuerdem
-
slmlar kızlar kışa hazırlık olsun diye gittigim her gıda alışverişinde yarımşar birer kilo taze fasülye almıştım hiçbi işlem yapmadan buzdolabı poşetine koyup dondurucuya koymuştum geçen yapayım bi poşetini nasıl diye bakmak istedim hiç yapmasaydım daha iyimiş :)) fasülyeler buzdan çözülünce çürük gibi bi görüntüsü wardı bıçakla bile zor kestim tad sıfırdı koku wardı neyi eksik yaptım ??? haşlayıpmı koycaktm acaba CADIARZU
Ben çiğden hiç koymadım. Domatesle beraber biraz sotelerim hafif suyunu salana kadar.
Soğuyunca atarım buzluğa çıkınca da çok güzel olur. Haşlamak değil de biraz domatesle sotelerseniz güzel olur diye düşünüyorum.
çok tşk ederim yaa gerçekten süpersiniz ilk deneyimimdi ama artık öğrendim :))
Rica ederim dolma biberde barbunyada yada kırmızı biberlerde drek atın dolaba bişey olmuyor yani ayıkladıktan sonra tabi
barbunyayıda direk atmıştım bişey olurmu yoksa onudamı atıcam yada ayıklayıpmı koyayım tekrardan
Barbunyayı ayıklayın önce yıkama filanda yapmayın sakın poşetlere koyup buzluğa atın hiç bişey olmaz ben böyle yapıyoum yıllardır
ben ayıklayıp kesip atıyorum buzluga pişirirkende çözülmesini beklemiyorum cok buzlu olmuyor zaten
ben soğanla fasulyeyi pişiriyorum biraz tuzunu yağınıda koyuyoruum tabiki öyle atıyorum difrize çıkarıncada çözülmesini bekleyip üzerine domates ekleyip pişiriyorum. taptaze yeni yapılmış gibi oluyor. çiğ koyulduğunu ilk kez burda gördüm olmazki öyle.
bence dene küçük bi poşet hazırlayıp bırak buzluga küçük bi tnecere yap bak aynen yazzın yediğimiz gibii taze çok güzel oluyoolumunekankayizsmile
Yalnız bi arkadaş buzunun çözülmesini beklemeyin demiş
Bizim aldığımız derslerde bu çok yanlış bi şey diye öğrendik
Yani buzluktan çıkardığınız besinleri,çözülmesi için dolabınızın buzluk kısmından çıkardıktan sonra alt tarafa koyup biraz orada çözülmesini bekleyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?