dondurucuya süt konulabilirmi????genelde yogurtlari hazir aliyorum.esim iki gundur eve cok sut getirdi bu sutler ciftlik sutu oluyor bir kismini yogurt yapacagim ...diger sutleride daha sonra cikarip yogurt yapmak icin kullanilabilirmi bilmiyorum ???ama baska carem yok ???ziyan etmek istemiyorum daha once dondurucuya sut koyan varmi ???
canim , markete gittigimde pastorize sutlerden cokca aliyorum ve derin dondurucumda sakliyorum.gerektikce cikariyorum. buzu acilinca kullaniyorum.her gun markete gitmek zor oluyor ve buz dolabimda da fazla yer kaplamamasi icin bu yontemi uyguluyorum. evimde iki buyuk derin dondurucum var... sende sutlerin pastorize degil anladigim kadar, sutleri kaynatip soguduktan sonra agzi kapali bir kapta derin dondurucunda saklayabilirsin..
Pastörize sütleri niye dondurucuya atıyosunuz ki :uhm: onlar zaten adı üstünde pastörize uzun süre dayanabilen sütler... Bizde pastörizeleri alıp istif ediyoruz.. Buzdolabına falan da koymuyoruz. Açtıktan sonra koyuyoruz sadece..
Çevremde de sütlerini donduranlar var ama ben nedense sütün vitaminleri gidiyormuş içinde sanki çok bakteri ürüyomuş gibi bi hisse kapılıyorum mafoldumben
Canım süt tüketemecek kadar fazla değilse sütlü tatlı falan yapmanı öneririm ben. Sütlaç puding tarzı bişeyler :sm_confused:
tesekkurler cevaplariniz icin pastorize sutleri dondurucuya koymuyorum bu gelen sutler ciftlkten has pisirilmemis olan sutlerdi ;20kilo sutu ne yapacagimi bilemedim daha sonra teyzem peynir yapti sutleri bende peynirleri koyacagim dondurucuya