dondurulmus embriyo ile eylul-ekim 2012 de baslayacaklar!!!!

feryal37

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2012
1.606
9
88
Bursa
Arkadaslar gelin birbirimize bu en zor ve mutluluga giden yolda destek olalim.
Tecrubelerimizi ve dertlerimizi paylasalim.

bende 23 eylül gibi adet görürüm sanırım o zaman başlayacagım dondurulmuşlarla rabbim inşallah hayırlı sağlıklı evlat verir ankarada siz nerede tedavi görüyorsunuz kaç dondurulmuş var

Merhaba
Ben
Bursadan yaziyorum.benim suan 2 adet dondurulmus embriyom var.
Gecen yil agustos ayinda 24 haftalik ikiz bebeklerimi erken dogumla kaybettim. Ve ocak ayinda dondurulmus tek embriyo transferi yapildi.ancak negatif sonuc aldik.
Dr um ikiz gebeligi tasiyamadigim icin tek gebelik elde etmek istiyor.eger ikiz olursa reduksiyon islemi uygularim dediginden dr un tum israrlarina ragmen tek nakil yaptirdim ama sonuc olumsuz.
Zor bir durumdayim tek tek tutma sansi az ancak iki tane tutarsada reduksiyon istemiyorum.
Senin ilk denemenmi?
Dr un nasil bir tedavi uygulayacak ve hangi tahlilleri yaptiracak yazarsan sevinirim.
Kismetse bu sefer pozitif sonuc aliriz.tekrar sil bastan baslamak maddi manevi zor.
insallah burda guzel seyler paylasir guzel anilar biriktiririz.:16:

s.a....topiginiz hayirli ugurlu olsun feryal.bir aydan fazladir okuyorum sohbetleri.yeni üye oldum kk ya..birbirinize desteginiz paylasiminiz cok hosuma gitti.benide araniza alirsaniz cok sevinirim.benim de bu konuyla ilgim var .konusmaya arkadasliginiza tecrübelerinize bilgilerinize ihtiyacim olacak.simdiden tesekkürler.tekrar hayirli ugurlu olsun bu topic herkese.umarim dogru yere yaziyorumdur:):)

DILEMIM

Hosgeldin. Bugun aklima geldi bu dosyayi acmak. Ayni zamanda tedaviye baslayan arkadaslar birbirimize destek oluruz fikir alisverisinde bulunuruz dedim.
KK ya bende kisa bir sure once uye oldum.baska bir topigim daha var ve cok guzel arkadasliklar kuruluyor.su an yuzyuze gorustuklerimde var.
Insanin kendisini anlayan insanlarla birlikte olmasi cok guzel.birkere on yargi yok ve sikintilar ortak.
Insallah burayada katilim olur ve burda hem hamileliklerimizi hemde bebeklerimizi konusuruz.:16:

merhaba..hosbuldum tesekkür ederim.Allah hepimizin muradini en kisa zamanda versin insallah.bu yollardan kimsenin eli bos dönmesin.
ben ikinci tüp denememi temmuzda yaptim.iki embriyom transfer edildi.sonucum pozitifti.18 sene sonra ilk defa hamile kalmanin sevincini yasarken testimden 5 gün sonra degerimin cook düstügünü ve kimyasal gebelik yasadigimi ögrendim.cok üzücüydü ama atlattim.Allah hepimizin üzüntülerimizi en güzel sekilde unuttursun bizlere.
ikinci denememden 6 tane dondurmam var:)ekimde onlari transfer ettirmeyi planliyorum.dondurulmus transferiyle ilgili pek bilgim yok.bildiklerinizi paylasirmisiniz lütfen:)

Merhaba
Ben
Bursadan yaziyorum.benim suan 2 adet dondurulmus embriyom var.
Gecen yil agustos ayinda 24 haftalik ikiz bebeklerimi erken dogumla kaybettim. Ve ocak ayinda dondurulmus tek embriyo transferi yapildi.ancak negatif sonuc aldik.
Dr um ikiz gebeligi tasiyamadigim icin tek gebelik elde etmek istiyor.eger ikiz olursa reduksiyon islemi uygularim dediginden dr un tum israrlarina ragmen tek nakil yaptirdim ama sonuc olumsuz.
Zor bir durumdayim tek tek tutma sansi az ancak iki tane tutarsada reduksiyon istemiyorum.
Senin ilk denemenmi?
Dr un nasil bir tedavi uygulayacak ve hangi tahlilleri yaptiracak yazarsan sevinirim.
Kismetse bu sefer pozitif sonuc aliriz.tekrar sil bastan baslamak maddi manevi zor.
insallah burda guzel seyler paylasir guzel anilar biriktiririz.:16:

feryalcım çok üzüldüm kaybın için bende 2 kez 3 aylık ikizlerimi, 21 haftalık kızımı ve 7 haftalık bir düşükle toplamda 4 gebelik kaybım var

bursada tedavi görüyorum ben pembemavi nevin hanımın hastasıyım

bu gün yeni tedavim başladı LENFOSİT AŞI yöntemiyle başladık bakalım hayırlısı ekim sonu dondurulmuşların transferi için hazırlığa başlıycaz

benim 4 dondurulmuşum var 3 tanesi 1.kalite 1 tanesi 2. kalite doktorum 3 kaliteliyide transfer ediceni söyledi bu ilk dondurulmuş transferim olucak biraz korkuyorum ama doktoruma güveniyorum kendimi ona bıraktım

senin merkez ve doktorun kim ?

merhaba..hosbuldum tesekkür ederim.Allah hepimizin muradini en kisa zamanda versin insallah.bu yollardan kimsenin eli bos dönmesin.
ben ikinci tüp denememi temmuzda yaptim.iki embriyom transfer edildi.sonucum pozitifti.18 sene sonra ilk defa hamile kalmanin sevincini yasarken testimden 5 gün sonra degerimin cook düstügünü ve kimyasal gebelik yasadigimi ögrendim.cok üzücüydü ama atlattim.Allah hepimizin üzüntülerimizi en güzel sekilde unuttursun bizlere.
ikinci denememden 6 tane dondurmam var:)ekimde onlari transfer ettirmeyi planliyorum.dondurulmus transferiyle ilgili pek bilgim yok.bildiklerinizi paylasirmisiniz lütfen:)

rabbim tekrar aynı üzüntüyü yaşatmasın biran önce göndersin sana meleğini (aminnnnnnnnnnnnnn)

bebeklerini kaybetmissin cok üzüldüm.insallah bu sefer kucagina almak nasip etsin rabbim.hamileligin neden sonlandigini ,neden ikiz hamilelik tasiyamadiginin sebebini biliyormusun?
aslinda ikiz hamileligi bende takiyorum kafama.su sebepten bende kan pihtilasmasi var.bu sorun olan annelerin bebekleri 40 haftayi doldurmadan aliniyormus.bide ikiz olursa ikizler zaten kücük oluyorlar birde erken dogurunca nasil olur bilemiyorum ki..ama iki tane embriyoyla sansimizda ikiye katlaniyor tutma sansimiz.oda var.bunuda sorucam haftaya doktoruma.
Allah hakkimizda hayirlisini nasip etsin.

mavielle cook tesekkür ederim.senin hikayeni test günümü beklerken okumustum tüylerim diken diken ve aglayarak .hic aklimdan cikmiyor.senin sabrina azmine inancina hayran oldum.kudretli merhametli rabbim sana yasadiklarini enn güzel sekilde unuttursun.cani gönülden diliyorum.sen harika bi anne olursun bunu O`da biliyordur.rabbim bu defa meleklerini sana bagislasin ve sinavini bitirsin artik insallah.hepimizin de.....
tedavin hayirli ugurlu olsun.tedaviye basladigini okuyunca cok sevindim:))bu sefer yavrularini kucagina alirsin insallah Allahin izniyle.dua edicem.hepimizin dualari makbul olsun amiiinnn.:)

bebeklerini kaybetmissin cok üzüldüm.insallah bu sefer kucagina almak nasip etsin rabbim.hamileligin neden sonlandigini ,neden ikiz hamilelik tasiyamadiginin sebebini biliyormusun?
aslinda ikiz hamileligi bende takiyorum kafama.su sebepten bende kan pihtilasmasi var.bu sorun olan annelerin bebekleri 40 haftayi doldurmadan aliniyormus.bide ikiz olursa ikizler zaten kücük oluyorlar birde erken dogurunca nasil olur bilemiyorum ki..ama iki tane embriyoyla sansimizda ikiye katlaniyor tutma sansimiz.oda var.bunuda sorucam haftaya doktoruma.
Allah hakkimizda hayirlisini nasip etsin.

hamileliklerim sırasında 7.haftada başlayan kanamalarım oldu

1.gebeliğim 7 haftalık düştü genelde ilk bebekler düştüğü için çokta önemsemedim

2.gebeliğimde ikizlerimin durumu iyidi fakat arada kanamalarım oluyordu yine kanamamın olduğu bir gece balıkesirde yaşadığım için doğumevine koştuk hemen ve doktor hamileliğimin 11.haftasında olduğum için tedavi edemiceni çünkü avrupa standartlarına göre 3 ayda düşen bebeklerin özürlü kabul edildiğini benimde 12.haftada yapılcak tarama test sonucumda eğer sağlıklı sonuç alırsa tedavi ediceni söyledi beni yatırdı hastaneye 3 gününm vardı teste hiç bir ilaç hiç bir şey yapmadı ve bekledim günümü ama malesef test yaptırmaya kalmadan düşük yaptım ve devler hastanelerinde kromozom testi pahalı diye yapılmıyormuş bizde bunu bilmiyorduk bebekler patolojıye gitti ve sadece özürlü deil sağlıklı raporu geldi

3.hamileliğimde ikiz başladı hamileliğim ve bebeklerden biri gelişmedi diğeri iyi gelişti fakat gelişmeyen bebeği atmak için uğraşatı bünye tam 16 hafta kanamam oldu ve hastanelerde geçti zamanım . bu hamileliğmde tüp bebek işlemimi yapan merkezde devam etmiştim ve kanamaları kesmek için kullanılan ilaçlar bebeğimin suyunu azalttı ve 21.haftada doğum yaptım

4.gebeliğimde ikiz bebeklerim çok iyidi ve çok sağlıklılardı kanama problemim çok olmadı iyi gidiyordu hamileliğim sorunsuzdu fakat bir sabah uykumdan uyandığımda bişiler geldiğini hissettim kanamam başladı sandım ve lavaboya koştum gördüğümle şok oldum bebeğimdi gelen normal doğum gibi gelmişti çığlık atmamla diğeride geldi elleri ayakları gözleri parmakları herşeyi belliydi biri kız biri erkekti ve şok yaşadık ne kanamam omuştu nede ağrım uykumda gelmişlerdi hemen merkeze gittik kromozom analizine gitti bebekler ve sonuç benim bünyem eşimden gelen bazı kromozomları kabul etmiyormuş ve bebekleri yabancı madde gören bağışıklık sistemim atmak için elinden geleni yapıyor kanamalarım bu yüzdenmiş

şimdi LENFOSİT AŞI uygulamasını yapıcaz bu gün ilk aşımı oldum

eşimden 10 tüp kan aldılar ve 1 saatlik işlemle bunu serum haline getirip bana enjekte ettiler yani benim bünyemi eşime hazırlıyorlar 3 kez uygulanacak bu aşı ve 3.aşıdan sonra dondurulmuşlarım transfer edilecek ve gebelik oluşunca 7.haftada tekrar aşı yapılacak

inşallah bu aşı derdime çare olur bebeğime kavuşurum.

mavielle cook tesekkür ederim.senin hikayeni test günümü beklerken okumustum tüylerim diken diken ve aglayarak .hic aklimdan cikmiyor.senin sabrina azmine inancina hayran oldum.kudretli merhametli rabbim sana yasadiklarini enn güzel sekilde unuttursun.cani gönülden diliyorum.sen harika bi anne olursun bunu O`da biliyordur.rabbim bu defa meleklerini sana bagislasin ve sinavini bitirsin artik insallah.hepimizin de.....
tedavin hayirli ugurlu olsun.tedaviye basladigini okuyunca cok sevindim:))bu sefer yavrularini kucagina alirsin insallah Allahin izniyle.dua edicem.hepimizin dualari makbul olsun amiiinnn.:)

teşekkür ederim canım demek hikayemi biliyordun bende uzun uzun anlattım :)))

biliyormusun bazen ben bile inanamıyorum bu azmime ama son kaybım beni mahvetti inan en acısı buydu onları görmek rabbim her uzvunu yaratmış bebeklerime sadece ömür vermemiş ona sığınmaktan başka çarem yok inşallah benim için artık ol derde bebeklerim olur eşime kalsa kabullenmek en mantıklısı o hayatı kendine zehir etme olmuyorsa bundada vardır hayır diyip artık olmucanı kabullenmemi istiyor ama malesef ben yapamıyorum yarım kalan hamileliklerim elbet bir gün tamamlanıcak nasıl vaz geçebilirimki anne olmaktan oda haklı kendince her seferinde yıkıldığımı görüyor ne para ne pul hiç birşey çare olmuyor adamcağızın elinden birşey gelmiyor en çok onun için dua ediyorum rabbim emeklerini boş çıkarmasın benim mutlu olmam için çok para döktü bu yolda allah ondanda razı olsun

Bizler anneligin zorlugunu daha karnimizda büyütmeden, kucagimiza almadan, yüzünü görmeden algiliyoruz.onlar daha vücudumuzda filizlenmeden basliyor sizimiz.anneligin sorumlulugunu endiselerini korkularini taa derinden onlara sahip olmadan yasiyoruz.ne diyelim demekki kaldirabilicez ki Allah vermis bu zorlugu bizlere.ben bile daha 5 gün varligini hissettigim bebegime öyle baglanmistim ki..Allah kimseye evlat acisi yasatmasin.
insallah bebeklerimizin sevgisiyle, gülücükleriyle, annelik duygusunun tadiyla hayal kirikliklarimizi unuturuz.innsaallahh bundan sonra tek zorlugumuz bebeklerimizin bakimi,tatli telaslari olsun:)
derdi veren dermaninida vermistir.ben cok umutluyum senin bu lenfosit asisi tedavinden.bu sefer olacak Allahin izniyle..

Kayiplarin cok buyuk ve cok aci.rabbim buyuk sabirlar versin.
Ben A.R.T PROF.DR OSMAN DEVELIOGLU na gidiyorum.kismetse bende ekim de adetle tedaviye basliycam.
Insallah bu sefer hersey gonlune gore daha dogrusu herkesin gonlune gore olur.
Yolumuz zor ve uzun ama insallah basaricaz.
Kayiplarimizin acisini omur boyu icimizde tasiycaz ama insallah gelen bebeklerimiz bize guc verecek.
insallah guzel bir arkadasligin baslangici olur.
Iyi geceler.:16:

Allah'ım sizlere inşallah hayırlısıyla sağlıklı sıhhatli evlatlar versin..

Mavielle hikayeni okudum ben de.. inan ne diyeceğimi bilmiyorum,mahvoldum..

İnşallah sen ve tüm bebek sahibi olmak isteyen arkadaşlar yavrularına kavuşurlar.

Hamilelerin duası çabuk kabul olurmuş öyle diyorlar..
sizler için bu gece dua edeceğim kızlar..
sizler ve sizin gibi anne olma yolunda mücadele edenler için..

okuduklarıma çok duygulandım, zorlu yollardan geçiyorsunuz, rabbim size sağlık sabır versin inşallah..

Azminiz için de hepinizi kutluyorum sizler çok güçlü kadınlarsınız...

Dualarım sizler için kızlar..

DILEMIN

Kan pihitilasmasi artik buyuk bir problem degil.yeterki bastan bilinsin.
Keske ilk hamileligin oncesi gerekli testler yapilsaydi.su an genelde tum tup bebek yaptiranlar onlem amacli genelde hamileligimizi yatarak gecirdigimiz icin celexsone 0.4 kan sulandirici igne kullaniyor.bende kullandim.senin ozellikle pihtilasma sorunun oldugu icin ayni igenenin 0.6 lik olanini kullanman gerekiyor.dr gittiginde bu konuyu ozellikle konus.

MAVIELLE
4. Gebeligim dedigin ikizlerini kacinci haftada kaybettin.anlattigin servikal yetmezlige benziyor.agri sizi ve kanama olmamasi.
Bircok arkadasimiz bu sekilde kayiplar yasadi.
12.haftadan itibaren vajinal rahim agzi olcumu yapilmasi ve eger 2.5 cm ve altina djserse dikis atilmasi gerekiyor.
Sana boyle bir olcum yapildimi hamileliklerinde.
Heleki ikiz gebeliklerde bu sorun daha bir on plana cikiyor.
Ileriki hafta bebek kayiplarinin en buyuk sebeplerinden biri bu sorun.
insallah bu sefer hersey yolunda gider ve hamilelik haberini birlikte kutlariz.

DILEMIN

Kan pihitilasmasi artik buyuk bir problem degil.yeterki bastan bilinsin.
Keske ilk hamileligin oncesi gerekli testler yapilsaydi.su an genelde tum tup bebek yaptiranlar onlem amacli genelde hamileligimizi yatarak gecirdigimiz icin celexsone 0.4 kan sulandirici igne kullaniyor.bende kullandim.senin ozellikle pihtilasma sorunun oldugu icin ayni igenenin 0.6 lik olanini kullanman gerekiyor.dr gittiginde bu konuyu ozellikle konus.

MAVIELLE
4. Gebeligim dedigin ikizlerini kacinci haftada kaybettin.anlattigin servikal yetmezlige benziyor.agri sizi ve kanama olmamasi.
Bircok arkadasimiz bu sekilde kayiplar yasadi.
12.haftadan itibaren vajinal rahim agzi olcumu yapilmasi ve eger 2.5 cm ve altina djserse dikis atilmasi gerekiyor.
Sana boyle bir olcum yapildimi hamileliklerinde.
Heleki ikiz gebeliklerde bu sorun daha bir on plana cikiyor.
Ileriki hafta bebek kayiplarinin en buyuk sebeplerinden biri bu sorun.
insallah bu sefer hersey yolunda gider ve hamilelik haberini birlikte kutlariz.

feryalcim servikal yetmezliğim yoktu bebkler eğer servikal yetmezliğinden ötürü düşseydi keseleriyle birlikte düşerdi benimkiler keseden çıkmış sadece bebek olarak geldi keseleride sularıda duruyordu kürtajla aldılar bu durumuda bağışıklık sistemimin bebekleri kabul etmemesine bağladılar.zaten tüm hamileliklerimdede yatttım annem vardı yanımda sadece yemek ve wc için kalktım ama nasip deilmiş 4.gebeliğim 13 haftada düşükle sonuçlandı.

Allah'ım sizlere inşallah hayırlısıyla sağlıklı sıhhatli evlatlar versin..

Mavielle hikayeni okudum ben de.. inan ne diyeceğimi bilmiyorum,mahvoldum..

İnşallah sen ve tüm bebek sahibi olmak isteyen arkadaşlar yavrularına kavuşurlar.

Hamilelerin duası çabuk kabul olurmuş öyle diyorlar..
sizler için bu gece dua edeceğim kızlar..
sizler ve sizin gibi anne olma yolunda mücadele edenler için..

okuduklarıma çok duygulandım, zorlu yollardan geçiyorsunuz, rabbim size sağlık sabır versin inşallah..

Azminiz için de hepinizi kutluyorum sizler çok güçlü kadınlarsınız...

Dualarım sizler için kızlar..

rabbim dualarını kabul etsin inşallah çok saol

sende sağlıklı bir şekilde bebeğine kucağına al inşallah allah analı babalı büyütsün cnm.

destegin icin cok tesekkürler.. moral verdin duanla desteginle.Allah razi olsun evladinla saglikli mutlu günler gecirmeni nasip etsin.

kan sulandirici clexana puregonla birlikte basladim 0,4 mg.biliniyordu pihtilasma oldugu.ancak hamile kaldiktan sonra dr um ayni dozu yazdi artirmadi ignenin dozunu ve ek olarak ne aspirin ne baska igne vermedi.neden gelismedi embriyo diye sordugumuzda kaninda pihtilasmadan dolayi olabilir dedi düsünebiliyomusun.ben arastirdiktan sonra ögrendim ki ignenin dozu bana göre degilmis.yani dr um bile bile hemde cok büyük hata yapti.zaten tam olmayan güvenim iyice sarsildi.haftaya görüsmeye gidince ilk sorum bu olacak zaten.bu arada ben almanyada yasiyorum.

Back
X