• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dondurulmus embriyo ile eylul-ekim 2012 de baslayacaklar!!!!

Artık fışkırarak geliyor bendem pompa neden sütü azaltsınki ? Kaşıkla da eziyet ediyosun kendine biz dr brown un kolik önleyen yavaş akış biberonunu aldık sağıp onla veriyorum çok rahat memeyi de bırakmadı ama muhakkah biberondan önce unutmaması için göğsümü emzirdim bem şimdi hiçbir sorun yok. Benim bebeğim de çabuk yoruluyor boşaltamıyor göğsümü daha çok anne sütü alsın diye bineron en mantıklısı ve sağmak tabi ne kadar içtiğini görüyorum içim rahat eediyor benim kızım da 2800 doğdu 2660 île tabırcu oldu şimdi 3500 kg merak etme çabuk toparlanır ama besle sıksıl 2 saatte bir besle tüm anne sütünü ver doymuyorsa mamamtakvşyesi yap canım.

Pompa neden sütü azaltıyor diyolar anlamıyorum :(

canım pompa sütü azaltmıyo bunu bende denedim bir mememi kızım hiç almadı onu pompa ile sağdım azda olsa arttı ama senin dediğin gibi fışkırmıyo benim sütüm inş bigün fışkıracak kuzum mememden doyacak diye umutla bekliyorum

canım maşallah kuzuna güzel toparlamış benbim meleğim doğumda sonra kilo kaybı yaşamafdı ama ilk 15 günde fazladfa almadı senin kuzu iyi toparlamış benim kıuzumun doğduğu kiloya gelmiş

canım sütüm yetmiyor biliyorum hala mama veriyorum, bende de o biberondan var hastanedeyken 1 gece verdik dr kızdı o yüzden cesaret edemiyorum tekrar vermeye, meme ucum büyük olduğu için kahverengi bölgeyi tam alamıyor sanırım o yüzden süt gelmiyor.
masallah iyi toparlanmış fındığın benimki 11 günlük 2900 kg:( yarın dr a götüreceğim
bana da saçma geldi pompanın sütü azaltması aralık anneleri forumunda birileri yazmıştı, tedirgin oluyorum bende ama dediğin gibi ne kadar içtiğini görmek açısından güzel oluyor

canım benim gözün aydın rabbi evladına sağlıoklı hayırlı uzun ömürler nasip eylesin rabbim analı babalı büyütmeyi nasip eylesin inş

canım benim memelerime süt gelsin diye hastanede hemşireler çok sıktı ve bir mememi yara ettiler hatta ucu içeri battı ve ucu olmadığından kızım bir mememi hiç almadı diğeride süt daha bol bol gelmediğinden bebeğime yetmedi hastanede de evdede mama verdik hep biberonla doktorumda dedi zaten bebek ilk 15 dakikada memedeki sütün %80 boşaltır iki memeni 15 dakika emzir sonra mama ver dedi ve ilk önce memeyi ver sonra mamayı dedi bende öyle yapıyom hatta emdikten sonra biberonu verince meme ucu tutmaya çalışır gibi ağzını açıyo yavrum sende biberon ver ama önce memeni sonra mamayı ver sıkınntı yaşamazsın allahın izniyle

feryal canım ne aşamadasın meleğin nasıl inş sende vakitlice sağlıkla kavuşursun meleğine arada yaz haberdar et bizi kendinden canım

Selam kızlsr bende de durumlar aynı hala mama takviyesi yapıyorum ben direk sağıp biberonla veriyorum sütümü. Hatamı esiyorum bilmiyorum ama ememiyor zilli kavga ediyor memeyle bazen alıyor emiyor yuttuğunu duyuyorum ama sonra sağıp boşaltıyorum bir de bakıyorum ki tüm sütler duruyor ben de sağmadan kurtulmak istiyorum dışarı çıkmaya başlayınca çok zor olacak ama böyle de tüm sütümü içiyor o güsel oluyor . Sütüm sanki gündem güne artıyor 50 cc süt içince mama istemiyor demekki doyuyor süt az da olsa doyurması önemli yoksa ağlar ve uyumaz ama güzelce 2 saat uyuyor. İnşallah en kısa zamanda kurtuluruz pompalardan

dün dr a götürdüm bebeğimi çünkü hiç büyümediğini fark ettim, tam da düşündüğüm gibi olmuş zaten 2950 doğan kızım 10 günlükken 2690 çıktı, baya kilo vermiş yani:14: dr günde 3-4 kez 60 cc mama ver dedi, pompa olayını söyledim, bebeğin emerek doyup doymadığını anlamıyorum o yüzden sağarak veriyorum dedim, dr da hiçbir pompa bebekten daha iyi göğüsü sağamaz emzir anlarsın dedi. nasıl anlayacağım anlamadımkiiiiiii, kızım meme emerken yarım saat içinde uyuyor, yutkunmasını kontrol edeyim diyorum ama guluk guluk yapmıyor çok da... sahip olana kadar bi uğraştık sahip olduktan sonra daha çok abooooooooooooov:5:

Ben de bugece sağım yapmayıp kalktıpımda emzireyim dedim 5 dk zor emdi uyudu 10 dk uyandırmaya uğraştım olmadı aç uyudu sonra ytırdım biraz uyudu gene uyandı gene aynı 5 dk çekmiyor dalıyor yine top atsan uyanmical öyle derin uyuyo dayanamadım sağdım 40 cc süt çıltı içirdim kalkınca onu hiç gözleri bile açmadan lakır lakır içti:) hazıra alıştı çekmek isteyor çabuk yoruluyor. Göğsümden emzirecemi anlayınca süt aağım işini kolaya bağladım insan alışımca kolay geliyor evde sorun yol ama dışarda nalarız bilmem:(

Selam kızlsr bende de durumlar aynı hala mama takviyesi yapıyorum ben direk sağıp biberonla veriyorum sütümü. Hatamı esiyorum bilmiyorum ama ememiyor zilli kavga ediyor memeyle bazen alıyor emiyor yuttuğunu duyuyorum ama sonra sağıp boşaltıyorum bir de bakıyorum ki tüm sütler duruyor ben de sağmadan kurtulmak istiyorum dışarı çıkmaya başlayınca çok zor olacak ama böyle de tüm sütümü içiyor o güsel oluyor . Sütüm sanki gündem güne artıyor 50 cc süt içince mama istemiyor demekki doyuyor süt az da olsa doyurması önemli yoksa ağlar ve uyumaz ama güzelce 2 saat uyuyor. İnşallah en kısa zamanda kurtuluruz pompalardan

canım bende sağdım verdim ilk başlarda baktımki biberona alıştı memeyi almak istemiyo hep kavga adiyo memeyle bende sağmayı bıraktım memede ne kadar varsa onu emsin diye bazen güzel emdi bazen az ama yinede memeyi alsın diye daha sağmadım önce memeyi verip ardından mamayı verince zaten sıkıntı olmuyo doktorumda öyle söyledi üç damlada memenden alsa bebeğine ilaçtır diye sütüm bol değil ilk anda geleni alıyo oda yeterli gelmiyo aç kalıyo mamayı mecburi veriyom herşey bebişlerimiz için rabbim hayırlı sağlıklı uzun ömürler versin bu günlertde geçiyo

dün dr a götürdüm bebeğimi çünkü hiç büyümediğini fark ettim, tam da düşündüğüm gibi olmuş zaten 2950 doğan kızım 10 günlükken 2690 çıktı, baya kilo vermiş yani:14: dr günde 3-4 kez 60 cc mama ver dedi, pompa olayını söyledim, bebeğin emerek doyup doymadığını anlamıyorum o yüzden sağarak veriyorum dedim, dr da hiçbir pompa bebekten daha iyi göğüsü sağamaz emzir anlarsın dedi. nasıl anlayacağım anlamadımkiiiiiii, kızım meme emerken yarım saat içinde uyuyor, yutkunmasını kontrol edeyim diyorum ama guluk guluk yapmıyor çok da... sahip olana kadar bi uğraştık sahip olduktan sonra daha çok abooooooooooooov:5:

canım benim bebeklerde ilk hafta kilo kaybı muhakkak oluyo 15 20 günden sonra kilo alımı başlıyuo zaten benim meleğimde kilo kaybı olmadı ama ilk 15 gün sadece 110 gr almıştı ve ondan sonra ki haftalarda açığıkapadı canım bende emzirirken öyle yutkunuyomu yutkunmuyomu diye bakıyom zaten süt gelmediğinde meleğim yaygarayı koparıyo ondan sende anlarsın ama bıraz daha büyüdüğünde seninkide aynını yapıcak canım rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip eylesin evlatlarımızı

Ben de bugece sağım yapmayıp kalktıpımda emzireyim dedim 5 dk zor emdi uyudu 10 dk uyandırmaya uğraştım olmadı aç uyudu sonra ytırdım biraz uyudu gene uyandı gene aynı 5 dk çekmiyor dalıyor yine top atsan uyanmical öyle derin uyuyo dayanamadım sağdım 40 cc süt çıltı içirdim kalkınca onu hiç gözleri bile açmadan lakır lakır içti:) hazıra alıştı çekmek isteyor çabuk yoruluyor. Göğsümden emzirecemi anlayınca süt aağım işini kolaya bağladım insan alışımca kolay geliyor evde sorun yol ama dışarda nalarız bilmem:(

canım bebeğin azda olsa emmiş oda ona kısa sürelide olsa yetmiş benim kızımda emerken memede uyuyo ama eskiden derinleşirdi şimdi bebede uyurken bile çekiyo damlada olsa midesine gidiyo yani bebeğin büyüdükce emme refleksi dahada gelişecek sen memeyi ihmal etme canım

ercelf feryal g090 yeni yılınız kutlu olsun yavruların ızla nice sağlıklı mutlu yıllar geçirmeniz dileğiyle

canım bende sağdım verdim ilk başlarda baktımki biberona alıştı memeyi almak istemiyo hep kavga adiyo memeyle bende sağmayı bıraktım memede ne kadar varsa onu emsin diye bazen güzel emdi bazen az ama yinede memeyi alsın diye daha sağmadım önce memeyi verip ardından mamayı verince zaten sıkıntı olmuyo doktorumda öyle söyledi üç damlada memenden alsa bebeğine ilaçtır diye sütüm bol değil ilk anda geleni alıyo oda yeterli gelmiyo aç kalıyo mamayı mecburi veriyom herşey bebişlerimiz için rabbim hayırlı sağlıklı uzun ömürler versin bu günlertde geçiyo

işte ben de emzirince az anne sütü içtiğini bildiğim için içim rahat etmiyor hepsini bitiremiyor sütlerin bu sefer daha çok mama vermek zorunda kalırım diye endişe duyuyorum ama göğsümdem emzirmeyi inan çok istiyorum çok kolay em rahatı o. ben limdi onu uyutup sütümü sağıyorum uyanınca sağdığımı veriyorum uyuyunca yenisini sağıyorum bir sonraki öğün için e haliyle süt 2 saat bekliyor maksimum 6 saate kadar bekleyebiliyor ve bakterilere karşı çok dirençli olurmuş anne sütü kolay kolay bakteri üremezmiş. ama yine de göğsümden emzirdiğim gibi olmaz.
bir de benim kızım 2900 kg iken doktor mamayı arttırın sütü de sağıp verin dediği zaman kızım çok iştahlıydı tüm anne sütünü içip üzerine de 60 cc mama içiyordu. 8 günde 500 gr almıştı. şimdi o kadar iştahlı değil aynı anne sütünü içip üzerine 30 cc mamayı zor bitiriyor belki süt doyuruyordur ama yine de az içiyor eşim de depoları doldurdu kilo aldı o zayıfken çok ihtiyacı vardı şimdi toparladı ondan az içiyor diyor ama iştahsız yine de. günde 750 cc beslenmesi gerekirken bazı günler 400 cc yi geçemiyor. neden acaba sizde de oluyormu ara sıra iştahsızlık.

canım bebeğin azda olsa emmiş oda ona kısa sürelide olsa yetmiş benim kızımda emerken memede uyuyo ama eskiden derinleşirdi şimdi bebede uyurken bile çekiyo damlada olsa midesine gidiyo yani bebeğin büyüdükce emme refleksi dahada gelişecek sen memeyi ihmal etme canım

evet emip 45 dk uyudu demekki o kadar yetti direnip hep emzirmek lazım ama ben de uykuya yenik düşüyorum hemen doysun ve uyusun istiyorum gündüz de gecede hep onunla ilgileniyorum vücudum dinlenmek istiyo. gündüzleri güzel emiyor artık memeyi güzel tutuyor sağolsun pompa ile çekmekten iyice çıktı artık göğüs uçlarım o işe de yaradı bari :)

sen kaç cc mama veriyosun memenden emzirdikten sonra? hangi mamayı kullanıyorsunuz. biz şuan similac veriyoruz.

işte ben de emzirince az anne sütü içtiğini bildiğim için içim rahat etmiyor hepsini bitiremiyor sütlerin bu sefer daha çok mama vermek zorunda kalırım diye endişe duyuyorum ama göğsümdem emzirmeyi inan çok istiyorum çok kolay em rahatı o. ben limdi onu uyutup sütümü sağıyorum uyanınca sağdığımı veriyorum uyuyunca yenisini sağıyorum bir sonraki öğün için e haliyle süt 2 saat bekliyor maksimum 6 saate kadar bekleyebiliyor ve bakterilere karşı çok dirençli olurmuş anne sütü kolay kolay bakteri üremezmiş. ama yine de göğsümden emzirdiğim gibi olmaz.
bir de benim kızım 2900 kg iken doktor mamayı arttırın sütü de sağıp verin dediği zaman kızım çok iştahlıydı tüm anne sütünü içip üzerine de 60 cc mama içiyordu. 8 günde 500 gr almıştı. şimdi o kadar iştahlı değil aynı anne sütünü içip üzerine 30 cc mamayı zor bitiriyor belki süt doyuruyordur ama yine de az içiyor eşim de depoları doldurdu kilo aldı o zayıfken çok ihtiyacı vardı şimdi toparladı ondan az içiyor diyor ama iştahsız yine de. günde 750 cc beslenmesi gerekirken bazı günler 400 cc yi geçemiyor. neden acaba sizde de oluyormu ara sıra iştahsızlık.

evet emip 45 dk uyudu demekki o kadar yetti direnip hep emzirmek lazım ama ben de uykuya yenik düşüyorum hemen doysun ve uyusun istiyorum gündüz de gecede hep onunla ilgileniyorum vücudum dinlenmek istiyo. gündüzleri güzel emiyor artık memeyi güzel tutuyor sağolsun pompa ile çekmekten iyice çıktı artık göğüs uçlarım o işe de yaradı bari :)

sen kaç cc mama veriyosun memenden emzirdikten sonra? hangi mamayı kullanıyorsunuz. biz şuan similac veriyoruz.

canım doktorum dediki bebeğin ilk 15 dakikada memenin %80 emer boşaltır 15 dakika doyasıya çekip memeden emdikten sonra diğer memenide 15 dakika emzir baktınki doymadı 100ml mama ver dedi ama günlük 3 biberon mama veriyom hepsini tüketemiyo bazen aralıklarla tükettiği oluyo mesela benim kızımında günlük 600ml daha çok mama tüketmesi lazım ama demekki mememde eksiği tamamlıyo zaten önce memeyi veriyom tam sonunu getirmesede damla damla gelene kadar emiyo zaten benim sütüm fazla yok sağdığımda 100ml çıkmıyodu 2 mememden yinede mama veriyodum sağdığım halde inş artar diyom ne bulduysam içiyom sütüm olsun diye

canım gece bende mememi hemen emsin mama verip uyutayım uyuyayım diye gözüne bnakıyom kızımın ama nerde uyuması şöyle dursun geceden sabaha 4 5 6 ya kadar uyanık duruyo bi meme bi mama sabahlıyoz inş uykularıda emmeleride düzene girer canım

canım arada bebişlerde yemelerinde azalma çoğalma oluyo benim kızım bazen bakıyom bıraz emiyo uyuyo onunla 4 saat uyuyo bazende hem emip hem mama yediği halde zor doyuyo bazen 110ml mama bile yetmiyo bazen 50ml yeterli geliyo

yakında kontrole gittinmi canım mbebişin nasıl boyu kilosu

bide kaç santim doğdu merak ettim

benim kızım 51 santim 3450gr doğdu

doğurana kadar bir uğraştık doğduktan sonrada bu miniklerin doyma sorunlarıyla:5: bazen emerken yutkunma sesini duyuyorum biliyorumki ozaman sütü alıyor ama genelde oynuyor memeyle sanki:( buarada bişey sorcam topuk kanı dışında tft diye birşey istedilermi sizden tsh mış trioid hormonu için kan yani????

Havincim 100 cc süt sağabiliyosan hiç sütüm yok deme öp de başına koy ben 2 saatte bir 40 cc sağıyorum iki göğüsten gece 50 yada 60 cc oluyor.
Bazen 40 cc sütle doyup uyuyor dediğin gibi ama benim kızım hiç 100 cc mama içmiyor bazen 30 bazen de en fazla 60 içiyor ben sağım yaparken süt bitse de sağıma devam ediyorum hala artacak ümidindeyim ama böyle gidecek heralde aslında mamayı kesip düzenli 40 cc işe beslesem 2 saatte bir süper olur ama bazen düzenli sağmak mümkün olmuyo o uyanıkken sıkıntı orda
Biz hala memeden içemiyorum şekerleme yapıyo sadece ama memeyi de güzel tutuyo bazen de sağmayıp emziyorum öyle uyuyor ama sonra sağım yapıp göğsümü boşaltıyorum.
Biz 2800 - 49 cm doğduk 1 ay sonra 3500-50 cm olduk canım. Bugün 38 günlük sizin kırkınız çıkmıştır.

doğurana kadar bir uğraştık doğduktan sonrada bu miniklerin doyma sorunlarıyla:5: bazen emerken yutkunma sesini duyuyorum biliyorumki ozaman sütü alıyor ama genelde oynuyor memeyle sanki:( buarada bişey sorcam topuk kanı dışında tft diye birşey istedilermi sizden tsh mış trioid hormonu için kan yani????

canım bizden bir hastanede birde sağlık ocağında topuk kanı alındı onun haricinde başka kan alınmadı

dediğin gibi canım doğurana uğraştık rabbim sağlıkla nasip eyledi doğurduktan sonrada farklı telaşlarımız başladı beslendi beslenmedi uyudu uyumadı doydu doymadı sütüm yetti yetmedi bu telaşlarımız rabbim ömür versin anı olacak bize ilerde

Havincim 100 cc süt sağabiliyosan hiç sütüm yok deme öp de başına koy ben 2 saatte bir 40 cc sağıyorum iki göğüsten gece 50 yada 60 cc oluyor.
Bazen 40 cc sütle doyup uyuyor dediğin gibi ama benim kızım hiç 100 cc mama içmiyor bazen 30 bazen de en fazla 60 içiyor ben sağım yaparken süt bitse de sağıma devam ediyorum hala artacak ümidindeyim ama böyle gidecek heralde aslında mamayı kesip düzenli 40 cc işe beslesem 2 saatte bir süper olur ama bazen düzenli sağmak mümkün olmuyo o uyanıkken sıkıntı orda
Biz hala memeden içemiyorum şekerleme yapıyo sadece ama memeyi de güzel tutuyo bazen de sağmayıp emziyorum öyle uyuyor ama sonra sağım yapıp göğsümü boşaltıyorum.
Biz 2800 - 49 cm doğduk 1 ay sonra 3500-50 cm olduk canım. Bugün 38 günlük sizin kırkınız çıkmıştır.

canım tek seferde o kadar çıkıyo daha sonra iki memeyide sağsam çıkm ıyo üretilen toplam süt o kadar oluyo anlıcan inş 100 derken 600ml olur sütümüz canım ne kadar çok artarsa mamadan o kadar çabuk kurtuluruz ben artsın diye gayret ediyom bazen diyomki artacağpına sanki eksiliyo kızım bazen memeden ayrılmak istemiyo süt olmayıncada memede hem çekiyo hem ağlıyo anlıcan çok üzülüyom rabbim sütlerimiziş arttırsın canım inş

canım biz 54 günlük olduk en son kontrolümüz 1ay kontrolüydü ozaman kızım 55cm 4200 gr dı şimdi nekadar oldu bişlmiyom 10 gün sonra iki ayımız doluyo o zaman öğrencez ne kadar olduğunu iyi baktıkmı bebeğime göreceğiz inş iyi beslemişimdir güzel büyümüştür meleğim

canım bişey sorcam bebeğini yalnızmı yıkıyosun yoksa yardım ediyomu eşin birde ne kadar sıklıkla yıkıyon

Merhaba kızlar,
Uzun zaman olmuş Feryal yazmayalı. Merak ettim. Haberiniz var mı? Bebeğine kavuştu mu? Belki hatırlarsınız dondurulmuş embriyo transferi düşünürken normal olarak hamile kalmıştım. Ara ara gelip okuyorum haberlerinizi. Bebeklerinize sağlık ve uzun ömür diliyorum.

Havinsu ercelf feryal takvimi ugur getirsin diye yaptik. Hamile degilim yani. Ama söz Allahin izniyle olacagim. Sizleri ben de teyze yapacagim. Opuldunuz:54::54:

Back
X