• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dondurulmus embriyo ile eylul-ekim 2012 de baslayacaklar!!!!

Kizlar bende eylül ayinda 2. denemimi yapicagim.Isallah hersey yolunda gider ve hamile kalirim.Ben ikiz istiyorum ya yinede Allah bilir.Almanyada yasiyorum ve iki tane yerlestireceklerini söyledi drum.Birincide de iki tane yerlestirmislerdi ama kismet olmadi.Rabbim bu yolda hepimizin yüzünü güldürsün isallah.

canim senin dondurulmaslar kacinci gün sormusmuydun?

doğru diyorsun oluruna bırakayım, vücudum arınsın, benim çift olacak galiba, nerde yaptırıyorsun neden tek embriyo merak ettim:44:

Bursa A.R.T de
gecen yil 24 haftalik ikiz erken dogumum var. Serklaj atilmasina ragmen.
bunun uzerine dr ikiz tasiyamazsin dedigi icin tek nakil yaptirdim sonuc negatif.
bu sefer iki nakil oneriyor basari sansini arttirmak icin ancak ikiz olursada reduksiyon yapicam diyor.
o kadar zor bir durumda arada kaldimki
Dondurulmus embriyolarla basari sansi dusuk ama bu belli olmuyor bazen taze emb.tutunmazken dondurulmuslar tutunuyor.
ben reduksiyon islemine karsiyim bunca yil sonra butun cabama ragmen yasatamadigim bebeklerim varken.
benim durumum bundan ibaret karmakarisik.

Bursa A.R.T de
bunun uzerine dr ikiz tasiyamazsin dedigi icin tek nakil yaptirdim sonuc negatif.
bu sefer iki nakil oneriyor basari sansini arttirmak icin ancak ikiz olursada reduksiyon yapicam diyor.
Dondurulmus embriyolarla basari sansi dusuk ama bu belli olmuyor bazen taze emb.tutunmazken dondurulmuslar tutunuyor.
ben reduksiyon islemine karsiyim bunca yil sonra butun cabama ragmen yasatamadigim bebeklerim varken.

çok geçmiş olsun rabbim tekrar yaşatmasın aynı acıları

benimde 2 kez ikiz kaybım var yeni tedavimde ilkkez dondurulmuş transferim olucak doktorum 3 tane transfer ederim dedi bende eşimle baştan pazarlık yaptım üçüde tutunursa asla redüksiyon yaptırmam diye bakalım ne olucak hakkımızda hayırlısı

Bursa A.R.T de

zor durum.canim donmuslarla tazelerin tutma olasiligi ayni ki.
aslinda verecegin karar belli.reduksiyon olmaz zaten!madem ikiz hamilelik sorunlu o halde yapacagin sey belli..

selaammm:)feryal.nasilsin?neler yapiyorsun?

Iyi sayilirim canim sagol.:16:
Birde kafamda bazi seyleri netlestirebilsem.
benim sikintim daha buyuk servikal yetmezlik sorunum oldugundan sikintim ikiye katlaniyor.
tek ve iki nakil problemi.
Bakalim dr bu kez bir ay oncesinden cagardi.
Neler yapabiliriz diye:44:
Insallah hepimiz en kisa zamanda guzel sonuclar aliriz.maddi manevi cok yiprandik.

Canim merhaba
ilk defa senden duydum bu sekilde dondurma seklini.ama bildikleri birsey vardir muhakkak.tip hergecen gun ilerliyor.
benim 5.gun 1.kalite embriyom kaldi iki tane
Insallah bu sefer pozitif sonucu hepimiz goruruz.
nevin hanimi taniyorum pembe mavinin uzman tup bebek dr u.

Sadece su konuda seni uyarmak isterim.3 tane nakil diyorsun.cogul gebelikler genelde riskli heleki 3 tane.
yanlis anlama sakin belkide ikiz kaybim oldugu icin cok korkuyorum bu konuyu dr tekrar bir konus.
Hamile kaldiginda baska kaygilar yasamani istemem.

Dondurma islemine gecen yil 500 tl ocak ayinda dondurulmus transfer icin 1500 tl odemistim ben.

Hersey gonlunuzce olsun guzel haberlerinizi bekliuorum.

yook canim 3 tane embriyo transferi düsünen ben degilim.ben ikiz gebelikten bile korkuyorum.ama iki tane transfer ediliyo bana her defa.35 yasindayim ya.ikiz olursada korkmama ragmen isterim tabi ki.

Iyi sayilirim canim sagol.:16:
Birde kafamda bazi seyleri netlestirebilsem.
benim sikintim daha buyuk servikal yetmezlik sorunum oldugundan sikintim ikiye katlaniyor.
tek ve iki nakil problemi.
Bakalim dr bu kez bir ay oncesinden cagardi.
Neler yapabiliriz diye:44:
Insallah hepimiz en kisa zamanda guzel sonuclar aliriz.maddi manevi cok yiprandik.

seninki ekimi bulacak demi?transferin?

Ozur dilerim:110:
topic yeni olunca karistirdim.zamanla herkesi daha iyi taniycam insallah.
Ben 37 yasinda 10.5 yillik evliyim.sen kucuk evlenmissin ne guzel
ikiz bebek cok guzel bir duygu
Arkadasim insallah rabbim gonule gore versin ama 12.haftadan itibaren serviks olcumu yaptir
normalde dr lar rutin 20.haftada yapiyorlar ama bazen cok gec olabiliyor.
gerci serviks yetersizligi 100 kisiden 1 kiside goruluyor ama aklinizda bulunsun.
Cok uzun yillar beklemissin insallah en kisa zamanda bbebegine kavusursun

Ozur dilerim:110:
topic yeni olunca karistirdim.zamanla herkesi daha iyi taniycam insallah.
Ben 37 yasinda 10.5 yillik evliyim.sen kucuk evlenmissin ne guzel
ikiz bebek cok guzel bir duygu
Arkadasim insallah rabbim gonule gore versin ama 12.haftadan itibaren serviks olcumu yaptir
normalde dr lar rutin 20.haftada yapiyorlar ama bazen cok gec olabiliyor.
gerci serviks yetersizligi 100 kisiden 1 kiside goruluyor ama aklinizda bulunsun.
Cok uzun yillar beklemissin insallah en kisa zamanda bbebegine kavusursun

tamam canim.olsun da yaptirayim:)ayy olcak gibi dedin..hepimiz kavusalim bu sefer bebegimize insallah rabbiiimm.
evet canim 18 sene oldu evleneli.olsaydi simdi en az 15 yasinda olurdu.ilk defa hamilelik duygusunu yasadim temmuzda.iyice sardi beni bebek arzusu.harika bi duyguymus.insallah hepimiz tekrar tadariz doya doya yasariz canim.

Canim benim iki basarisiz tup bebek denemem var farkli bir merkezde.
en son gittigim osman bey sagolsun problemimi buldu.lapaaroskopi ile her iki tupte alindi ve iki nakil ikiz bebek ama sonuna gelmek kismet olmadi.:14::14:
sonrada tek nakil negatif
Bu sefer bir ay oncesi gel dedi.
Neden bilmiyorum ama burda anlatirim.
ekimi bulacak sanirim.
ama ben suan smear TSH3-4 tam idrar testi pihtilasma testleri ve hemogram testlerini yaptirdim u.u hastanesinde bastan bir sorunum varsa bileyim diye.
tahliller temiz cikti insallah devamida iyi olur.:1:
Kisaca asagi yukaru gecmisim bu ama tup bebege basladiktan sonra

Canim benim iki basarisiz tup bebek denemem var farkli bir merkezde.
en son gittigim osman bey sagolsun problemimi buldu.lapaaroskopi ile her iki tupte alindi ve iki nakil ikiz bebek ama sonuna gelmek kismet olmadi.:14::14:
sonrada tek nakil negatif
Bu sefer bir ay oncesi gel dedi.
Neden bilmiyorum ama burda anlatirim.
ekimi bulacak sanirim.
ama ben suan smear TSH3-4 tam idrar testi pihtilasma testleri ve hemogram testlerini yaptirdim u.u hastanesinde bastan bir sorunum varsa bileyim diye.
tahliller temiz cikti insallah devamida iyi olur.:1:
Kisaca asagi yukaru gecmisim bu ama tup bebege basladiktan sonra

o zaman bu 4. denemen dimi?peki canim tek gebelikte de risk varmi senin rahatsizliginda?sen ikizleri kaybedince ögrendin o zaman servikal yetmezlik oldugunu.:((

Bu 5. Tup bebek olucak.ikisi dondurulmuslarla
Benim servikal yetmezligimi dr 16.haftamda teshis etti.
7 haftaliktan itibaren surekli olcuyordu ikiz gebelik olunca ozellikle
2.5 cm ve altina dusunce risk teskil ediyor hemen dikis atildi ama 24.haftamda sancilarim durdurulamayinca dikis alinip dogum oldu.
Tek gebeliktede sorun oluhor ama ikizde sorun ikiye katlaniyor.ama bu olcumu bursa da bile sayili dr yapiyor.
dr ihmali yuzunden 18-22 haftalari araasi saglikli bircok bebek kaybediliyor.
Ben dr konusunda sansliydim ama kismet olmadi.
insallah sende iyi bir dr denk gelirsin

Bu 5. Tup bebek olucak.ikisi dondurulmuslarla
Benim servikal yetmezligimi dr 16.haftamda teshis etti.
7 haftaliktan itibaren surekli olcuyordu ikiz gebelik olunca ozellikle
2.5 cm ve altina dusunce risk teskil ediyor hemen dikis atildi ama 24.haftamda sancilarim durdurulamayinca dikis alinip dogum oldu.
Tek gebeliktede sorun oluhor ama ikizde sorun ikiye katlaniyor.ama bu olcumu bursa da bile sayili dr yapiyor.
dr ihmali yuzunden 18-22 haftalari araasi saglikli bircok bebek kaybediliyor.
Ben dr konusunda sansliydim ama kismet olmadi.
insallah sende iyi bir dr denk gelirsin

anladim cnm.cok aci olmus kayibin.Allah beterinden korusun.sorup hatirlatip canini acittiysam kusuruma bakma.cok az, duyduklarimla bildigim bi konu.o yüzden sordum.

Kendini kotu hissetme
ben bir yildir hic unutmadimki.
her mutlulugum her gulusum yarim ve oyle kalicak.
Ama anne olmayi :49:olmayi o kadar cok kstiyorumki.
Inan bazen bir mucize olsa yine iki bebegim olsa kaybettigim oglum ve kizimin yerine kardesleri gelse diyorum.
ama dr tgavri kesin
bir daha ikiz bebegim olmuycak ama bir bebegimde olsa kabulum cok istiyorum.

Cok ozel degilse neden 18 yil bekledin.
Cok kucukte evlenmissin

Kendini kotu hissetme
ben bir yildir hic unutmadimki.
her mutlulugum her gulusum yarim ve oyle kalicak.
Ama anne olmayi :49:olmayi o kadar cok kstiyorumki.
Inan bazen bir mucize olsa yine iki bebegim olsa kaybettigim oglum ve kizimin yerine kardesleri gelse diyorum.
ama dr tgavri kesin
bir daha ikiz bebegim olmuycak ama bir bebegimde olsa kabulum cok istiyorum.

Cok ozel degilse neden 18 yil bekledin.
Cok kucukte evlenmissin

:((((..:((((canimm cennette seni bekliyolar biliyosun.sonsuza kadar ayrilmadin onlardan.rabbim öle merhametli.insallah mucizesi sana ulasir canim.
bizim ki nedensiz infertile.ilk zamanlar cok kücüktüm düsünmedik bebek filan.
sonra olmayinca gittik dr lara olacak olur dediler hep.haplarla gün takip etmeyle ugrasmayla gecirdik o zamanlari.bi ölüm olayi beni 4 sene depresyonda birakti sonra.30 yasima merdiven dayadim tüp bebek bari yapalim dedim.esim biraz ihmalkar oldu.ikna edemedim.ööyle böyle 18 sene oldu canim

Almanyada haatane dr sartlar nasildir hicbir fikrim yok.
Ama tr de zor isler.iyi bir dr bulana kadar cok zaman kaybediliyor ve beraberinde psikolojik olarak yipraniyorsun.
benim ilk iki denemem bosuna yapildi cunku hic arastirma yapilmamisti.genelde drlar sperm yumurta ve rahim iyi durumdaysa hemen basliyor ve insanlar bu yolda bosuna ugrasiyor.hemde cogu insan maddi imkanlarini zorlayarak.benim dogru dr bulmam yillarimi aldi ve bu surecte cevreninde baskisiyla iyice yiprandik.ama yasta ilerledi allahtan tek sansim yumurtaliklarimin yasima gore cok iyi durumda olmasi.
insallah seninde son denemen olurda bebegine yada bebeklerine hangisi senin icin hayirlisiyla kavusursun.
rabbim dileyen isteyen herkese anneligi tattirsin ve rabbim kimseye evlat acisi tattirmasin.
Insallah hamile oldugunda anlayacaksin kucucuk bir canin icinde kipirdamasi o ilk kalp atisini duymak dunyanin en guzel ve tarif edilemez duygusu.
bu sefer dr gidince detaylica konus.

tesadüfen gördüm msjini.tam bilmiyorum forumun kullanim özelliklerini bi bakiyim dedim tesadüf oldu.geri cevap veremezmisim:(
canim topigi okuyunca anlarsin cevabini.Allaha emanetsin.iyi geceler...

merhba kızlarrr :) bende agustos da ıkıncı tup bebegımı denedım ama sonuc negatıftı.. ıkıncı adetımle dondurulmuslarıma baslayacagım allah ızın verırse.. ınsallah allah ısteyen herkese anne olmayı nasıp eder :)

merhba kızlarrr :) bende agustos da ıkıncı tup bebegımı denedım ama sonuc negatıftı.. ıkıncı adetımle dondurulmuslarıma baslayacagım allah ızın verırse.. ınsallah allah ısteyen herkese anne olmayı nasıp eder :)

merhaba tuba:)
gecmis olsun cnm.cok sevindim hemen tedavine devam etmene.duana bütün kalbimle amiiiiinnn diyorum.Hadi bakalim Allah yardimcimiz olsun.

Back
X