benim de hep 3.5 civarında seyretti şuanda da 3 falan çıkıyor. bebeğim hala dönmedi rahim anatomimden dolayı da dönemicek sanırım o yüzden ayakları ile kasıklarımı çok tekmeliyor. baskı var hep altta açılmayı kendim anlamam mümkün olmaz herhalde dikkat ediyorum hep kasıklarım sancıyor yürürken bazen iki büklüm oluyorum. 35+3 üz şuanda hayırlısıyla bir 38 i doldurursam gerisi rabbime kalmış. rabbim önce 38 i doldurmayı nasip etsin inşallah. en azından evin içinde tur at canım ufak yürüyüşler yap koridorunda. eğer erken doğacak gibi olursa ve ciğer gelişimi iyi olmazsa zaten iğne yaparlar sen böyle kötü düşünme herşeyin çaresi var. uzunluğun düşse bile dikiş bebeği bir süre daha tutacaktır. rabbim hepimizin yardımcısı olsun.
bizi de doktor erken gelecek dedi ve korkuttu şimdi de hafta olarak düşünme ne kadar tutabilirsek o kadar iyi diyor. önce hedef 32 idi. onu gördük geçirdik çok şükür. sonra 35 dedi onu da geçirdik. 36 yı tamamlarsa iyi gözüyle bakıyor doktorumuz. onu da tamamlicaz sanırım utandırıcak fıstığım doktor teyzesini. ama bana ciğer geliştirici yapma gereği duymuyor daha doğuma 3 gün kalana kadar uygulanabilen bişeymiş. zaten kontrollerimiz haftada bir. rahimağzını ölçüyor. burdan da doğuma ne kadar var anlıyor sanırım.
ama aklıma takılıyor uzunluk normal çıksa bile bana rahim kapalı dese bile alttan açılma olma ihtimali varmı? bunu anlamanın en etkili yolu açıklık muaynesi ise salı günü gittiğimde bakmasını isticem. vakitsiz haberim yokken açılıcak diye korkuyorum bir de evde doğum hikayeleri falan aklıma bir sürü kötü şeyler geliyor