• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dondurulmuş embriyo transferi sonrası hamile kalanlar

Pes etmek yok. Umudunu sakın kaybetme..
Cok tesekkurler.cogu zaman ben hic anne olamayacagim korkusunu yasiyorum ve herseyden vazgeciyorum.bazen de sizin gibileri gordukce butun inancimi toplayip tekrar tedaviye baslama gucunu buluyorum.hersey icin tesekkurler☺

Merhabalar.ALlah saglikla bebeginizi kucaginiza almayi nasip etsininsallah.benim de 2.denemem kimyasal gebelikle sonuclandi.ilki hic tutmadi.sizde kimyasal gebelikten sonra ikinci tedaviye basladiginizda neler yaptiniz yani hangi ilaclar testler yaptiniz.bende sizin gibi hemen ise baslamistim.hatta tarnsfer gunu ucakla eve donmustum.sizin sorunuz neydi.ben pko luyum.1.5 yillik evliyim.1 asilama 2 tup bebek yaptim.artik gittikce inancim kalmiyor.ama sizin gibileri gordukce umutlaniyorumm

Ben de PKO'luyum, tek tüpüm tıkalı ve kiloluyum. 6 senelik evliyim ama ilk etapta hiç çocuk istemiyordum, ilk 2 sene doğum kontrol hapı kullandım hatta. Biraz akışına bıraktım, baktım olmuyor, ilk önce 3 sene önce Bahçecide aşılama yaptırdım, tutmadı , Allah biliyor ya içimde hep kendiliğinden olur belki diye tüp bebeği hep erteledim, son çare olarak görüyordum. Ama baktım 36 yaşındayım, kaybedecek vaktim yok, bu işe girdim.

Yumurta toplandıktan sonra OHSS oldum, şiştim, çok sıkıntılı günler geçirdim, su çektiler fln, hemen transfer yapmadılar zaten, 5 dondurulmuş ebriyom vardı, ben düzelince ilk etapta ikisi konuldu, olmayınca yaklaşık 2 ay ara verdim, bu arada tatile fln gittim, mümkün olduğu kadar bu işleri düşünmemeye çalıştım, arada ilaç kullanmadım. Hatta kilo vermeyi hedeflemiştim ama onu da başaramadım :) Ben hep kilom yüzünden olmaz diye korkuyordum, başka bir doktora daha gözüktüm bu arada, ona sorduğumda yaş kilodan daha önemli bir faktör dedi, senin kilo vermeni beklerken yaşın geçecek dediği için kendi gittiğim merkezde dondurulmuşlarla 2. kez denemeye karar verdim. Öncesinde doktorum GENETİK TEST istedi, onu yaptırıp götürdüm, o temiz çıkınca 2. denemeyi yaptı doktorum, testi görmeden yapmıyormuş zaten, geçen sefer olduğu gibi her gün progestan iğne oldum, kan sulandırıcı iğne clexane oldum, estrofem diye bir hap kullandım, climara forte bant, bir de vitaminlerim vardı. Ben biraz rahat bir insanım, kendimi strese sokmamaya çalıştım. Merkeze gidip gelirken insan ister istemez oradakilerin hikayelerini duyuyor, 6 kere 8 kere deneyenleri duyuyorsun, hamile kalıp bebeğini kaybedenleri duyuyorsun, bir ara ciddi gözlerim doluyordu her kontrole gittiğimde, kendimi unutup başkalarını dert ediyordum, sonra merkezin psikoloğuyla görüştüm, o da iyi geldi. Yani çok özel birşey yapmadım gördüğün gibi. Asla negatif düşünüp kendini strese sokma, benim PKO lu arkadaşım var, kendi kendine hamile kaldı, hem de o ay sadece 1 kere beraber olmuşlar, şans işte. Ben senin de başarılı olacağına inanıyorum, umudunu kaybetme sakın.

inşallah bende sizin gibi pozitif sonuç alırım benim transfer bi aksilik olmasa buay olacak adet olmayı bekliyorum.bir şey sorcam benim doktorum çift emriyo transferinin yasaklandığını o yüzden tek embriyo transfer edeceğini söyledi ama forumda bi çok kişi çift hatta 3 embriyo bile transfer edilmiş bu konuda bilginiz varmı

Yaşla ilgili olabilir, şöyle birşey okudum; Türkiye'de de 6 Mart 2010 tarihinde bir yönetmelik yayınlandı ve 35 yaşın altındaki kadınlardaki tüp bebek uygulamalarında tek embriyo transfer edilmesi zorunluluğu getirildi. Bu sınırlamalar ilk iki deneme için geçerli. Diyelim ki siz 28 yaşındasınız ama üçüncü, dördüncü tüp bebek uygulamasını yapıyorsunuz. Bu durumda yönetmelik size bir yerine iki embriyo transferine izin veriyor.

Ben 35 yaş üzeriyim, sanırım o yüzden birden fazla koyabildiler.

Yaşla ilgili olabilir, şöyle birşey okudum; Türkiye'de de 6 Mart 2010 tarihinde bir yönetmelik yayınlandı ve 35 yaşın altındaki kadınlardaki tüp bebek uygulamalarında tek embriyo transfer edilmesi zorunluluğu getirildi. Bu sınırlamalar ilk iki deneme için geçerli. Diyelim ki siz 28 yaşındasınız ama üçüncü, dördüncü tüp bebek uygulamasını yapıyorsunuz. Bu durumda yönetmelik size bir yerine iki embriyo transferine izin veriyor.

Ben 35 yaş üzeriyim, sanırım o yüzden birden fazla koyabildiler.
çok guzel bilgiler veriyorsunuz çok teşekur ederim bahçecide aşılama yazmışınız tüp bebeğide mi orda yaptırdınız ben de bahçecide tedavi oluyorum o yüzden soruyorum

çok guzel bilgiler veriyorsunuz çok teşekur ederim bahçecide aşılama yazmışınız tüp bebeğide mi orda yaptırdınız ben de bahçecide tedavi oluyorum o yüzden soruyorum
bir de nelere dikkat etmem gerekiyor hem transfer öncesi hemde sonrası

Ben de ilk denemede dondurulmuş embriyo transferiyle hamileyim. Fulya Bahçeci de tedavi gördüm. Dondurulmuş transferi bence vucüdun ilaçlardan arınıp rahatlamasından dolayı çok daha başarılı oluyor.

Ben de ilk denemede dondurulmuş embriyo transferiyle hamileyim. Fulya Bahçeci de tedavi gördüm. Dondurulmuş transferi bence vucüdun ilaçlardan arınıp rahatlamasından dolayı çok daha başarılı oluyor.
bende diyarbakır bahçecide tedavi oluyorum benimde ilk denemem inşallah bende olumlu sonuç alırım siz tek embriyo ilemi hamile kaldınız doktorum benim için tek embriyo dedi ama ne bileyim sanki iki tane olsa şansım artacakmış gibi geliyo.siz yumurta toplamadan ne kadar sure sonra adet oldunuz ben adeti bekliyorum doktorum toplamadan bi hafta sonra olursun demişti ama bu gün 14 gün oldu hala olmadım normal adetim ocak 14 ama doktor erken olacaksın dediği için merak ettim

bende diyarbakır bahçecide tedavi oluyorum benimde ilk denemem inşallah bende olumlu sonuç alırım siz tek embriyo ilemi hamile kaldınız doktorum benim için tek embriyo dedi ama ne bileyim sanki iki tane olsa şansım artacakmış gibi geliyo.siz yumurta toplamadan ne kadar sure sonra adet oldunuz ben adeti bekliyorum doktorum toplamadan bi hafta sonra olursun demişti ama bu gün 14 gün oldu hala olmadım normal adetim ocak 14 ama doktor erken olacaksın dediği için merak ettim
Ben 4 gun sonra olmustum ama kisiden kisiye degisir. 2 embriyo konmustu cunku yasim 37.

Ben 4 gun sonra olmustum ama kisiden kisiye degisir. 2 embriyo konmustu cunku yasim 37.
san yazdıktan sonra hasta oldum bugun estroferme başlycam yarın için randevu aldım yarın transfer için tedaviye başlıyorum inşallah bi sorun çıkmaz

san yazdıktan sonra hasta oldum bugun estroferme başlycam yarın için randevu aldım yarın transfer için tedaviye başlıyorum inşallah bi sorun çıkmaz
nelere dikkat ettiniz transfer öncesi ve sonrası hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim

nelere dikkat ettiniz transfer öncesi ve sonrası hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim
Transferden önce ilaçları saati saatine kullnadım. Transferden 5 gün önce günde bir bardak nar suyu içtim ya da nar yedim. Transferden sonra 2 gün dinlendim. Sonra işe başladım. Hergün yarım saat yürüdüm. Hiç sürekli yatmadım yani. Crinone jel kullanacaksan da uygular uygulamaz 15dk yürümek gerekiyor. İyice emilmesi için. Bunların dışında ekstra birşey yapmadım.
Tedavin hayırlı olsun. 20-21 gün sonra herşey yolunda giderse bebeğine kavuşacaksın:)

Transferden önce ilaçları saati saatine kullnadım. Transferden 5 gün önce günde bir bardak nar suyu içtim ya da nar yedim. Transferden sonra 2 gün dinlendim. Sonra işe başladım. Hergün yarım saat yürüdüm. Hiç sürekli yatmadım yani. Crinone jel kullanacaksan da uygular uygulamaz 15dk yürümek gerekiyor. İyice emilmesi için. Bunların dışında ekstra birşey yapmadım.
Tedavin hayırlı olsun. 20-21 gün sonra herşey yolunda giderse bebeğine kavuşacaksın:)
çok güzel moral veriyorsun gerçekten insanın morale çok ihtiyacı oluyo bu dönemde çok teşekur ederim verdiğin bilgiler için

rabbim hepimizin dualarini kabul eder inss bugun transfetimin 6 gunu ve icim cok buruk hamile olacagima dair hic belirti yok neden bujadaru icim burukk tek emriyo koydular sali yumurtam toplandi cuma transfer olduk esim umutlu bense o umutlandikcauzuluyorum rabbime sigindim 14 ocak kann testii ve ben kinseye haber vermeden 1 gun oncesi gitmeyi dusunuyorum olumlu veya olumsuz :( :(

rabbim hepimizin dualarini kabul eder inss bugun transfetimin 6 gunu ve icim cok buruk hamile olacagima dair hic belirti yok neden bujadaru icim burukk tek emriyo koydular sali yumurtam toplandi cuma transfer olduk esim umutlu bense o umutlandikcauzuluyorum rabbime sigindim 14 ocak kann testii ve ben kinseye haber vermeden 1 gun oncesi gitmeyi dusunuyorum olumlu veya olumsuz :KK43: :KK43:
ilk denemen mi korkutma kendini olumlu duşun sonuç negatif olursa her şekilde uzuleceksin olumlu duşun bşey kaybetmezsin hem olumlu duşunki bebeğin hissetsin ve oda sıkı sıkı tutunsun annesine senden haber bekliyorum pozitif sonuç için inşallah

merhabalar allah kısmet ederse bu ay dondurulmuş ambriyolarımla ilk tüp bebek denememe başlıycam dondurulmuşlarla hamile kalan arkadaşlar lütfen yaşadıklarınızı benimle paylaşırmısınız.
Mrb bende bu ay dondurulmuş embriyo transferi yaptırdım.6 ocakta transfer oldu.2. Denemem bu.bakalım hayırlısı

rabbim hepimizin dualarini kabul eder inss bugun transfetimin 6 gunu ve icim cok buruk hamile olacagima dair hic belirti yok neden bujadaru icim burukk tek emriyo koydular sali yumurtam toplandi cuma transfer olduk esim umutlu bense o umutlandikcauzuluyorum rabbime sigindim 14 ocak kann testii ve ben kinseye haber vermeden 1 gun oncesi gitmeyi dusunuyorum olumlu veya olumsuz :KK43: :KK43:
Eşler hissediyo canım sen hissetmiyosun.benim ilk denememde eşim hissetmedi bişey.vee sonuç olumsuzdu.iyi düşün iyi olsun.dün 2. Transferim oldu bana bolca dua edin

Bende kasım ayında tüp bebek tedavisine başladım ohss riskinden dolayı emriyolarım donduruldu bugün transfer için hazırlanıyorum belime climara bant yapıştırdım ocak 23 gibi emriyoyo verecekler heyacanla bekliyorum bebeğimi

Back
X