Merhabalar.ALlah saglikla bebeginizi kucaginiza almayi nasip etsininsallah.benim de 2.denemem kimyasal gebelikle sonuclandi.ilki hic tutmadi.sizde kimyasal gebelikten sonra ikinci tedaviye basladiginizda neler yaptiniz yani hangi ilaclar testler yaptiniz.bende sizin gibi hemen ise baslamistim.hatta tarnsfer gunu ucakla eve donmustum.sizin sorunuz neydi.ben pko luyum.1.5 yillik evliyim.1 asilama 2 tup bebek yaptim.artik gittikce inancim kalmiyor.ama sizin gibileri gordukce umutlaniyorumm
Ben de PKO'luyum, tek tüpüm tıkalı ve kiloluyum. 6 senelik evliyim ama ilk etapta hiç çocuk istemiyordum, ilk 2 sene doğum kontrol hapı kullandım hatta. Biraz akışına bıraktım, baktım olmuyor, ilk önce 3 sene önce Bahçecide aşılama yaptırdım, tutmadı , Allah biliyor ya içimde hep kendiliğinden olur belki diye tüp bebeği hep erteledim, son çare olarak görüyordum. Ama baktım 36 yaşındayım, kaybedecek vaktim yok, bu işe girdim.
Yumurta toplandıktan sonra OHSS oldum, şiştim, çok sıkıntılı günler geçirdim, su çektiler fln, hemen transfer yapmadılar zaten, 5 dondurulmuş ebriyom vardı, ben düzelince ilk etapta ikisi konuldu, olmayınca yaklaşık 2 ay ara verdim, bu arada tatile fln gittim, mümkün olduğu kadar bu işleri düşünmemeye çalıştım, arada ilaç kullanmadım. Hatta kilo vermeyi hedeflemiştim ama onu da başaramadım :) Ben hep kilom yüzünden olmaz diye korkuyordum, başka bir doktora daha gözüktüm bu arada, ona sorduğumda yaş kilodan daha önemli bir faktör dedi, senin kilo vermeni beklerken yaşın geçecek dediği için kendi gittiğim merkezde dondurulmuşlarla 2. kez denemeye karar verdim. Öncesinde doktorum GENETİK TEST istedi, onu yaptırıp götürdüm, o temiz çıkınca 2. denemeyi yaptı doktorum, testi görmeden yapmıyormuş zaten, geçen sefer olduğu gibi her gün progestan iğne oldum, kan sulandırıcı iğne clexane oldum, estrofem diye bir hap kullandım, climara forte bant, bir de vitaminlerim vardı. Ben biraz rahat bir insanım, kendimi strese sokmamaya çalıştım. Merkeze gidip gelirken insan ister istemez oradakilerin hikayelerini duyuyor, 6 kere 8 kere deneyenleri duyuyorsun, hamile kalıp bebeğini kaybedenleri duyuyorsun, bir ara ciddi gözlerim doluyordu her kontrole gittiğimde, kendimi unutup başkalarını dert ediyordum, sonra merkezin psikoloğuyla görüştüm, o da iyi geldi. Yani çok özel birşey yapmadım gördüğün gibi. Asla negatif düşünüp kendini strese sokma, benim PKO lu arkadaşım var, kendi kendine hamile kaldı, hem de o ay sadece 1 kere beraber olmuşlar, şans işte. Ben senin de başarılı olacağına inanıyorum, umudunu kaybetme sakın.