dondurulmuşlar ne kadar sağlıklı ?

ninya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2009
245
1
96
Tekirdağ
arkadaşlar bana yardım ederseniz yada bir fikir verirseniz çok memnun olucam. 10 mayısta transferim gerçekleşti. ilk denememdi ve pozitif sonuç aldık. ilk başlarda hiç inanamadım, doyasıya sevinemedim bile. hep içimde ya birşey olursa endişesi vardı. nitekim endişelerim doğru çıktı. hamileliğimin 9. haftasında kürtaj olmak zorunda kaldım. bebeğimin gelişimi durmuştu. daha doğrusu bebeklerimin. tek embriyo transfer edilmişti ama sonradan bölünmüştü. sorun nedir dediğimizde 'genetik bir bozukluk, olabilir' dediler. 9 tane daha dondurulmuş embriyom var. ama ben bunlarda da bir bozukluk varsa diye korkuyorum. sizce ne yapmalıyım? aynı acıyı tekrar yaşamak istemiyorum, dayanamam bir daha. tekrar yeni embriyomu denemliyim yoksa dondurulmuş olanlaramı güvenmelimiyim ? böyle birşeyler yaşadınızmı, siz ne yaptınız? senelerce hamile kalmak için bekleyip birde üstüne bunları yaşamak gerçekten çok acı :14:

merhaba canım aslında cok guzel sayıda dondurulmuşun var.bence üzülme acaba dondurulmuş embryolarına pgt yapılabilir mi bunu bi arastır istersen.yani genetik test.böylelikle daha rahatlarsın.dondurulmuş tedavisinin normal le kıyaslandıgında gebelik oranlarında bi degişiklik olmadıgını söyledi benim doktorum.
bende malesef ilk denemem sonucu dıs gebelik yasadım.ve reglimle dondurulmuşumu deniyecegim.
elbette ki bunca bekleyişten sonra hele de pozitif gördükten sonra kaybetmek cok daha zor canım.
Allah yardımcımız olsun.

Merhaba, benim de iki dondurulmus embriyo transferim oldu.ikisi de kese yeni
Gorundugunde kanama ile dustu. Doktorlar buyuk ihtimal dondurulmus oldugu icin dustu dediler. Simdi 2 tedevizimizdeyiz. Taze embriyo transferi olursa ve tutarsa korkuyorum.yeniden dusurse vs. Sebebi de bilinmiyor.heterozigot pihtilasma cikti ama doktor bunun dusuge neden olmayacagini soyledi.tıp bir yere kadar aciklayabiliyor,bilinmezlik insani urpertiyor. Size genetik testler yapildi mi? Karyotip vs.

bugün doktora gittim kontrolüm vardı. onunlada iyice konuştuk. dondurulmuşlarda da aynı sorunu yaşarmıyım diye sordum. genetik testi yaptırabileceğimizi söyledi. bakalım daha nelerle karşılaşıcaz. testide yaptıralım bakalım olmazsa tekrar yeni tedavi deniycez. offfffffff of...................

Back
X