dönmeli miii?

blackeyes06

egeli bayaan:)
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2013
333
54
48
merhaba arkadaslar gecen buraya bı konu actım fakat fazla yazan olmadı nedendır bılemıyorummm konu babamm gayrımesru bı cocuk dunyaya geldı yanı babamın baska bı kadından cocugu oldu daha yen fkt babam cocuk dogmadan anneme dondu su an babam hıc cocugu dusunmuyor ne dedıgı bellı degıl kadın babama bana ayda 100 veya 200 ver demıs haklıda cocuk ıcın babama tamam de dedım basta tamam demıs dun ıse ben odeyemem nası bakacan demıss kadında al sıpanı goturr o zmn demıss babam getırırsem yuvaya verırım dedı babamda zerre vıcdan yok aksam konusuyozz ıllakı verecen nafaka gunah degılmı sımdı o cocuk ne durumda hıcmı dusunmuyon dedım verdıgı cevap kızım ya sende amma vıcdanlıymıssın dıyor annemse o tarafa donsun dıyor bılemıyorum nıye dıyor kadın rahat veermıyorr cocukta olunca bı yandn annemde haklıı babamda yok donmem falan dedı aksam kadın babama demıs kızın yardım ederım bez parası vs dıyordu dıye duyurmus aksam babam bana duyurdu esımle konustum karar aldık bı banka hesabınaa her ay bez parası mama parası ıcın belı mıktar yatıracaz ınss gerekırse esımden gızlı ben harclıklarımla yatıracam cunku o cocuga cok uzuluyorumm ama kafamı karıstıran bu bole gıtmezzz babamm o kadına dönmelımı sızce arada ufacık cocuk var bız ben ve kardesım ole veya bole buyuduk ben rahatım kardesımde rahat annem basındaa ama o cocuk daha bakıma muhtac sızın fıkırlerınıze ıhtıyacım varr sızce babam o kadına gerı dönsunmu

merhaba arkadaslar gecen buraya bı konu actım fakat fazla yazan olmadı nedendır bılemıyorummm konu babamm gayrımesru bı cocuk dunyaya geldı yanı babamın baska bı kadından cocugu oldu daha yen fkt babam cocuk dogmadan anneme dondu su an babam hıc cocugu dusunmuyor ne dedıgı bellı degıl kadın babama bana ayda 100 veya 200 ver demıs haklıda cocuk ıcın babama tamam de dedım basta tamam demıs dun ıse ben odeyemem nası bakacan demıss kadında al sıpanı goturr o zmn demıss babam getırırsem yuvaya verırım dedı babamda zerre vıcdan yok aksam konusuyozz ıllakı verecen nafaka gunah degılmı sımdı o cocuk ne durumda hıcmı dusunmuyon dedım verdıgı cevap kızım ya sende amma vıcdanlıymıssın dıyor annemse o tarafa donsun dıyor bılemıyorum nıye dıyor kadın rahat veermıyorr cocukta olunca bı yandn annemde haklıı babamda yok donmem falan dedı aksam kadın babama demıs kızın yardım ederım bez parası vs dıyordu dıye duyurmus aksam babam bana duyurdu esımle konustum karar aldık bı banka hesabınaa her ay bez parası mama parası ıcın belı mıktar yatıracaz ınss gerekırse esımden gızlı ben harclıklarımla yatıracam cunku o cocuga cok uzuluyorumm ama kafamı karıstıran bu bole gıtmezzz babamm o kadına dönmelımı sızce arada ufacık cocuk var bız ben ve kardesım ole veya bole buyuduk ben rahatım kardesımde rahat annem basındaa ama o cocuk daha bakıma muhtac sızın fıkırlerınıze ıhtıyacım varr sızce babam o kadına gerı dönsunmu

Rahatlığınız hayretimi evereste tırmandırdı. "Babam dönsün mü, annem dönsün dedi"ler fln..

Evet o cocuğa kesinlikle sahip cıkmalı ama siz değil. Eşinizden gizli asla yapmayın böyle birşeyi.

Kadına söyleyin babanıza babalık davası acsın.

Nasıl bir ail€ yapısı v€ n€ kadar da basit yaşıyorsunuz bazı ş€yl€ri inanamadım.

Babanızın başka bir kadından çocuğu oluyor, sonra ann€niz€ dönüyor ann€niz d€ kabul €diyor (€n büyük şok) hayatınız n€ güz€l d€vam €diyor.

€lb€tt€ çocuğa sahip çıkacak babanız, hatta €lm€yra'ya katılıyorum kadın babalık davası açmalı, haklarını korumalı çocuğunun.

Babam o kadına dönsün mü ne demek aaaaa böyle adamları omudukça gidip boğasım geliyo:47: böyle bi adamı eve tekrar kabul etmeniz hata kocası baska kadınla olmuş o kafında hamile sizin anneniz kabul ediyo adamı :47: anenizede pes doğrusu o kadına dönermi bilmem de siz kendi evinizden kovun böyle bi adamı yüzüne bile bakmam ya bi erkekte önce vicdan olucak ne bencil adammış

bu kadar yazı içinde 2 şeye takıldım:
1.anneniz babanızı kabul etmemiş sanırım,o kadına dön diyor,babanız da yok dönmem diyor,bu ne demek,ne yüzsüzlük ne aymazlık?
2. babanız size ;ne kadar vicdanlıymışsın sen diyor:53: bunu normal olan her insan düşünür heralde,ortada masum bir bebek var.babanızda da vicdan yerine bol miktarda ego var sanırım.
elmişe katılıyorum,kadın babalık davası açıp,çatır çatır alsın nafakasını..
bir de umarım 2 kadın da babanızı kabul etmez de dımdızlak ortada,uçkuru ve egosuyla başbaşa kalır...

Aynen... Var mı öyle çocuğu yapıp sonra boşvermek? Kadın babalık davası açarsa nüfusuna da almak zorunda kalır, nafaka da verir. Aile yapısını falan geçtim, artık kendi bilecekleri iş ama ben o bebeğe çok üzüldüm. Yazık, hayata şimdiden yenik başlıyor. En iyi şartlarda bile yaşasa zaten hayat boyu bu babanın derdini çekecek. Ben olsam elimden gelen yardımı yapardım ama eşimden gizlemezdim.

arkadaslar yasayan bılır bızımde kafamız cok karısıkk ayrıca kadınn babalık davası acamaz cocuk babamın soyadanı tasımıyor kadınlada resmı nıkahları yokk

Yani bu tarz konuşmam ama,annen babanı kapının önüne koymak için ne bekliyor.Dönsün demek ne demek.Sen bir bebeğin ihtiyaçlarını nereye kadar karşılayabilirsin.Büyüyecek okula gidecek.Baban nasıl bir insan evladı yaa.Lafa bak amma vicdanlısın diyormuş sana.Yahu bu adam öbür kadına dönse nolacak.İçinde o insanlığı taşımıyorsa.Hani gazeteciler,sanatçıların görüşmediği babalarını bulup ortaya çıkarıyor.Sonra şu vicdansız sanatçı babasına bakmıyor görüşmüyor vicdansız evlat diye lanse ediliyor ya,kimse kolay kolay babayı silmez.Yarın o çocukta büyüdüğünde,Allah o kadar büyük ki,baban o çocuğa muhtaç olur.Çocukta haklı olarak dönüp bakmadığında vicdansız evlat olur.

arkadaslar yasayan bılır bızımde kafamız cok karısıkk ayrıca kadınn babalık davası acamaz cocuk babamın soyadanı tasımıyor kadınlada resmı nıkahları yokk

Zaten babalık davası bunun icin acılır. Davayı acar, dna testi yapılır, cocuk babanızın nüfusuna gecer dolayısıyla da nafaka vermek zorunda kalır.

Ne oluyorsa günahsız masum çocuklara oluyor vesselam :50: kimsenin şeyinde(umrunda):37: olmuyor,yapan iki kişi birbirlerinin üstüne atmaya çalışanlarda aynı kişiler amma o haltı yerken kimse demiyor bunun sonunda bir sıpa(anasının tabiriyle) olursa ne yaparız diye tabi dmezler önemli olan o an ki uçkurlarını rahatlatma düşüncesi....:22: Dünyaya bbir çileli daha geldi,Rabbim ona yardım etsin,babanızıda nasıl biliyorsa öyle....:57:

Soruya gelince dönse ne olur dönmese ne olur ,her iki ucu da tezekli deynek yani durum belli sahip çıkmayacak vicdandan babalıktan yoksun...:ssz:
Birde her ne kadar babanız o masumu gayrımeşru yollardan(sizin tabiriniz) kazanmış olsada o sizin kardeşiniz.......:34:

Babanız dönse de çocuğa bakar mı orası da muamma:26: Hayır da doğuran kadının aklı neredeymiş de doğurmuş ona şaşırdım.Yazık çocuğa da.Eğer kimse bakmıyorsa maddi olarak Allah rızası için maddi destek yapmanız güzel bir davranış bence.Ama yine de bu sorun babanızın eğer siz üstlenirseniz babanız iyice salar.En azından babanız bilmesin bence yardımınızı.

sonucta sizin babanız, kotu konusmak istemiyorum ama burada madur olan hem anneniz hem de cocuk.
diger kadının haberi yoktuysa evli oldugundan, onun da durumu cok zor.

fakat siz babanız yerine dusunmeyi bırakın,
bir erkek olarak hangi kadını severse sevsin ama cocuklarına bakma yukumlulugunu kendi yerine getirmeli.
o kadın da babalık davası acabilir,
babanız da bıraz sıkıssın, gerekirse 24 saat calısıp parayı bulsun.

siz esinizle iyi niyetli davranmıssınız, belki ufak destekler olabilir ama abartmayın,
esinizden gizli is de cevirmeyin,
kimse kayınpederinin gayrimesru cocuguna bakmak zorunda degil.

Çok üzüldüm çocuğun durumuna gerçekten. Bazierkeklerin bu kadar vicdansız olabilmelerini anlayamıyorum o senin yavrun yaa canın.
Annenizi,babanızıbilemem kim nerde yaşar hangi kadına döner ama yerinizde olsaydım ne olursa olsun kardeşime sahip çıkar elimden gelenide yapardım. Eşinizden gizli bişey yapmayın ama muhakkak bilsin.

bence baban dönsün KESİNLİKLE DÖNMESİ LAZIM
AMA İNSANLIĞINA DÖNSÜN !,
kusura bakma ebevynlerimizi bizler seçemeyiz
ONLARIN YANLIŞLARINDAN DA BİZLER SORUMLU OLAMAYIZ
ÖYLE BİR AİLE ORTAMINDAN SENDE KARDEŞİNDE İYİ KURTARMIŞSINIZ KENDİNİZİ
ALLAH DİĞER SABİ YE YARDIMCI OLSUN

Resmi nikahlarının olmaması babalık davası açması için sorun değil davayı açabilir daha sonra dna testi yapılır dna testi sonucuna göre babanız çocugu nufusuna geçirir ve nafaka öder.

Çocuga şimdi ufak paralarla yardım edebilirsiniz mama ve bez parasını karşılamak için ama ya çocuk okula başlayınca ne olacak yada ileride evlenince kendine iş kurmak isterse ne olacak eşiniz devamlı yardım etmek istemeyebilir o çocuk bebek olarak kalmıyacak büyüyecek ve masrafları artacak o yüzden yardım olayını sizin değil babanızın yapması gerek.

hayretler içerisindeyim.
o kadın hangi akla hizmet o çocuğu doğurmuş.tamam kendi çocuğu olsun diye doğurmuş olabilir ama belli ki bu kadın bu bebeği istemiyor bu sözü söylediğine göre "al sıpanı goturr o zmn"
bu nasıl vicdansızlık.
babanızın ve o kadının yaşları kaç acaba?
herhalde biraz yaşlılar.bu yaşlı zamanlarında çocuk önemliydi ya sanki.hey allahım yaa.

evet o bebeğe yazık ama sizde ne zamana kadar ona yardım edeceksiniz ki.bu hep bebek kalacak değil ya.büyüyecek ihtiyaçları artacak.o kadın bebeğine sizin baktığınız öğrendikten sonra sizden daha fazla şeyler isteyecek (para anlamında) babasının o bebeğe yapamadıklarının hepsini sizden isteyecek.benden söylemesi.

Para göndermek sizden önce babanıza düşer.
Siz göndermeyin bence babanız yesin her haltı sonra sanki siz yapmışınız gibide sorumluluğu size versin.

Akıllara zarar,herşeyi okadar normal anlatmışınız ki okurken gözlerim açıldı resmen.
Kadın size babanızla haber gönderiyor para göndersin diye,babanızda utanmadan sizemi söylüyor.
Arkadaşım siz hiçbir şeye karışmayın,eşinizden gizlide para göndermeyin.eşinizle aranızın bozulmasıda var.

Hayır, babanız dönmesin.
Emin olun böyle bir baba olmasa daha iyi.Vicdanlı davranmayacak o çocuğa.Ben kendi babamdan biliyorum.
Ayrıca siz para göndermeye devam edinn.İnsanlık öldü mü yahu göndermeyin diyenler olmuş şaşırdım.Sizin kardeşiniz sayılır yazık onun ne günahı var küçücük.

Babalık davası açsın kadın.Nafaka için...
Babanızın o kadına dönmemesinin sebebi çocuktur belki kafasının rahat olmasını istiyordur.

Back
X