- 14 Ekim 2012
- 1.416
- 38
- 88
Arkadaslar;
Yorumlarinizi buyuk bir dikkatle okudum, okumaya da devam ediyorum..
Cok sagolun hepinizde, uzun uzun yorumlar yapilip tartisilmis bircok konuda..Deger verip yazdiginiz icin tsk.ederim..
Elleriniz dert gormesin..
Bir arkadasimin da dedigi gibi "1-2 yorum haricinde temelli donus hakkinda kimse olumlu bakmamis duruma" bu konuyu buraya acmamdaki sebep de bundan dolayi idi.. Turkiyede yasayan arkadaslarim cok daha iyi bilirler ordaki durumlari.. Bilgilenmem acisindan cok iyi oldu.. Tabiki tv-internetten takip ediyorum ama sizlerin yazdiklarini okumakla dahada kafamda netlesti bazi seyler..
Ben isvecteyim ama merkezi yerde oturmuyorum.. sehir disindayiz, uzagiz merkeze..o yuzden istedigim seylere aninda ulasmam kolay olmuyor (Turkiyemize ait dergi/kitap/film/dvd...vs) Turkiyedeki gibi olmaz ki... Ama yazilan tum yorumlari dikkatlice okudum, sizlere hak verdigim cok taraflar oldu.. Cok guzel tespitler yapmis bazi arkadaslar..
Ulkemizde kadinlara olan tutum benide cok yaraliyor...Hergun tv`lerde izliyoruz neler geliyor kadinlarimizin basina.. Allah korusun hepinizi,hepimizi boyle canilerden!!... Kadina deger yok bizim ulkemizde sahiden! Buralar o nedenle boyle degil ...Burdaki Yasal haklari siraya koyun derseniz, size yazayim.. Ulkedeki oncelik sirasina gore asagidaki gibidir :
-ilk once cocuklar
-Kadinlar
-Yaslilar- Engelli vatandaslar
-Hayvan haklari
-Erkekler
??? siralama boyle burda.. onem verilenler bu sekilde siralanmis..ERKEKLER en son planda! Bu ulkede kadin herseydir.. Kadinlar burda gece yarilari sokakta gezip rahatca gezebiliyorlar..kimse birsey diyemiyor.. kadinlardan cok korkarlar hatta:)) Tum Avrupa ulkeleri boyledir hemen hemen.
sen hele KADINA BIR EL KALDIR... O an sen bittin!! kadina el kaldirmak inanilmaz buyuk bir SUCTUR...
Aninda iceri tikarlar adami.. Keske bizim ulkemizde de kadinlara bu kadar onem verilse ahhh .. ahhh...
Benim esim beni bir zamanlar doverdi, ben onu nasil korkuttum biliyor musunuz ???
simdi elini bile kipirdatamiyor!!! Kocama derdim ki;
Polisi aradim, sikayet ediyorum bak? simdi geliyorlar... ona gore ?!
bu sayede korktu da elini kaldiramiyor bana son 5 yildir! yok oyle yagma..
Bana en ufak bir bagirsin "POLiS" diyorum aninda susuyor...
O an caddedeyiz diyelim yada kapali bir mekanda, bana bir terslensin, bir hareket yapsin "o an bir ciglik atip, imdat" dememle aninda polisler gelir, polisi birakin ordaki halk aninda sikayet eder, yaka paca gotururler iceri atarlar kocami...o derece yani!!
Eee bende bu avantaji kullandim yeri gelse Allah korusun yine kullanirim.. Kimse bayanlara vuramaz!!
KADINLARA KALKAN ELLER KIRILSIN !!!!!!!
Yorumlarinizi okumaya devam ediyor olacagim..
cok tsk.ederim ilginiz icin...
aynı şeyi yazacaktım, siz yazmışsınız bile. bir tane daha örnek vermek isterim, eşimin ailesi yurt dışında yaşıyor. annesi dil öğrenemiyor çünkü kursa gitmiyor, sadece türk komşularla görüşüyor. alışverişe gittiğinde, konuşamadığını kasiyerler fark ediyormuş. sabırla ya bir kağıda ödemesi gereken miktarı yazıyorlarmış ya da yazar kasanın ekranını çevirip gösteriyorlarmış. benim kv.de ne kadar parası varsa tezgaha koyuyor, kasiyer alsın diye. parmağının ucuyla gereken miktarı alıp, varsa para üstünü veriyormuş. burada nasıl yapacaksınız bunu? mümkün değil, yabancı bir insanı bırakalım, kendi vatandaşına tahammülü yok çoğu yerin (turistler gerçi bizden hep daha iyi muamele görür, orası ayrı). yabancı diye kandırmaya çalışmıyorlar yani.
gelirseniz eğer, çocuklarınızı koleje veremeyecekseniz hiç gelmeyin zaten. devlet okullarının hali rezalet (ben öğretmenim bu arada), koleje giden ile devlet okuluna giden arasında o kadar fark var ki... bir de şimdi liseler hep puanlı, eskiden anadolu lisesi için fen lisesi için puanla alım olurdu, şimdi tümü için öyle liselerin. bu yüzden aradaki uçurum daha da arttı.
özel derse gelen öğrencilerim var, çok daha iyi gözlemliyorum böylece kolej-devlet okulu farkını, okutulan kitapları, ders dışı okulun yaptırdığı aktiviteleri hatta ve hatta öğrencinin görgüsünü.
siz artık başka başka yorum ihtiyacı hissetmeyin boşuna. kaç kişi size değişelim yerlerimizi dedi, takas yapalım dedi. olumsuzlukların çoğunu anlattık, hepsi olmasa da. taşınmak yerine, oradaki hayatınızı hareketlendirin.