Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Amerika da yasiyorum , Amsterdam ve Almanya ya surekli gezmeye gidiyorum. Hic sorunum olmadi hicbir ulkede.Irkcilikla hic karsilasmadim. Fakat gercekten yurtdisinda yasayan kesimle ozellikle Hollanda ve Almanya icin diyorum Turkiye de yasayan orada yetismis Turkler arasinda cok fark var. Belkide ondan olabilir. Yurtdisinda belli bir kesim var ki bazilari Turkce konusamiyor veya koyden gelmis. Haliyle Avrupadaki yasam sartlarina uyum saglayamayip hem yadirgiyorlar hemde bazen kotu ornek oluyorlar. Mesela Amsterdam da bana laf atan insan evladi niyese Turktu ve benim Turk oldugumun farkinda degildi.Arkamdan kotu laf soyledi taciz eder gibi.Maalesef Turkiyede gorudgum kiro tabir ettigimiz insan tipleri yurtdisinda kayniyor. Lutfen alinmasin bazi arkadaslar.
Bu tipler egitimsiz, Turkce ye hakim olmayan gormemis tipler ve Avrupa ya gelince ipini koparmis gibi davraniyorlar Turkiye de davrandiklari gibi saga sola sardirinca tabi insanlarin Turklere olan bakis acisi degisiyor. Ama soyle master icin gelmis ,profosyonel meslegini icra etmeye gelmis veya insan gibi o ulkede calisan efendi bir adamla bu tabir ettigimiz kesim bir mi? Onyargi elbette olacaktir ve onyargiyida kirmak zordur.
bende 2 yıl İngiltere'de kaldım.. aman niye döndün yahu dönülürmü oralardan kalsaydın ya falan dediler hep.. davulun sesi uzaktan hoş tabi.. yalnızlığınızı o kadar iyi anlıyorum ki yaşamayan gerçekten bilemiyor. postacıya sarılıp arkadaş olalımmı demek geldi birgün içimden öyle yalnızdım.. orayı buraya göre iyi kılan tek şey yaşam standardı o kadar.. biz aynı standardı yakalarız diyorsanız iyi ama yok diyorsanız buradada mutsuz olacaksınız ama oradaki mutsuzluğunuzdan çok değil...
Beni anladığın için tşk ederim.
Şuan dönsek buradaki standartı hemen yakalayamayız ...
Bir müddet daha kalıp birikim yapmak gerekiyor.. Burda çok mutsuz olsam da yalnızlıktan mecburum..
Çünkü çocuklarımın geleceği herşeyden önemli
İnşallah bu çabamın, bu sabrımın karşılığını alırım.. Yavrularım iyi bir insan, iyi bir meslek sahibi olurlar kendi öz benliklerine sahip çıkarak dilerim ve bende bir Anne olarak gurur duyarım onlarla inşallah ..
Bu duam tüm evlatlara...
Arkadasim sana katiliyorum cunku bende senin durumundayim seni cok iyi anliyorum cunku bende senin gibi yalnizlik cekiyorum cok zor bisey insanin ailelerinden kimse olmamasi ah gurbetcilik bende fransada yasiyorum konusalim dertleselim arkadasim benimde yirmi yil oldu burda yasiyali bende bunalinca senin gibi donmeyi dusunuyorum bazen amacocuklar buyudu onlarda simdi orayi istemiyorlar biz buraya alistik diyorlar insan cocuklar kucukken anca donerse doner budukten sonra zor oluyor her sey bu seferde cocuklarimiz burda kalsa biz oralarda ne idecez yalniz onnarsiz bende sen gibi ozluyorum ezan seslerini toprayi ama ne idelim ekmem parasi gecinme davasi katlanacaz artik kaderimize vallah buyur kahve icelim arkadas olalim canim .Arkadaslar bilmem ki niye boyle dusunuyorum ??
Belkide uzun zamandir Turkiyedeki ortamlardan uzak oldugumdan, gormedigimden yada?
Herkes burdaki iliskiler bitti diyor.. Kimse kimseye selam vermez olmus, yabancilasmis diyor..
Bundan 13 yil once biz ordayken iliskiler boyle degildi ya...
Hersey sicak,samimi,dostaneydi..
Belkide ben hala oyle dusundugum icin mi? boyle uzuluyorum buralarda..Hani insan sicak bir dost sohbeti ariyor, bir cay bir kahve..
Gercekleri birebir gormedigim icin burda, hayaller dunyasinda yasiyorum yada ??
sizler haklisiniz belkide..
Orda hersey degismis, tuhaflasmis..
ki, ondan diyorsunuz donmeyin diye..
Yaniliyor muyum acaba?
suan yazdiklarini okurken inan agladim cunku ayni seyleri bende yasiyorum ve cok yanlizim geri donmek iyi ama nasil doneceksin cocuklarinin gelecegi ne olucak offf seni cok iyi anliyorum ama gelmisiz bi kere daha donulmezSelam kizlar hepinize..
Biz yaklasik 13 yildir isvecte yasiyoruz esimle ve cocuklarimla..cocuklarim burda dogdular..cok zor sartlarda yasadik burda..Esimin TR deki islerinin kotu olmasi yuzunden solugu Avrupada aldik..Esim cok istedi gelmeyi buralara..Ben hic istemedigim halde,bu ulkede yasamak zorunda kaldim..Esimin aileside sagolsunlar hicbir zaman sicaklik gostermediler bana..Banada malum oldu gidelim dedim..
Ben biliyordum gurbet zordu ama esime her ne kadar diretip soylesemde lafimi geciremedim..
Kendisi cok gururludur,buralarda issiz gucsuz kalip kimseye muhtac olamam deyip, gozunu Avrupaya gitmeye dikti...
Buraya geldik,cok zor gunler gecirdik,cok emek verdik..neler cektik neler..cocuklar burda dogdu,
suan hepsi okula da gidiyorlar..ilkokul yani.. Ama gel gelelim etrafimizda hickimse yok..Ne bir komsum var, nede bir tanidik,nede bir dost..
Aileler bile ayni ulkede degil bizimle.. koskoca isvecte bir ben,bir esim birde cocuklarimiz..
Her gurbetcinin her zaman dusundugu gibi geri donmeyi cok dusunuyorum bu gunlerde.. inanin cok patliyorum,bunaliyorum burda..
Butun gun evin icinde hapis gibiyim..4 duvar uzerime uzerime geliyor..Facebookdan bakiyorum TR dekiler ne guzel geziyor, dolasiyor,havasi guzel..Ama birde kendimize bakiyorum, YALNIZLIK...( Arkadaslarim bile "sende ne sabir varmis, nasil dayaniyorsun orda kimsesiz, yapayalniz" diyorlar..
ben buranin yalnizligini cok cektim..ama cocuklarima uzuluyorum..
yapayalnizlar..cok bunaliyorlar..Anne canimiz SIKILIYOR diyorlar,bunaliyoruz kimse yok diyorlar..
sahidende oyle kimse yok yanimizda.. ben diyorum esime TR ye geri donelim..O da is bulamazsam ya? diye korkuyor..
cocuklar okula gidiyor diyor burda.. o sicak bakmiyor geri donme meselesine..
Ama ben boguluyorum..kendisi ise gidiyor geliyor.. hemde sabah gidip gece gec saatlerde geliyor..
ben? ben yapayalnizim..ne bir komsum var, ne bir arkadasim.. hepsi yabanci..
ehliyetim yok,hicbir sosyal aktivitem yok..etrafimda gidip gorecegim hicbirsey yok.. TR de bir sinema filmi cikiyor ben onu 7 ay sonra izliyorum anca dvd cikinca.. istedigim an kitapcilara gidip kitap alip okuyamiyorum mesela..Bir gazete alamiyorum.. ezan sesi duyamiyorum.. namazi bile ezansiz kiliyorumbunlar beni cok yaraliyor..
Gurbeti sevmiyorum, sevemedim.. sevmeyecegim de...
cok sukur ekmek paramizi burdan kazaniyoruz yillardir.. bunu inkar edemem..
Ama insanin kendi vatani gibisi yok.. havasini,suyunu,kokusunu ozluyorsun ....
esim suan ise gitti yine biz yine evde yapayalniziz cocuklarimla... oysa TR de olsan boyle mi olur, al cocuklarini annene git, arkadasina git, gezmeye git, sinemaya git, bir sahil kenarina in, gezdir.. kendi ulken, kendi dilin..
off offf ne yapacagimizi bilemiyorum.. Bu bir imtihan diyorum sabir ediyorum.. Ama insaniz cok bunaliyorum.. Ayakta geziyorum ama ruh gibiyim..kendimi herseye herkese kapadim.. kabuguma cekildim resmen. Ne kimse ile gorusmek istiyorum, nede konusmak.. icime kapandim iyice.. bu durum beni uzuyor.. Mutlu olmak,gulmek benim de hakkim degil mi diyorum kendi kendime.. ama nafile..
Bu konudan dolayida esimle birbirimize giriyoruz,yuzune vuruyorum heran sen getirdin bizi diye,senin yuzunden diye... Ama cok iyi biliyorum ki, o da binbir pisman ve uzgun..
sizce geri donmek iyi olur mu ? onca emek vermisiz buralara.. ama burda kalirsak da ne bir cevre yapabiliriz nede bir dostane muhabbet bulabiliyoruz.. Avrupada yasayan Turkler gruplasmis haldeler, kendi memleketlisi olanlar kendilerince takiliyorlar, seni icine almiyorlar.. Hos kimse bile yok yanimizda.. bu yalnizlik bizi mahvetti...![]()
Geri donenler var mi ? yada kalsak mi Turkiyenin sartlari ne durumda onuda bilemiyorum..cocuklar ve cocuklarin giderleri? Hayat pahali mi, bilemiyorum.. Bana bir fikir verirseniz cok mutlu olurum.. icim cok bunaliyor ...
Tsk.lerimi sunarim..
Sevgiler...
inşallah canım.. yemin ederim bende yazacaktım ki sadece çocuklarının eğitimi için sıkın dişinizi diye.. onlar büyüyüpte kendi ayakları üstünde durduğunda sizde birikim yapmış olursunuz.. en azında yazlık gibi bişey alırsınız burdan yazları burada geçirirsiniz imkanlar elverişli olursa.. böylece yalnızlık oradaki o mutsuzluk dengelenmiş olur.. bende dil için sabrettim ve karşılığını aldım yoksa insan 6. ayda deliriyor ...
Valla canım yorumları okudukça içler acısı halimizi anladıkça benim kaçasım geldi burdan... Sen bence artık dönmeyi hiç düşünme...
Bir yerde demişsin ki çocuklarım dede, teyze akrabaları ile yaşasın istiyorum demişsin... İnan o kavramlar, o ilişkiler bile genelde eskisi gibi değil ne yazık ki... Benim anneannem dedem zaten yok hiç olmadı çok küçükken dedem vardı... Halalarım çok bencil insanlardı onlardan da uzak büyüdüm... Sonra babam antropoza girdi 50 sinden sonra benim yaşımda yanında çalışan bir rus kadına kaptırdı paçayı... Onla da görüşmüyorum artık... Teyzelerim desen onlarda fesat insanlar, iyi bir şey yaşasak, hayatımızda güzel bir şey olsa bize düşman kesilip, kavga çıkarıyorlar...
Anlayacağın bende çok aile, akrabalık ilişkilerinde büyümedim... Bir annem bir ablam var başka da kimsem yok aileden sayacağım, inan hiç birşeyin eksikliğini yaşamadım... Siz çocuklarınla, eşinle birbirinize bağlı sevgiyle yaşarsanız, bu herşeye yeter, başka da kimseye ihtiyacınız olmaz...
Turkiye'ye ne sIklIkta geliyorsun ne kadar kaliyorsun yakamozum35? 13 senede bir tatile gelmisligin vardir diye tahmin ediyorum?
Bu konuya birsey yazmistim, bunu da eklemek istiyorum. Avrupa'daki Amerika'daki medeniyete alistiysan Turkiye sok etkisi yaratir. Gercekten de medeniyette ve insana verilen degerde cok geride kalmis bir ulke Turkiye. Cocuklar orda dogduysa hepten dumur olabilirler yani. Bu da ulkenin bir eksisi. Bunlari iyi dusunup tartman lazim.
Arkadasim sana katiliyorum cunku bende senin durumundayim seni cok iyi anliyorum cunku bende senin gibi yalnizlik cekiyorum cok zor bisey insanin ailelerinden kimse olmamasi ah gurbetcilik bende fransada yasiyorum konusalim dertleselim arkadasim benimde yirmi yil oldu burda yasiyali bende bunalinca senin gibi donmeyi dusunuyorum bazen amacocuklar buyudu onlarda simdi orayi istemiyorlar biz buraya alistik diyorlar insan cocuklar kucukken anca donerse doner budukten sonra zor oluyor her sey bu seferde cocuklarimiz burda kalsa biz oralarda ne idecez yalniz onnarsiz bende sen gibi ozluyorum ezan seslerini toprayi ama ne idelim ekmem parasi gecinme davasi katlanacaz artik kaderimize vallah buyur kahve icelim arkadas olalim canim .
suan yazdiklarini okurken inan agladim cunku ayni seyleri bende yasiyorum ve cok yanlizim geri donmek iyi ama nasil doneceksin cocuklarinin gelecegi ne olucak offf seni cok iyi anliyorum ama gelmisiz bi kere daha donulmez![]()
suan yazdiklarini okurken inan agladim cunku ayni seyleri bende yasiyorum ve cok yanlizim geri donmek iyi ama nasil doneceksin cocuklarinin gelecegi ne olucak offf seni cok iyi anliyorum ama gelmisiz bi kere daha donulmez![]()
evet hep uzuluyoruz aliyoruz ama alamaninda bi faydasi olmuyor malesef vatanimizda kalsak buralara gelmeyi isterdik buraya geldik vatanimizi insanimizi hafasini suyunu ozluyoruz ama hersey dort dortluk olmuyor iste hayat bu onemli olan salik huzur olsun diyoruz bazen o bile olmuyabiliyor
evet canim cok haklisin onemli olan saglik ama boyle dusun dusun ondanda olucaz cok bunaliyorum gidecek kimsem yok rabbim bana bi bebek verdi ALLAHA sukur onun sayesinde biraz yuzum guluyor![]()
Aynen canim bizde aynen boyle dusunuyoruz suanda.. ne yapalim elimiz mahkum..
gelmisiz bir kere, sabir etmek zorundayiz iste..
ben de sirf cocuklarim icin sabredicem artik..
cok sagol canim..
insallah canim ya,cok tsk.ederim yorumun icin..
onemli olan esim ve cocuklarim.. gerci inanir misin, aile buyukleri gurbette bile olsak ne arar ne sorarlar..
gozden uzak olunca gonuldende uzak olunuyormus..
birtek annem arar sorar, ayda 1 de kayinvalidem..iste hepsi bu..
ne halalar, ne teyzeler...amannn herkes bir tuhaf sahidende..
Taa avrupadan bile hissediliyor aslinda birseylerin degistigi inanin..
ben hep eskisi gibi saniyorum iste..
halbuki hicbirsey eskisi gibi degil demek ki..
yorumun icin tekrar sagol canim..
canim valla 2 yilda 1 geliyoruz malum ucak paralari pahali oluyor okul sonu sezonunda..
senin dediklerinide dusunmuyor degilim canim beee.. aynen oyle oluruz gibime de geliyor..
inan cok rahatliyorum bu yorumlari okuyunca, kendime bir guc geldi ..
cok tsk.ederim.
Ahh gurbetci arkadasim ahhh.. iste biz bizi anlariz..
Ekmek parasi icin geldik haklisin canim.. uzulme sende takma kafana birsey..
Cok sagol canim benim, bu sicacik davetin bile gozlerimi doldurdu cok duygulandim inanki..
keske yakin olsaydik, inan gelirdim seve seve...
Arkadas olalim tabiki.. memnuniyetle canim..
ozelden yazarim sana..
coook sevgilerimle
Canim benim aglama sakin..
iste bir Gurbetci arkadasim daha.. uzulmeyin kizlar benide uzersiniz..
kadermis bu, biz de boyle imtihan edilecekmisiz iste.. ne yapalim
saglik olsun.. donelim desek de donulmuyor hemen..
paran olacak ki, gideceksin..
gecim oyle kolay degil iste yorumlardan gorduk..
Allah sabrimiza sabir katsin diyorum insallah..
Hepimize sabir,guc,kuvvet versin insallah gurbetci arkadaslarim...
cocuklarimiz icin katlanacagiz iste.. caremiz yok...
genclik gitti gurbette, umarim cocuklarimiz bizi okuyarak gururlandirirlar.. Amin.
sevgilerimle...[ evet yaa kizlar alamiyalim haydi gurbetci arkadaslar elele verelim guclu olalim !
hayir fransadayim
kom$u ulke oluyoruz
belçika sinirinda oturdum 4 yil, bizim memleketin yarisi belçikada zatenordan da biliyorum :)
belçika kuçuk bi ulke heryeri ayndir herhalde
bruxelle çok yakinmi$in
turk isminde mahalle bile var orda:)
Turkiyeden farki yok yani , dil sorunu bile olmaz o derece![]()
Bende ulkemi, annemi, babami, cevremi, ezan sesini, dogup buyudugumun memleketimi cok ozledimElimde olsa bi an dusunmez simdi suan donerdim,, ama malesef
![]()
evet canim cok haklisin onemli olan saglik ama boyle dusun dusun ondanda olucaz cok bunaliyorum gidecek kimsem yok rabbim bana bi bebek verdi ALLAHA sukur onun sayesinde biraz yuzum guluyor![]()