donukmuşum... :/

Ally

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2007
2.467
391
688
İzmir
Arkadaşlar merhaba, benim sorunum ağır başlı olmam ama biraz fazla ağırım galiba...
Mesela bir ortama girdiğimde herkes çok ağırsın hanımefendisin der bu yönümü takdir ederler ama iş hayatında hep eleştiriliyorum :( Önceki çalıştığım yerde donuk olduğumu söylediler ve işten çıkardılar halkla ilişkiler alanında çalışıyodum o zamanlar ailevi sorunlarım da vardı birazda o yüzden iş yerine de yansıttım.
Ama şimdi kendimi topladım uzun bir aradan sonra bugün bir iş görüşmesine gittim yine halkla ilişkiler işi yine aynı şeyi söylediler görüşme yaparken konuşurken gülümsüyorum zaten her dakika gülmem mi lazım anlamıyorum galiba benim yapım böyle ama değiştirmek istiyorum sizce bu mümkün mü ve bir öneriniz var mı? Teşekkürler...

Arkadaşlar merhaba, benim sorunum ağır başlı olmam ama biraz fazla ağırım galiba...
Mesela bir ortama girdiğimde herkes çok ağırsın hanımefendisin der bu yönümü takdir ederler ama iş hayatında hep eleştiriliyorum :KK43: Önceki çalıştığım yerde donuk olduğumu söylediler ve işten çıkardılar halkla ilişkiler alanında çalışıyodum o zamanlar ailevi sorunlarım da vardı birazda o yüzden iş yerine de yansıttım.
Ama şimdi kendimi topladım uzun bir aradan sonra bugün bir iş görüşmesine gittim yine halkla ilişkiler işi yine aynı şeyi söylediler görüşme yaparken konuşurken gülümsüyorum zaten her dakika gülmem mi lazım anlamıyorum galiba benim yapım böyle ama değiştirmek istiyorum sizce bu mümkün mü ve bir öneriniz var mı? Teşekkürler...
sankı kendımı gordum aynı sekılde bende uyarı aldım ama bu uyarı veren sırket hıc de ıyı seylerın dondugu bır yer degıldı cok ıhtıyacımda vardı bekardım ozaman 6 ay zor dayandım ne demek ıyı bılırım
ben ordan cıktım kendı ıstegımle ama orda hala kalanların hepsı coguyla da gorusuyorum yanı gıcıklıgına yazmıyorum bunu ordakılerın hepsı patronun bırseylerı ve oylekı harıka anlasıyorlar
bızım gıbı bızım tarzdakı ınsanlar ıcın zor ama ıs hayatı boyle ıste

azcık yırtık olacaksın bu hayatta.
evet bende farkındayım ama ne yapsam olmuyo... birde üç kişiyle görüştüm biri bitti öbürü başladı bizim için olumlu ama yarın da x beyle görüş dediler ararız seni dediler ama donuksun lafı sinirimi bozuyo artık...

benım ısle ılgılı gram sorunum yok ıs arkadaslarımla da adam takmıs neden gulmuyormusum herkes suratına bakıp guluyor adam kendıne gulunuyor sanıyor halbukı herkes ardından dalga gecıyor ben kımsenın etlısı sutlusune karısmıyorum ısımı harıka ypıyorum tek bır sıkıntım yok neden gulmuyomusum lafa bakarmısınız?

Mesela bir ortama girdiğimde herkes çok ağırsın hanımefendisin der bu yönümü takdir ederler ama iş hayatında hep eleştiriliyorum :KK43: Önceki çalıştığım yerde donuk olduğumu söylediler ve işten çıkardılar halkla ilişkiler alanında çalışıyodum o zamanlar ailevi sorunlarım da vardı birazda o yüzden iş yerine de yansıttım.
İşyerinde donuk olmak daha makbuldür bana göre.

İş görüşmesinde dikkat çekecek kadar donukluk garip...

Sanırım siz de farkında olmadan bilinçaltı tekniklerini kullananlardansınız.

Başım ağrıyor der ve buna gerçekten inanırsanız başınız ağrımaya başlar.

Her ilişkimde aldatılıyorum der ve bunun korkusunu yaşarsanız sonraki ilişkiniz de ihanetle biter.

Her gün geç kalıyorum derseniz erken kalkmakta zorlanırsınız.

Siz de donuk olduğunuzu kodlamışsınız zihninize...

Ve bilinçaltınız da üstüne düşeni yaparak bunu net bir şekilde dışarıdan görünür hale getirmiş.

Düşüncelerinizi gerçekleştirmek bu kadar kolay işte...

Ama farkında olmadan yapınca olumsuz kodlamalar hayata geçiyor maalesef...
:ssz:

yapı meselesi bu nasıl değişecek ki
hem cak cak her konuda konuşup her şeye olmadık tepkiler vermektense yerinde tepkili olmak iyidir
asaletten gelir.
aynen bende sevmem öyle boş boş konuşanları yeri gelince konuşuyorum gülüyorum zaten daha ne yapmam lazım her dk. sırıtcam mı anlamadım....

Acaba alanınızı mı değiştirseniz karakteriniz yerine? Ben hayatta halkla ilişkiler üzerine bir iş yapamam mesela. Sizde o alan için uygun olmayabilirsiniz ama bu bir sorununuz olduğu anlamına gelmez.

İş görüşmesinde dikkat çekecek kadar donukluk garip...

Sanırım siz de farkında olmadan bilinçaltı tekniklerini kullananlardansınız.

Başım ağrıyor der ve buna gerçekten inanırsanız başınız ağrımaya başlar.

Her ilişkimde aldatılıyorum der ve bunun korkusunu yaşarsanız sonraki ilişkiniz de ihanetle biter.

Her gün geç kalıyorum derseniz erken kalkmakta zorlanırsınız.

Siz de donuk olduğunuzu kodlamışsınız zihninize...

Ve bilinçaltınız da üstüne düşeni yaparak bunu net bir şekilde dışarıdan görünür hale getirmiş.

Düşüncelerinizi gerçekleştirmek bu kadar kolay işte...

Ama farkında olmadan yapınca olumsuz kodlamalar hayata geçiyor maalesef...
:KK14:
yani ben kendimi öyle mi şartlandırıyorum istersem bunu değiştirebilir miyim yani?

aynen bende sevmem öyle boş boş konuşanları yeri gelince konuşuyorum gülüyorum zaten daha ne yapmam lazım her dk. sırıtcam mı anlamadım....
azcık işveli cilveli olcaksın
konuşurken sadece dudakların değil her yerin oynayacak.

Herşeye gülsen şımarığa çıkar adın ağır olsan donuk kalırsın bence asıl sorun böyle patavatsız insanlar
Ne önemi var ki bunun anlamıyorum verilen işi aldığın parayı hak ettikten sonra ne önemi var
Ayar olurum böyle tiplere

Acaba alanınızı mı değiştirseniz karakteriniz yerine? Ben hayatta halkla ilişkiler üzerine bir iş yapamam mesela. Sizde o alan için uygun olmayabilirsiniz ama bu bir sorununuz olduğu anlamına gelmez.
aslında çok sevdiğim bir iş değil halkla ilişkiler eskiden severek yapıyodum ama artık insanlarla uğraşmak biraz zor geliyo açıkçası ama insanlar derken müşteriler değil de böyle herşeyi eleştiren inceleyen insanlardan sıkıldım

Bir kisi söylese , amann ona oyle gelmistir dersinde..

Ama daha ilk gunden is gorusmesinde boyle birseyin fsrk edilmesi tuhaf , demekki gercekten istemeden donuk duruyosun bilinc altina yerlesmistir..
Sen fark etmesende mimiklerinden bakislarindan bunu karsidaki fark eder..
Elbette agir basli olmak guzel birseydir taktir edilir bir huy , ama is hayatinda heleki sizinki gibi bir iste donuk olmak olmuyo malesef...

İşiniz halkla ilişkiler ve insanlarla iletişim çok önemli bu alanda. Sadece çok gerektiğinde gülümsüyorsanız ve konuşkan değilseniz ister istemez donuk derler. Her alanda güleryüz önemli ama sizin alanınızda ağzınızın da çok iyi laf yapması lazım. Mesleğinizi değiştirmeyecekseniz insanlarla iletişim anlamında kurslara falan katılabilirsiniz.

Back
X