donukmuşum... :/

Halkla ilişkiler okuyorsan iletişim konusunda uzman olman lazım.Ya kendini değiştir ya da başka bir alana yönel.

herkes kendi gibi olmalı ama donuksan kendini geliştirebilirsin. bu da insanlarla içli dışlı olmakla olacak bir şey

halkla ilişkiler ve soğuk birisin işin gereği 32 dişini göster sende bırak ağırlığı falan :KK17:

İnsanlarla muhattap olacaksan daha güleryüzlü, daha aktif olman gerekir tabii

Ben de çok gülüyorum onu napıcam bilmiyorum :KK53:

yani ben kendimi öyle mi şartlandırıyorum istersem bunu değiştirebilir miyim yani?

Elbette...

Siz her seferinde donuk bulunduğunuz için yine öyle olacak endişesiyle durumunuzu daha da pekiştiriyorsunuz.

Ve tavırlarımız, karakterimiz tamamen yaşanmışlıklarımız ve düşüncelerimizden ibaret.

Ama madem kendi kendimi donuk hale getirdim o zaman cıvıl cıvıl birine dönüşeyim demek o kadar kolay değil...

Zihninizde olumsuz durumu ne kadar derine işlediyseniz aksine de o denli inanacaksınız.

Fakat maalesef olumsuz duygular olumlulardan daha güçlüdür.

Çünkü zihnimiz olumsuza inanmaya daha yatkın...

Örneğin bir insan hakkında olumsuz bir dedikodu yayın, yanında bir de olumlu cümle söyleyin...

Ortamdaki insanların yarıdan fazlası olumsuz olana inanacak ve onu etrafa yayacaktır.

Korktuğumuzun başımıza geleceği inancı da buradan gelir çünkü korku da olumsuzdur, onu çekmek kolaydır.

Yani zor da olsa daha neşeli tavırlar takınabilir ve bunları kalıcı olarak içselleştirebilirsiniz.

Ama bilinçsizce edindiğiniz ciddiyet sizin daima asıl karakter özelliğiniz olacak...

Herşeye gülsen şımarığa çıkar adın ağır olsan donuk kalırsın bence asıl sorun böyle patavatsız insanlar
Ne önemi var ki bunun anlamıyorum verilen işi aldığın parayı hak ettikten sonra ne önemi var
Ayar olurum böyle tiplere
aynen bende gıcık oluyorum sanki beyin ameliyatı yapcam orda yada sanki milyarlar vercekler bana maksatları konuşmuş eleştirmiş olmak bence

aynen bende gıcık oluyorum sanki beyin ameliyatı yapcam orda yada sanki milyarlar vercekler bana maksatları konuşmuş eleştirmiş olmak bence
bende öyle düşünüyorum öyle insanlara bende rastladım normal oturuyosun a canım niye susuyosun hiç konuşmuyosun e daha yeni ortama girmişim tanışalı 1 saat anca olmuş oturup hayat hikayemi anlatacak değilim ya bence kulak asmayın. zaten onlar için bu saatten sonra karakter değiştirecek değilsiniz.

Bence öyle herşeye gülen insanlar daha itici şahsen benim gözümde

Arkadaşlar merhaba, benim sorunum ağır başlı olmam ama biraz fazla ağırım galiba...
Mesela bir ortama girdiğimde herkes çok ağırsın hanımefendisin der bu yönümü takdir ederler ama iş hayatında hep eleştiriliyorum :KK43: Önceki çalıştığım yerde donuk olduğumu söylediler ve işten çıkardılar halkla ilişkiler alanında çalışıyodum o zamanlar ailevi sorunlarım da vardı birazda o yüzden iş yerine de yansıttım.
Ama şimdi kendimi topladım uzun bir aradan sonra bugün bir iş görüşmesine gittim yine halkla ilişkiler işi yine aynı şeyi söylediler görüşme yaparken konuşurken gülümsüyorum zaten her dakika gülmem mi lazım anlamıyorum galiba benim yapım böyle ama değiştirmek istiyorum sizcesemiyosun. bu mümkün mü ve bir öneriniz var mı? Teşekkürler...
Alla ım inanmiyorum ya noktasina kadar beniyazmissin..maalesef degiisemiyosun

Elbette...

Siz her seferinde donuk bulunduğunuz için yine öyle olacak endişesiyle durumunuzu daha da pekiştiriyorsunuz.

Ve tavırlarımız, karakterimiz tamamen yaşanmışlıklarımız ve düşüncelerimizden ibaret.

Ama madem kendi kendimi donuk hale getirdim o zaman cıvıl cıvıl birine dönüşeyim demek o kadar kolay değil...

Zihninizde olumsuz durumu ne kadar derine işlediyseniz aksine de o denli inanacaksınız.

Fakat maalesef olumsuz duygular olumlulardan daha güçlüdür.

Çünkü zihnimiz olumsuza inanmaya daha yatkın...

Örneğin bir insan hakkında olumsuz bir dedikodu yayın, yanında bir de olumlu cümle söyleyin...

Ortamdaki insanların yarıdan fazlası olumsuz olana inanacak ve onu etrafa yayacaktır.

Korktuğumuzun başımıza geleceği inancı da buradan gelir çünkü korku da olumsuzdur, onu çekmek kolaydır.

Yani zor da olsa daha neşeli tavırlar takınabilir ve bunları kalıcı olarak içselleştirebilirsiniz.

Ama bilinçsizce edindiğiniz ciddiyet sizin daima asıl karakter özelliğiniz olacak...
ben de farkındayım bunu değiştirmem gerektiğinin dediğim gibi daha önceki çalıştığım yerde hayatımın en kötü dönemlerinden birriydi ama şimdi kendimi topladım hatta bugün çok neşeli özgüvenliydim ama heycan yaptım biraz kadında dedi donuk gibisin ama heycanına veriyorum benim için olumlu dedi bilmiyorum artık...

bende öyle düşünüyorum öyle insanlara bende rastladım normal oturuyosun a canım niye susuyosun hiç konuşmuyosun e daha yeni ortama girmişim tanışalı 1 saat anca olmuş oturup hayat hikayemi anlatacak değilim ya bence kulak asmayın. zaten onlar için bu saatten sonra karakter değiştirecek değilsiniz.

Bence öyle herşeye gülen insanlar daha itici şahsen benim gözümde
aynen beni çok iyi anlamışsınız :) bende yeni tanıştığım insanla hemen hahaha hihihi yapamam onlara da söyledim alışma sürecim var diye... ama kendileri bilir artık napayım :)

ben de farkındayım bunu değiştirmem gerektiğinin dediğim gibi daha önceki çalıştığım yerde hayatımın en kötü dönemlerinden birriydi ama şimdi kendimi topladım hatta bugün çok neşeli özgüvenliydim ama heycan yaptım biraz kadında dedi donuk gibisin ama heycanına veriyorum benim için olumlu dedi bilmiyorum artık...

İnşallah her şey gönlüne göre olur.
Halkla ilişkilerde biraz canlı ve sempatik olmak gerekiyor sanırım. Bu işte iyi olan iki kişi tanıyorum ikisinin de çenesini de el ayaklarını da takip edemiyorum, hiperaktif çocuklar gibiler başım dönüyor onlarla konuşurken, fakat suratımda da hafif bir tebessüm oluyor.

İnşallah her şey gönlüne göre olur.
Halkla ilişkilerde biraz canlı ve sempatik olmak gerekiyor sanırım. Bu işte iyi olan iki kişi tanıyorum ikisinin de çenesini de el ayaklarını da takip edemiyorum, hiperaktif çocuklar gibiler başım dönüyor onlarla konuşurken, fakat suratımda da hafif bir tebessüm oluyor.
teşekkür ederim hepimizin gönlüne göre olsun herşey inşallah :)

Giyicen miniyi dekolte yi bak bakalım donukluk kalıyor mu.bence onlar boyle bir tip istemisler halkla ilişkiler ya .

aynen beni çok iyi anlamışsınız :) bende yeni tanıştığım insanla hemen hahaha hihihi yapamam onlara da söyledim alışma sürecim var diye... ama kendileri bilir artık napayım :)

herşey gönlünüzce olur umarım :)
iş hayatı zor ya iş bulmak ayrı dert iş ortam ayrı dert o hengamenin içinde para kazanmak zorundasın her türlü insan var. Bu benim en çekindiğim noktalardan biri. 1 sene boyunca kpss yi kazanayım diye dua ettim ama hayırlı iş arkadaşları diyede valla ne deyim canım morelini bozmamaya çalış insanın sorunları oluncada ister istemez işine yansıtıyo. kendinin dışında bişey olmaya çalışıncada hemen rengimiz belli oluyo :)

Giyicen miniyi dekolte yi bak bakalım donukluk kalıyor mu.bence onlar boyle bir tip istemisler halkla ilişkiler ya .
evet malesef işin iç yüzü bu aslında eski çalıştığım yerdeki kızı çok tutuyolardı kız çok cilveliydi özelliklede erkek müşterilerle ağzının içine düşcek gibiydi kaydını alana kadar herşey diyodu... ama ben abartılı ve yapmacık olamıyorum işte galiba bu iş bana göre değil...

Bence çok konuşmakla alakali değil bu..çünkü is görüşmesinde dahi donuk olduğunu söylemişler..

İnsanin gözünün içi isil isil olur, yüzünde tebessüm olur bakinca bir pozitiflik yansir , sizde bunlar yok demek.ki

herşey gönlünüzce olur umarım :)
iş hayatı zor ya iş bulmak ayrı dert iş ortam ayrı dert o hengamenin içinde para kazanmak zorundasın her türlü insan var. Bu benim en çekindiğim noktalardan biri. 1 sene boyunca kpss yi kazanayım diye dua ettim ama hayırlı iş arkadaşları diyede valla ne deyim canım morelini bozmamaya çalış insanın sorunları oluncada ister istemez işine yansıtıyo. kendinin dışında bişey olmaya çalışıncada hemen rengimiz belli oluyo :)
bende sırf bu yazdıkların yüzünden 1 sene çalışmadım c.tesi günü kpss ye girdim ama kötü geçti o yüzden sonucu beklemeden iş aramaya başladım bilmiyorum belki beklediğimden yüksek gelir puanım inşallah... sen lisans sınavına mı girdin umarım senin iyi geçmiştir sınavın...

Back
X