Annem normalde çok iyidir. Yani her şeyimle ilgilenir. Benim için herşeyi yapar. Ama dediğim gibi.
"NORMALDE"..
Bu irem konusu yokken gayet iyiydik biz annemle. İrem konusu dışında, bir hatam olsa açıkça söylerdi. Ama ne zaman İrem konusu açıldı. Kadın bir garip oldu. Tanıyamıyorum annemi.
Zaten hep aynıydı bu görüşü. "İrem beden uslu, irem benden ağır başlı, irem benden zeki.. ben hep uçuk, ben hep akılsız, ben hep zekasız.."
İremin içini dışını ben bilirim ya. Sonuçta arkadaşlık eden bnim onunla. Her şeyini en iyi ben bilirim. annemin gözünde İrem hep aynıdır. Değişmez. Halbuki o çok sevdiği irem çok da fenadır yani. Bunu bütün kuzenler olarak biliriz. Ama annemin gözünde irem sabittir.
"Sen kızımsan, o da kardeşimin çocuğu" diyip duruyor. Bir irem konusu ailemle aramın açılmasına ne kadar kolay sebep oldu. Zaten babmla çok çok iyi değilimdir. Daha önce yazdığım gibi bir kere olsun "canım kızım" diyerekten sarıldığını hatırlamam. çünkü sarılmamıştır. 1 Kere bile vurmamıştır o da kabulüm.çalışır mı çalışır, isteklerimi yapar mı yapar. Ama bundan ibaret.
annem benimle çok ilgilenirdi bi aralar. sarılırdı ederdi. Derdimi dinlerdi. Ama ne zaman irem gelecek dendi. kadın 360 derece döndü. Ay bilmiyorum irem midir asıl neden ama. Yok yok yok. düşünüyorum yok. Dışarda bir şeyimi gördüler desem dışarı çıktığım yok, bir kusur ettim bir şey söyledim desem zaten benim aklıma takılırdı niye böyle dedim diye, onların istemediği bir davranışta bulunmuş olsam annem uyarırdı ve bu kadar da abartmazdı. Bilmiyorum. Kuzenlerim konusunda annem çok hassastır. Tek irem değil bu. Ama yaşıt olduğumuz için belki de bu kadar önem verişi..![]()
nessy demişsiizki "Sanırm sadece ilk mesajı okumuşsunuz o kadar..Sonraki yaşananları konu sahibinin önce açtığı konulardan bihabersiniz.
Bu meselede sadece ve sadece konu sahibi ''sığıntı'' muamelesi görmektedir.Başka kimse değil.Söz konusu ''ikinize birşey olsa önce kuzenini kurtarırım.'' diyen bir anne var.Siz normal mi buluyorsunuz böyle birşeyi ? Öz evladının başucuna yurt broşürleri koyuyor.Oruçlu olan öz kızlarını iftar zamanı aç acına odasında bırakıyorlar.Nerede merhamet ? Dinden imandan Allah'tan bahsetmişsiniz...Bu zulume alkış mı tutuyorsunuz ?
Kuzenleri akrabalık,kardeşlik vb. duygularını çok güzel suistimal etmişlerdir.
Kardeşlikse kardeşlik.İnsan kişiseline,özeline sahip çıkabilmeli.Birileri sınırları aşıyor mu ''dur'' diyebilmeli.Herşey bir yere kadar. "
ama yukarıda bahsettiğiniz gibi aman aman çok kötü bir anne portresi yok belliki ergenlik çağındaki çocuğun ebeveynlerini yanlış anlamaları-duygusal fırtınaları ve başka birisinin varlığının rahatsız edişi genellikle ergenlik çağındakilerde bu tarz durumlar olur ...belki sizde onunla aynı yaşlardasınız aynı serzenişlerde aynı isyanlardasınız neyse birkaç yıl sonra ergenlik çağından çıkıldığında anlarsınız...