"gelip bi iki hafta kalmayacaklar, herkesin bi düzeni var, üç yıl kalacaklar çok zor" diyenler falan olmuş da, bir iki haftalık ziyaretin daha düzen bozucu olacağını hepiniz takdir edersiniz sanıyorum. yani bir misafir gelip iki hafta kalsa, o süre içinde her şeyinize dikkat etmek zorundasınız, her şeyi ona göre ayarlamak durumundasınız; fakat uzun vadede bu kasıntılık ortadan kalkar, herkes kendinden biraz taviz vererek orta yolu bulur. değil üç sene, üç dört ayda düzen kurulur, yeni düzene de "yok ben sevmedim ben istemiyorum vik vik" edilmediği sürece alışılır gider.
Öncelikle buna kesinlikle katılmıyorum.Aksine bir iki gün birşeylere müsamaha gösterilir çünkü zaten ''gidecektir.''
Her ailenin yeme-içme,yatış kalkış saatleri hatta birşeyleri uygulayışı bile farklıdır.
Ya da,ben evimde rahat rahat istediğim vakit kestirebilirim ama dayımda halamda olsam bu kadar özgür olabilir miyim? Hayır.
Taviz verilse bile bu karşılıklı olmaz.Ev sahibi taviz vermez.
tek kişilik odada olursan çat kapı diğer odalardan arkadaşların gelecek. kimse de seninle yakınlık kurmak için senin keyfini beklemeyecek. terslediğin an arkasını dönüp gidecek, sen de odanda özellerinle somurtup durmaya devam edeceksin.
ailenin tepkisinin savunulacak tarafı yok, fakat üç konunu da okumuş biri olarak şahsen meseleleri onların ağızlarından da dinlemek isterim onları eleştirmeden önce.
En son çare olarak istemeye istemeye de olsa ''yurda çık'' diyenlerdenim.
Tek kişilik oda için ise en azından tek başına ve rahat.
Arkadaşını seçme hakına sahip oluyor burada kişi.İstediğiyle görüşür istemediğiyle görüşmez.Çat kapı da olsa herkesin yeri ayrı yurdu ayrı.Üstelik yedi kat elin yaptığı da bu kadar üzmez.
Ama evde böyle bir durum söz konusu bile değil.
Hem bir insanın özellerini paylaşmak istememesi neden kötü bulunuyor bunu da anlamıyorum.
Özellerini paylaşmak istemiyor diye neden bir birey somurtup durmaya,mutsuzluğa mahkum görülüyor ?