Dönüş yapmak bu kadar mı zor

yazarhanim35

Yazar Hanım
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2013
29.417
43.905
798
Uzun zamandır iş arayışındayım ama piyasa malum geçtiğimiz haftalarda bir yerle görüştüm. hatta 2. görüşmeye çağıracağız dediler, gittim. benim açımdan olumlu geçti. maaş aralığını da çok yüksek tutmadım olumsuz olmasın diye. Haber vereceğiz şu gün size dediler ama haber veren olmadığı gibi ben bilgi almak için yazdım ama dönüş yok bu kadar mı zor dönüş yapmak. Çok heveslenmiştim oturdum ağladım moral bozukluğundan

Birebir aynı şeyi yaşadım.

Ben de çok ağlamıştım.

Ama sonradan düşündüm de iş veren bizim gibi duygusal bakmıyor olaya.

Olumsuzsa dönmek insanlara zaman kaybi geliyor.

Ağlamayın. Çözüm olmuyor.

Olanda 1 hayır,olmayanda bin hayır vardır.

Belki de Allah sizi hayırsızdan koruyordur.

Sizin istediginiz belki sizin için hayırlı değildir, Allah bilir siz bilemezsiniz.

Insallah hakkınızda hayırlı olan,kalbinizde olan olur. Allah size ve hepimize binlerce hayırlı kapılar açsın.

Daha güzel bir iş sizi bekledigi icin olmasin?
Niye üzülüyorsun? Demek ki rizkin orda degil
çok istediğim bir yerdi . çok fazla + sı vardı benim için.
amin teşekkür ederim
Allahım hayırlı iş kapıları açsın,iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah.
amin teşekkür ederim

Üzülme hiç...Ciddi söylüyorum boş ve avutucu sözler gibi gelir ama olmadıgında ciddi hayır oluyor ...iş buldugunda anlayacaksın...sadece inan, o iş sana gelir

Benim ömrüm biz sizi ararız biz size donerizlerle geçti hiç dönmediler herşey torpil malesef

Benim ömrüm biz sizi ararız biz size donerizlerle geçti hiç dönmediler herşey torpil malesef
özellikle görüşmede olan yetkili diğer kişi sordu birim müdürüne sabahvesen hanıma ne zaman dönüş yaparsınız diye. oda şu gün diye gün belirtti. bende ona istinaden dönüş yapılacaktı bilgi alabilir miyim diye mesaj attım ona bile cevap vermediler.

Daha karar vermemiş olabilirler

Sonuçta araya daha acil bir iş girmiş olabilir yetkili rahatsızlanmış olabilir karar verecek kişi yıllık izne gitmiştir vs vs

Ya da şimdi gel dendiğinde hemen başlamak isteyebilirsiniz onlar mesela bayramdan sonra değil de eylülde başlatmak istiyorlardır bu nedenle henüz aramamışlardır

Evet tabii ki oraya bütün umudunuzu bağlamayın ama olumsuz cevabı almadan da olumsuz diye karalar bağlamayın

sizin açınızdan olumlu geçmiş olabilir ama onlar açısından öyle olmamış olabilir tüm işverenler görüşmelerde biz size döneriz derler zaten ama başvuran tek kişi siz değilsiniz ki kriterlerine uygun başka biri olabilir olumsuz olduklarında da zaten dönüş yapmıyorlar ki o kadar başvuran insana tek tek dönüş yapamazlar sizin yazıp baskı yapar gibi demeniz hoş olmamış tutup size cevap yazmazlar

Genelde öyledir alındıysan ararlar alinmamışsan kimse aramaz zaten

3 ay cevap almak için yırtındığım firmadan 3.ay sonunda bir üst pozisyon için teklif almıştım. Meğer o süreçte pozisyonun seviyesini artırmak için onay bekliyorlarmış :)
O yüzden her cevap alamadığınıda yıkılmayın. IK özellikle çok sorumsuz bu konuda, çoğu firma ıK çalışanı eğer şirket politikası değilse olumsuz dönüş için uğraşmaz. Siz sorarsınız, cevap vermez.

Eğer ikinci görüşmeyi departman yöneticisi ile yaptıysanız ve departman yöneticisinin maili varsa ona sorun direkt isterseniz.

Departman yönetici ve firma sahibi 2 kişi ile yaptım görüşmeyi ama mailleri yok

Gençlerin bu çırpınışları çok üzüyor beni.
Bir ilana 5 bin kişi başvuruyor.
İşverenler eskiden çalışana saygı duyardı. 15 yıl önce işverenime "%40 zam istiyorum, bu şartlarda daha fazla çalışamam" dediğimde pat diye almıştım o zammı. Şimdi "hayrıma karnını doyuruyorum" muamelesi var çoğunda.
2 yıl önce patronuma "çalışanlar zam istiyor" dediğimde. "Onların aldığı paraya bir ton çalışan bulurum, işleri var şükretmiyorlar" demişti. Şaka gibi.
Umarım biran önce aydınlığa çıkarsınız, siz ve tüm gençler

muhtemelen ilgili pozisyon için bir çok adayla görüşmüşlerdir ve görüşmeye de devam ediyorlardır.
üstelik bayram geliyor, kimse bayram arefesinde işe alımla uğraşmaz çünkü başlayacak eleman gelir gelmez tatil yapacaktır.
ayrıca yaz aylarında bu işler extra yavaş ilerler. biri işini yapar ilerletir, sıradaki kişi izindedir falan.
günü gününe mail atıp sormanız bence de hoş olmamış, bu esnek olmadığınızı, stres kaldıramadığınızı gösterir.

belki de sizden başka bir adayla sizin aranızda kaldılar ? belki sizden daha olumlu geçen adaylar oldu.
mesela bazen daha iyi diye başka adaya teklif gider ama o kabul etmez döner dolaşır size gelir. belli olmaz yani.
yada yıl sonuna doğru yani ekim-kasım gibi başlatmak isterler ki sene başında zam alacak personel arasında olmayın, önümüzdeki yılı da aynı maaş ile geçirin.
bir sürü politika döner yani arkada.

Çok teşekkür ederim

Aksine stres yönetimim fazladır ve bayram sonrası hemen başlatılacaklarını söylediler ee başlayacak kişiye de son gün haber verilecekse bu kişi nasıl evraklarını vs hazırlayacak araya bayram tatili giriyor. Günü gününe sormadım bir süre bekleyip sordum bende duruma göre . Dönen politikaları bende biliyorum

paparayı neden ben yedim anlamadım. hakkınızda hayırlısı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…