tabiki saygım var ve ben de araştırma yaptım kesinlikle. konunun özü yabancı isim merakından gelmiyor. zaten dora kız ismi olarak verilirse yabancı isim anlamı taşıyor. oysa tdk nun sayfasına baktığınızda dora öz türkçe ve erkek ismi anlamı da doruk tan geliyor. sadece bu isim benim birden aklıma gelmişti ve içime de çok sindi. anlatamadığım da bu. dorayı komşunuz köpeğine vermiş olabilir. ama örneğin rüzgar da çok güzel bir isim ama bana at ismi gibi geliyor. yani tercih meslesi.. yine de yorumunuza teşekkürler.
ilk kez duydum bu ismi ama evet yabancı isim gibi geliyor başta... doruk ismini de çok güzel bulur beğenirim, doruk koysanız hem aynı anlamda olur ismi hemde ileride herkese dora nın ne olduğunu açıklamak zorunda kalmaz...
dora bey doruk bey?
dora amca doruk amca?
sizce hangisi daha kullanışlı gibi
tabiki saygım var ve ben de araştırma yaptım kesinlikle. konunun özü yabancı isim merakından gelmiyor. zaten dora kız ismi olarak verilirse yabancı isim anlamı taşıyor. oysa tdk nun sayfasına baktığınızda dora öz türkçe ve erkek ismi anlamı da doruk tan geliyor. sadece bu isim benim birden aklıma gelmişti ve içime de çok sindi. anlatamadığım da bu. dorayı komşunuz köpeğine vermiş olabilir. ama örneğin rüzgar da çok güzel bir isim ama bana at ismi gibi geliyor. yani tercih meslesi.. yine de yorumunuza teşekkürler.
Kızım olsaydı koymayı düşündüğüm isimlerden biri de doraydı:)anlamını araştırmamıştım sadece melodisi hoş geliyordu.erkek ismi olarakta kullanıldığını gördüm daha sonra birkaç çocukta.eşini ikna etmeye çalış bence çok hoş bi isim.
canım dora öz türkçe diye geçiyor ama bu ismi daha çok ermeni kökenli vatandaşlar kullanıyor eşime bende demiştim değişik bir isim diye oda türk ismi olmadığını söyledi kendisi kurtuluşta( bu semtte ermeni ve rum vatandaşlar çoktur)büyümüş ve ermeni arkadaşları çokmuş ve kızlara koyuyorlarmış dora ismini onlarda ayrıca bende ermeni isimleri diye google de aradığımda dora ismini gördüm.sadece ismin kökenini belirtmek istedim yoksa bu ismi koyman için bir şart değil gönlünden ne geçiyorsa onu yap canım benimde ikinci oğlum geliyor ama bir türlü isme karar veremedik çok zor biliyorum bende eşimle hiç anlaşamıyorum isim konusunda:44:[/QUOT
çok saol açıklamalar için . gerçekten ne zormuş ya allah yardımcımız olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?