Dördüncü ay / Hala dönememe / Uyurken kafayı sağa sola çevirme

Lady Guinevere

ne bilim ya…
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Mart 2024
12.009
10.558
218
29
Kızlar bebeğim 4 aylık. Kontrollerinde her sey güzel ve yolunda çıkıyor. Aktif bir bebek. Uykuları aşı zamanları hariç güzel.

Ama hala dönemiyor. Instagraöda bakıyorum 3.ayda dönüyor herkesin bebeği. Bizimkinin çabası var son bir haftadır. yani dönme isteği var ama henüz desteksiz hiç dönemedi. Bu bir sorun mu?

İkinci konu da ilk doğduğu zamandan beri var bu. Uykuya dalacağı zaman tam o mayışıklık halinde kafasını sağa sola çeviriyor. Ben onu sallayınca duruyor ama eğer sallamazsam kendini uyandırana kadar devam ediyor. Kundak yapıyorum hala. Kollarını dısarı çıkarırsa da duruyor kafası. Acaba kollarını çıkarmaya çalıştığı için mi sallıyor kafasını? Bilimci açıkken öyle bir hareketi yok.

Bir de hazır kundak demişken 😂 Kundaktan çıkarmak istiyorum artık ama hala daha kollarımı kumdaktan çıkarırsa kendini uyandırıyor. Eli direkt yüzüne gözüne gidiyor. Ama havalar çookl sıcak bulunduğumuz yerde. Çıkarmak istiyorum kundaktan. Nasıl yapıcam? Tecrübesi olan var mı?🥲

Kızlar bebeğim 4 aylık. Kontrollerinde her sey güzel ve yolunda çıkıyor. Aktif bir bebek. Uykuları aşı zamanları hariç güzel.

Ama hala dönemiyor. Instagraöda bakıyorum 3.ayda dönüyor herkesin bebeği. Bizimkinin çabası var son bir haftadır. yani dönme isteği var ama henüz desteksiz hiç dönemedi. Bu bir sorun mu?

İkinci konu da ilk doğduğu zamandan beri var bu. Uykuya dalacağı zaman tam o mayışıklık halinde kafasını sağa sola çeviriyor. Ben onu sallayınca duruyor ama eğer sallamazsam kendini uyandırana kadar devam ediyor. Kundak yapıyorum hala. Kollarını dısarı çıkarırsa da duruyor kafası. Acaba kollarını çıkarmaya çalıştığı için mi sallıyor kafasını? Bilimci açıkken öyle bir hareketi yok.

Bir de hazır kundak demişken 😂 Kundaktan çıkarmak istiyorum artık ama hala daha kollarımı kumdaktan çıkarırsa kendini uyandırıyor. Eli direkt yüzüne gözüne gidiyor. Ama havalar çookl sıcak bulunduğumuz yerde. Çıkarmak istiyorum kundaktan. Nasıl yapıcam? Tecrübesi olan var mı?🥲
Dönmesi için 6. Aya kadar normal
Karnının üstüne yatır kendını azcık zorlasın beyimiz :) çabalasın ki kasları gelişsin

Benım oğlumda kollarını kundağa alınca başını sallardı açınca rahatlardı çünkü başka çaresi yoktu kafası serbestti 🙈🤣

Kundaktan aşama aşama çıkardık önce tek kol sonra tek kol öyle tavsıye almıştık elini yüzüne vururken zarar veriyorsa çıkardığın eline terletmeyecek hava alan eldıven giydirmeye devam edebilirsin

Her kadın nasıl hamılelikte aynı değilse her çocukta doğduktan sonra diğer çocuklarla gelişimi aynı değildir korkma benım oğlum 8,5 aylıkken yürüdü kuzenımın oğlu emeklemeyi zor becermıstı aynı süreçte kız kafayı takmıştı o yürüdü o konuştu bak o tuvaletini söyledi benım çocuğu nazardan çatlatacaklardı :kızgın: :KK4:

Dönmesi için 6. Aya kadar normal
Karnının üstüne yatır kendını azcık zorlasın beyimiz :) çabalasın ki kasları gelişsin

Benım oğlumda kollarını kundağa alınca başını sallardı açınca rahatlardı çünkü başka çaresi yoktu kafası serbestti 🙈🤣

Kundaktan aşama aşama çıkardık önce tek kol sonra tek kol öyle tavsıye almıştık elini yüzüne vururken zarar veriyorsa çıkardığın eline terletmeyecek hava alan eldıven giydirmeye devam edebilirsin

Her kadın nasıl hamılelikte aynı değilse her çocukta doğduktan sonra diğer çocuklarla gelişimi aynı değildir korkma benım oğlum 8,5 aylıkken yürüdü kuzenımın oğlu emeklemeyi zor becermıstı aynı süreçte kız kafayı takmıştı o yürüdü o konuştu bak o tuvaletini söyledi benım çocuğu nazardan çatlatacaklardı :kızgın: :KK4:
karnının üzerine yatırdığımda yerleri yalamaktan baska bir sey yapmıyor asla 😂😂 üşengeç midir nedir anlamadım 😂

Şükredin. Şaka bir yana, ben de geçen yıl tam bu zamanlar 4 aylık oldu neden hala dönmüyor o kadar da tummy time yaptırdım diyordum. Sonra birden dönmeye başladı, 5 aylıkken emeklemeye, 7 aylıkken tutunarak kalkıp sıralamaya başladı ve ben hamilelik kilolarımı verdim. 🙃
Uykuya dalacakken başını sağa sola sallaması normal, bir tür uykuya geçme ritüeli gibi bişeymiş uykusu gelince. Zamanla bitiyor kendiliğinden yapmamaya başlıyor.
Kundağı da dönmeye başlayınca zaten çıkarmanız gerekecek, tehlikeli olabiliyor. Çıkarsanız el hareketleri birkaç hafta içinde düzene giriyor, kendini uyandırmayı bırakıyor. 🤗

Benimki 4,5 aylik sirt ustuyken yarim dönüş var hala tam dönmüyor 😅 yuz ustunden nefret ettigi icin ya aglayarak kucak istiyor ya kendini atarak donduruyor. 🤣 ama kasti bir hareket gibi degilde tepişmelerin sonucu gibi.

1) benim oğlan 2 kere falan dönmüştü bidaha hiç dönmemişti sorun yaşamadık kimi bebek sevmiyormuş. Kızımın başına da dönmekten gelmeyen kaldı😃
2) baş çevirme hareketi tam dalana kadar oluyor sanırım çoğu bebekte meme aranırken çevrilen baş hareketi gibi yapıyorlar.
3) ellerine zamanla alışacak ilk zamanlar uyandırır kendini biraz tokatlar sonra geçer 🤣

hayır kollarını ve ayaklarını havaya kaldırıyor. karnının üstünde itmeye calisiyor kendini 😂😂 basını kaldırabiliyor işte bir tek 😂😂
Minnacık daha ne yapsın annesi gücü o kadarına yetiyor

Evham yapma takip et dönmezse de sorun olarak görme bazı çocuklar da emeklemeden yürüyor mesela belki senınkide dönmeden emekleyecek

Minnacık daha ne yapsın annesi gücü o kadarına yetiyor

Evham yapma takip et dönmezse de sorun olarak görme bazı çocuklar da emeklemeden yürüyor mesela belki senınkide dönmeden emekleyecek
su an sırt üstü yatarken dönme cabası var. yani her an dönecek gibi ama basaramadı henüz. ama yay gibi geriyor bedenini yana doğru, bacaklarını havada birleştirip yana atmaya calisiyor kendini, karnını havaya kaldırıyor.. yani deniyor kuzum ama beceremedi 🥲😂

su an sırt üstü yatarken dönme cabası var. yani her an dönecek gibi ama basaramadı henüz. ama yay gibi geriyor bedenini yana doğru, bacaklarını havada birleştirip yana atmaya calisiyor kendini, karnını havaya kaldırıyor.. yani deniyor kuzum ama beceremedi 🥲😂
Kasları gelişecek merak etme erkek çocuklarının kemikli yapısı olduğu ıcın kendilerini geç atma süresi olabiliyor . Yerim onun havaya kaldırdığı göbüşünü 😍

Benim kızım prematüre. Düzeltilmiş 6 aylık olduğunda dönmeye başladı yani bi 20 gün önce falan şimdi durduramıyorum :) tummy time nefreti olan bir bebekken şimdi sürekli dönüp o şekilde takılıyor kendi kendine. Yani çabası varsa er ya da geç başarıyorlar.

Dönmesi için acele etmeyin döner o kafa çevirmek olayida sallanma aslında yanicsiz sallıyorsunuz ya siz sallamadiginiz zamanda o sallanmak istediği için kendini sallıyor oğlumda yapıyor bunu bazen tekrsr uykuya dönerken de yapıyor

Kafasini dik tutabiliyor mu su an onemli olan o. Benimki de 4 aylikken donmustu erkek bebekler atak oluyor biraz daha.
kafasını tutabiliyor, ellerimizi tutarak ayakta durabiliyor. ama dönme yok 😂 ne yüzüstünden dönebiliyor ne de sırt üstünden. sırtı üstündeyken dönme çabası var. yüzüstüyken çabalamıyor dönmeye. sanki skydiving yapıyor 😂 kol ve bacaklarını yanlar doğru açıp kaldırıyor. karnı ve göğsü yerde kendini itmeye çalışıyor. itme dediğim de ıkınma sadece 😂 kollarından güç alıp göğsünü de kaldırmıyor. biz kollarını göğüs hizasına getirdiğimizde ya ellerini emmeye çalışıyor ya da tekrar yanlara açıyor. yani tummy pozisyonunda asla tek bir çabası yok. sadece kafayı kaldırıyor iste 😂

Benimki 3 aydan sonra kendini paraladı dönecem diye. Kasıp kusturuyodu filam 4 aylıkken bir iki döndü sonra bi bıraktı. Aha dedim bi şey oldu. Denemedi bile. Bildiğin 1 ay sadece karın üstü iken yorulunca yatıyodu. Neyseee 5 aylıkken tekrar bi başladı. Asla düz koyduğum gibi kalmadı. Bez almalar zorlaştı filan. Aha bunla işim var emekler hemen dedim emeklemedi. Puhahah. Ama o 5 6 ay arası fıldır fıldır asla durmama çok komikti. Kundak artık bitsin. Tam ellerini keşfetme zamanları.

Bazen diyorum aslı aynı bebeyi mi büyütüyoruz hahxhshx konularını ne zaman okusam aha bizde de böyle diyorum. Bizimki de göbeği şişirip kendini sağa sola attırıveriyo ama dönemiyo garibim hshxhs zamanla olur herhalde çok üstünde durmuyorum. Kundak ben de kullanıyordum ta ki kollarını çıkarmaya çalışırken kundağı boynunda yakalayana kadar. Debelene debelene boğazına kadar çıkarmış daha da kullanmadım. Öğlen uyku süresi kısaldı ama güvenliğinden önemli değil uzar zamanla diye düşünüyorum. 3 aylık döndü diyen instamomlara bakma erkenden dönsün diye tüm öğün çocuğu pervane gibi çeviren de var, çocuğu çabasız dönen de. Vakti gelen bebiş her şeyi yapıyor merak etme

kafasını tutabiliyor, ellerimizi tutarak ayakta durabiliyor. ama dönme yok 😂 ne yüzüstünden dönebiliyor ne de sırt üstünden. sırtı üstündeyken dönme çabası var. yüzüstüyken çabalamıyor dönmeye. sanki skydiving yapıyor 😂 kol ve bacaklarını yanlar doğru açıp kaldırıyor. karnı ve göğsü yerde kendini itmeye çalışıyor. itme dediğim de ıkınma sadece 😂 kollarından güç alıp göğsünü de kaldırmıyor. biz kollarını göğüs hizasına getirdiğimizde ya ellerini emmeye çalışıyor ya da tekrar yanlara açıyor. yani tummy pozisyonunda asla tek bir çabası yok. sadece kafayı kaldırıyor iste 😂
Benim de aynı böyleydi, gerçekten her bebek farklıdır şu ayda şunu yapacak diye bir şey yok bunu öğrenmiş oldum. Altı aylıkken tam olarak dönmeye başladı, dokuz aylık hala otururken devriliyor :)) Instagram‘a veya çevreye bakarsanız psikolojiniz bozulur doktorlar zaten sınır koymuş şu ayda şunu yapmazsa kontrol ettirin diye o aylara dikkat etseniz yeterli..

İkinci konu da ilk doğduğu zamandan beri var bu. Uykuya dalacağı zaman tam o mayışıklık halinde kafasını sağa sola çeviriyor. Ben onu sallayınca duruyor ama eğer sallamazsam kendini uyandırana kadar devam ediyor. Kundak yapıyorum hala. Kollarını dısarı çıkarırsa da duruyor kafası. Acaba kollarını çıkarmaya çalıştığı için mi sallıyor kafasını? Bilimci açıkken öyle bir hareketi yok
Benimki de tam gözleri kapanırken ayaklarını öyle bir beşiğe vuruyor ki beşik yerinden oynuyor :)) algıları açıldıkça tuhaf tuhaf hareketler yapıyorlar :))

Ben 5 aya kadar kundakladım. İlk gündüz tek kolu dışarda başladım sonra gece 2 kolunu çıkardım öyle öyle alıştı. Döner merak etmeyin geç değil

Back
X