Çocuk Hastalıkları Dört aylık bebeğim yan dönemiyor

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

delfinay

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2019
4
1
1
Bebeğim 4 aylık oldu ama yatay pozisyondayken yana dönemiyor. Arkadaşın bebeği kolayca dönebiliyordu. Sizce bu durumumuz normail mi?

Bireysel farklılıklar olabilir. Siz cocugu eger yatmayi seviyorsa oyun halisi minder uzerine yatirin yanona yonune oyuncak vs koyun, aglayana kadar orada oyalansin. Biz arada dönme alistirmasi yapiyorduk hatta nasilsa donmuyor diyip saniyeligine kanepede biraktigim bir aksam dönüp düstu:)) 4aylikken benim elimden tutup dönüyormuş, 5 aylıkken kendisi dönmeye başlamış.

Son düzenleme:
dediğiniz gibi yapıyorum ama oyuncaktan henüz anlamıyor.
Anne karnından itibaren o bir birey ve her şeyi anlıyor. Cocuktur anlamaz lafıni unutun bir kere. O bir birey ve çok iyi anlıyor. Kimi cocuk oyuncaklari sever kimisi insanlarla iletişimi sever. Oyuncak sevmiyorsa yanina yatip surekli konusacaksıniz. Dönmek ne demek anlatıp göstereceksiniz. Ilk seferde sırtından poposundan tutup cevirdim ve bak döndün gördun mu dedim. Sonra elimi tuttugunda kendime dogru cektim, o sırada simdi donuyoruz dedim vs. Başka supheniz varsa çocuk doktoruna danışmak daha faydalı olacaktir. Benim doktorum bana hep sunu dedi: Bir gelisim problemi yok, zamani geldiginde yapacaktir.

Bu panik neden?

3 aylikolmus bir bebegin saglik gostergesi basini tutabilmesidir.

Oglum 2 aylikken bir kac defa yuzustunden sirt ustune dondu, ancak bunu tamamen bilincsiz yapmisti. Bilincli olarak donebilmesi 4,5 ayi buldu ki ayni ayda dogum yapan arkadaslsrima gore oglum erken donmustu.

Paniklemek icin henuz erken. Sakin olun

Cok paniksin canim 3 cocucugumda yasina helrne kadar emekleme bilmedi bir kac ay sonra emeklemedrn yurudu iki cocugum suan ki 10 aylik poposunun uuzerinde gitmeye calisiyor

Benim bebeklerim 8 aylik ve biri 4.5 aylıkken dönmeye başladı diğeri 1 aydır dönebiliyor rahat olun lütfen geç dönen bebeğim çok rahatına düşkün tembel bi bebek olduğundan olsa gerek:)

Back
X