• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dost kazığı mi( avukat parasi)

Her meslek de isini layikiyla yapan var yapmayan da. Ancak su da var avukatlar muvekkilden de para aliyor bir de kazaninca karsi taraftan da...

Davayı kazanmamızın halinde karşı taraftan vekalet ücreti almamız da, müvekkille anlaşmamız çerçevesinde vekalet ücreti almamız da, kazanılan tazminattan pay almamız da KANUNUN bize tanıdığı hak ve yetkidir. Merak ediyorsanız açıp okuyabilirsiniz.

Birtakım giderler öyle 20-30 liralık giderler değil fakat
Bilirkisi ucretleri yuksek. 600 tl falan. Onun disinda
Davayı kazanmamızın halinde karşı taraftan vekalet ücreti almamız da, müvekkille anlaşmamız çerçevesinde vekalet ücreti almamız da, kazanılan tazminattan pay almamız da KANUNUN bize tanıdığı hak ve yetkidir. Merak ediyorsanız açıp okuyabilirsiniz.
Merak etmiyorum. Avukat da olmak istemezdim zaten.

Her meslek de isini layikiyla yapan var yapmayan da. Ancak su da var avukatlar muvekkilden de para aliyor bir de kazaninca karsi taraftan da...
Bu kliseyi insanlarin kafasina kim soktuysa... rica ederim kadinlar kulubu okudugunuz kadar bu konuyu da okuyunuz internetten. Okumaya üşenirseniz video da izleyebilirsiniz. Işin esasını öğrenmiş olursunuz. Işin esasini bilenlerin karşısında yukaridaki yorumunuzda olduğu gibi komik duruma düşmezsiniz

Merhaba hanımlar Geçen yıl Kardeşimin eşi ile arası bozuldu. Kardeşim de çekişmeli boşanma davası açtı. ( konu ile alakalı olmadığı için nedenine girmiyorum ) bizimde tanıdık avukat dostumuz vardı. Davayı açtık ve 4 bine anlaştık o zaman. Yarısını şimdi verin, yarısını da dava bitince verirsiniz dedi. Hemen 2 bini ödedik. Ilk duruşma geçen ay oldu. sonra kardeşim barışıp davayı geri çekti. Fakat sadece bir duruşma olmasına rağmen avukat geri kalan parayı da istiyor. Açıklama olarak da duruşma olmasa bile dava açma masrafı varmış. Dava açarken o kadar para mı gidiyor.Biz tabi usül nedir bilmediğimiz için tamam dedik fakat Henüz ödeme yapmadı kardeşim. Acaba gerçekten böyle mi . Yani en az 4-5 durusmalik bir davada sadece bir duruşma olsa bile bütün para alınıyor mu. Özellikle hukukçu arkadaşlardan fikir rica eriyorum. Teşekkürler.
Benim amca kizi ilimizin en unlu avukati ve evet gercekten odemen gerekir o parayı

Massalahh siz avukatsınız sanirim

1,5 sene oldu bırakalı.

Adı üstünde bir takım giderler. Tüm giderler değil

Bütün yargılama giderleri. Hmknın yargılama giderleri kısmını ve yargılama giderlerine nelerin dahil oldugunu okuyunuz. Davayı kaybeden, feragat eden aleyhine yargılama gideri hukmeder hakim. Kararda gorursunuz.

Karsı taraftan alınıyor cunku hakim vekalet ucretini davayı kaybedenin kazanana odemesine hukmetmek zorunda. Aksi kararın bozulma nedenidir. Vekalet ucreti tayin edilmeyen hukum olmaz. Yasal zorunluluk yani avukatın davayı kaybettin gel bana para ver dediği yok. Muvekkille de asgarinin altında kalmamak kosuluyla istediği gibi ücret belirler.

ben de bir meslek icra ediyorum. O yüzden kimsenin mesleğini küçümseyemem. Fakat iki kuruş para için kırk tane hile çeviren o kadar insan tanıdım ki insanlara güvenmiyorum.
Peki bu husus avukatlara mı mahsus? Biz de öyle müvekkiller görüyoruz ki davayı kazanırsak size ekstra bilmem şu kadar daha vereceğim deyip davayı kazandıktan sonra yaa siz zaten karşıdan almıyor musunuz diye çamura yatanlara ne demeli???

bu arada danışmanlık yapan kişi 5 seans anlaştıği kimseye 2 seans gelse bile geri kalanın da parasını istemiyor. Ne kadar hizmet verdiyse o kadarı isteniyor. Ama başta öyle anlaştık diye birsey yok
Çünkü danışman seans başına anlaşıyor avukat dosya başına. Duruşma başına para almış olunsaydı sizin mantığınız haklı olurdu. Ayrıca bir boşanma vardır 2 celsede biter bir boşanma vardır 8. Celsesine girersiniz. O zaman avukat senin duruşmalr cok uzadı diye ekstra ücret mi alsın?

Bende avukatlar başta anlaşıyorlar diye biliyorum. Erken bitti fazla para vermiş hissediyorsunuz. Bir çok kişi sizinke aynı duyguları hisseder. Ancak davanız 5 6 yılda sürebilirdi. O zaman üzerine para vermeyecektiniz.

Sagolun Yani çok bi para değil fakat rahatsız eden şey niyetini anlamamak. Iki kuruş para için bunu yaparsa çok üzülürüm. Sevdiğim biri çünkü
Çok para değil ama buraya 2 bin lira için konu açıp, meslek aşağılıyorsunuz.Avukatın mesaisi girdiği duruşma sayısı ile ölçülmez.Ayrıca çekişmeli bir boşanma için çok düşük bir ücret talep edilmiş sizden.Günahtır, mesleklerin ve insanların haysiyetleriyle oynamak bu kadar kolay ve ucuz olmamalı.

Adı üstünde bir takım giderler. Tüm giderler değil

Yanlış anlaşıldım sanırım. Bakın Hukuk Muhakemeleri Kanununun 312. maddesi şöyle “Feragat veya kabul beyanında bulunan taraf, davada aleyhine hüküm verilmiş gibi yargılama giderlerini ödemeye mahkûm edilir. Feragat ve kabul, talep sonucunun sadece bir kısmına ilişkin ise yargılama giderlerine mahkûmiyet, ona göre belirlenir.”

Sadece avukatınıza değil, burada size bilgi veren hukukçulara da güvenmiyorsunuz. Elbette sorgulayın, hakkınızdır. Ama beyanlara güvenmeyecekseniz mevzuat, içtihat ve kitaplardan araştırmalısınız.

Ayrıca -istisnalar dışında- vekille temsil zorunluluğu bulunmamaktadır. Herkes kendi davasını takip edebilir.

Ne çok avukat düşmanı varmış.
Benim kardeşim de serbest avukat,
İstanbul Ünv.Hukuk Fakültesi'ni bitirdiğinde,
dalgalı saçları dökülmüş,alnı tamamen açılmıştı.
İşinin zorluklarına ve sıkıntılı hallerine bizzat şahidim.
Hepimiz mesleğimizi edinirken uğraşıp, didiniyoruz.
Her mesleğin,saygıyı hakettiğini düşünüyorum.
Mesleğini kötüye kullanan insanların varlığı, bize o mesleği ve/veya icra edenleri kötüleme,suçlama ve aşağılama hakkı vermez.
Hele 'kan emiciler' gibi bir hakareti ve genellemeyi
hiç bir gerekçe ile,
hiç bir meslek grubu için doğru bulmuyorum.
Konu sahibinin konusuna gelirsek,
ben ortada 'dost kazığı'göremedim.
Kaldı ki yüksek bir ücret değil sözkonusu rakam.

ben mı derdimi anlatamadim acaba. Tabi ki para verilmeli. Bunun tutarı konusunda şüphem olduğu için konu açtım. 2 binlik dava için neden 4 bin vereyim

''2000'lik dava'' mı :KK53: daha neler duyacağız...
Çekişmeli boşanma davası, İstanbul piyasasında 15.000'den başlar 4000 çok düşük bir rakam nerede oturuyorsunuz?
Arkadaşınız söyleyebileceği en iyi rakamı söylemiş zaten bu bir, ikincisi söz konusu dava sürse idi 1 seneden önce neticelenmeyecekti tebligat takibi bile ayrı olay olacak şu durumda bu iki, son olarak harç parası yatırmak zorundasınız dava açarken istenilen tazminata göre değişen harç ücreti vardır, sırf gel git masrafı da eklenince açıkçası hakikaten ucuza anlaşmış meslektaşım.
Kıssadan hisse yanlış düşünüyorsunuz, mesleğe biraz saygı

Bu kliseyi insanlarin kafasina kim soktuysa... rica ederim kadinlar kulubu okudugunuz kadar bu konuyu da okuyunuz internetten. Okumaya üşenirseniz video da izleyebilirsiniz. Işin esasını öğrenmiş olursunuz. Işin esasini bilenlerin karşısında yukaridaki yorumunuzda olduğu gibi komik duruma düşmezsiniz
Ne gucunuze gitti anlamadim. Neden okuyum onu da anlamadim. Meslegim avukatlik evet. Avukat da olmak istemezfim zaten. Komik duruma da dustugumu sanmiyorum. Adliyeye ilk adimim bosanirken oldu. Ilk avukatlik durumum. Ne ogrendi isem onu yazdim. Bunlar benim yasadiklarim. Yalan birsey de yazmadim. Kafamdan da uydurmadim. Birsey de iddia etmiyorum. Kanunen hakki olabilir bir avukatin iki taraftan da ucret almak ama bana da sacma ve mantiksiz ve kolay emeksiz kazanim geliyor. Zaten kanunlarda bosluk olmasaydi avukatlik diye de bir meslek olmazdi diye dusunenlerdenim. Kusura da bakmayin. Bu arada babamin is davalarina bakan bir avukat da var. O mesela kazaninca karsi taraftan aliyor. Yazdigimdan ne anladiniz bilmiyorum.

Back
X