• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dost kazığı resmen!

esra_m

Guru
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2011
279
2
318
36
merhaba kızlar, benim 7 senelik çok samimi olduğum bi arkadaşım var. liseden beri arkadaşız. aynı zamanda aynı sitede oturuyoruz ve üniversitede de beraberdik ev arkadaşıydık. 7 senedir çok iyi giden bi dostluğumuz var. ara ara birbirimize kırılsak da konuşarak hallettik şimdiye kadar. ama dün öğlen birden beni aradı ve bana telefonda sen benim sana arkadaş bilip anlattıklarımı gidip başkalarına anlatıyosun hep başkalarından duyuyorum sana anlattıklarımı bundan sonra arkadaşım değilsin benim. konuşsam bile meraba merabadan öteye gitmez. deyip telefonu kapattı yüzüme. tabi ben şoktayım. sonra kafam yerine geldi aradım tekrar ne demek bu diye. açmıyo teli. ısrarla arayınca açtı. arama beni konuşmak istemiyorum çok sinirliyim filan dedi. ben dedim ki ben kimseye gidip de senin anlattıklarını anlatmıyorum ama sen kimden duyduysan bana sorma gereği bile duymadan beni suçlayamazsın dedim. ben duydum diyo başka bişey demiyo. sonra yine kapattı telefonu. bi gün öncesi akşam da telde konuştuk ve hiçbişey yoktu normal konuştuk yani. bi gecede ne değişti kimden ne duydu bilmiyorum. ben onun özelini onun bana anlattığı şeyleri kimseye gidip de anlatmadım anlatmam da. kendimden eminim yani. ama onun bu kadar zamanlık dostluğumuza rağmen bana bunu sorma gereği bile duymaması bana bu lafları söylemesi beni gerçekten çok üzdü. akşam da siteden başka bi arkadaşın nişanı vardı orda karşılaştık ama birbirimizin yüzüne dahi bakmadık. bu ne demek anlayamadım gerçekten kızlar. ama bana bunu yaptıktan sonra o da benim için bitti artık. o kadar senelik dostluk bi çırpıda bitirilebiliyomuş demek ki.

Savunma hakkı çok önemlidir. Arkadaşınız size bu hakkı tanımamış.
Biraz öfkesinin dinmesini bekleyin.
Sizi direk suçlayıp açıklama yapmamakla aslında hatayı yapan o.
Size açıklama yapmaya mecbur.

Yaşadıklarının hemen hemen aynısını yaşadım canım..liseden arkadaşımdı kardeş gibiydik,aynı şehirde üniversite kazandık,yurtta aynı odada kalıyorduk 10 yılı geçmişti bizimkisi..bir gün mesaj attı benim hakkımda bunu bunu konuşuyormuşsun diye..ben de yüz yüze görüşelim dedim,görüştük,o kadar inanıyor ki söylenenlere sanki karşısında düşmanı var :53::53::53:..başka insanlar benim hakkımda dolduruşa getirmişler neler neler anlatmışlar,ben şok oldum..arkasından iş çeviriyormuşum gibi oldu.sonra çok kızdım tabi onlara nasıl inanırsın diye..kaç yıllık arkadaş aileler bile birbirini tanıyor,benim nasıl biri olduğumu kimse bilmese onun bilmesi lazım..neyse biz o gün barıştık gibi oldu..iki gün içinde onunla konuştuklarımızı başka insanlardan asıl ben duydum,onu geçtim benim facebookum kapalıydı bir ara açtım öylesine baktım arkadaşın sayfasında o dedikodu yaptığı insanlarla benim hakkımda üstü kapalı ne laflar dönmüş..onu gördüm asıl derdi olanın o olduğunu anladım bitirdim arkadaşlığımızı..bence seninki de öyle bir şey olabilir..o senin arkandan konuşurken seni sevmeyen/çekemeyen biri söyledğin şeyleri yanlış aktarmış,arkadan atıp tutmuştur..o şahsiyette nasıl bir dostsa buna izin vermiş..sorunu kendinde arama canım,demek ki onun içinde varmış bir şekilde açığa çıkmış bu..

Son düzenleme:
Savunma hakkı çok önemlidir. Arkadaşınız size bu hakkı tanımamış.
Biraz öfkesinin dinmesini bekleyin.
Sizi direk suçlayıp açıklama yapmamakla aslında hatayı yapan o.
Size açıklama yapmaya mecbur.

bilmiyorum ebru gerçekten çok üzüldüm yani. ne olduğunu bilsem ne yaptığımı bilsem en azından dicem ki buna kırılmış konuşmuyosa da saygı duycam. ama ben onun bana anlattığı hiçbişeyi kimseye anlatmadım böyle bi huyum da yoktur zaten herkesle herşeyi konuşmam. niye böyle yaptı bilmiyorum.

Yaşadıklarının hemen hemen aynısını yaşadım canım..liseden arkadaşımdı kardeş gibiydik,aynı şehirde üniversite kazandık,yurtta aynı odada kalıyorduk 10 yılı geçmişti bizimkisi..bir gün mesaj attı benim hakkımda bunu bunu konuşuyormuşsun diye..ben de yüz yüze görüşelim dedim,görüştük,o kadar inanıyor ki söylenenlere sanki karşısında düşmanı var :53::53::53:..başka insanlar benim hakkımda dolduruşa getirmişler neler neler anlatmışlar,ben şok oldum..arkasından iş çeviriyormuşum gibi oldu.sonra çok kızdım tabi onlara nasıl inanırsın diye..kaç yıllık arkadaş aileler bile birbirini tanıyor,benim nasıl biri olduğumu kimse bilmese onun bilmesi lazım..neyse biz o gün barıştık gibi oldu..iki gün içinde onunla konuştuklarımızı başka insanlardan asıl ben duydum,onu geçtim benim facebookum kapalıydı bir ara açtım öylesine baktım arkadaşın sayfasında o dedikodu yaptığı insanlarla benim hakkımda üstü kapalı ne laflar dönmüş..onu gördüm asıl derdi olanın o olduğunu anladım bitirdim arkadaşlığımızı..bence seninki de öyle bir şey olabilir..o senin arkandan konuşurken seni sevmeyen/çekemeyen biri söyledğin şeyleri yanlış aktarmış,arkadan atıp tutmuştur..o şahsiyette nasıl bir dostsa buna izin vermiş..sorunu kendinde arama canım,demek ki onun içinde varmış bir şekilde açığa çıkmış bu..

aynen bizim de öyle canım ailelerimiz filan da yakınlar. komşuyuz zaten. senin arkadaşın gibi yapıcağını sanmıyorum ama keşke o da bana benim ona güven duyduğum kadar güven duyabilseydi. bu ay başında nişanladı o. nişanlanmadan önce ben ona kırıldım biraz mesela ama sırf nişanı olucak zaten stresli filan diye dile getirmedim bile. ben bu kadar ince düşünürken bana ne olduğunu bile anlatmaması sormaya tenezzül etmemesi çok zoruma gitti. kolay değil yani paylaşımlar büyük. silip atmak kolay olmuyo.

aynen bizim de öyle canım ailelerimiz filan da yakınlar. komşuyuz zaten. senin arkadaşın gibi yapıcağını sanmıyorum ama keşke o da bana benim ona güven duyduğum kadar güven duyabilseydi. bu ay başında nişanladı o. nişanlanmadan önce ben ona kırıldım biraz mesela ama sırf nişanı olucak zaten stresli filan diye dile getirmedim bile. ben bu kadar ince düşünürken bana ne olduğunu bile anlatmaması sormaya tenezzül etmemesi çok zoruma gitti. kolay değil yani paylaşımlar büyük. silip atmak kolay olmuyo.

Bizim öncesinde de olaylar vardı canım,bir anda bitmedi iki üç yıl süründü diyebilirim..sizin eğer ilk olayınızsa biteceğini sanmıyorum sahip çıkın dostluğunuza kaybedince istesenizde geri dönüşü olmuyor..bir kaç gün bekle bakalım,sakinleşsin arar o aramazsa sen ara,derdi neymiş,en azından içinde ben şunu yapmadım diye düşünmezsin ,rahat olursun..

Son düzenleme:
benim kadar dost kazıgı yiyen yoktur sanırım .Resmen köprüyü geçene kadar yani kimi insanlar için.

bilmiyorum ebru gerçekten çok üzüldüm yani. ne olduğunu bilsem ne yaptığımı bilsem en azından dicem ki buna kırılmış konuşmuyosa da saygı duycam. ama ben onun bana anlattığı hiçbişeyi kimseye anlatmadım böyle bi huyum da yoktur zaten herkesle herşeyi konuşmam. niye böyle yaptı bilmiyorum.

Siz kendinizden emin olduktan sonra ve size gerekçe göstermeden, açıklama yapmadan dostluğunuzu bitirme kararı aldıysa uğraşmayın.
Sizi kaybettiği için kendi pişman olacak.
Şu durumda suçlu olan siz değilsiniz o.
Size büyük haksızlık etti çünkü.

Geçmiş zamanda belki anlatmışsındır insanoğlu unutkandır bu kız bu kadar kendinden eminse

Koşkocaman insanlar söylediklerini inkar ediyor kaynana ,elti gibi söylediklerini unutuyorlar arkadaş hayda hay unutur!

Koşkocaman insanlar söylediklerini inkar ediyor kaynana ,elti gibi söylediklerini unutuyorlar arkadaş hayda hay unutur!

sorun şu ki bana bunu sölemiyo bana söylesin bunları söylemişsin diye ben de derim evet söyledim gerekçem şuydu diye açıklamamı yaparım o zaman ister kabul eder ister etmez ama ben de düşünüp durmam ben ne yaptım diye. o başkalarının söylediği şeylerle emin konuşuyo bense kendimi biliyorum. bilemiyorum normal olarak konuştuğum şeyleri farklı aktardılar belki. bişey bilmiyorum ki konuşmuyo bişey bilsem içim rahatlıcak en azından.

Bizim öncesinde de olaylar vardı canım,bir anda bitmedi iki üç yıl süründü diyebilirim..sizin eğer ilk olayınızsa biteceğini sanmıyorum sahip çıkın dostluğunuza kaybedince istesenizde geri dönüşü olmuyor..bir kaç gün bekle bakalım,sakinleşsin arar o aramazsa sen ara,derdi neymiş,en azından içinde ben şunu yapmadım diye düşünmezsin ,rahat olursun..

bilmiyorum ama ben artık arayıp sormayı düşünmüyorum suçlu olan arar sorar savunmaya çalışır kendini. ben şimdi beklicem eğer kendi düşünüp de benden bi cevap almak için sorarsa o zaman sorularını cevaplayım kendimi savunurum. yanlış mı düşünüyorum. dostluğumuza sahip çıkalım evet ama o sahip çıkmak istemiyodur belkide. olabilir mi.

Siz kendinizden emin olduktan sonra ve size gerekçe göstermeden, açıklama yapmadan dostluğunuzu bitirme kararı aldıysa uğraşmayın.
Sizi kaybettiği için kendi pişman olacak.
Şu durumda suçlu olan siz değilsiniz o.
Size büyük haksızlık etti çünkü.

ben de aynen bu dediklerinizi dedim ona. bana büyük haksızlık yapıyosun bunları yaptığın için pişman olacaksın dedim. ama o halinden memnun gibi şimdilik. zor zamanı olur nasılsa o zaman hatırlar belki içi acır. bilemiyorum.

benim kadar dost kazıgı yiyen yoktur sanırım .Resmen köprüyü geçene kadar yani kimi insanlar için.

ben de çok yedim ama daha çok arkadaş kazığıydı onlar. bu dostluğa giriyo biraz. o yüzden bu kadar önemsiyorum aslında.

Benzer durumları o kadar çok yaşadım ki, artık her zaman bir yanılma payı bırakıyorum.
Bunu yapmaya başladığımdan beri biraz daha rahatım.
Ben biraz ayarsız bi insanım. Hani bi arkadaş dostluğa terfi eder ya, her şeyimi koyardım ortaya.
Ama yavaş yavaş akıllanıyorum.
Umarım "dost"unuz çok geç olmadan sizi de bi dinlemeyi akıl eder.

Benzer durumları o kadar çok yaşadım ki, artık her zaman bir yanılma payı bırakıyorum.
Bunu yapmaya başladığımdan beri biraz daha rahatım.
Ben biraz ayarsız bi insanım. Hani bi arkadaş dostluğa terfi eder ya, her şeyimi koyardım ortaya.
Ama yavaş yavaş akıllanıyorum.
Umarım "dost"unuz çok geç olmadan sizi de bi dinlemeyi akıl eder.

evet dediğin gibi umarım çok geç olmadan bana yaptığı haksızlığı anlar ve en azından dinlemeyi düşünür. henüz ses yok. o beni dinlemek isteyene kadar konuşmayı aramayı düşünmüyorum ben. dostluklar bu kadar basite indirgenmese keşke. çocukça tavırlarla bitirilmese..

Back
X