Hayal dünyasında yaşamak güzel ..Cok kolay anladin evet![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hayal dünyasında yaşamak güzel ..Cok kolay anladin evet![]()
11 yıllık arkadasim var daha dogrusu dostum derdim ben ona. Öss ye hazirlanirken beraber hazirlandik, ayni bölümü ve ayni universiteyi kazandik. Her sırrımi paylastigim biriydi. Universiteden mezun olduktan sonra ben direkt calisma hayatina basladim. Kendisi ise evde oturdu, kpss icin mucadele etmedi.bi dönem ücretli ögretmenlik yapip evlendi.Evlendikten sonra calismayi hic dusunmedi.ben hem calistim hem 2. Universitemi okudum hem de yüksek lisansimi yaptim, simdi doktora hedefim var.bu arkadasimla önceden sık görüsürdük.bi ara övünmeye basladi evlilikle ilgili olsun esiyle ve cocuguyla.benim tel numaram degistiginde arkadsima vermedim.sırf özledigimden aradim 2 hafta önce.yine övünmeye basladi. Harika giden bir evliligi oldugunu,esinin surekli "calisma ben sana bakarim" dedigini, ev hanimi olmanin çalismamanin çok keyifli oldugunu,iyiki evlendigini, bu dunyaya gelse yine ayni esini sececegini,cocugunun cok zeki oldugunu soyledi yine.tabi bu kesmedi,bu kez diger evlenen arkadaslarin eslerinin mukemmelliginden evliligin cok iyi bisey oldugundan bahsetti.oyle bir uslubu var ki;nispet yaparcasina.gecen hafta da daha 2 haftalik hamile, watsap durumuna koymus hamileyim diye :) sonra beni aradi.2. Ye hamileyim diye.( normalde kolay kolay arama) biliyorum gordum hayirli olsun dedim."gormedin sandim ondan aradim" dedi.ben bekarim, evlenmeden once hedefledigim kariyerimi tamamlamak istiyorum.hic bi zaman tüm hedefim evlenmek olmadi.kimseye de övünmedim çalisiyorum, ben atandim diye. kimseye ben nispet yapmadim övunmem de.anlayamiyorum bu tarz insanlari.simdi engellesem mi engellemesem mi kararsiz kaldim.konusacak paylasacak birsey kalmadigindan.Övünmekten konusturmuyor.siz olsaniz alakayi keser miydiniz direkt?
Konum sırf tartismaya dondügü icin yorumlara cevap yazmayayim dedim ama dayanamadim. Siz psikolojik problemleri olan arkadasinizla beni kiyaslamissiniz. Ustelik kiskaniyor olabilir misin demissiniz :) sasirmadim gercekten. Bunu diyenler ne hikmetse ev hanimi olup calismayan kadinlar. Ben bu yorumu yapanlarin azeka seviyelerinden suphe duyuyorum. Arkadasim ben agzimi actigimda dertlesmeye calistigimda direkt kendini, kocasini cocugunu övmeye basliyor. Sayfalarca da anlattim bunu. Ama illa ki kiskaniyorsun deniliyor. Sorun arkadasimin yasam tarzi degil ve ben onun yasam tarzini elestirmiyorum da. Defalarca yazdim bunu. Sorun artik eskisi gibi paylasamiyorum bazi seyleri, yani övünmesi. Yeterince acik olmustur insallah anlamaniz acisindan yaniYıllar önce buna benzer bir olay başıma geldi. Bekarken en sevdiğim,en değer verdiğim arkadaşım ben evlendiklten sonra krizler geçirmeye başladı. Benimle ilgili herşeyi sorun etmeye başladı. Her lafımfan bir anlam çıkartmak,her mutlu anıma gölge düşürmeye çalışmak,herşeye olumsuz yönden bakmak gibi. En son bundan 7 sene evvel saçma bir telefon kılıfı mevzusu yüzünden olay çıkardı. Sorunlarımızın asıl sebebini kocama,çocuğuma,hayatıma bağladı. Geçirdiği sinir krizi eşliğinde bana ‘ kezbansın sen,koca buldun diye adam mı oldun ‘diye bir sürü hakaret saydı. Şok oldum ama o zaman anladım asıl mevzunun ne olduğunu. Demekki benim onunla paylaştığım her mutlu anı onda mutsuzluk yaratmışarkadaşlığımız bitti o gün. 1 sene sonra o dönem görüşmediğim kayınvalidemle kanki olduklarını öğrendim :) konuşacak çok ortak noktaları var demekki dedim ve yoluma devam ettim. Diyeceğim o ki olur bazen böyle. Eğer gerçekten kıskanıp olayları yanlış yorumlumıyorsanız arkadaşlığınıza devam etmek zorunda değilsiniz ama bence mutlaka gerçekten içinize dönüp kendinizi de bir sorgulayın. Acaba onjektif olabiliyor muyum? Acaba onu kıskanıyor muyum diye bir sorun. En gerçek cevap kendinizde saklı.
Ya bence sizde algi sorunu var. Tek bir cumlemde tek bir kelimemde arkadasimin hayat tarzini elestirdim mi? Ayrica kıyas degil iyi okuyun. Arkadasim meslegini yapmak icin adim atmadi evlendi o yolu secti ben de baska bir yolu sectim. Bekarim evliligi dusunmedim hedeflerimi gerceklestirmeden diyorum kıyas icin degil konunun daha iyi anlasilmasi acisindan. Ama ne hikmetse bi cok kisi arkaasimin yerine kendini koyup empati yapiyor ve saldiriyor. Anlamadiniz bi türlü birda mesele benim arkadasimin yasam tarzini elestirmek degil ki oyle de yapniyorum onun eskisi gibi olmadigini 2 yildir benim her agzimi actigimda kendini övmesi diyorum. Ne kadar sığ dusunuyorsunuz. Ben kendi hayatindan bahsetmesin yazdim mi? Kendini sürekli bi sekilde övmesinden bahsettim. Ben mi anlatamiyorum siz mi anlamiyorsunuz anlayamadimBence sizde de sıkıntı var.
Bir başlamışsınız eğitim kıyaslamasına, sonu gelmiyor.
Hayatta herkesin hedefleri bir olmak zorunda değil, okumak isteseydi okurdu. Yuva kurmak istemiş ve bu tamamen onun kararı. Çalışma konusuna karar verecek olan onlar. Aile içinde dönen esas mevzuyu bilmeniz de pek mümkün değil. Çalışmıyor olması, okulu devam ettirmemiş olması onu kötü, eksik bir birey yapmaz.
Evli çocuk sahibi kadın size ailesinden ve eşinden bahseder, başka ne anlatacak altın kurları mi?
Bunda art niyet görüyor ve hissediyorsanız mesafe koyun olsun bitsin.
Ama siz siz olun insanları evlenmek, çalışma hayatına girmemek ve eğitimini yarıda bırakmak (kime neye göre yarıda bırakmak) la sınıflandırmayın.
Hayatından çıkar bence canım belli ki evli olduğu için senin kariyer yapmanı kıskanmış böyle bir arkadaş olmaz hayatından çıkar gitsin11 yıllık arkadasim var daha dogrusu dostum derdim ben ona. Öss ye hazirlanirken beraber hazirlandik, ayni bölümü ve ayni universiteyi kazandik. Her sırrımi paylastigim biriydi. Universiteden mezun olduktan sonra ben direkt calisma hayatina basladim. Kendisi ise evde oturdu, kpss icin mucadele etmedi.bi dönem ücretli ögretmenlik yapip evlendi.Evlendikten sonra calismayi hic dusunmedi.ben hem calistim hem 2. Universitemi okudum hem de yüksek lisansimi yaptim, simdi doktora hedefim var.bu arkadasimla önceden sık görüsürdük.bi ara övünmeye basladi evlilikle ilgili olsun esiyle ve cocuguyla.benim tel numaram degistiginde arkadsima vermedim.sırf özledigimden aradim 2 hafta önce.yine övünmeye basladi. Harika giden bir evliligi oldugunu,esinin surekli "calisma ben sana bakarim" dedigini, ev hanimi olmanin çalismamanin çok keyifli oldugunu,iyiki evlendigini, bu dunyaya gelse yine ayni esini sececegini,cocugunun cok zeki oldugunu soyledi yine.tabi bu kesmedi,bu kez diger evlenen arkadaslarin eslerinin mukemmelliginden evliligin cok iyi bisey oldugundan bahsetti.oyle bir uslubu var ki;nispet yaparcasina.gecen hafta da daha 2 haftalik hamile, watsap durumuna koymus hamileyim diye :) sonra beni aradi.2. Ye hamileyim diye.( normalde kolay kolay arama) biliyorum gordum hayirli olsun dedim."gormedin sandim ondan aradim" dedi.ben bekarim, evlenmeden once hedefledigim kariyerimi tamamlamak istiyorum.hic bi zaman tüm hedefim evlenmek olmadi.kimseye de övünmedim çalisiyorum, ben atandim diye. kimseye ben nispet yapmadim övunmem de.anlayamiyorum bu tarz insanlari.simdi engellesem mi engellemesem mi kararsiz kaldim.konusacak paylasacak birsey kalmadigindan.Övünmekten konusturmuyor.siz olsaniz alakayi keser miydiniz direkt?
Bulgar göçmenidir muhtemelen yaw kızlar amma tartıştınız konu nerelere geldiAslen italyansın anladık![]()
_______________Yorum yapan arkadaslara tesekkur ederim. Konuyu tartismak icin açmadim, dertlesmek icin actigim konu "calisan calismayan kadin" tartismasina döndü. Ve konum -bilincli olarak yapildigini dusunuyorum- farkli yerlere cekildi. Calismayan kadinlari asagilamak icin yazmadim hicbir yorumumu ve icerigi de. Ama nedense calismayan kadinlar "kıskanilma, kıskanma" etiketini yapistiriverdiler. Yorumlar artik konu disina ciktigi icinMune kapatabilir misin yorumlara.