İnşallah yasak değildir ama ben kendime ait bir sosyal medya paylaşımımı olduğu gibi aşağıda kopya paste yapıp paylaşacağım.
Diyeceğim o ki insanlardan büyük beklentilere girmeyin. kötü gün dostunuz dahi olsa, hiç kimse mükemmel değildir, neticede o da bir insan. Önemli olan karşındaki kişinin iyi niyetini görebilmek, hemen herkese de hemen güvenmeyin. Kimse sizi istismar etmesin, siz de kimseyi istismar etmeyin. Bir çok insanın iyi yanları da vardır ama eksiklikleri de vardır, bunları iyi değerlendirip olduğu gibi kabul etmek gerekiyor.
Sosyal medya paylaşımım: "İyi gün dostu var, kötü gün dostu var. Derdin olduğunda kötü gün dostu “elimden bir şey gelmiyor ama yanındayım” demek için aradığında bile bu ilaç gibi gelir, güç verir; kötü gün dostu bunu bilir. Kimi iki eli kanda olsa koşar, hakkı ödenmez, kimisi yine de sesini duymak için arar, “arazi olmadım buradayım” der. İyi gün dostu ise bunu demek için bile aramaz. İyi gün dostu, keyfin yerindeyse var. Derdin olduğunda, olur da derdini anlatırsın diye ödü patlar; günler geçer, haftalar geçer, hatta bayram geçer, bir kez telefonla “nasılsın?” demez; mesaj atarsın, yanıtlamaz, arazi olur, topuklar. Bir de derdin varken, laylay lom, yiyip içip eğlenemeyeceksin ya onunla, niye arasın ki seni? Kimi insan der ki “kötü günümde yanımda olmayan, beni aramayan, iyi günümde de yanımda olmasın, silerim onu hayatımdan” derler; ama bu yanlış. İyi gün dostu var, kötü gün dostu var, ikisi de lazımdır insana. Çünkü kötü günler aslında insan hayatında sayılıdır. İyi günler de azdır, kötü günler daha azdır. Çoğunlukla günleri vasat geçer insanın; bu vasatlıkta biraz laylay lom iyi geçmesini sağlar o günün. Kötü günler geçer, yerlerini vasat ve iyi günlere bırakır. İşte bu aşamada iyi gün dostlara da ihtiyaç olur, o seni hani kötü gününde yalnız bırakan lay lay lom dostlara; biraz laylay lom yaparsın, kafa dağıtırsın, günün iyi geçer; böyle işte. Tüm dostlara selamlar, iyi gün dostlarıma da, kötü gün dostlarıma da… Onlar kendilerini bilir"