- 3 Şubat 2018
- 128
- 34
- 13
- Konu Sahibi mandalinaseverim
-
Korunman gerekiyor. Hormon ilacı kullanırken hamile kalınmamalı kesinlikle. Bazı doktorlar gerek yok diyorlar ama kimyasal ya da düşük yaşayınca kendinden de bilmiyorlar. Üzülmek istemiyorsan korun. En fazla 1-2 ay gecikir. Sağlıklı olması önemli. Arkadaşımda da aynısı oldu prolaktin yüksekti. Korun demedi doktoru. Zaten yüksek gebelik oluşmaz diye düşündü doktor ama oluştu ve bebek gelişirken kese gelişmedi sığmadı keseye iğneyle düşük yaptırdılar. Bence tedbirli olmakta fayda var.Merhaba kızlar, prolaktinim 31,7 ve doktorum dostinex diye bi ilaç verdi iki tablet bir ay kullanıcam, “haftada yarım kullanıcaksın ve korunacaksın bu ilacı içerken hamile kalmamalısın” dedi.
Bu ilacı kullanıp sonuç alan var mı?
ilacı kırıp yarım yarım içiyorsunuz değeriniz aşırı yüksek değil düşebilir bu ilaç ile ben içerken hiç korunmadım ilacın prospektüsünde korunması gerektiği yazıyor ama bana doktorum hamile kaldığını öğrendiğin anda bırak demişti hamile kalmadım ama hiç korunmadım da ilacın yan etkileri oluyor baş dönmesi mide bulantısı gibi vs. bu yüzden gece yatmadan önce içmenizi tavsiye ederim ve ilaç bittikten sonra hastaneye gidip tekrar prl testi yaptırın ilacı bir süre daha kullanmanız gerekebilir..
Korunman gerekiyor. Hormon ilacı kullanırken hamile kalınmamalı kesinlikle. Bazı doktorlar gerek yok diyorlar ama kimyasal ya da düşük yaşayınca kendinden de bilmiyorlar. Üzülmek istemiyorsan korun. En fazla 1-2 ay gecikir. Sağlıklı olması önemli. Arkadaşımda da aynısı oldu prolaktin yüksekti. Korun demedi doktoru. Zaten yüksek gebelik oluşmaz diye düşündü doktor ama oluştu ve bebek gelişirken kese gelişmedi sığmadı keseye iğneyle düşük yaptırdılar. Bence tedbirli olmakta fayda var.
Senin değerin ilaç kullanacak ya da gebeliğe engel olacak kadar yüksek değil ama niye ilaç verdi doktorun anlamadım.
Prolaktin yüksek olunca yumurta çatlamıyor. Haliyle gebelik oluşmaz. Başka bi sıkıntı yoksa ilaçtan sonra kısa zamanda hamile kalırsın.Yok zaten doktora uyucam korun dediği için demek ki bebek için baya riskli bir ilaçmış, ilaç vermesinin sebebi de korunmasız bir yıl boyunca çocuk sahibi olamadığımız için diğer bütün testlerim normal değerlerde eşimin de testleri aynı şekilde iyi bir tek bu hormon azıcık yüksek belki bu engel teşkil ediyodur diye ilaç vermiş olabilir
Prolaktin yüksek olunca yumurta çatlamıyor. Haliyle gebelik oluşmaz. Başka bi sıkıntı yoksa ilaçtan sonra kısa zamanda hamile kalırsın.
Dostinex kullanırken korunmaman gerekiyo dedi bana doktorum kesinlikle. Çünkü ilacı bıraktığında prolaktin kısa sürede geri yükselebilen bi hormon. Hamile kaldığını farkettiğin an bırakman gerekiyo dedi. Ben de güvenmediğim için 2 3 doktora sordum ama endokrin ve kadın doğum doktorum korunmamam konusunda hemfikirdi gebelik istiyosan korunmicaksın dediler
Arkadaş doğru söylüyor çok çabuk yükselebilen bi hormon. Ama doktorlar alternatif tıbba pek inanmadıkları için tek çareyi ilaçta görüyorlar. Bu ilacı kullanıp bi ay korunsan sonra hayıt suyu ya da Aslan pençesi çayı içsen prolaktin hiç bi şekilde yükselmez. Düzenli kullanman durumunda tabi ki.Benim doktorum da bu ilacı kullanırken kesinlikle hamile kalmamalısın dedi kafam çok karıştı
Prolaktin steste bağlı çok hızlı yükselebilen bir değer. Benim de değerim sizinkiyle aynı aylardır, 26 - 36 arası gidip geliyor. Düşük dozda Dostinex kullanıyorum. Doktor korunmayacaksın dedi, hamile kaldıgın anda bırakacaksın dedi. İlacı bıraktıktan sonra hormon değerinin yükselmesi çok hızlı olabiliyor, o nedenle hamile kalmak için bu değeri iyi takip edip ilaç içme zamanlamasını da iyi planlamak lazım. Ben adet olunca 1 tablet alıyorum, o yaklaşık 10 gün değeri normal seviyede tutuyor sonra giderek yükselmeye başlıyor. Her ay adetin 3.günü bu hormona baktırıyorum son 8 aydır, olması gerekenden yüksek cıkıyor. İlacın etkisi malesef hızlı geciyor strese bağlı olarak. Yumurtlama döneminde düşük olması için de korunmuyorum.Merhaba kızlar, prolaktinim 31,7 ve doktorum dostinex diye bi ilaç verdi iki tablet bir ay kullanıcam, “haftada yarım kullanıcaksın ve korunacaksın bu ilacı içerken hamile kalmamalısın” dedi.
Bu ilacı kullanıp sonuç alan var mı?
Yalnız hamileliğin öğrendiğin an başlamıyor. En az 1 hafta öncesinden başlamış oluyor. Ama doktor da haklı çok çabuk yükselebiliyor. Çok riskli yaa. Bu ilacı kullandığı ay hamile kalıp sağlıksız hamilelik yaşayan çok tanıdığım var. Hiç bi sıkıntısı olmayan da var. Piyango gibi.Prolaktin steste bağlı çok hızlı yükselebilen bir değer. Benim de değerim sizinkiyle aynı aylardır, 26 - 36 arası gidip geliyor. Düşük dozda Dostinex kullanıyorum. Doktor korunmayacaksın dedi, hamile kaldıgın anda bırakacaksın dedi. İlacı bıraktıktan sonra hormon değerinin yükselmesi çok hızlı olabiliyor, o nedenle hamile kalmak için bu değeri iyi takip edip ilaç içme zamanlamasını da iyi planlamak lazım. Ben adet olunca 1 tablet alıyorum, o yaklaşık 10 gün değeri normal seviyede tutuyor sonra giderek yükselmeye başlıyor. Her ay adetin 3.günü bu hormona baktırıyorum son 8 aydır, olması gerekenden yüksek cıkıyor. İlacın etkisi malesef hızlı geciyor strese bağlı olarak. Yumurtlama döneminde düşük olması için de korunmuyorum.
3 farklı doktora sordum bu arada, beni aynı şekilde yönlendirdiler.
Aynen öyleYalnız hamileliğin öğrendiğin an başlamıyor. En az 1 hafta öncesinden başlamış oluyor. Ama doktor da haklı çok çabuk yükselebiliyor. Çok riskli yaa. Bu ilacı kullandığı ay hamile kalıp sağlıksız hamilelik yaşayan çok tanıdığım var. Hiç bi sıkıntısı olmayan da var. Piyango gibi.
Benim 32 idi doktor bir kutu verdi sadece devamını vermedi .şubat ayında kullandım sadece şu anda idrar testine göre hamileyim kan testi vereceğim yarın biraz daha gün geçmesini bekledimProlaktin steste bağlı çok hızlı yükselebilen bir değer. Benim de değerim sizinkiyle aynı aylardır, 26 - 36 arası gidip geliyor. Düşük dozda Dostinex kullanıyorum. Doktor korunmayacaksın dedi, hamile kaldıgın anda bırakacaksın dedi. İlacı bıraktıktan sonra hormon değerinin yükselmesi çok hızlı olabiliyor, o nedenle hamile kalmak için bu değeri iyi takip edip ilaç içme zamanlamasını da iyi planlamak lazım. Ben adet olunca 1 tablet alıyorum, o yaklaşık 10 gün değeri normal seviyede tutuyor sonra giderek yükselmeye başlıyor. Her ay adetin 3.günü bu hormona baktırıyorum son 8 aydır, olması gerekenden yüksek cıkıyor. İlacın etkisi malesef hızlı geciyor strese bağlı olarak. Yumurtlama döneminde düşük olması için de korunmuyorum.
3 farklı doktora sordum bu arada, beni aynı şekilde yönlendirdiler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?