Dostlarımız bizimle çalışmak zorunda mı?

Bende butik bir is yapiyorum ve yakinimdan biri siparis verecek diye aklim cikiyor:) baslarken evet ese dosta is yaparak basladim ama sonra cok mantikli olmadigini gordum, emeginin tam karsiligini alamiyorsun (bana kaca yaparsin giriyor hemen devreye) parani vermiyor geciktiriyor isteyemiyorsun, ya da o begenmediginde soyleyemiyor filan. O yuzden bence bosverin size is yaptirmasinlar daha iyi anlarsiniz ne demek istedigimi

Arkadaşım varken başka birine kazandırmak istemezdim.Hele ki ilk başta sen dik deyip daha sonra asla caymazdım.Kırılmakta haklısın canm.

En yakin arkadasim olsa ben de alinirim.
Yani en azindan sunu beklerim, elbette benimle calismak zorunda degil ama, su su sebepten maalesef baskasi ile calisiyorum demeli. Yoksa nerede kaldi en yakin arkadaslik,
Artik sen de herkes gibisin...

Gelinlik herhangi bi yere gidecek iken giyilen birşey değil ki.. Herkes içine sinen hayalindeki gibi bir gelinlik giymek ister. Hayatımızda nadir yaşadığımız olaylardan biri evlilik..
Başka bir yerde görmüştür çok beğenmiştir ve size diyememistir kırmamak adına. Bozulacak birşey yok açıkçası.
Ayrıca size yardım amaçlı sizle çalışsa fakat sonuçtan memnun kalmasa daha çok incinirdiniz..

Benim nikah yüzügum kaynimin kuyumcu dükkanından alındı.Ben başka yerlere de bakmak istedim ama eşim "abim dururken mümkün degil" dedi.Orada var olan modellerden birini beğendim...o zaman için hic de az olmayan bir parayı ödedim...parmak ölçümü (sözüm ona) aldılar....ve nişan günü yüzük parmağıma olmadı.Olcuyu yanlış almislardiBaska bir kuyumcu olsa hatalarını telafi ettirebilirdim ama söz konusu hatayı yapan "yakınımız" olunca bu böyle olmuyor.

Son düzenleme:
Belki hazır gelinlik aldi belki kiraladı ya da sizle anlasamayacagni düşündü. Belkide erkek tarafı bi yer buldu kabul etti. Kırılmadan önce herşeyi düşünmek lazim

yanlış düşünüyorsunuz sırf siz kazancaksınız diye sevdiği şeyi almasın düşüncesi yanlış.
siz işinizi sadece para için yapmıyorsunuz insanlarında istediği şeyi aldığı için varsınız.
belki bedava dahi versen gelinliği giymeyip aldığı gelinliği yine alıp giyecekti.
DOSTLAR SİZİNLE ÇALIŞMAK ZORUNDA DEĞİL. arkadaşınızı bilmem ama ben böyle düşünen dostum olsun da istemezdim.

Ben gelinliğimi özellikle hazır almayı tercih ettim, görür görmez çok beğendim ve aldık. Özel dikimle uğraşmayı hiç istemedim. Belki arkadaşınız da çok beğendiği bir model görüp direk almak istemiştir.

Arkadaşım halisin. 7 kat yabancılar senin işini görüp beğeniyor destek olmak için yeri geliyor fırsat yaratıyor. Sadece dost değil birlikte çalıştığın, emeğinin hakkının geçtiği insanlar sana bir faydası donunacak diye ödü kopuyor. Bari oyalamasa vaktinde söylese sen de o kadar emek harcamasan. Valla o insanı silmen lazım. Öyle dost olmaz olsun.

İşçilik koymayip sadece malzeme parası alacaktıniz ama bütçenize katkısı olmadı diye de kiriliyorsunuz. Hıhih tabii

Şahsen ben çok memnun olurdum. Tanıdığı memnun etmek, uğraşmak, yabancıyla uğraşmaktan daha zordur kesin.

Valla ben doktorum mümkünse tanıdıklar bana gelmesin
Hem işin profesyonelliği bozuluyor

Ayrıca gelinlik hassas bir örnek olmuş tam olarak ne iş yaptığınızı söyleseydiniz daha net yorumlar alırdınız

Bizim bi alrabamız vardı.Kuafor dukkanı acmıştı.Sacına boya yaptıran bıle olsa küsüodu.Hem babası ,hemde annesi kusuodu.Bir gün bi akraba dugununde gıtmıs benı mahvettı allah onun belasını versın dıyor.Sadece kalı çok güzel alıodu.Herkes istediği yere gider.Size en basta soylemıs olabılır ama daha sonra baska bı yere gıdıp onun ısınden memnun kalmıştır.Ne güzel işiniz gücünüz var .Bu küçük meselelere takılmayın bence.

Hiç kırılmayın bende tanıdıkla ıs yapmayı sevmem sızın hıtap ettıgınız kesım cevrenız olmamalı bence cevreyle ıs yapan bırı olarak soyluyorum BIKTIM. Ve ınsanları da secımlerınden dolayı yargılamamalısın

Kirilmissiniz beklediginiz icin ama emin olun sizi tercih etmedigi daha iyi.esim de esnaf esten dosttan akrabadan yaka silkiyor bikti usandi artik.herkes tanidik diye ucuz almak ister veresiye almak ister aylarca parasini getirmez ama istedin mi senden kotusu de olmaz.arkadasiniz belki sizin isinizi begenmedigi icin belki daha guzelini gordugu icin baska yerden almis. ben olsam da bozulurdum ama alinmaya hakkiniz yok maalesef

Ben eşle dostla iş yapılmasına karşıyım. İş iyi sonuç versw parayı az verdi diyo yapan. iş kötü olsa beceremedi diyo diğer taraf. Bitmiyor bitmez. Yani en iyisi yabancıyla iş yapmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…