Hayır yani mevzu para da değil, benim bir çıkarım yok para konusunda. Öyle bir beklentim de yok asla. Ama neden bu kadar basit yabancılaşmak anlayamıyorum.dostluk diye bir şey mi var
herkes işine nasıl geliyosa gününü nasıl kurtarıyosa öyle çıkarı doğrultusunda yanında
sen iyiysen herkes iyi
düş te gör bakalım kim karşılıksız 100 tl bağışlıyo sana
çok çok yaptığı iyilik borç vermek oluyo
karşılığını alıyosan iyilik te değil bana göre de neyse
bu devirde herşey maddiyat
tek gerçek dost aile gerisi tırı vırı
Haklısın... Zaten önceliğim kendim değilken de böyle oldu, kendimi daha çok önemsediğimde de böyle. Demekki hiiiç kasmamak lazım.Bana yanlis yapan, arkamdan konusan dostlari affetmem. Hic dostum olmamis der, uzerine cizgi ceker gecerim. Bunlarin disinda tolere etme skalam genistir. Oyle her seye alinmam.
Bu sene gittigim kurslardan tanistigim yeni arkadaslarim oldu. Eskileri hatirlamiyorum bile. Sana tavsiyem cevreni genisletmen bir kisiye odaklanmaman.
Ahhh bende o iki üç arkadaş da yok. Çevremdeki herkes soğuk geliyo bana, ve şunu görüyorum; insanlar adam seçiyolar. Bunu yeni anlıyorum.Ya ben bunu arkadaş ilişkilerimde de, özel ilişkilerimde de hep yaşadım. Kime destek çıktıysam, iyisinde kötüsünde yanında olduysam, savunduysam, bir süre sonra hep dirsek gördüm. Dostum diyebileceğim hiç kimsem yok şu an. Arkadaşım var iki-üç tane sadece ve biliyorum ki onlardan da dost olmayacak bana. O yüzden hiç bir beklenti içine girmemeyi öğrendim, kafam rahat.
Aslında konuştuk ve helalleştik. Zaten bundan sonrasında oldu dediklerim.açık iletişim kurulmadığı sürece böyle devam eder. açıkça ve üslubunda konuşmanız iyi sonuç verebilirdi. o da sen de sanırım birbirinizden adım beklemişsiniz . açıklama yapmayınca da kopmuş gitmiş
nasıl konuştuğunuz önemli. bazen ne söylediğimiz değil nasıl söylediğimiz önemli oluyorAslında konuştuk ve helalleştik. Zaten bundan sonrasında oldu dediklerim.
Hayır yani mevzu para da değil, benim bir çıkarım yok para konusunda. Öyle bir beklentim de yok asla. Ama neden bu kadar basit yabancılaşmak anlayamıyorum.
Çok üzücü...
Kesinlikle katılıyorum artık, MALESEF..Dostum yok, inanmıyorum. Ama buradan tanıdığım bir kaç dostum, kardeşim, arkadaşım diyebileceğim bir kaç kişi var görüştüğüm. Fazla arkadaşa gerek yok. Yapamıyorum insanları tanıdıkça samimiyetsiz geliyor bana. Hep veren taraf olmak istemiyorum daha doğrusu.
Konu şu; aramızdan geçen bir konuyu ve benim söylediğim bir şeyi, alaycı bir üslupla eşine söylemesi "meyrotik de diyo ki şöyle şöyleymiş" tabii bunu dalga geçer bi halde hiç alakasız gereksiz bir şekilde söylemesi ve benim de bunu anlamsız bulduğumu, beni rahatsız ettiğini, aramızda olan birşey olduğunu söylemem, devamı da anlattığım gibi, benim yanımdayken oldu bu arada o yüzden nasıl söylediğini biliyorum.Konu ne bilmeden yorum yapamayiz ki
Belki cok sacma bi seydi dediginiz, belki kirdiniz, belki cok gereksiz bi alinganlikti ya da soyleme sekliniz farkliydi vs vs, bu sekilde objektif bir yorum alamazsiniz
Beni herkes gibi görüyorsa malesef değilmiş.15 senelik arkadaşım var beraber büyüdük hemen hemen her gün konuşuruz haftadada birkaç kere görüşmeye çalışırız görüşemesekte iletişimimiz kopmaz.Karşındakiyle anlaşmana ve samimiyetine bağlı bence.Ben arkadaşıma rahatsız oldum şu huyundan desem o da kendini düzeltir dertleşiriz uzlaşırız demek ki gerçek dostunuz değilmiş.
Hanımlar size bir şey danışmak istiyorum. Biraz da dertleşmek gibi düşünebiliriz.
Yakın bir arkadaşım var(dı). Gerçekten zor zamanlarında, ihtiyacı olduğu zamanlarda elimden geldiği kadar yardım ettim. Borç verdim kaç kere, kendisi evli, temizliğine yardım ettim kaç kere, dertleştik dinledim. Kısaca maddi manevi yanında oldum.
Kendisi gerçekten iyi bir insan, eğlenceli, samimi, dürüst vs.
Fakat kısa bir süre önce rahatsız olacağım bir durum oldu, konu önemli değil, basit bir konuydu zaten. Rahatsız olduğumu dile getirdim neden öyle dedin vs dedim.
Olay bu değil. Bundan sonrası. Ne zaman ben sıkıntımu dile getirdim, o vakit değişti. Bana diğer uzak çevresine davrandığı gibi uzak davranmaya başladı. Tamamen değişti bana karşı. Ben de bana karşı ufacık şeyde yabancı olanla ben de aynı davranırım dedim ve öyle devam etti.
Anlayamadığım şey, ne zaman yakın olsam birine, yakın arkadaşım dostum görsem bir maraz doğuyor. Sudan sebeplerle o ilişki yitip gidiyor.
Peki bu her zaman böyle mi olacak? Dostum, yakın arkadaşım olamayacak mı? Bir bir uzaklaşıp gidecek mi herkes hayatımızdan? Ben mi hata yapıyorum acaba, yanlış olan ben miyim...
Sizin de var mı böyle durumlarınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?