• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dostuma karşı çok mu acımasızım?

Ya gerçekten birileri sizi arayıp "x'in kayınvalidesi x'i istemiyor, uyar kadını" mı dedi? Hiç inandırıcı değil bu. Gerçekse çevrenizdeki kimse sınırını bilmiyor demektir.

Kadın araştırmanızı istememiş, araştırmışsınız. Bulduğunuz şey de sadece bir dedikodu malzemesi, başka bir şey değil.
Araştır dese gidip "kayınvaliden seni istemiyormuş" mu diyecektiniz? Ne işine yarayacaktı bu bilgi? Sanki bütün kayıvalideler bayılıyor gelinlerine.

Kadını bıktırmışsınız bence. O da mesafe koymuş. Sizden bir adım beklediğini hiç sanmıyorum.
Kizda biliyordur zaten kv adayinin istemedigini bilmeyen gelin olur mu

Ya gerçekten birileri sizi arayıp "x'in kayınvalidesi x'i istemiyor, uyar kadını" mı dedi? Hiç inandırıcı değil bu. Gerçekse çevrenizdeki kimse sınırını bilmiyor demektir.

Kadın araştırmanızı istememiş, araştırmışsınız. Bulduğunuz şey de sadece bir dedikodu malzemesi, başka bir şey değil.
Araştır dese gidip "kayınvaliden seni istemiyormuş" mu diyecektiniz? Ne işine yarayacaktı bu bilgi? Sanki bütün kayıvalideler bayılıyor gelinlerine.

Kadını bıktırmışsınız bence. O da mesafe koymuş. Sizden bir adım beklediğini hiç sanmıyorum.
Evet gerçekten bunu söylediler niye yalan söyleyeyim küçük yerlerde yaşıyoruz herkes birbirini tanıyor

sıradan yeni tanıdığım biri değil, dostu olarak ailesine kabul edildiğim; dostum olarak aileme kabul ettiğim biri çünkü ondan dert edindim onun bende dostluk adına iyi niyetle yaklaşma hakkı vardır bende onu yapmaya çalıştım
İlk okuldan beri hiç kopmadığımız bir dostum var. 30 yaşındayız yani ortalama 23-24 yıllık bir dostluk. Annesine anne derim anneme anne der , kızlarımız kardeş gibi büyür. Ama bir kez olsun hayatına aldığı birini araştırma hadsizliğini yapmadım , oda yapmadı. Sizin dostluk anlayışınız bir garip. Eleştirel bir diliniz var ve bu insanı sürekli dibe çeker. Hayatını enerjinizin olumsuz etkilediğini düşünüp uzaklaşmış olabilir. Sürekli yönetmek yada akıl vermek gibi bir teması olan arkadaşlığı kim ister ki.

Bilmiyorum ben de buna benzer bir olay yaşadım sizinkinde farklı ama. İş yerinde benimle arkadaş olan benden 8 yaş büyük birisi, benim dış görünüşüm ve insanların benim hakkında söylediği dedikoduları bana iletti. Bana '' iyi niyet'' başlığı altında işte sen dışarıdan hoppa görünüyorsun, ama hiç öyle bir kız değilsin sana gelen insanlar bu şekilde gelir, birilerinin aracılığyla tanışşsan daha az üzülürsün dedi. Ben de ne demek istiyorsun dedim işte ben erkek gibiyim, sen daha kadınsısın o yüzden dedim dedi, kelimeyi yanlış söyledim dedi. Sonra mesafe koydum. Yok beni kardeşi olarak görüyormuş, o yüzden korumacı moduna girmiş de öyle şeyler. Bundan sonra asla dışsrıda görüşeceğim birisi değil. Sizin arkadaşlığınız uzun içeriğini bilemem ama müdahaleci olmak çok kötü bir şey

İlk okuldan beri hiç kopmadığımız bir dostum var. 30 yaşındayız yani ortalama 23-24 yıllık bir dostluk. Annesine anne derim anneme anne der , kızlarımız kardeş gibi büyür. Ama bir kez olsun hayatına aldığı birini araştırma hadsizliğini yapmadım , oda yapmadı. Sizin dostluk anlayışınız bir garip. Eleştirel bir diliniz var ve bu insanı sürekli dibe çeker. Hayatını enerjinizin olumsuz etkilediğini düşünüp uzaklaşmış olabilir. Sürekli yönetmek yada akıl vermek gibi bir teması olan arkadaşlığı kim ister ki.
Sürekli iletişim halinde değiliz haftada bir yüz yüze belki görüşüyoruz yazışmamız da kısıtlı çünkü ikimizin de işi yoğun zamanlarımız uyuşmuyor ve ben onun çalıştığı yerde oluyorum bazı zamanlar
Ona üzüldüm zaten arada bir görüşebiliyorken mesafelenmemize

Bilmiyorum ben de buna benzer bir olay yaşadım sizinkinde farklı ama. İş yerinde benimle arkadaş olan benden 8 yaş büyük birisi, benim dış görünüşüm ve insanların benim hakkında söylediği dedikoduları bana iletti. Bana '' iyi niyet'' başlığı altında işte sen dışarıdan hoppa görünüyorsun, ama hiç öyle bir kız değilsin sana gelen insanlar bu şekilde gelir, birilerinin aracılığyla tanışşsan daha az üzülürsün dedi. Ben de ne demek istiyorsun dedim işte ben erkek gibiyim, sen daha kadınsısın o yüzden dedim dedi, kelimeyi yanlış söyledim dedi. Sonra mesafe koydum. Yok beni kardeşi olarak görüyormuş, o yüzden korumacı moduna girmiş de öyle şeyler. Bundan sonra asla dışsrıda görüşeceğim birisi değil. Sizin arkadaşlığınız uzun içeriğini bilemem ama müdahaleci olmak çok kötü bir şey
Acaba bu durumdan dolayı mı etkilendi bilmiyorum

Çok saygı duyuyorum yorumunuza ama inanın ayrıntı veremediğim için yanlış anlaşıldı o konu kimseye arkandan konuşuluyor demedim çık farklı bir ortam o ki ben zaten asla inanmıyorum onu bildiğim için en yakınındakilerin ağzını kapattım

L
Çok saygı duyuyorum yorumunuza ama inanın ayrıntı veremediğim için yanlış anlaşıldı o konu kimseye arkandan konuşuluyor demedim çık farklı bir ortam o
Anladım, tabi sizin arkadaşlığınız daha farklı üzüldüm , ama hayırlısı olsun sizin için.

Evet gerçekten bunu söylediler niye yalan söyleyeyim küçük yerlerde yaşıyoruz herkes birbirini tanıyor

Size "X'in kayınvalidesi x'i istemiyor, evde kavga çıkmış" diye dedikodu yapmış olabilirler. Ama git uyar demeleri çok saçma.
Küçük yerde herkesin bildiği şeyi arkadaşınızın bilmemesi mümkün mü?
İyi ki gidip anlatmamışsınız böyle bir saçmalığı.
Diğer anlattıklarınız, uyarılarınız çoktan bardağı taşırmış zaten.

Size "X'in kayınvalidesi x'i istemiyor, evde kavga çıkmış" diye dedikodu yapmış olabilirler. Ama git uyar demeleri çok saçma.
Küçük yerde herkesin bildiği şeyi arkadaşınızın bilmemesi mümkün mü?
İyi ki gidip anlatmamışsınız böyle bir saçmalığı.
Diğer anlattıklarınız, uyarılarınız çoktan bardağı taşırmış zaten.
Arkadaşım başka bir ilden bizim çalıştığımız yer bir ilçe burada herkes onu tanır damat tarafı buraya 20km uzakta yakın başka bir ilçede arkadaşım orada kimseyi tanımıyor benim memleketim o ilçe çalıştığımız yer ile memleketim olan yer birbirini çok iyi tanır birlikte görününce bu adamla bu kızın ne işi var diye söylendi ilk bende niye neyi varmış ki dedim araştırma işi de bu defaatle de uyarı yapmadım bir kere ister misin dedim sonra olaylar çıkmış onları bana ilettiler kendini bu aileden kurtarsın diye ben tabi ki bir şey söylemedim ve kendimi çektim bu da arkadaşlığımız adına içine sinmedi hata yapmış olabilirim ayrıca ailesi de burada kimseyi tanımıyor çok uzak mesafedeler

Arkadaşım başka bir ilden bizim çalıştığımız yer bir ilçe burada herkes onu tanır damat tarafı buraya 20km uzakta yakın başka bir ilçede arkadaşım orada kimseyi tanımıyor benim memleketim o ilçe çalıştığımız yer ile memleketim olan yer birbirini çok iyi tanır birlikte görününce bu adamla bu kızın ne işi var diye söylendi ilk bende niye neyi varmış ki dedim araştırma işi de bu defaatle de uyarı yapmadım bir kere ister misin dedim sonra olaylar çıkmış onları bana ilettiler kendini bu aileden kurtarsın diye ben tabi ki bir şey söylemedim ve kendimi çektim bu da arkadaşlığımız adına içine sinmedi hata yapmış olabilirim ayrıca ailesi de burada kimseyi tanımıyor çok uzak mesafedeler
Ya Allah aşkına kardeşim olsa bu kadar tanıdık sokul soruşturmam. Bu kadar içine girilmez ilişkinin.
Benim de kayınvalideme sorsalar beni beğenmez ailesine uygun görmez. Ama bu durum bizi etkileyemez çünkü eş daha önemli. Kızın da bunu anlamaması imkansız demek ki eş adayına güveniyor.
Bu kadar insanların hayatına girip didiklememelisiniz.

Sınırlarınızı bilmiyorsunuz
Size sevgilisini ve ailesini araştırmanızı söyleyen oldu mu
Tam tersi araştırma demiş
Ama siz durmamışsınız açık arar gibi
Bence siz onu kıskanıyorsunuz
Arkadaşınız çok haklı

ben de buradaki
İnsanların “karışmam”larına ölüyorum. En yakın arkadaşım hakkında kötü konuşulan uyarılan biriyle evlenmek isteyecek ve ben bunu bilip söylemeyeceğim, çok saçma…
Bir atasözü var konu sahibi; körün gözü açılınca ilk kırdığı şey bastondur. diye. Bazıları hayatına biri girince maalesef böyle oluyor.
Kriz anları insanları tanıma anlarıdır. Sizin de bu kriz anında ilişkiniz çatırdamış. Üzücü ama gerçek işte

ben de buradaki
İnsanların “karışmam”larına ölüyorum. En yakın arkadaşım hakkında kötü konuşulan uyarılan biriyle evlenmek isteyecek ve ben bunu bilip söylemeyeceğim, çok saçma…
Bir atasözü var konu sahibi; körün gözü açılınca ilk kırdığı şey bastondur. diye. Bazıları hayatına biri girince maalesef böyle oluyor.
Kriz anları insanları tanıma anlarıdır. Sizin de bu kriz anında ilişkiniz çatırdamış. Üzücü ama gerçek işte
İyi de konu sahibi de söylememiş ki. Sadece kendi dedikodu isteğini tatmin edip, kızın arkasından konuşulanları dinleyip susmuş.

Ayrıca hakkında kötü konuşulan eş adayı değil. Kayınvalide gelini istemiyormuş diye konuşuluyormuş.

Yarım yamalak okuyup bir de ahkam kesiyorsunuz.

Size yakın bir tarza büründü diye mi bütün bu tantananız.

Siz iyi bir dost değilsiniz. Hiç kendinizi yağlayıp bağlamayın. Uzak durun kızdan!

Eğer anası babası değilseniz kimsenin eş veya eş adayı hakkında her fikrinizi söylememeniz gerektiğini bu yaşa kadar çoktan öğrenmiş olmanız gerekirdi. Hele bir de hayat görüşü, çiftlerin arasındaki mevzular veya kayın aile problemleri sizi asla ilgilendirmez. Dinler geçersiniz en fazla. Çok yakın olmak sınırları bilmemek değildir. Ama işte Bizim millet bunu bir öğrenemedi, çocuklarına da öğretemedi.

fikrim kapanıp açılması konusu değildi kimseyi ayrıntılarda boğmamak adına genişletmedim ama şöyle diyeyim babası çok hastalanmıştı iyileşmiyor diye çok ağladığı ve hastanede refakatçi olmaktan yorulduğu ne yapacağım bilmiyorum çok çaresizim dediği bir zamanda orası iyi gelmedi başka bir doktor hastane mi araştırsak dediğimde ben iyi evlat değil miyim, bakamıyor muyum aileme bana kendimi yetersiz hissettiriyorsun diye söylenmişti benimle paylaşıp fikir istediğinde de aynı düşünmediğimizde tersliyordu muhafazakarlık değil yani bende öyle değilim niye eleştireyim bunca zamandır arkadaşlığımıza, kardeşliğimize samimiyetimize verdiğim değerdir bu diye düşündüm ve düşünüyorum ki ilişkilerden çok üzüldüğü zamanlar oldu yaşadığımız yer küçük bir çevre yine üzülmesini istemedim
Yazım tarzınizdan destek oluyor değilde akıl veriyormussunuz gibi hissettim.cok müdahil olmuşsunuz hayatına.35 yillik beraber büyüdüğüm arkadaşımın evlenecgi insanı soruşturmak aklımın ucuna dahi gelmezdi.

Back
X