• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dövme yaptırmak günah mı? Acıl

Liipstiick

Sabrın sonu selamet :)
Kayıtlı Üye
13 Mart 2013
492
66
53
Merhaba arkadaslar.
Dövme yaptırmayı düşünüyorum bu konuda toplum iki parçaya ayrılmış durumda. Hatta din adamlarıda fikir birliğine varmış değil. Sizlerdende fikir almak istedim. Yardımcı olursanız sevinirim :ssz:

Merhaba arkadaslar.
Dövme yaptırmayı düşünüyorum bu konuda toplum iki parçaya ayrılmış durumda. Hatta din adamlarıda fikir birliğine varmış değil. Sizlerdende fikir almak istedim. Yardımcı olursanız sevinirim :ssz:
günah....haram...PEYGAMBER EFENDİMİZ(S.A.V.) lanetlemiştir.

Dini değerlere çok önem veririm. Saygın din adamlarından bazıları abdest alınmada sorun olmayacağını düşündüğünden günah olduğunu düşünmüyorlar. Çok kararsızım
kıl çıkmayan yere abdest gecmezmıs. dövmenin ustunde kıl cıkıyor :34:

Son düzenleme:
dövme yaptırmak normalde günah zaten canım haram

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Gunah..hatta abdest tutmuyo diye biliyorum eger oyleyse omur boyu cunup mu geziceksin..gecici yap hevesini al canim yapma bence..

Merhaba arkadaslar.

Peygamber Efendimiz SAV <3 lanetlemistir dövmeyi abdest geçse bile günah !

Dini değerlere çok önem veririm. Saygın din adamlarından bazıları abdest alınmada sorun olmayacağını düşündüğünden günah olduğunu düşünmüyorlar. Çok kararsızım
canım sen bilirsin....sen sordun ben sadce hadislere göre yorum yaptım.Efendimiz(S.A.V.)in hadisi varken din adamlarına ne hacet!!!!

Doğru söylüyorsunuz arkadaşlar bu arada bu tarz bi konu açmak yasakmıydı bilmiyordum vallahi

Dövme dinen caiz değildir diye biliyorum ama abdeste engel değilmiş bu arada oje olunca abdest geçmiyomuş çünkü tırnak hava almıyomuş ama dövmede deri hava aldığı için abdest geçiyomuş yani dinen caiz değil ama abdeste engel değil açıkçası çok makyaj yapmak açık giyinkekte günah ama bunlara kimse uymuyor dövme yaptırdın diye yanacağını sanmıyorum sevap işlersen dualarını edersen insanlara kötülük yapmazsan bir dövme yaptırdın diye yanmazsın :))

Son düzenleme:
Abdesti tutmuyo diye biliyodum neyse sonucta gunah ayrica cok cirkin :)

Yok canım abdeste engel değil hocalarda öyle söylemişti ama dinen caiz değilmiş bu arada çirkin diye yargılamakta çok çirkin bir davranış senin hoşuna gitmeyebilir ama hoşuna gidenler var senin düşüncen :))

Herseyin sevabı günahı farklı tabikide işte ne bileyim..
Bu arada ben görünüm açısından çirkin olduğunu düşünmüyorum ki zevk ve tercih meselesi :31:

Herseyin sevabı günahı farklı tabikide işte ne bileyim..
Bu arada ben görünüm açısından çirkin olduğunu düşünmüyorum ki zevk ve tercih meselesi :31:

Canım bir arkadaşımda melek dövmesi var çok hoş duruyo ve çok kibar görünüyo ben korkmasam yaptırırım herşeyin bir günahı var zaten ama sen hırsızlık yapmadıkça milletin yuvasını dağıtmadıkça allaha isyan etmedikçe küfürlü konuşmadıkça sırf bir dövme yaptırdın diye yanmazsın merak etme :))

Ama mesela bazı figürler çok kibar hoş falan durabiliyo özellikle melek çok seviyorum geçici yaptırma imkanıda var :))

Bak onlara lafim yok o kucuk seyler itici durmuyo ama su butun koluna vucuduna kocaman figurler yapanlari cok itici buluyorum..benim kastettigim cirkin onlardi :)

günah....haram...PEYGAMBER EFENDİMİZ(S.A.V.) lanetlemiştir.

Merhaba arkadaslar.

kıl çıkmayan yere abdest gecmezmıs. dövmenin ustunde kıl cıkıyor :34:

hepinizi aydınlatayım
dövmenin altına su geçer geçmesine yoksa o deri çürür havasızlıktan kısa bir süre sonra da kangrenden ölür kişi ama dövmenin günah olma sebebi olayın şirke girmesi Allah ın yarattığı vücudu beğenmeyip renklendirme çabası bu estetik için de olabilir yani keyfi olarak değişiklik yapmaya kalkışmak.. öyle yok abdest geçmiyor hikaye ayrıca peygamberler döneminde kabileler birbirini tanımak için dövme yaparlarmış çocuklarından tutun kadınlarına hepsi dövmeli ayrıca dövmenin tarihi milattan önceye dayanır.. ama onlar güzelleşmek için değil kimlikleri için yapıyorlardi.. tabii bu yıllarca araştırmalarım sonucu edindiğim en makul sonuç

Back
X