• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dövme yaptırmak günah mı? Acıl

Aynen ya hayır bi bilgisi olmadan insanların aklını karıştırıyolar bilgisi olmayan yorum yapmasın yani kulaktan dolma şeylerle sevaptır günahtır falan. Gidin bi araştırın miilletten duydukları şeylerle insanlara günahkar şu bu derler sonra

Bu konularda tartışmaya girmeyi sevmiyorum ama şunu unutmayın ki fetva alanı da vereni de yakar demişler.
Siz kaç tane hadis incelemesi yaptınız? Hangi alimi derinlemesine araştırdınız?
Günah değil diyerek kestirip attığınız konuyla ilgili buhari, müslim vs hepsinde hadis var, peygamber sözü varken bize laf etmek düşmez zannımca.
Arkadaş sizin sözünüzle gidip dövme yaptırırsa onunla birlikte vebal altında olacağınızı biliyorsunuzdur. Lütfen daha dikkatli olalım arkadaşım.

İşte aynen bu zihniyet canım senin dövmen olmadığı zaman iyi bakalar ama bi dövme yaptırmışsın şuna bak günaha girmiş dövme yaptırmış herkes kendi günahlarına baksa millete laf edemezler zaten :))
Bu resmen cahillik araştırmadan doğrusunu bilmeden yorum yaparlarsa insanlar hakkında asıl onlar günaha girerler. Ben dövmemi seviyorum yine olsa yine yaptırırım kimsenin fikride umrumda değil dediğin gibi canım önce herkes kendi ayıplarını örtsün :128:

Bu konularda tartışmaya girmeyi sevmiyorum ama şunu unutmayın ki fetva alanı da vereni de yakar demişler.
Günah değil diyerek kestirip attığınız konuyla ilgili buhari, müslim vs hepsinde hadis var, peygamber sözü varken bize laf etmek düşmez zannımca.
Arkadaş sizin sözünüzle gidip dövme yaptırırsa onunla birlikte vebal altında olacağınızı biliyorsunuzdur. Lütfen daha dikkatli olalım arkadaşım.

Canım bende tartışmaya girmeyi sevmem aslında ona bakılırsa her şeyde dedikodu yapmak biri hakkında arkasından konuşmak hakaret etmek küfür etmekte çok günah ve haram ama bunu herkes yapıyo maleseff istemedende olsa insanlar bunları ciddiye almıyolar yapıyolar azda olsa bi dövme konusu oluncamı ciddiye alıyolar günahı haramı

Ben yaptırmadan önce herşeyi araştırdım konuyla ilgili bütün bilgi sahibi insanlarla görüştüm hepsini dinledim. Asıl sen milletten duyduklarınla değil kendin araştırarak kişileri yönlendirirsen iyi olur arkadaşım

Ben askini söylemedim zaten biri dövmeli ibadetmi olur yazmış ayrıca dövme yaptıranlarada günah haram gibi deyimlerde bulunmuşlar ben sadece örnek verdim örnek verirkende burada kimseden izin alıcak değilim bir arkadaşın dediği gibi ağzı iftira kalbi zifiri dolmuş ama dövmesiz insanlar var onun örneği gibi örnek verdim sadece :34:

Benim de daha önce belirttigim gibi. Yorumlarini takip etmedigim icin ironi anlamda demis olabilirsin dedim. Eger yanlis anlasilma olduysa özür dilemesini de biliriz. Ayrica yorum yaparken izin alman gerekir diye bi cümle kurdugumuda hatirlamiyorum.

Dedigim gibi dövme hakkinda yanlis anlasilma olduysa affola......

Benim de daha önce belirttigim gibi. Yorumlarini takip etmedigim icin ironi anlamda demis olabilirsin dedim. Eger yanlis anlasilma olduysa özür dilemesini de biliriz. Ayrica yorum yaparken izin alman gerekir diye bi cümle kurdugumuda hatirlamiyorum.

Dedigim gibi dövme hakkinda yanlis anlasilma olduysa affola......

Yok canım ben biraz ters yazmışım kusura bakma

Ben yaptırmadan önce herşeyi araştırdım konuyla ilgili bütün bilgi sahibi insanlarla görüştüm hepsini dinledim. Asıl sen milletten duyduklarınla değil kendin araştırarak kişileri yönlendirirsen iyi olur arkadaşım

Asıl sen şöyle vs demene gerek yok ki beni terslemene de gerek yok. Gerçek bilgi sahibi hiç bir insan dövme yaptırabilirsin demez. Yazdıklarımı okursanız ben şu kişiden şunu duydum vs demedim okuyup araştırdıklarımı yazdım buraya.

Asıl sen şöyle vs demene gerek yok ki beni terslemene de gerek yok. Gerçek bilgi sahibi hiç bir insan dövme yaptırabilirsin demez. Yazdıklarımı okursanız ben şu kişiden şunu duydum vs demedim okuyup araştırdıklarımı yazdım buraya.
Terslemedim. Zaten illa gidin dövme yaptırın demez kimse sadece eğer yaptırmak isteyen varsa yaptırabilir önemli olan ibadetlerine engel olmamasıdır ki kalıcı dövme ibadetlerine engel olmaz. tabiki vücuduna verebilecegi zarar gunahtır ama illa kanser olacaksın şu bu diye bir şey yok. Bence biraz daha araştırın siz bu konuyu. İyi aksamlarr :34:

Canım bende tartışmaya girmeyi sevmem aslında ona bakılırsa her şeyde dedikodu yapmak biri hakkında arkasından konuşmak hakaret etmek küfür etmekte çok günah ve haram ama bunu herkes yapıyo maleseff istemedende olsa insanlar bunları ciddiye almıyolar yapıyolar azda olsa bi dövme konusu oluncamı ciddiye alıyolar günahı haramı

Deiklerin doğru tabi ki, zaten fetva makamı değiliz hiç birimiz ama arkadaş direk dövme haram mı diye sormuş başka mevzuya girmemiş.
Zina ve dedikodunun büyük günahlardan biri olduğu dine inanırken, zina yapan kişinin arkasından dedikodu yapıyoruz :))
Al sana asıl ironi :(

Deiklerin doğru tabi ki, zaten fetva makamı değiliz hiç birimiz ama arkadaş direk dövme haram mı diye sormuş başka mevzuya girmemiş.
Zina ve dedikodunun büyük günahlardan biri olduğu dine inanırken, zina yapan kişinin arkasından dedikodu yapıyoruz :))
Al sana asıl ironi :(

Canım ama biz belli tanıdı bir kişinin arkasından konuşmuyoruz bu tür şeyleri yapan kişilerin de günaha girdiğini söylüyoruz konu başka yerlere gitmesin DÖVME DİNEN CAİZ DEĞİLDİR DENMESİNİN SEBEBİ DÖVME YAPILIRKEN CAN ACIYOYA ALLAHIN VERDİĞİ BEDENİ ACITMAYIN ANLAMINDA O ODA KİŞİSEL BİŞEY :))

Terslemedim. Zaten illa gidin dövme yaptırın demez kimse sadece eğer yaptırmak isteyen varsa yaptırabilir önemli olan ibadetlerine engel olmamasıdır ki kalıcı dövme ibadetlerine engel olmaz. tabiki vücuduna verebilecegi zarar gunahtır ama illa kanser olacaksın şu bu diye bir şey yok. Bence biraz daha araştırın siz bu konuyu. İyi aksamlarr :34:

İbadete engel olmaması günah olmadığını göstermez ama.
Dövmenin haram olmasının tek sebebi vücuda zarar vermesi değil, allahın verdiği şekli bozma da sebeplerinden biri.
Alimler sigaranın haram olması ile ilgili direk fetva vermiyorlar mesela çünkü peygamber efendimizin zamanında olmayan bir durum olduğu için hadis de yok. Harama yakın deniyor sadece. Ama dövme öyle değil eski çağlardan beri var olan bir durum ve bu yüzden hadis de var bununla ilgili.
Yani yeterince araştırdım daha fazla araştırmama gerek yok, size de iyi akşamlar :3:

Canım ama biz belli tanıdı bir kişinin arkasından konuşmuyoruz bu tür şeyleri yapan kişilerin de günaha girdiğini söylüyoruz konu başka yerlere gitmesin DÖVME DİNEN CAİZ DEĞİLDİR DENMESİNİN SEBEBİ DÖVME YAPILIRKEN CAN ACIYOYA ALLAHIN VERDİĞİ BEDENİ ACITMAYIN ANLAMINDA O ODA KİŞİSEL BİŞEY :))

Dövme caiz değil denmesinin sebebi; kişinin canı yandığından değil, peygamber efendimizin hadisinden gelir. Hadis varken, peygamber sözü varken ne bileyim yaa ben niye anlatmaya çalışıyorsam herkes bildiğini yapsın. İyi akşamlar.

Sual: Dövme yaptırmanın caiz olmadığını bildiren hadis var mı?
CEVAP
Bir hadis-i şerif meali şöyledir:
(Kaşlarını incelten ve dövme yaptıran lanetlenmiştir.) [Ebu Davud]

Dini siteden alıntı

Ne bu yani kaş aldıran kaşını inceltendemi Lanetlenmiş bu nasıl birşey kafam almadı

Son düzenleme:
Sual: Dövme yaptırmanın caiz olmadığını bildiren hadis var mı?
CEVAP
Bir hadis-i şerif meali şöyledir:
(Kaşlarını incelten ve dövme yaptıran lanetlenmiştir.) [Ebu Davud]

Dini siteden alıntı

Ne bu yani kaş aldıran kaşını inceltendemi Lanetlenmiş bu nasıl birşey kafam almadı

Evet , normalde kas aldirmakta iyi degil dinimize gore..

Bi susun Allah aşkına bilip bilmeden yorum yapmayin

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

abdest oluyomus cunku dovme derinin altinda. gusul alirken derimizin altini degil ustunu yikiyoruz. ama gunah. Peygamberimiz sav lanetlemis diye biliyorum. bi de su an heves etmis olabilrsn ama ilerde pisman olablrsn. o yuzden riskli de bir sey.

Back
X