• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dövme yaptırmak günah mı? Acıl

Din düşünerek değil okunarak öğreniliyor canım :)) kendi düşüncem olsa başına bence eklerdim.. bedenlerimiz bize verilen emanetlerdir, ona en iyi şekilde bakmamız gerekiyor.
dini kendı düşüncene göre yorumluyorsun işte sen, o yuzden senın düşüncen. ayrıca yukarıda arkadas ılahıyatcı bırıne sormus
yazdıgını okumadın galıba :ssz:

dini kendı düşüncene göre yorumluyorsun işte sen, o yuzden senın düşüncen. ayrıca yukarıda arkadas ılahıyatcı bırıne sormus
yazdıgını okumadın galıba :ssz:

" Onlar ki ; Dövme yaptıranlar, allahın rahmetinden ve cennetin kapılarından edebiyen imkansız kılınacaktırlar..(.Hz. Muhammed (s.a.v)./ Hadis-i Şerif )

Dövme yaptırma, Hz. Peygamber (S.A.V.) Efendimizin hadis-i şeriflerinde yer alarak yapılması şiddetle yasaklanıp lânetlenmiştir. Ebû Hüreyre (R.A.) den rivayete göre Resûlullah (S.A.V.) Efendimiz:.
"İğreti saç takana da, taktırana da, bedene dövme yapana da, yaptırana da ALLAH lânet etsin!" buyurdular.

'' Dövme dinimizce günahtır. Çünkü ; Dinimizde heveslerimiz, zevklerimiz ve bağımsızlıklarımız için vücudumuzun şeklini şemalini değiştirmek ve acı çekmek yasaklanmıştır..( Diyanet İşleri Başkanı.Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ

Hadi bunları da sen yorumla...

Canım karar verdiysen yaptır ama sonradan pişman olacağın bir şey yaptırma. Mesela benim sağ yüzük parmağımda nişanlımın adı sol yüzük parmağımda nişanlımın soyadı yine aynı parmağın yanında da beni gördüğü tarih yazıyor. Ayak bileğimde de var ve ben çok mutluyum dövmelerimle. Ben inançlı değilim o yüzden hiç düşünmeden yaptırdım. İnansaydım da yaptırırdım çünkü günah olduğuna inanmıyorum. Şekil olarak ne yaptıracaksın canım Ayrıca bir arkadaş yaptıracağın yerin temiz olmasına dikkat et demiş çok doğru herkese güvenme dövme konusunda :3:

" Onlar ki ; Dövme yaptıranlar, allahın rahmetinden ve cennetin kapılarından edebiyen imkansız kılınacaktırlar..(.Hz. Muhammed (s.a.v)./ Hadis-i Şerif )

Dövme yaptırma, Hz. Peygamber (S.A.V.) Efendimizin hadis-i şeriflerinde yer alarak yapılması şiddetle yasaklanıp lânetlenmiştir. Ebû Hüreyre (R.A.) den rivayete göre Resûlullah (S.A.V.) Efendimiz:.
"İğreti saç takana da, taktırana da, bedene dövme yapana da, yaptırana da ALLAH lânet etsin!" buyurdular.

'' Dövme dinimizce günahtır. Çünkü ; Dinimizde heveslerimiz, zevklerimiz ve bağımsızlıklarımız için vücudumuzun şeklini şemalini değiştirmek ve acı çekmek yasaklanmıştır..( Diyanet İşleri Başkanı.Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ

Hadi bunları da sen yorumla...
görende ayet gösterıyorsun sanır. :ssz:peygamber efendımıze ait hadısler ne zaman çıkmaya başlamış? Tam 200 yıl sonra...
neyse...

bende onu anlatmak ıstıyorum ya zaten :ssz: gunah gunahtır. ayrıca dövme gunah degıl

Canım dövme yaptırmakla ilgili direk sahih hadis var. İlahiyatçıların belki de mütabık oldukları tek konu dövme konusu. Günah değil demek hadisi red etmek demek. Peygamberimiz açıkça günah olduğunu belirtmiş.

Canım dövme yaptırmakla ilgili direk sahih hadis var. İlahiyatçıların belki de mütabık oldukları tek konu dövme konusu. Günah değil demek hadisi red etmek demek. Peygamberimiz açıkça günah olduğunu belirtmiş.
her hadis dogru demekte degıldır ama.

görende ayet gösterıyorsun sanır. :ssz:peygamber efendımıze ait hadısler ne zaman çıkmaya başlamış? Tam 200 yıl sonra...
neyse...

Bir konuda ihtilaf varsa o işten uzak durulması daha iyidir.. sen hadislere inanmıyorsan o başka bir problem.. ve Kur'an sevap günah kitabı değildir canım, bilmiyor musun bunu?

her hadis dogru demekte degıldır ama.

Bu sözün doğru. Özellikle emeviler devrinden gelen hadislerin sahihlik derecesi tartışmalı konuların başında geliyor. Ancak buhari, tırmizi gibi alimlerin yazdığı hadisler sahih yani gerçek hadisler. Ve dövme konusu bu kitaplarda da geçmekte.

Bir konuda ihtilaf varsa o işten uzak durulması daha iyidir.. sen hadislere inanmıyorsan o başka bir problem.. ve Kur'an sevap günah kitabı değildir canım, bilmiyor musun bunu?
ben hadıslere ınanmıyorum demedım, her hadıse ınanmam.. kur'anın ne amaçla ındırıldıgını bılıyorum canım:ssz:

ben hadıslere ınanmıyorum demedım, her hadıse ınanmam.. kur'anın ne amaçla ındırıldıgını bılıyorum canım:ssz:

Neye göre seçiyorsun inanacağın hadisleri... çünkü benim bahsettiğim hadis kesin hadislerden de, o yüzden merak ettim...

Lutfen!!!! Ahmedin yada mehmedin sozleri degil bunlar!!! Dalga gecer gibi gulucuk koymakta neyin nesi. Hz Muhammed sav. Sozu hadisin dogrulugundan suphe ediyorsan arastir arkadasim.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bende dovme yaptirmak istiyodum cok arastirdim internetten heryere baktim ve abdest gecmez diyolardi ama derinin bayag bi altina kazindigi icin abdestle bi alakasi yokmus abdestide bozmuyomus bende gidip yaptirdim uc sene oluyo yaptirali gunah olani allahin bize emanet olarak verdigi bedene aci cektirmek olmamiz allahin huzuruna ciktigimizda bize emanet edilen bu beden bizden hesap sorucak cunku ama pisman degilim yaptirdigima inancimda allaha sukurler olsun sonsuz..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

yıllar önce dövmeci bir arkadaşım vardı...gel eline bir yıldız mı kelebek mi ne çiziyim istersen demişti
olur dememle elimi uzatıp elektriğin nasıl kesildiğine şahit oldum..
şans mı dersiniz mesajmı dersiniz bilmem ama iyiki öyle olmuş diyorum şimdi
arada yine heyheyler geliyolar yaptırsam mı yaptırmasam diye...
aklımda güzel bir yazı var ama hep o gün gelir aklıma...

Merhaba arkadaslar.
Dövme yaptırmayı düşünüyorum bu konuda toplum iki parçaya ayrılmış durumda. Hatta din adamlarıda fikir birliğine varmış değil. Sizlerdende fikir almak istedim. Yardımcı olursanız sevinirim :ssz:

dövme yaptırmak mekruh diye biliyorum, neticede Allah bize bir beden vermiş tertemiz ve ona o bedeni olduğu gibi teslim etmemiz gerek, ayrıca zamanla rengi falan soluyor yıllar geçtikçe kötü bi görüntü oluşturuyor ve ben dövmeli falan bir anne/nine olmak istemezdim ilerleyen yaşlarda, ayrıca ilerde aşık olacağın adamın bunu ne kadar onaylayacağı da tartışılır kimi erkek hiç haz etmiyor çünkü.. hatta çoğu kendini bilmezler hafif kız diye nitelendirebiliyor. tabi kimin ne düşündüğünden bize ne o ayrı bi durum ama bu durumlar böyle. bakımı da zor ayrıca iyileştirene kadar.

hı bi de abdest konusunda; dövme derinin altına yapıldığından abdestin elbet geçerli olacaktır. ama ben yine de bi hevese aldanma derim:)

Ben cok arastirdim..gerçek dövmeden abdest geciyor.gecici boyadan gecmiyor.zira hava almayan deri curur kil bile cikarken su gecmemesi imkansiz..yalniz caiz degil.vucuda zarar verdigin icin

Bazı üyeler dövmeyi savunmak için
Herşey kul ile allah arasında derken neden makyaj yapan türbanlıları işin içine katmış

Bir dövme yaptıran ibadetsiz oluyo günah oluyo ya bende diyorum ki dövme yaptırmayanların hepsi çokmu doğru çokmu günahsız diyorum allah yolunda olan BAZI DİYORUM SADECE BAZILARI HEPSİNİ KATMADIM türbanlılar da allah yolundalar ama yüzlerinde kaç ton makyaj var DÖVMELERİ YOK AMA ODA GÜNAH değilmi örnek verdim misal üstünemi alındın

Son düzenleme:
Keşke bize soracağınıza alo fetvayı arasaydınız..
Yine herkes hoca kesildi, fetvalar verildi birazdan kalemler kırılır idamlar başlar.

kesinlikle abdestle alakası yok. dövme yapılan bölgeniz terleyebiliyo. sonuçta abdest alırken de su derinizin altına gitmiyo sadece üst yüzeyde kalıyo. ben de yaptırıcam karar verdiğimde ve namaz kılıyorum. benim içim rahat şahsen.

Back
X