Dowm sendromu riski

Aynı senin gibi testleri normal çıkıp Ense kalınlığında anormallik olan daha doğrusu öyle sanılan bir hamile tanıdığımız vardı. Ona da amniyosentez dediler o da yaptırmadı. Ve tatlı mı tatlı bir kız çocuğu oldu Allah bağışlasın. Down sendromu falan da değil maşallah pek güzel

Merhaba arkadaşlar.21 haftalık hamileyim,2 li ve 3 lü tarama testlerim normal çıkmıştı, bugün organ taraması yaptırdım.herşeyi normal ama ense kalınlığı 6.3 ve 6.8 çıktı.amniyo sentez önerdi.başka bir doktora sonucu msj attım.bana göre normal benim yakınım olsa amniyo sentez yaptırmam dedi.dünya başımıza yıkıldı sanki.ense kalınlığı fazla çıkıp sağlıkli bebek dünyaya getiren var mı.lütfen yardım edin iyi şeyler duymaya ihtiyacım var.risk çıksa bile kıyamam kuzuma:cry:

Canım benim arkadaşımın oğlunda 1/30 lardaymış olasılık.Amniyosentez yapalım demiş doktoru.Yaptırmışlar.
Bi düşün 4-4.5 aylık bebek.Sonrası mı:Şu an 15 yaşında ve iyi bi lisede okuyo.

Hemşire bi arkadaş da vardı ki yüzde yüz dedikleri için aldırmayı tercih etti;ama tabi o amniyosentez yaptırmadı sanırım.
Hakkında hayırlısı olsun.Öyle denip de çıkmayan birçok insan var.Düşük riskin yoksa bir yaptır istersen,rahatlarsın.

Canım benim arkadaşımın oğlunda 1/30 lardaymış olasılık.Amniyosentez yapalım demiş doktoru.Yaptırmışlar.
Bi düşün 4-4.5 aylık bebek.Sonrası mı:Şu an 15 yaşında ve iyi bi lisede okuyo.

Hemşire bi arkadaş da vardı ki yüzde yüz dedikleri için aldırmayı tercih etti;ama tabi o amniyosentez yaptırmadı sanırım.
Hakkında hayırlısı olsun.Öyle denip de çıkmayan birçok insan var.Düşük riskin yoksa bir yaptır istersen,rahatlarsın.
Harmony 1700 'e yapılıyo bu arada.O daha güvenli olabilir,ille de yaptırıcaksan

amniyosentezde kromozom anomalisi tanısı konur ve kesindir.
orda çıktı deyip de değişmez yani.
sizin komşu bişeyleri yanlış anlamıştır.

Benim arkadaşım da aynı şeyi yaşadı. Test sonucuna göre de bu bebek özürlü, alalım demişlerdi. Arkadaşım kıyamamıştı ve maşallahı var oğlu şu an 3 yaşında. Hiçbir sağlık problemi de yok. Hiçbir test %100 sonuç veremez. Her testte hata payı var. Duyduğum tek örnek de değil. Tam tersini; 2li testi, detaylı ultrasonu normal çıkıp doğduğunda down sendromlu olduğunu öğreneni de duydum.

Konu sahibi arkadaşım; hamileliğimde doktorumun dediği ense kalınlığının ölçümü tek başına birşey ifade etmezmiş. Belli bir aralığı varmış. Bu aralık içerisinde veya sınırında iken diğer bulgular da normal ise riskli kabul edilmezmiş. Tek başına ense kalınlığının fazla çıkması da her zaman riskli olmazmış, çünkü hareket eden bir bebeği ölçmeye çalışıyoruz demişti, hata payı olabiliyormuş. Diğer herşey normal (ki bunu en doğru takibini yapan doktorun söyleyebilir) ise içini ferah tut bence.
Ben maalesef artık doktorlara karşı önyargılıyım. Ben de herşey güzel denilen ama bebeğini kaybeden bir anneyim. İlk bebeğimi 21.haftamda doktorumun ilgisizliği ve ihmali yüzünden kaybetmiştim. Herşey normal dediği bebeğimin suyu çok azmış, gelişimi geriden geliyormuş. Ve ben bunu bebeğimin suyu tamamen bitmiş ve kalbi de durduğu için doğuma alındığım hastanede öğrenmiştim. Kaybıma sebep olarak böbreklerinde problem olabileceği ya da anne ile bebek arasında kordondan kaynaklı beslenme problemi olabileceği söylendi. Kendi kan değerlerim de bir hamileye göre iyi değildi. Ama o doktora göre herşey çook iyiydi, mükemmeldi.. İkinci hamileliğimde herşeyi doktoruma sordum. Aklına takılan ne varsa sor sen de arkadaşım doktoruna. Anlayamadıysan anlayabileceğin şekilde tekrar açıklamasını iste. Bu test için de geçerli. Kendi doktorun ne için gerek görmemiş, neden öteki doktor öyle söylemiş sor açık açık. Biz ne desek boş, her annenin her bir bebeği bile birbirinden farklı. Olumsuz şeyler okursun netten bilgi almaya çalışırsan, canını sıkarsın. (Bak bizim 2015eylül anneleri grubunda da bebeğinin sağlıklı olmadığını birkaç doktordan duyan ama sağlıkla kucağına alan arkadaşımız var. Testler, tahliller, heyetler bir sürü stres yaşamıştı.. O sonuç iyi değil, şu ölçüm sınırda, bu sonuç riskli derlerken yanlış hatırlamıyorsam tek bir doktor olumlu konuşmuştu. Sonuç; şu an gayet sağlıklı bir kızı var)

Böyle söylenip de sağlıklı doğan çok bebek var.
2 sene önce kuzenime söylendi hatta.
Üstelik 37 yaşında kuzenim..
Risk var dediler, amniyosentez yaptırmadı, çünkü aldırmayacaktı.
Üzücü bir hamilelik geçirdi malesef.
Sonuç ; bıcır bıcır bir kızımız var, maşallah

ahhh canım aynı şeyi ben yaşadım 2006 senesinde ense kalınlığı dedi doktor down sendromlu olma durumu var testleri yapalım dedi teste oran 1:280 gibi bişey çıktı yani 280 kişide bir ooo çok yüksek denildi hemen amniyo sentez tabi yok zaman geçmeden git özelde yaptır diye şehir dışında bir doktora yönlendirdi sevk etmedi sevk uzun sürer dedi 1 aya anca gidersin zaman kaybetme bende saf çookk ünlü doktor buaralarda inandımm... bu arada özel muayeneye gidiyordum ssk falan değil.. hastanede çalışan bir tanıdık aman dedi güvenme başkasına göster başka bir doktora daha gittim iki gözüm iki çeşme ramazan mübarek gündü yine böyle doktor dediki hiç bir şey yok ama için rahat edecekse sevk edeyim hemen ve 4 gün sevk edildim gittiğim üni. hast. de ise bana denk gelen hoca gittiğim o malum doktorun hocası çıktı dedi ki nasıl böyle bir hata yapar test zaten zamanın da yapılmamış ondan sonuçlar bozuk hiç bir şey yok bebekte ama için rahat etmeyecek yapalım testi tam arife günü sonuç çıktı %99,99 kromozomlar düzgün ama gel gelelim doğum yaptığımda bile ilk yüzüne baktım acaba diye, topuk kanının sonucu gelene kadar ömrümden ömür gitti..
al sana yaşanmış acılarıyla bir örnek başka doktorada git gerekiyorsa ama nolur sıkma canını yaptır amnio sentezini için rahat etsin..

Merhaba kızlar,şimdi Dr dan çıktım. Dr hiçbir sorun yok dedi.bu haftada ense kalınlığı ölçümü yapılmaz dedi.11-14 hafta arası yapılır dedi.fazla kurcalamayın,9-10 mm olsa sorun var derim ama seninki durustan kaynaklı mm oynama dedı. Çok şükür hepinizden Allah razı olsun.Rabbim hepimize sağlıkli evlatlar nasip etsin

Yaa ense kalınlığını açık söyliyim doğru ölçtukleri şüpheli. Adam kız bebeğe ultrasonda erkek diyor düşünün yani. Çok inanip hayatınızı zehir etmeyin. Bebisini sağlık içinde eline alırsın inşallah.

Bu testler sadece riskten bahseder yani ihtimalden.hamilelik baskı başına bir tedirginlik hali.hep acaba diyor insan.kalbinizi ferah tutmaya bakın doğumda da var risk, doğduktan sonra da dua edin bol bol

İki çocuğum var bu testleri yaptırmadım yaptırmam da.İki hanım var yakından tanıdığım ikisinede çocuklarının çok büyük ihtimalle özürlü olacağını söylemişti doktorları ve ikisinin de çocukları çok sağlıklı oldu büyüdüler bile.Hele birtanesinin ailesi doğumhane kapısında ağlamışlardı çocuk özürlü olcak diye.Yani demem o ki hiç boşuna üzmeyin kendinizi.

Bende de çok yüksek çıkmıştı risk kan testi yaptirdim. Sonuç temiz çıktı. Kan testi yaptır kafan rahat etsin. Bebege Hiçbir riski yok

Annem bana hamileyken benim icinde downsyndroomlu demisler. Cogu arkadasinda dedigi gibi artik cok kolay tehsis koyuyorlar Ve Saglikli dunyaya gelen cok..

Back
X