Down sendromu riskii

Humeyra000

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2018
245
219
103
31
hanımlar merhaba. Konumu hemen taşımayın lütfen. 4 lü test için kan vermiştim inhibin a 170 çıktı. Daha 10 gün var doktorun yanına gitmeme. Çok moralim bozuk sonucun yüksek çıkması ne anlama gelir riskli bir durum olabilir mi. Bilenler bu durumu yaşayanlar varmı

Bu testler tanı için değil, risk hesaplamak için. Örneğin sigara kullanmak veya belli bir yaşın üzerinde olmak bile yüksek risk olarak sonuç veriyor. Normal kontrollerinizde, ayrıntılı ultrasonda vs bir anormallik olsa doktorunuz amniyosentez önerirdi sanırım. Bence fazla kafaya takmayın..

4 lü test güvenilirliği yuksek bır test değil canım şunu soyleyım bende ıkılı testımde bundan daha buyuk rıskle karşı karşıyaydım sana amnıyosentez onerırler yerınde olsam yaptırmam... bu bır TARAMA testi kesın sonuç testı değil bu çocuğu her koşulda doğurcaksan bence bu testlerı onemseme bir suru şey yaşadım amnıyosentez oldum bebeğimi riske attım ve suyum geldı bebeğim ölmedi ve sağlıkla doğdu ... şükür senın gıbı değerlere sahip hamıle olan kadınlardan 170 tanesının sadece 1 i down sendromlu bebek doğuruyor 169 tanesının bebeklerı sağlıklı ... kaldı ki en kotu ıhtımal gerçekleşti inan ki bunun bır onlemı yok yanı o bebeği öldüremezsin sonuçta kocaman oldu ... buarada en ıyı ıhtımalle amnıyosentez sonuçları 4 haftada çıkar ... kan alınarak bakılan fiyatları yuksek testler var içini rahatlatmak için onu yaptırabılırsın sormak ıstedığın her soruyu bana sorabılırsın ... güzel sağlıklı doğumlar dılıyorum.

4 lü test güvenilirliği yuksek bır test değil canım şunu soyleyım bende ıkılı testımde bundan daha buyuk rıskle karşı karşıyaydım sana amnıyosentez onerırler yerınde olsam yaptırmam... bu bır TARAMA testi kesın sonuç testı değil bu çocuğu her koşulda doğurcaksan bence bu testlerı onemseme bir suru şey yaşadım amnıyosentez oldum bebeğimi riske attım ve suyum geldı bebeğim ölmedi ve sağlıkla doğdu ... şükür senın gıbı değerlere sahip hamıle olan kadınlardan 170 tanesının sadece 1 i down sendromlu bebek doğuruyor 169 tanesının bebeklerı sağlıklı ... kaldı ki en kotu ıhtımal gerçekleşti inan ki bunun bır onlemı yok yanı o bebeği öldüremezsin sonuçta kocaman oldu ... buarada en ıyı ıhtımalle amnıyosentez sonuçları 4 haftada çıkar ... kan alınarak bakılan fiyatları yuksek testler var içini rahatlatmak için onu yaptırabılırsın sormak ıstedığın her soruyu bana sorabılırsın ... güzel sağlıklı doğumlar dılıyorum.
ÇOK saolun gerçekten. Sabahtan beri çok moralim bpzuldu. 3 hafta sonra detaylı ultrasonum var. Orda bi sıkıntı varsa görünür dimi

O kadar cok okudumki.. yok ensesi kalin yok soyle boyle.. bi bakiyosun turp gibi cocuk doguyo.. bu ihtinallere gore aldirsan cocugu vebali kime

Canım içini ferah tut her ne kadar zor olsa da .. açıkçası ben bu sebeple bu testleri yaptırmadım . Hani önceden bilmek önlem almaya yarasa koşa koşa yaptırırım ama şimdiden bilsem ne bilmesem ne ? En azından varsa öyle bir durum , hamileliğimin keyfini çıkarmak istiyorum, Şimdiden endişe içinde kalmak bana hiç bir yarar sağlamayacak :/
çünkü sonuç ne çıkarsa çıksın , eli ayağı ne bileyim herşeyi net gözüken , var olan bir bebeği aldıramam. Herşey kabulüm.
Tabii ki herkesin kendi kararı ;)

ama sen içini ferah tut Allah’ın izniyle herşey güzeldir ❤️

bakın anne karnı çok farklı bır ortam hamılelığınız boyunca hiçbir sorun yaşamasanız bile kromozom anomalili bebk doğurabılırsınız ya da çok sorunlu bır gebelık geçirip sağlıklı bır bebek dünyaya getırebılırsınız... down sendromunun anne karnında bırçok belırtısı var bunu şuana kadar yakalamamış olmaları bence olumlu bır durum lakın detaylı ultrasonda bır sorun gorulmeyebılırde ama gorulse ne olur gorulmese ne olur bence onemlı olan onu her koşulda doğurmak isteyıp ıstememenız sonuçta bu karar sızın ... bıkaç soru sormak istiyorum bebeğinizin ikili test sonucu nasıldı? ense kalınlığı nasıldı? burun kemığı goruldu mu? kalpte bobrekte herhangı bır parlama goruldu mu? yaşınız kaç? yanlış anlamayın bunların teker teker varlığı hıçbırşey ıfade etmez ... bunların hepsının olumsuz olması bıle kesın bır sonuç değidlir ...

Yaşım 23 ilk hamileliğim. İkili üçlü testi yaptırmadım çünkü sonuç ne olursa olsun aldırmam diyordum. Ama ultrasonda doktor bişeyden şüphelendi sanırım dörtlüyü yaptırmamı istedi. 10 gün sonra gidicem bakalım ne diyecek.

İki gebeliğimde de hiç birini yaptirmadim,çunku her durumda doğuracaktim.
Bu testler bir kesinlik belirtmiyor, sadece bir risk orani veriyor,sonra hamilelik boyunca sinir stres.

Eger bir kromozom bozukluğu durumunda aldiririm diyorsan direk şu kan alinip kesinligi belirleyen testten yaptir.

Ben hamileliğimde 2015 yılında doktor bir şeyden şüphelenmişti 30 haftadan sonra geçebilir ama down riskini yükseltir demişti ve benim baya zamanım vardı 30 haftaya ben haftalarca bu stresle yaşayamam dedim çok panik biriyim çünkü.
Sonra bi laboratuvar önerdi Amerika'ya 2 tüp kan gönderdik o zaman 1500 lira falandı 15 günde geldi sonucu
O testte %99.9 belli oluyordu hem cinsiyeti hem de down sendromu olup olmaması.
Tabi şimdi ne kadar olmuştur bilemem ama aklında bulunsun çok takıyorsan araştır istersen.

Bir rahatsızlığı olduğunu öğrendiğinizde çoçuğunuzdan vazgecmeyecekseniz yaptırmayın bence ..
Tamam önceden bişey varsa önlem için iyi ama .
Benim bebeğime yarık dudak olma ihtimali çok yüksek dediler.
4 lü tarama testinede renkli utrasonada girmedim ..
Morelin bozuklu tabi içimde hep bir umut vardı ..
Olsa da olmasa da bizim yavrumuz dedik.
Yaptırmak istemedim ..
Oğlum doğarken ağlıyordum sesini duydum ağlıyordum doktor dikiş atarken kucağıma koydu ..
Ben kahkaha atmaya başladım ..
Bebeğimin suratında hiçbirşey yok diye.
Öyle etkisinde kalmışımki ..
Ooo epiduralin etkisiyle odaya kadar gülmüşüm herkes beni ağlayarak bekliyor ben kahkaha atıyordum ..

Bebeğin yalnızca önceden tespit edilince tedavisi mümkün olan risklerinin araştırılması gerektiğini düşünüyorum. Downlu olsa aldıracak mısınız? Eğer hayırsa bence bu test sonucunu önemsemeyin, yalnızca başta kalp olmak üzere diğer organ gelişimlerinin sıkı takibini isteyin.

Back
X