Doymuyorum

f yapmayı da düşündüm ama yapamam herhalde diye başlayamıyorum. Kafamda kabullenmem gerekiyor önce
Bence siz evdeki her şeyi bitirip öyle başlayın :D (ben öyle demiştim kendime bu son her şey bitsin eve de almayın artik) sanki diyete girmiş gibi .. bence her şey psikolojik yani en azından benimki öyleydi bence..

Oğlum çok emen bir bebek. 7/24 emişiyoruz yani. 7 aylık yavru 12 kg 🤦🏻‍♀️ Kızımda da emzirme dönemim bitince iştahım kesilmişti ama o dönem çalışıyordum ve erken sütüm bitmişti. Haklısın çok haklısın bu şekilde düşünmem lazım ama pis boğazım galiba ben
masallah ama bebeginiz cidden çok kilolu.
inşallah zamanla duzene girer.

Kızlar cipse fazla yüklenmişsiniz dün yedim diye örnek verdim cips kola çok yok hayatımda. Esas zaafım tatlılar. Çikolata ve evet o da çok zararlı.
Bebeğimin kilosuna gelince. 4 kg doğdu boyuda 73 cm. Düzenli Dr kontrolüne gidiyorum zaten anne sütü aldığı için problem görmüyor doktorlar. İlk 2 ayında diyetim vardı zaten dondurma dahi yasaktı ve gelişimini duraklatmadı bu diyet.
Kilomu soranlar olmuş. Kilolu değilim demiştim. 168 boy 61 kg. Normal de 55-58 aralığında olurdum hep. Zaten konu benim zaafiyetim. Hepinize de hak veriyorum. Çok güzel örnekler vermişsiniz bugün başlıyorum
Yapmış olduğunuz yorumlar için hepinize teşekkür ederim kızlar. Bazı arkadaşlar sadece abur cubur yediğimi düşünüp sütümü analiz edip vitamin değerine bile bakmışlar sağolsunlar 😃 Çocuğumun kilosunun da yediklerim alakası yok. İri doğdu iri gidiyor. 7/24 sağlıksız beslenmiyorum başlıktan da anlaşılacağı üzere doymuyorum. Yemeklerimi yiyorum çok yiyorum. Bunların üzerine birde tatlı ihtiyacı hissediyorum onu da çok yemek istiyorum. Dün sizlere kulak verip bir dünya sağlıklı şeyler aldım. Çocuğuma bunu yapmaya hakkım yok. Bu konuda silkelenmem gerekiyordu. Gerçekten iyi niyetle yazan arkadaşlarım kalbinden öpüyorum.
maşallah diyelim, bebeğiniz kilosu da gayet normal, 4 kilo doğan yeğenlerim 7 aylıkken hep 12-13 kiloydular, bir yaşından sonra zaten kilo alımı bu şekilde gitmiyor. anne sütü alan bebek de hiçbir zaman obez olmaz anne sütüyle. benimde hayatımda geçirdiğim en iştahlı dönem emzirme dönemimdi, sırf bunun tadını çıkarmak için yiyordum çünkü bazı insanlar hayat boyu yiyorlar biz belli bir dönem yemek yemişiz o da çok görülmesin. ama keşke sağlıklı şeyler yeseniz, hazır gıda paketli ürün o kadar iğreniyorum ki, unutmayın mideniz çöp kutusu değil sadece layık olduğu şeyleri yemeye hakkı var. tatlı da istiyorsanız sağlıklı tatlılar var, meyve hurma sütlü tatlılar inşallah orta yolu bulursunuz

Bence siz evdeki her şeyi bitirip öyle başlayın :D (ben öyle demiştim kendime bu son her şey bitsin eve de almayın artik) sanki diyete girmiş gibi .. bence her şey psikolojik yani en azından benimki öyleydi bence..
Evde birşey kalmadı zaten daha da almam inşallah yani 😃

maşallah diyelim, bebeğiniz kilosu da gayet normal, 4 kilo doğan yeğenlerim 7 aylıkken hep 12-13 kiloydular, bir yaşından sonra zaten kilo alımı bu şekilde gitmiyor. anne sütü alan bebek de hiçbir zaman obez olmaz anne sütüyle. benimde hayatımda geçirdiğim en iştahlı dönem emzirme dönemimdi, sırf bunun tadını çıkarmak için yiyordum çünkü bazı insanlar hayat boyu yiyorlar biz belli bir dönem yemek yemişiz o da çok görülmesin. ama keşke sağlıklı şeyler yeseniz, hazır gıda paketli ürün o kadar iğreniyorum ki, unutmayın mideniz çöp kutusu değil sadece layık olduğu şeyleri yemeye hakkı var. tatlı da istiyorsanız sağlıklı tatlılar var, meyve hurma sütlü tatlılar inşallah orta yolu bulursunuz
NE hoş bir mesaj. Yüreğime dokundunuz. Bundan sonraki beslenme gayem bu şekilde 💕

Bende kafein bağımlılığı var ya. Anne değilim henüz ama şimdiden ne yaparım diye düşünmeye başladım. :/ Sabah-akşam kahve içerim ben.
Gunde 8 kupa (insan kupasiyla 16 filandir) kahve icen biriydim. Cocuk planlayinca gunde 2 kupaya dustum insan kupasiyla :D hamile kalincada kafeinsiz kahveye gectim. Oluyor yani merak etme.

Bende hiç yok böyle şeyler, canım tatlı istemez, çikolata istemez, 1 baklavadan fazlasını yiyemem, bayıyor hemen beni.
Tabii benim çocuğum filan yok.
Bir de kadınlar regl olduklarında tatlı çok isterler denir, bende hiç bu da olmuyor :KK51: Sadece sinir oluyor bende :KK70:

Son düzenleme:
Super,bebeginiz ne kadar emdi?
Benim cocuklarim ek gidaya gectikce emmeyi birakmisti,doktorun tavsiye ettigi seyleri veriyordum oysa.
Cok cabaladim,karanlikta devap etmistim bir muddet,o da cok surmedi.
Simdi buyuduler, son 6 7 kilo benimle.
Sanirim uzun sure kalan kilo zor gidiyor,sizin kilolar misafirmis:))
Yeni gördüm mesajınızı kusura bakmayın. Bebeğim 8 aylık olmak üzere hala emiyor. Sizin de aman aman bi fazlanız yokmuş. Verirsiniz. Bol bol su için. Salata, yeşillik kahvaltıda falan ihmal etmeyin. Ev yemeği yiyin mis gibi. Aburcubur bisküvi cips kola ayrıca hamur işlerinden de tabi uzak durun yeter. Diyet falan hiç gerek kalmıyor.

Bağımlılık.Sağlıklı beslenme üzerine çokça okuyun.Bilseniz de tüm yazılanları size motivasyon olur.Birden bırakamazsınız ama en aramadığınız ürünlerden başlayarak teker teker bırakın paket ürünleri.İçerik okuma alışkanlığı edinip araştırırsanız o kodları, zaten bebeğinize acır o zehirleri,kimyasalları bebeğinize sütünüzle vermezsiniz.Bilinçleneceğiniz çok sayfa var.Ama tabii bunu da takıntı haline getirmeyin.

Bir de her bıraktığınız ürün için sağlıklı alternatifler bulun.Kuru meyveler,kavrulmamış kuru yemişler,meyve ve sebzeler.Bunların da faydalarını okuyun bol bol.Belli bir zaman sonra bunlara alışırsınız.Allah kolaylık versin.

Ben de yemek yemeği çok severim, ancak şu mısır nişastasından yapılan şekeri inceledim öyle midem bulandı ki artık dışarıdan paketli bisküvi veya tatlı almıyorum asla çünkü hepsinin içinde o var. Siz de bir inceleyin soğursunuz belki. Çikolataya diyecek bir şey yok çünkü kendimiz yapamıyoruz ama onun dışında dışardan asla abur cubur almayın, özellikle tatlı. Kendiniz evde yapın. Ya da kuru incir, kuru üzüm, pekmez, bal ceviz badem gibi şeyler yiyin bari sağlıklı. Reçel de evde kendiniz yapın dışardan almayın. Bu arada evde de zararlı şeyler bulundurmayın; olmayınca insan çıkıp almaya üşeniyor ama olunca da yeniyor.

İştahlı olmak başka abur cubur sevmek başka. Paketli her gıda kansere davetiye şeker hastalığına cildin bozulmasına karaçiğer yapılanmasına. Ayrıca kola içmek inanılmaz kilo aldırıyor tahmin edemezsiniz..... Bir şişe alın içine çubuk tarçın atın 1 saat sonra çıkartın onu için gün içinde tarçın açlık hissini bastırır. Bebeğiniz için gerekli şeyleri yiyin maşallah bebeğinize pek güzel kiloda. Kendinizi ileride çok zor kilolara ulaştırmamak için çaba sarfedin ileride gitmiyor bu kilolar demeyin hayat uzun kendini daha iyi görmek hakkınız bunu kendinize yapmayın. ❤️

Oğlum çok emen bir bebek. 7/24 emişiyoruz yani. 7 aylık yavru 12 kg 🤦🏻‍♀️ Kızımda da emzirme dönemim bitince iştahım kesilmişti ama o dönem çalışıyordum ve erken sütüm bitmişti. Haklısın çok haklısın bu şekilde düşünmem lazım ama pis boğazım galiba ben
7 aylik 12 kg olabilir ama senin yedigin sagliksiz gıdalardan biriken kg lar bir de boyle düşün ve yeme o gidalari. Paket paket cikolata saglikli degil.

Almayın yemezsiniz :D şaka bir yana da şekeriniz düşüyor demek ki. Sürekli kuruyemiş, meyve, süt tüketin. Canınız bir şey istemeden yemeye çalışın. Şeker düşmezse saldırganlaşmazsınız.

Hanımlar merhaba,
Dert değil belki diyeceksiniz ama işin ucu çok sağlıksız. 7 aylık bebeğim var. Emziriyorum. Kilolu değilim. Lakin ben doymak nedir bilmiyorum. Sağlıklı şeylere de değil bu açlık. Nerede saçma sapan şeyler var onlara saldırıyorum. Bugün kaç tane çikolata yedim bilmiyorum. Emzirme döneminde olmasam ağır yaşamlara konu olurdum herhalde. Üstelik son kontrolümde kolesterolüm ilaç sınırında çıktı. Aç gözlülük den, dirayetsizlik, pis nefis deyin ne derseniz hepsine kabulüm. Ama öyle birşey deyin ki kurtulayım bu illetten.

Kisa gunlerdeyiz oruc tut pazartesi ve persembe cok faydasi oluyor

Doğumdan 1 ay sonra bile, fit ötesiydim. Doğuma kadar şeker tüketmezdim, yıllardır tadını unutmuştum. Spor hayatımın parçası haline gelmişti. Doğuma gittiğim günün sabahı bile 1,5 saatlik tempolu yürüyüşümü yapardım. Doğumdan sonra aynısı bana oldu, nerede saçma sapan bir şey var hunharca tüketmeye başladım. İlk 12 ay problem olmadı, nasılsa kilo almıyorum diye daha da abarttım. Sonra sporu ve yürüyüşü de bıraktım. Sonuç 2 beden birden bi anda kilo aldım. Aman dikkat diyeyim. Nasıl şarampole yuvarlandığını anlamıyorsun bile.

Emzirirken bu istah normal. Yine de paketli gidalar yerine evde yaptiginiz seyleri yeyin. Cips yerine misir patlatin kuruyemis yeyin. Sık acikirsiniz su an normal

Şekeri yeni bırakmış biri olarak söylüyorum ki yaşadığın şeker bağımlılığı. Gün içinde enerjinde dengesizlik varsa veya ani krizler yaşıyorsan kesin kanıtı. Emzirdiğin için vücudun ihtiyaç duyuyor ama tatlıya değil, suya. Su tüketimini arttır. En az 3 litre, 7/24 emişiyorsunuz çünkü. İşlenmiş şeker yerine meyve, hurma, kuru meyve falan tüket. Hatta makarna pilav ekmekte olur şimdilik, vücudun karbonhidratı çevirip glikoza dönüştürür kullanın.

Bu bir döngü. Şeker yedikçe şeker yemek isteyeceksin çünkü şeker kokainden 8 kat daha fazla bağımlılık yapıyor. Tabi insülin değerlerin kontrolden çıkmış durumda ve en kötüsü bütün bu hormonları bebeğine de geçiriyorsun. Çözüm şekeri kıs. Bir hafta dene. Sonra rahatlarsın.

ne zamandan beri böylesin hep mi böyleydin lohusa sendromu olabilir mi yememek için kendinden uzaklaştır o yiyecekleri markete vs alışverişe gitme gidip görünce canı çekiyor insanın görmeyince unutuyor

Emzirmeseniz tiksinene kadar yiyin derdim de, o paketli gıdalarda ki koruyucu zararlı maddeler, hormon maddeleri direk sütünüzden bebeğinize geçiyor..

Bu maddeler çocuklarda ileride kanser, kilo problemi ve erken ergenliğe neden oluyor..

Ben pimpirikli bir anne değilim. Aksine biraz rahat olmak gerektiğini düşünüyorum.
Oğlum gün içinde 1 veya 2 abur cubur yer. Sınır koyulduğu sürece bana göre normal. Ama siz belli bir yaşa gelince değil, daha bebekken yapıyorsunuz bunu.

Kriziniz tutunca meyve yiyin, kendi yaptığınız keki kurabiyeyi yiyin, kalkın su içip oturun mesela..

Bu arada tarçın süper bir iştah kesicidir. Ama önce bebeğe zararlı olup olmadığını araştırmak gerekiyor.

Back
X