DR.GÜVENÇ KARLIKAYA VE MELEKLERİ;-)

Merhabalar, basta soylemem gerekirse Guvenc bey ile tup bebek sureci yasamadim. Ama kendisine kontrole gitmeden once cok arastirdim ve burada kendisiyle alakali ilgisiz vs gibi cok fazla yorum gordum. Bunun aksini yasadigim icin yazmak istedim. 1 dusuk ve genetik tesler sonrasi tup bebek icin danisma almak amacli Guvenc Bey ile on gorusmeye gittik. Biz gittigimizde klinik nispeten normala gore daha bostu yani yogun degildi. Inanin yarim saat gorusme yaptik ve guvenc hoca bana bir abi gibi yok gosterdi, teselli etti, goz yaslarimi silmeme yardimci oldu. Kendisi hic zorunda olmamasina ragmen orada bana ayak ustu psikolojik danismanlik yapti resmen. Konustu uzun uzun ve bunlar benden sana abi ogudu simdi doktorluk kismina gecelim dedi:) inanin sozleriyle beni o kadar rahatlattiki. Durumunuzdan oturu genetik doktoru ile gorusturmek istedi bizi, baska bigun icin genetik doktoru ile randevulastik, geldigimizde klinik asiri yogundu. Gercekten belki o yogunlukta gelseydim guvenc bey ile gorusmeye o gorusme de kisacik olabilirdi, tamamen doktorun yogunluguna gore degisen bir durum oldugunu dusunuyorum, genetik doktorumuzla da uzun uzun gorustuk julide hanim ile. Ve o da sagolsun bizi asiri derecede rahatlatti ve sonuc olarak su an icin tup bebek yapmamiza gerek olmadigina karar verdi. Bu kadar uzun yazarak anlatmak istedigim iki sey vardi;

birincisi guvenc bey imkanlar dahilinde tum hastalarina en cok vakti ayirmaya calisir bence ben hastasi bile olmama ragmen cokca ilgilendi.
Ikincisi ise asla para icin tup bebek yapmaya calisacaklarini dusunmuyorum, biz klinige gittigimizde esimle yuzde yuz tup bebek yaptirmak istiyorduk, eger onlar gerekli gorduklerini dusunselerdi aninda yaptiracaktik bu sekilde de gorusumuzu aktardik eger para meraklisi bir ekip olsaydi biz simdi tedaviye baslamis olurduk diye dusunuyorum

Ozetle bunlari yazmak istedim bunlar benim kendi tecrubelerimden cikardigim seyler. Bu forumda doktor ve klinik hakkinda kendi yasadiklarimin tersi yazilar gorunce yazma ihtiyaci duydum, umarim herkes icine sinen doktorla bebegine kavusur.

Merhabalar, basta soylemem gerekirse Guvenc bey ile tup bebek sureci yasamadim. Ama kendisine kontrole gitmeden once cok arastirdim ve burada kendisiyle alakali ilgisiz vs gibi cok fazla yorum gordum. Bunun aksini yasadigim icin yazmak istedim. 1 dusuk ve genetik tesler sonrasi tup bebek icin danisma almak amacli Guvenc Bey ile on gorusmeye gittik. Biz gittigimizde klinik nispeten normala gore daha bostu yani yogun degildi. Inanin yarim saat gorusme yaptik ve guvenc hoca bana bir abi gibi yok gosterdi, teselli etti, goz yaslarimi silmeme yardimci oldu. Kendisi hic zorunda olmamasina ragmen orada bana ayak ustu psikolojik danismanlik yapti resmen. Konustu uzun uzun ve bunlar benden sana abi ogudu simdi doktorluk kismina gecelim dedi:) inanin sozleriyle beni o kadar rahatlattiki. Durumunuzdan oturu genetik doktoru ile gorusturmek istedi bizi, baska bigun icin genetik doktoru ile randevulastik, geldigimizde klinik asiri yogundu. Gercekten belki o yogunlukta gelseydim guvenc bey ile gorusmeye o gorusme de kisacik olabilirdi, tamamen doktorun yogunluguna gore degisen bir durum oldugunu dusunuyorum, genetik doktorumuzla da uzun uzun gorustuk julide hanim ile. Ve o da sagolsun bizi asiri derecede rahatlatti ve sonuc olarak su an icin tup bebek yapmamiza gerek olmadigina karar verdi. Bu kadar uzun yazarak anlatmak istedigim iki sey vardi;

birincisi guvenc bey imkanlar dahilinde tum hastalarina en cok vakti ayirmaya calisir bence ben hastasi bile olmama ragmen cokca ilgilendi.
Ikincisi ise asla para icin tup bebek yapmaya calisacaklarini dusunmuyorum, biz klinige gittigimizde esimle yuzde yuz tup bebek yaptirmak istiyorduk, eger onlar gerekli gorduklerini dusunselerdi aninda yaptiracaktik bu sekilde de gorusumuzu aktardik eger para meraklisi bir ekip olsaydi biz simdi tedaviye baslamis olurduk diye dusunuyorum

Ozetle bunlari yazmak istedim bunlar benim kendi tecrubelerimden cikardigim seyler. Bu forumda doktor ve klinik hakkinda kendi yasadiklarimin tersi yazilar gorunce yazma ihtiyaci duydum, umarim herkes icine sinen doktorla bebegine kavusur.
Kendisiyle başarısız bir tüp bebek süreci yaşamış başka biriyiz. Araştırmalarımızdan ve gayet uzun süren ön görüşmemizden sonra sizinle aynı memnuniyet duyguları içinde biz de kendisiyle tedavi olma kararımızı vermiştik. Önce şunu söylemeliyim, Allah her kadına bu zorlu tedavi sürecinden geçmeden anne olma şansını nasibetsin. Sonucun ne olacağını bilmeden verilen onca emek ve zahmet mevcut ve bu sürece girmek zorunda olmayan insanın bunu anlayabilmesi gerçekten çok zor. Ilk düşüncemiz bizi de hayalimize kavuşturacak doktora ulaştığımız yönündeydi. Fakat tedavi süreci ilerledikçe biz de nispeten yoğun bir klinikle ve çok kısa süreli muayenelerle karşılaştık. Yine de ben aklımdaki tüm soruları bu kısa süre içinde sormayı başardım. Gerek kendim gerek eşimin tüm testlerini tedaviye başlamadan hemen önce dışarıda yaptırmıştım ve kendisine sundum. Benim dikkatimi çeken bir husus doktorun fazla tahlil istememesiydi. Tedavi sürecine girdik ve malesef negatif sonuç elde ettik. Kendisine durumu bildirip yeniden kontrole geldiğim kısa sürede bana moralimi bozmamam gerektiği yeniden deneyerek başarıya ulaşacağım nasihatini verdi. O zamana kadar nedeni bilinmeyen infertilite ön tanısıyla takip edilmekteydim. Tercih edilen bir doktor olduğundan güvenim de bu kadar sarsılmamıştı, ikinci denememizde en azından araştırmasını ve farklı tetkikler uygulamasını bekliyordum. Fakat şans eseri erkek infertilite faktörü bulunduğunu aile dostumuz bir üroloğun eşimin kruger testini incelemesi ve çalıştığı kadın doğum doktorlarıyla değerlendirmesiyle farkettik ve bu sebeple kendisine gitmekten vazgeçtik. Şu anda yeniden sürece başlayacağız ve olası tüm tetkikleri yeniden yaptırmaya karar verdik. Yoğunluk nedeniyle hastalarına zamanını ayıramamasını birazda iğneyi kendimize batırarak düşünüyorum. Hastaların gereksiz duygusallıklarla muayene süresini uzatması ihtiyacı olan diğer hastaların da vaktini almak demektir buna hiç gerek yok çünkü hepimiz aynı süreçten sabırla geçmekteyiz. Fakat burda doktorun da merhametine rağmen her hastasına aynı zamanı ayırması gerekli. Bu yüzden diğer hastalarından kaçırdığı noktalar başarısızlık ve kendisine eleştiri olarak dönüyor. Bunun günahıda malesef süreci yönetemeyen doktora yazılır. İnanıyorumki burada ilgisinden memnun olanlar kadar bizim gibi ihmal edildiğini düşünenler de tedavi boyunca kendisine çok güvenmiş ve umutlarını bağlamıştır. Bu yüzden yaşadıklarınızın tersi yazılar emekleri heba olan insanların dışavurumudur. Bir de bu tedavinin muazzam maddi külfeti var. Bizim gibi zor koşullarda çalışan insanlar kaybederken ironik olarak doktor kazanmakta ve sorunun bulunamadığı her tedavi bir çeşit kumara dönmekte. Para meraklısı olmamak bu gerçeği de değiştirmiyor. Umarım siz de bu çetin süreçlerin içine girmeden yavrunuzu sağlıklı biçimde kucağınıza alırsınız

Kendisiyle başarısız bir tüp bebek süreci yaşamış başka biriyiz. Araştırmalarımızdan ve gayet uzun süren ön görüşmemizden sonra sizinle aynı memnuniyet duyguları içinde biz de kendisiyle tedavi olma kararımızı vermiştik. Önce şunu söylemeliyim, Allah her kadına bu zorlu tedavi sürecinden geçmeden anne olma şansını nasibetsin. Sonucun ne olacağını bilmeden verilen onca emek ve zahmet mevcut ve bu sürece girmek zorunda olmayan insanın bunu anlayabilmesi gerçekten çok zor. Ilk düşüncemiz bizi de hayalimize kavuşturacak doktora ulaştığımız yönündeydi. Fakat tedavi süreci ilerledikçe biz de nispeten yoğun bir klinikle ve çok kısa süreli muayenelerle karşılaştık. Yine de ben aklımdaki tüm soruları bu kısa süre içinde sormayı başardım. Gerek kendim gerek eşimin tüm testlerini tedaviye başlamadan hemen önce dışarıda yaptırmıştım ve kendisine sundum. Benim dikkatimi çeken bir husus doktorun fazla tahlil istememesiydi. Tedavi sürecine girdik ve malesef negatif sonuç elde ettik. Kendisine durumu bildirip yeniden kontrole geldiğim kısa sürede bana moralimi bozmamam gerektiği yeniden deneyerek başarıya ulaşacağım nasihatini verdi. O zamana kadar nedeni bilinmeyen infertilite ön tanısıyla takip edilmekteydim. Tercih edilen bir doktor olduğundan güvenim de bu kadar sarsılmamıştı, ikinci denememizde en azından araştırmasını ve farklı tetkikler uygulamasını bekliyordum. Fakat şans eseri erkek infertilite faktörü bulunduğunu aile dostumuz bir üroloğun eşimin kruger testini incelemesi ve çalıştığı kadın doğum doktorlarıyla değerlendirmesiyle farkettik ve bu sebeple kendisine gitmekten vazgeçtik. Şu anda yeniden sürece başlayacağız ve olası tüm tetkikleri yeniden yaptırmaya karar verdik. Yoğunluk nedeniyle hastalarına zamanını ayıramamasını birazda iğneyi kendimize batırarak düşünüyorum. Hastaların gereksiz duygusallıklarla muayene süresini uzatması ihtiyacı olan diğer hastaların da vaktini almak demektir buna hiç gerek yok çünkü hepimiz aynı süreçten sabırla geçmekteyiz. Fakat burda doktorun da merhametine rağmen her hastasına aynı zamanı ayırması gerekli. Bu yüzden diğer hastalarından kaçırdığı noktalar başarısızlık ve kendisine eleştiri olarak dönüyor. Bunun günahıda malesef süreci yönetemeyen doktora yazılır. İnanıyorumki burada ilgisinden memnun olanlar kadar bizim gibi ihmal edildiğini düşünenler de tedavi boyunca kendisine çok güvenmiş ve umutlarını bağlamıştır. Bu yüzden yaşadıklarınızın tersi yazılar emekleri heba olan insanların dışavurumudur. Bir de bu tedavinin muazzam maddi külfeti var. Bizim gibi zor koşullarda çalışan insanlar kaybederken ironik olarak doktor kazanmakta ve sorunun bulunamadığı her tedavi bir çeşit kumara dönmekte. Para meraklısı olmamak bu gerçeği de değiştirmiyor. Umarım siz de bu çetin süreçlerin içine girmeden yavrunuzu sağlıklı biçimde kucağınıza alırsınız
Canim bakis aciniz okadar reel ki..kesinlikle katiliyorum size..bole durumlarda..asil onemli olan ne..bende 2 kere ayni doktorda tedavi oldum..ve 2. Kalite 3. Gun embriyoau transferi oldum..sonra doktorumu degistirdim..suandaki doktorumda kalite icin hormon ve vitamin tedavisi onerdi..ama sunuda soyledi etkili olacagi henuz kanitlanmamis dedi..yani etkileyemeyedebilir dedi kalite acisindan.ama ne kaybedebikirizki dedi..3 ay kullanmam gerekn ilaclar vardi ve suan 2 ayfir kullaniyorum..1 ay sonra..tup bebek tedavisi baslicak..sorum su aslinda size..daha omceki doktorum benden tetkikler istemedi..suanki doktorumada soyledim mesela bazi testleri ben onerdim..bana verdigi cevap senin esinde problem yokki dedi..mesela dna hasar testi felan yapsak olurmu acaba dedim..yani suan 3. Tedavimede..ayni ignelerle acikcasi girmek istemiyorum..cunki ilk ikisinde hicbirseye faydasi olmadi o igenelerin..ne yaomak gerekiyo bole durumlarda..yani bit doktorunn ilgili oldugunu nasil anlayabiliroz..size kagiliyorum..ilk basta butun doktorlar bir poncik oluyo..ama sonra araki bulasin doktoru..5 dakka anca vakit ayirabiliyolar ...bizlere..

Oncelikle merhabalar,
Umarim siz de yavrunyzu saglikli bir sekilde kucaginiza alirsiniz.
Benim burada anlatmak istedigim aslinda hocanin ilgisinin klinigin doluluk ya da bosluk durumuna gore degisebildigiydi. Yani ilk gittigimizde klinik cok bos oldugu icin bizimle oldukca fazla ilgilendigini anlatmak istedim. 2. Gittigimiz de klinigin kalabalikligi o kadar fazlaydi ki muaynelerin neden kisa surdugunu anlamis oldum.
tabi ki bu sureci kendisiyle yasamis olan biri olarak sizin gorusleriniz daha degerlidir. kendisiyle bir tedavi yasamadigim icin tibbi anlamda hic bir yorumda bulunmadim bulunmam da. Ben yasadiklarimi anlattim sadece. Cunku yasadigimin tersi cok fazla yorum okumustum. Kendi acimdan gorduklerimi ozetledim.
Fakat yazinizin bir kismina katilmiyorum malesef. Bebek sureci bizim durumumuzda olan anneler icin fazlasiyla duygusal bir surec , bu surece ‘gereksiz duygusallik’ diyemeyiz. Bir doktorun duygusal, psikolojik ya da bilimsel yonden hastasinin her anlamda yaninda olmasi gerektigini dusunuyorum tabi sartlar el verdikce. Bundan once oldugum kurtajda doktorum yine cok yogun bir doktordu. Ama o gun o kurtaj masasina o kadar rahat yatabildiysem eger benim elimden tutmasi ve bana destek olmasindan sebeptir. Bugun tekrar bebek istemeye cesaret ettiysem de mutlaka Guvenc hocanin ve Julide hanimin desteklerindendir.
Umarim sureciniz cok cok cok basarili gecer 🙏🏻 Anne olmak adina attiginiz bu zor adimlarin Allahin izniyle karsiligini alirsiniz. Iyi gunler dilerim

Siz sanırım bir tanıdığısınız Sitede zaten birkaç kişi var sürekli öven çünkü güvenç bey hastalarına öyle vakit ayırmaz yapısı soğuk benimde ilk gittiğimde zorlasan 5 dk konuşmadı evrakları inceledi birkaç kelime ile özetledi o kadar

Ne güzel yazmışsınız, ben size baştan sona katılıyorum.
Dr. Güvenç bey maalesef çok ilgisiz ve hep yoğun. Bana hep sanki bir an önce konuşması bitsin de daha önemli bir işi bekliyormuş gibi hissi verdi. Sakin yapısı ve detaycı olmaması aklımda kaldı. Benim yaşımdan dolayı bana çok az şans verdi ama 3 kez de aynı yöntemle tıpa tıp aynı tedaviyi yaptı. Sanki zaten olmayacak bunu başta söyledim size, demenin rahatlığını gördüm.
Maalesef negatif sonuçlar ve bir dünya harcanan emek ve masrafla kendimizi toparlayamıyoruz hala.
Bir de rahim filmi istememesi garip değil mi? Neyse her doktor her kişiye iyi gelmiyor vesselam!

Muhteşem bir Dr. Mesleğine gerçekten saygısı olan inanılmaz titiz ve disiplinli bir insan. Tüp bebek kararı aldığımda bir kaç merkeze gidip bazı Dr.larla görüştüm ancak Güvenç Bey daha ilk görüşmemizde güvenimi kazandı ( Samimi söylüyorum Drlar hakkında benim güvenimi kazanmak değil deveye hendek atlatmak boğazı yüzerek geçirmek gibi bir şeydir)

Yaşım 46 yakında 47 olacağım. Bu yaşta çocuk sahibi olmanın zorluğunun bilincideyim. Kimsenin elinde bir sihirli değnek yok bunun bilerek ama Güvenç beyin elinden geleni en iyi şekilde yapmaya çalışacağına inanarak tedaviye başladık.
Problemimiz ileri yaş ve eşimdeki sayı azlığı ,morfoloji problemi.

İlk deneme negatif

Ama 2. de..............

Olmaz diyen bütün Dr. lara inat Oldu valla :)))) 5 haftalık hamileyim:)))) 10 Aralıkta keseyi ve kalp atışını görmeye gideceğiz inşallah onda da bir sorun çıkmayacak.

Ama her halükarda biliyorum ki bu sefer terslik olsa bile gerçekten Güvenç Bey sayesinde umutsuz değilim:)
Adınıza çok sevindim, ama ne yazık ki sizden daha genç olmama rağmen bana hep çok düşük bir oran verdi ve tedaviye zaten moral bozukluğu ile başladım 3 kez denedik aynı yöntem aynı taktik ne değişti ne de başka tavsiye ya da tedavi.. Aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar beklemekte yanlış.
İlgisizliği de ayrı bir konu zaten evet bir yorumcu sanrım bıkmış demişti katılıyorum

Back
X