Dr. Melike Erdem..

kimbilir ne sıkıntısı vardı kadının da intihara karar verdi....
bunu mesleğine bağlamanın, "bakın saçma sapan şikayetlerde bulunuyorsunuz arkadaşların psikolojisi bozuluyor" deyip genelleme yapmak ne kadar doğru
böyle bir haberin bu tip tartışmaya malzeme olmasına üzüldüm...

Şimdi aynı dilden konuşuyoruz işte. İyi doktor/kötü doktor, iyi hasta/kötü hasta vardır.

Sabahtan beri bunu tartışıyoruz burada:44:

Şahsım adına gereksiz yere hiçbir doktora "saygı çerçevesinden çıkmadım". Hatta şöyle söyleyim sabahın altısından beri sıra beklediğim hastanede ayakta bile duramazken girdiğim doktor odasında doktorum rahat 15 dakika telefonda ustaya mutfak dolabının rengini, şeklini anlattı ki ben o sırada ağrıdan kıvranıyordum. Doktorum telefonunu kapayıp kusura bakmayın, o kadar yoğunum ki mecbur kaldım telefonu açmaya evim inşaat halinde resmen dediğinde hiç yüzümü ekşitmeden, siz de haklısınız diyebilecek kadar bilinçliyim.

Dediğiniz gibi komik şeylerden "ben hastayım, haklıyım"ı ben de kabul etmiyorum. Ama bu intihar olayından kim kime neyin dersini vermeye çalışıyor onu da anlayamadım.

Siz de lütfen mesleğinizin günümüz şartlarını baz alarak eğitim almayı düşünün. Zira malum bizim ülkemizde sistem ha deyince değişmiyor. Allah hastaya da, doktora da kolaylık versin.

Bence konuyu daha fazla uzatıp da kırmayalım birbirimizi...

Sülalesinin yarısından fazlası doktor ve cerrahlardan oluşan biri olarak, bu mesleği icra edenlerin ne şartlarda çalıştığını biliyorum...Gerçekten her bünyenin kaldıramayacağı şartlarda çalışıyorlar...
Cerrahların ne kutsal bir iş yaptığını anlamak için ise, bir kaç ameliyat videodu izlemek yeterli olur...

Ama.....Ama'sı var işte...Kim ne derse desin çürük elmalar var...Bu çürüklük çoğu zaman mesleki, çoğu zaman da kişisel olabiliyor...

Konunun buradaki yorumcuları hedef alır şekilde açılması pek tabi güzel görünmüyor...
Ölen vatandaşımız, hakkındaki şikayeti kaldıramayan bir doktor değil de, davasını kazanamayan bir avukat ta olabilirdi...O zaman da avukat eleştirileri için mi vicdan muhasebesi istenecekti?

Buradaki şikayetvari yorumların sahipleri, bu olay sonucunda vicdan muhasebesi yapmayacaktır...Böyle bir şey lüzumsuzdur çünkü...
Muhtemelen kişisel problemleri de epey fazlaydı diye düşünüyorum...
Allah taksiratını affetsin, mekanını cennet eylesin...

Ayrıca,
sen hiç vergi dairesinde veya belediyede işini YAPAMAYAN bi memurun
dayak yediğini gördün mü?
hayır..
çünkü diğer memurlar hata yaptıklarında
insanların sağlıklarıyla ve hayatlarıyla
oynamazlar..
çok çok milyarlar gider elden, o da yerine gelir..
ama doktor hata yaptımı, sağlık, hayat gider elden..

O yüzden doktor dediğin asla ama asla hata yapamaz..
yapıyorsa derhal o mesleği bırakmalı..
Zaten insan yetersizse ne diye,
hangi psikolojiyle ısrar ederki o meslekte..

Ve ayrıca kendisini sadece memur olarak gören bir doktor
sadece ticaret erbabı olabilir; aldığımız
maaş çok az diyorsunuz ya,
ona istinaden dedim bunu..
yani ne doktorluk ne memurluk, yapılması gereken meslek,
ilgi alanına göre ticaretle ilgili bir iş olmalı..

Ayrıca,
sen hiç vergi dairesinde veya belediyede işini YAPAMAYAN bi memurun
dayak yediğini gördün mü?
hayır..
çünkü diğer memurlar hata yaptıklarında
insanların sağlıklarıyla ve hayatlarıyla
oynamazlar..
çok çok milyarlar gider elden, o da yerine gelir..
ama doktor hata yaptımı, sağlık, hayat gider elden..

O yüzden doktor dediğin asla ama asla hata yapamaz..
yapıyorsa derhal o mesleği bırakmalı..
Zaten insan yetersizse ne diye,
hangi psikolojiyle ısrar ederki o meslekte..

Ve ayrıca kendisini sadece memur olarak gören bir doktor
sadece ticaret erbabı olabilir; aldığımız
maaş çok az diyorsunuz ya,
ona istinaden dedim bunu..
yani ne doktorluk ne memurluk, yapılması gereken meslek,
ilgi alanına göre ticaretle ilgili bir iş olmalı..

Allah'tan korkun ..
Başka birşey demiyorum size ..

bir de allah aşkına ne doktorlar ne ilaçlar tanrı değil, eğer yanlış tanı yapıldıysa bunu dr. house da yapabilir ki o diziyi izleyenler adamın ne kadar iyi olduğunu bilirler ama bir hastasına tanıyı öldükten sonra koymuştu mesela ki bu dizide bahsedilen amerikanın 1 numaralı diagnostik tanı doktorunu anlattığı varsayılan bir dizi.

yani bunu neden dedim mesela örnek verilmiş ordan gidelim lösemi tanısı alıp da yanlış tedaviden öldü denilen bir hasta gördüm bunu gerekli merciler inceler eğer hastanın gösterdiği semptomları gerçekten lösemiyi düşündürdüyse doktora ceza verilmez çünkü en nihayetinde doktorlar ne bir tanrı ne bir melek. ama atıyorum bir boynunda bezesi olan hastanın ağız-geniz bakısını yapmadan o bezeden örnek almaya çalışır da sonra o örnek kanser gelirse bu bir doktor hatasıdır. çünkü artık o kanseri başka dokulara da bulaştırmıştır almaya çalışırken halbuki ağız-boğaz bakısı yapsa belki nazofarinks kanserinden şüphelendiren lezyonu görecek ve küçük bir doku parçası olarak almak yerine bezeyi tamamen alacak ve hastanın yaşam şansını yükseltecekti. ve bu durumda doktor suçlu.

yani kısacası bu işler oldukça incelikli ve dışardan göründüğü kadar doktor hatası konusunda basit bir şekilde emin olunacak işler değil zaten gerekli merciler var bu konuda.
ama öğlen gittiği özel hastanede antibiyotiği ateş düşürücüsü yapıldığı halde akşam üniversite hastanesine ateşi düşmedi diye getirilmesi çocuğun gerçekten komedi oluyor artık peygamberlerin bile bu kadar mucizevi iyileştirdiği görülmemiştir.

neyse benden bu kadar.

Sen sistemden şikayetçiysen,
kendin git Sağlık Bakanlığına şikayet et..
Banane senin sistemdeki memnuniyetsizliğinden..laf işte..
Banane 36 saat çalışmandan..
Zor geliyorsa çalışma..
100 lerce 8 saat mesaisi olan iş var, onlardan birini yap..
Ayrıca tüm dünyada doktorlar nöbet tutar..
Bunuda öğrenin bi zahmet..
SEN SAĞLIK BAKANLIĞINA ŞİKAYET EDEMİYORSUN DİYE HASTALARAMI ŞİKAYET ET DİYORSUN..KOMİK :23:

SAĞLIK BAKANLIĞINA GÜCÜN YETMİYOR,
ACISINI SUÇSUZ GÜNAHSIZ İNSANLARDAN
YANİ HASTALARDAN MI ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORSUN..

GÜCÜ YETEN YETENE..
KİM KİME DİŞ GEÇİREBİLİRSE..

Mennun olmadığın sistemin muhatabı Sağlık Bakanlığıdır..
yok sen yanlış zümreyi muhatap alırsan,
o da senin gibi yanlış yapar ve şiddete başvurur..
kim başlattı; bürokrasiden bihaber doktor başlattı..
o zaman kim başlattıysa O SUÇLUDUR..

ölen doktora ALLAH'TAN rahmet diliyorum..
bilmiyorsunuz herhalde baska ülkelerde 36 saat nöbet sistemi, gunasırı nobet tutma sorunu yok,sizler evet doktorlar haklı neden 36 saat nobet var insan fizyolojisine aykırı diyecekken git 8 saat calısılan iş yap diyosun,
2. si siz kimsinizki gidin baska iş yapın diyebiliyorsunuz!!
3. sü suçsuz insanlar dan biz neyin acısını cıkarıyoruz, ne yapmısız anlayamadım!!
4. sü öldürülen arkadas benim sınıf arkadasımdı hani hasta torunu tarafından öldürülen. sadece yatırılmayacak son dönem bir kanser hastasını sırf iyilik olsun diye yatırdı diye basına bu geldi,,
5. si hayatımı adadıgım bu meslegi yaparken öldürülmeyi,tartaklanmayı, küfürü haketmiyorum,
6 . biz şimdi saglık bakanlıgıyla sorunumuzu hastalarla mı hallediyoruz , bunun adı ne biliyomusun düpe düz iftira!
sen biliyomusun ki doktorlar ne için darp ediliyor,kufur yiyor ,tartaklanıyor.. acaba cok merak ettim sen meslegini yaparken,herhangi bir meslegi bunları kaldırabilirmisin ve sonunda sen haketmişmi olursun!!!

Son düzenleme:
Sülalesinin yarısından fazlası doktor ve cerrahlardan oluşan biri olarak, bu mesleği icra edenlerin ne şartlarda çalıştığını biliyorum...Gerçekten her bünyenin kaldıramayacağı şartlarda çalışıyorlar...
Cerrahların ne kutsal bir iş yaptığını anlamak için ise, bir kaç ameliyat videodu izlemek yeterli olur...

Ama.....Ama'sı var işte...Kim ne derse desin çürük elmalar var...Bu çürüklük çoğu zaman mesleki, çoğu zaman da kişisel olabiliyor...

Konunun buradaki yorumcuları hedef alır şekilde açılması pek tabi güzel görünmüyor...
Ölen vatandaşımız, hakkındaki şikayeti kaldıramayan bir doktor değil de, davasını kazanamayan bir avukat ta olabilirdi...O zaman da avukat eleştirileri için mi vicdan muhasebesi istenecekti?

Buradaki şikayetvari yorumların sahipleri, bu olay sonucunda vicdan muhasebesi yapmayacaktır...Böyle bir şey lüzumsuzdur çünkü...
Muhtemelen kişisel problemleri de epey fazlaydı diye düşünüyorum...
Allah taksiratını affetsin, mekanını cennet eylesin...

Yazdıklarınızın hepsine katılıyorum.
Bende bir avukatım.
Kazanamadığım davalar da illa ki oldu. Ve kazanamadığım için savunduğum taraf tarafından eleştirelere,kötü sözlere de maruz kaldım.
Ama ben bu zorlukların bilincinde olarak adım attım bu mesleğe.
Ve hiçbir avukat,davayı kazanamadığı için ve gelen eleştirelere dayanamadığı için intihar etmez. Konu sahibi bunun bilincinde değil.
Dediğiniz gibi doktor hanımın kişisel problemleri fazlaydı bence de.
Konu sahibi çok fazla sinirli ve önyargılı geldi bana açıkçası.
Ve öyle bir yazıyor ki "doktorlar kötüdür! doktorları sevmiyoruz!" diyoruz sanki..
Öğretmenlik kadar doktorluk da kutsal bir meslektir ve doktorlar olmasa halimiz yaman.
Kimsenin doktorluğa çamur attığı falan yok konu sahibi.
istediğin yöne çekiyorsun sen olayı.
Ve madem rahatsızsın doktorların nöbette kalıp uykusuz kalmalarından,e gidip sen şikayet et bakalım?
Ve anlamadığım her mesleğin bir zorluğu var ama bu insanlara kızıp bağırmayı gerektirmez. Burada baz aldığım da "işinde ehli olmayan doktorlar".
Umarım anlatabilmişimdir.

Sen sistemden şikayetçiysen,
kendin git Sağlık Bakanlığına şikayet et..
Banane senin sistemdeki memnuniyetsizliğinden..laf işte..
Banane 36 saat çalışmandan..
Zor geliyorsa çalışma..
100 lerce 8 saat mesaisi olan iş var, onlardan birini yap..
Ayrıca tüm dünyada doktorlar nöbet tutar..
Bunuda öğrenin bi zahmet..
SEN SAĞLIK BAKANLIĞINA ŞİKAYET EDEMİYORSUN DİYE HASTALARAMI ŞİKAYET ET DİYORSUN..KOMİK :23:

SAĞLIK BAKANLIĞINA GÜCÜN YETMİYOR,
ACISINI SUÇSUZ GÜNAHSIZ İNSANLARDAN
YANİ HASTALARDAN MI ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORSUN..

GÜCÜ YETEN YETENE..
KİM KİME DİŞ GEÇİREBİLİRSE..

Mennun olmadığın sistemin muhatabı Sağlık Bakanlığıdır..
yok sen yanlış zümreyi muhatap alırsan,
o da senin gibi yanlış yapar ve şiddete başvurur..
kim başlattı; bürokrasiden bihaber doktor başlattı..
o zaman kim başlattıysa O SUÇLUDUR..

ölen doktora ALLAH'TAN rahmet diliyorum..
Ben daha bir 1. sınıf öğrencisi olarak sağlık bakanlığına dilekçe yazsam komik olmaz mı ? Ha emin olun eğer bırakmaz da doktor olursam da bu işin peşini bırakmam.
Kimseden hiç bir şeyin acısını çıkartmıyorum.
bu sistemden zararlı olan sadece doktorlar değil hastalar da, en çok bu yüzden bu kadar şikayetçiyiz aslında ama algılayabilene..
Nasıl bu kadar doktorların uykusuz olmasından banane diyebilecek kadar sığ düşünüyorsunuz merak ediyorum.
Yanlış zümreyi falan muhatap almıyorum.
Aksine tam olara doğru zümreyi hedef alıyorum.Hastaların doktorları doktorların hastaları anlaması o kadar mühim ki aslında..
Maaş falan da umrumda değil daha önce de söyledim ben bu mesleği sırf manevi yönü için seçtim.
Son olarak bu çalışma şartları tüm doktorlara zor geliyordur.Bütün doktorlar sadece ve sadece 1 saat işi bıraksa kaç kişinin canına mal olur bir düşünün isterseniz..

bence tıp fakültelerinde her sene -hasta psikolojisi- hakkında ders verilmeli.
herkesede okullarda biraz insanlık ve vicdan dersi lazım bence..biz hasta psikolojisi dersi alıyoruz zaten ama insanız işde bizden bukadar, insallah bilim ilerliyor biri bir robot icat eder.. yemez,içmez,hasta olmaz,midesi bulanmaz,tanrıdır her hastalıgı bilir ve şifasını saniyesinde verir, müneccimdir verdiği tedaviye hastanın verecegi cevabı henuz tedaviye baslamadan hisseder, sinirlenmez,bin parçaya bölünür ki herkesi aynı anda önden alsın, her söylenileni kabuleder ve susar, hasta doktorrrrrrrrrrrr dediğinde heryerde hazır ve nazır olur..
ya ama bak kırılmayan da bişe yapmak lazım cunku ben hala saglık bakanlıgının acısını hastadan cıkarıyosunuz da kaldım.. pes vallah Allahdan korkun
kızlar ben gidiyorum boşa konusuyoruz , biz hariç herkes haklı

Son düzenleme:
ahahaha
doktorlara hasta psikolojisi eğitimi vermeliymiş

o hasta psikolojisi değil Türk insanı psikolojisi ;)

(bana nasıl böyle der, bakar, benim hastam daha değerli, ben bekleyemem, ben öncelikliyim, bana daha çok vakit ayırsın herşeyime baksın, yapsın bakmak zorunda)

pide kuyruğunda bile kavga çıkartan bir ülkeyiz yani bunun saçma komplekslerimizle alakası var.

ve bunu birçok farklı ülkede staj yapmış biri olarak söylüyorum.

herkesede okullarda biraz insanlık ve vicdan dersi lazım bence..biz hasta psikolojisi dersi alıyoruz zaten ama insanız işde bizden bukadar, insallah bilim ilerliyor biri bir robot icat eder.. yemez,içmez,hasta olmaz,midesi bulanmaz,tanrıdır her hastalıgı bilir ve şifasını saniyesinde verir, müneccimdir verdiği tedaviye hastanın verecegi cevabı henuz tedaviye baslamadan hisseder, sinirlenmez, her söylenileni kabuleder ve susar, hasta doktor dediğinde heryerde hazır ve nazır olur..

öyle güzel çarpıtıyorsunuz ki:50:

çok mu zor evet her meslekte olduğu gibi doktorlarında işini hakkıyla yapmayanların olduğunu kabullenmek:34:

layıkıyla hatta fazlasıyla özveriyle çalışan doktorlarda var.hatta geçen sene bizim burada bölümünde mecburiyetten tek dr olduğu için kolunda serum takılı şekilde hastalarını muayene eden doktorumuz vardı.hatta gazetelere ve televizyona haber olmuştu.allah binlerce kere razı olsun yolu açık olsun o doktorumuzun.

biz hastalar sorunlu olabiliriz kabul ama siz doktorların da sorunluları var.sabahın 7,30 unda ağrılar içinde kıvranarak gittiğim hastanede dr zorla uykudan uyandırıldığı için binbir suratla neden poliklinik saatini beklemediğimi sordu.keyfi gitmemiştim oysaki o saatte:50:

ahahaha

(bana nasıl böyle der, bakar, benim hastam daha değerli, ben bekleyemem, ben öncelikliyim, bana daha çok vakit ayırsın herşeyime baksın, yapsın bakmak zorunda)

pide kuyruğunda bile kavga çıkartan bir ülkeyiz yani bunun saçma komplekslerimizle alakası var.

Ne zamandır dikkat ediyorum bu konuda verdiğin tepkilere...Uslubun hiç hoş değil...Bir doktor adayına gerçekten yakışmıyor...
Halbuki bir çok konuda ne kadar mantıklı yorumların var...
Ve bir çok konuda da haklısın...
Ama bu üslup işi bozuyor...

Haddim olmayarak yazmak istedim....Affola...

Son düzenleyen: Moderatör:
ahahaha

Bunu söylerken unuttuğunuz tek şey ;

Sizinde Türkiye sınırları içinde doktor olmakla beraber hastada olduğunuz ;

Biz bu iki kimliği birden taşımıyoruz ama sizler taşıyorsunuz değil mi?

Doktorluk sizleri ağrılardan ve hastalıklardan muaf hale getirmediği için sizlerde o Türk insanı psikolojisinde olmuyor musunuz?

Yok ; bizler bilinçliyiz ve olmuyoruz diyorsanız , şu ülkenin insanlarını bu kadar aşağılamaktan da vazgeçin.

Saçma komplekler demişken ;

Evet bencede açılan ve üzerine sürekli sayfalar yazılan bu konu tam da o kompleklerin esiri bir hal alıp amacından çıkıyor.

Hoş amacıda gereksizdi ya....

Benden bir tavsiye ; mesleğinizi burada bu uslupla tartışmaya devam ettiğiniz sürece ciddi ciddi bu mesleğe senelerini vermiş , insan hayatı kurtarmanın , yaşlı bir teyzenin duasının, küçük bir çocuğun korkusunu yenmenin önemini bilen hocalarınıza haksızlık yapmış oluyorsunuz.

ahahaha

saçma kompleksleri olan insanlara hizmet etmeyin zaten
siz hastalarınızı kompleksiz olanlardan seçin

ahahaha

evet yine aynı kompleksli Türk insanı ki isminin önündeki ünvanı insanları aşağılama(leş gibi kokuyor), değer vermeme(6 aylık ömrün kalmış git eve), hor görme(sen-siz) için kullanan...

Son düzenleme:
güler yüz demek iyi dr.demek değil elbette..
ama yazdığı reçeteyi hastanın nerdeyse suratına fırlatan bir asistanın havasıyla
hem ders verip, hem hastaneye yönlendirdiği hastalarıyla ilgilenen,hem özel muaynehanesinde tedavi yapan,hem sınır tanımayan dr.lardan olup sürekli yurtdışına çıkan,hem ameliyat yapan bir profun,koşa koşa hastalarının yanına gelip nolur affedin trfaikte kaldım diye gülmesi ve işini layıkıyla yapması arasında bayağı bir fark var...
bunu yapan çok iyi bir dr....
ne bir robot ne de makine....

ozaman mümkünse doktora gelirken altını yıkaması gerektiğini bilip gelsinler!!( acile gelenin basımın üstünde yerleri var o ayrı) evet doktora pis gelene pis kokuyorsunda derim, herseyde derim.. bir kolunun altını ıslak mendille silmekte zor degil herhalde..
ayrıca universitede ben yaslı teyzelere teyze dedim diye, bilmemne hanım demedim diye, kanser hastası oldugunu sakladım diye azar işitmiş biriyim..demekki hocalar dogrusunu hepimizden, hepinizden daha iyi biliyorlar ..
burda yorum yapan cogu arkadası çalısırlarken de ve hatta sadece kendi işlerinin basında da cok merak ediyorum,bekledikleri kadar mükemmeller mi? cidden birgün beraber hasta bakalım, insanlarla ugrasmanın ne demek oldugunu anlamanız dilegiyle,hepinize sevgiler

Son düzenleme:
ahahaha

iki lafınızdan biri buradaki insanları azarlamak,aşağılamak,bu hakkı nereden buluyorsunuz siz,sürekli küçük dağları ben yarattım edasındasınız,konunun Türk insanıyla ne alakası var,neden sürekli Türk insanını küçümser şekilde yazıyorsunuz,madem farklı ülkede staj yaptınız o zaman bilmelisiniz ki burada olan kompleksli insanlar kadar yabancılardada kompleksli insanlar var,nedir bu kendi insanınızı memleketinizi küçümseme yazıları,konuyla ne alakası var,buyurun sizi tutan yok gitmek istiyorsanız gidin,görüyorumki sinirli bir dr yada adayı var karşımızda,sanki siz uzaylısınız biz zavallılarız,biz doktorlara muhtaçsak sizde bize muhtaçsınız,o cahil diye küçümsediğiniz fırıncı,manav vs...sayesinde karnınız doyuyor,tarlada çalışıp pamuk eken köylüm sayesinde giyiniyorsunuz.

kimse burada genelleme yapmıyor,herkes iyi doktorda vardır diyor,kötü doktorda vardır diye,madem çok zekisiniz bir türlü bunu anlamak istemeyişiniz niye,neden bize nefret kusmalar,karşınıza aldığınız bizler kimiz,ayrı bir dünyadamı yaşıyoruz,yoksa siz bizden çok çokmu üstünsünüz.

ölen doktora Allahtan rahmet diliyorum ama denmişki şikayet yüzünden ölmüş,bunu kim diyor,en son açıklamada öyle birşey yok dendi,ama siz o kadar nefret etmişsinizki kendinizin anlamak istediği gibi anlıyorsunuz,belki başka sorunları vardı nerden biliyorsunuz.diyelimki şikayet edildiği için intihar teşebbüsünde bulundu,hepimizmi suçluyuz,tüm hastalar cahil,bilgisiz kültürsüzmü,olabilirde,nedir bu uslüp Allah aşkına.

siz doktorsanız,bizde öğretmeniz,avukatız,mühendisiz,pazarcıyız,sekreteriz,muhasebeciyiz,çiftçiyiz....her mesleğin zorlukları vardır,hepimiz hayatımızda buna benzer şeylerle karşılaşıyoruz,sizin mesleğiniz daha mı ayrıcalıklı,siz bizden dahamı özelsiniz?

not:yurtdışında doğdum burada yaşıyorum(yani yurtdışındaki insanları tanıyorum,onlar bizden daha kompleksli bu arada)ve 2 abim dr,birisi ortopedisyen diğeri pratisyen!!!

Son düzenleme:
Back
X