Erkek İnfertilitesi Dr randevumuza 2 gün var spermiogram için yardım:(

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
lithıum sen ne kadarlık evlisin ne zamandır istiyorsun bebek
bu arada eşimde meslektasın

Bu preseed jeli duymuştum daha önce ve bana çok mantıklı gelmişti.hatta dün eşime de bahsetmiştim.eğer bu ay sonuç alamazsam hem ovülasyon testini hem de bu jeli deneyebilirim bir sonraki ay.Bir de şu var.Ben de tam idrar kesesinin üst taraflarında (aslında rahim ve yumurtalıklardan tamamen bağımsız bir bölgede) kist var.MR çektirmiştik natürel büyüme yapmıyor.Zararı yok.sadece sürekli küçük tuvalete çıkmak zorunda kalıyorum baskıdan dolayı.Dr dedi ki sen de birşey yok hormon testleri normal,e2 normal eğer eşinde de sorun çıkmazsa rahim filmi çektiricem demişti.Ben de açıkçası korktum bu filmden.Bazı arkadaşların yorumları korkuttu.Sizden var mı çektiren bu filmi?

Kist bende de var:)
Rahim filmi cektirdim ben basit birsey korkma ama cektirecegin yer onemli

çok teşekkürler canım,yalnız bizim senden farklı yönümüz sende hiçbi sorun olmaması :( biliyorsundur belki,bende endometrizosi kisti vardı,laparoskopiyle temizlendi.3 aylık menapozdayım.bu ay bitiyor menapoz süresi.yani ikimizde de sorun olduğu için karamsarım.bir de doktorlar çok umutsuz konuştu,direkt aşılama dediler.allah hakkımızda hayırlısı neyse onu versin.çok sevindim senin için.allah şimdiden analı babalı büyütsün canım

Bende sorun olmazmi
yumurta rezervim azdi yumurta cikaramiyordum
Fsh im yuksekti
endrometrim vardi cikolata kisti
daha ne olsun
diyorum ya bizim olduguna gore herkesin olur

of çok pahalıymış ya zaten aylardır ilçeden ile doktora taşın benzin parası bir de muayenesiydi tahliliydi derken zorladı bizi ama napalım allah bize de nasip etsin de para bir şekilde hallolur.yarın doktordan döner dönmez bilgilendiririm sizi.hepinize çok tşkr ederim ilginiz için.senin için de dua edicem dualarımda canım umarım bu 6 ay sürecinde bebişin çok bekletmez seni.çünkü beklemek çok ama çok zor.hele şu an okulumda 2 hamile öğretmen arkadaş var çok özeniyorum onlara.nazar değmesin.

teşekkür ederim güzelim,benim de dularım seninle.inşallah yarın doktordan güzel haberlerle çıkarsın.çıkmazsan da moralini bozma,yalnız değilsin.dualarımız hep birliklte..

Bende sorun olmazmi
yumurta rezervim azdi yumurta cikaramiyordum
Fsh im yuksekti
endrometrim vardi cikolata kisti
daha ne olsun
diyorum ya bizim olduguna gore herkesin olur

ciddi misin,çok şaşırdım ya,allahın sevgili kuluymuşsun demekki,bütün duaların kabul olmuş bak...kistin kaç cmdi canım?zaten yumurta rezervinin düşük olması da o lanet kist yüzünden.annelerin duaları kabul olurmuş ya,şimdi de bizler için dua et olur mu..

Son düzenleme:
ciddi misin,çok şaşırdım ya,allahın sevgili kuluymuşsun demekki,bütün duaların kabul olmuş bak...kistin kaç cmdi canım?zaten yumurta rezervinin düşük olması da o lanet kist yüzünden.annelerin duaları kabul olurmuş ya,şimdi de bizler için dua et olur mu..

Kesinlikle annem ve kayinvalidem cok dua etti esimle bende
esim her sabah yasin ve tebareke okuyor bizim icin
hic korkmayin benim olduktan sonra hepinizin olacak insallah
biz tup bebek yapacaktik hem bu ay
doktor kistin de gidecek dogumla birlikte dedi dun bana

bende 2 yıllık evliyim canım 8 ay korunduk ilk sıralar gecen subat ayında hamıle kaldım 11 haftalıkken kalbi durdu bebegimin alındı ara verdik biraz su an yıne düşünüyoruz bakalım ne zaman gelecek melegımız beklıyoruz

yaa:(üzüldüm çok.rabbim hakkında hayırlısını versin.en kısa zamanda yüzün gene gülsün inşallah.biz de 1.5 yıllık evliyiz ama 6 aydan fazla oluyor deneyeli.çoğu kişi için az bir süre ama ben çok yıprandım çünkü üiversiteden beri çocuk aşkıyla yanıp tutuşuyorum.çok seviyorum bebekleri ve çocukları.benim de eşim sınıfçı ben ingilizce öğretmeniyim.

Son düzenleme:

allah sağlıklı bi şekilde kucağına almayı da nasip etsin..dualarımız hep bizimle zaten...ben kistimi aldırdım,sorun benden sanıyordum.eşimdeki hareket sorununu ameliyattan sonra öğrendik yani biz.

evet normal doğumla birlikte bütün kistler pislikler temizlenirmiş rahim tertemiz olurmuş.sezaryen için aynı şeyi pek demiyorlar ama...hakkında hayırlısı hangisiyse o olsun artık günümüzde her ikisinin de rahatlıkları var.benim eltim epidural sezaryen oldu 2.gün ayaktaydı çok rahat.

çok soru soruyorum ama senin kistin kaç cmdi?anladığım kadarıyla sen aldırmadın kistini,benim 2-2.5 cm boyutlarındaydı ama adet düzenimi bozmuştu

Mrb kızlar,
Doktordan geldim iyi haber 20 mm çapında çok güzel bir yumurtam oluşmuş sol tarafta birkaç güne çatlar dedi doktor.Kötü haber milkabeyaz dediğin gibi iki değerin toplamı en az yüzde 50 olması lazımmış ve doktor eşiminkini az buldu.2 hafta sonra spermiogramı tekrarlatması gerekiyormuş eşimin daha sağlıklı sonuç almak için ardında da bir ürologa gözükmesi gerekiyormuş.Bu aralar yumurtlama dönemim iyi değerlendirmem gerekiyor.Gerçi şansımız çok düşük hareketlilik yüzünden ama bakalım...Bu arada ben de hareketliliği arttırmak için yapılan kürler varsa eğer onları araştırıcam.

Mrb kızlar,
Doktordan geldim iyi haber 20 mm çapında çok güzel bir yumurtam oluşmuş sol tarafta birkaç güne çatlar dedi doktor.Kötü haber milkabeyaz dediğin gibi iki değerin toplamı en az yüzde 50 olması lazımmış ve doktor eşiminkini az buldu.2 hafta sonra spermiogramı tekrarlatması gerekiyormuş eşimin daha sağlıklı sonuç almak için ardında da bir ürologa gözükmesi gerekiyormuş.Bu aralar yumurtlama dönemim iyi değerlendirmem gerekiyor.Gerçi şansımız çok düşük hareketlilik yüzünden ama bakalım...Bu arada ben de hareketliliği arttırmak için yapılan kürler varsa eğer onları araştırıcam.

Hareketliligi havuc kuru arttiriyor canim

Mrb kızlar,

moralini bozma güzelim,hareket sorununun tıpta tam bir çözümü yok malesef.sadece alternatif tıpla denemeye çalışıyoruz ki o da çok umut verici değil.ben yine de deniyorum,her gün havuç suyu içiriyorum akşamları eşime.arkaasından arı sütü polen bal karışımı.ve bir de keçiboynuzunu kaynatıp içiriyorum.faydası olur mu bilmem ama zararı olmayacağı kesin,bitkisel şeyler sonuçta

mılkabeyaz yazdıklarını okudum canımda hareket degısken bısıdır .bızım ılk testte ıleri hareket %20 yavas % 20 yerındede % 20 cıkmıstı.1.5 ay sonra tekrar yaptrdık sayıda cok dusus vardı ve morfolojıdede ama ilerı % 22 yavas % 24 cıkmıstı.4 gun sonra yıne yaptrdık sayı 4 gun once 8 mılyon cıkmısken 4 gun sonra 18 mılyon cıktı.ilerı % 24 yavas % 26 cıktı. morfolojıde 4 gun once % 1 ıken 4 gun sonra % 2 cıktı.yanı degısebılıyor 4 gunde bıle.hem % 19 ılerı hareket super onu bulamayanlar var.ve krıshazel arkadas gıbı % 0 ılerı hareketle hamıle kalan cok.% 5 % 10 ılerı hareketlede hamıle kalan cok.bence harekete bu kadar takılmayın.helede % 19 cok ıyı bence.sızde sorun yok.eger lıthıumda da sorun yoksa hamıle kalması yakındır.kecıboynuzu kürünu tavsıye ederım ama.havucta yesın esın bol bol.

mılkabeyaz yazdıklarını okudum canımda hareket degısken bısıdır .bızım ılk testte ıleri hareket %20 yavas % 20 yerındede % 20 cıkmıstı.1.5 ay sonra tekrar yaptrdık sayıda cok dusus vardı ve morfolojıdede ama ilerı % 22 yavas % 24 cıkmıstı.4 gun sonra yıne yaptrdık sayı 4 gun once 8 mılyon cıkmısken 4 gun sonra 18 mılyon cıktı.ilerı % 24 yavas % 26 cıktı. morfolojıde 4 gun once % 1 ıken 4 gun sonra % 2 cıktı.yanı degısebılıyor 4 gunde bıle.hem % 19 ılerı hareket super onu bulamayanlar var.ve krıshazel arkadas gıbı % 0 ılerı hareketle hamıle kalan cok.% 5 % 10 ılerı hareketlede hamıle kalan cok.bence harekete bu kadar takılmayın.helede % 19 cok ıyı bence.sızde sorun yok.eger lıthıumda da sorun yoksa hamıle kalması yakındır.kecıboynuzu kürünu tavsıye ederım ama.havucta yesın esın bol bol.

Arkadaslar birde esiniz hic perhiz yapmasin normal zamanlardada . Surekli bosalma olmasi gerekiyormus durmasi iyi degilmis bunuda dikkate alin mutlaka . Yani 3 gunu gecmesin perhizi tedavi suresince.

Mrb Hazel,
ilgin için tşkrler.Doktor zaten çok ümitsiz konuşmadı.sadece değerler düşük bir ürologla görüşüp tahlili tekrarlayıp öyle gelin dedi.Ben de birşey yokmuş.ama doktorum rahim filmini de görüp netleştirmek istiyor.Ben bir de şunu merak ediyorum.Bu aralar bizim yumurtlama dönemi sizce ilişki her gün mü olmalı yoksa günaşırı mı olmalı bu dönemlerde?

Arkadaslar birde esiniz hic perhiz yapmasin normal zamanlardada . Surekli bosalma olmasi gerekiyormus durmasi iyi degilmis bunuda dikkate alin mutlaka . Yani 3 gunu gecmesin perhizi tedavi suresince.

Bunu ilk defa duydum canım.genelde okuduğum yerlerde gün aşırı olsun en az 48 saat geçsin diyordu

hazel82,söylediklerine katılıyorum,hareket değişken ama sizde olduğu gibi 3-5 rakam oynuyor,bunlar yetmiyorki.sperm sayısı da her an değişiyor,mesela sigara içtiğin gün farklı içmediğin gün farklı.benim demek istediğim hareket de aslında ciddi bi sorun.bizimki ileri hızlı 13,ileri yavaş 36..doktor umutsuz değildi ama aşılama önerdi.gerçi bizim iki taraftan olumsuzluğumuz avar,belki ondan demiştir.bende de endometriozis(çikolata kisti) vardı aldırdık,ondan demiş olabilir.bize normal deneyerek zaman kaybetmeyelim aşılama deneyelim çünkü kistin nüksetme riskini göze alamayız dedi canım

Son düzenleme:
Back
X