dr um redüksiyon dedi :((

O zaman oturup olasılıkları hesap etmelisiniz canım. Yani bir komplikasyon gelişebilme riski nedir? Bu sorunun cevabını doktor verecektir.
Komplikasyon gelişir ise riskler neler? O zaman müdahale edilebilir mi, yoksa bebeklerden birisi yada birkaçı kesin olarak ölür mü, anne ne gibi sağlık riskleri altında kalır... Bu soruların cevabını da doktor verir. Bir doktor öyle konuşur, bir diğeri böyle konuşur ama siz güvendiğiniz doktorla görüşmelisiniz. Bir de diğer doktorların söylediklerini açık yüreklilikle paylaşıp endişelerinizi dile getirmelisiniz ki yüreğiniz vereceğiniz karar için ferah olsun. Sonra en doğru kararı verirsiniz. Niyetim moral bozmak değil, yol göstermekdir. Selamlar.

belirsizlik beni mahvediyor..dr umda şu an ne olacağını kestiremeyiz dedi o da kesin konuşamıyor araştırdım .. 1 tanesi de 4 taneden birini aldırmış 3 tane ikisi engelli doğmuş kimisi 4 ünü sapasağlam doğurmuş..yani bende hassaslıkta var kalakaldım öyleyece beklemedeyim şu an. sanırım bebekler büyüdükçe netleşecek her şey Allahtan sabır diliyorum sadece..

belirsizlik beni mahvediyor..dr umda şu an ne olacağını kestiremeyiz dedi o da kesin konuşamıyor araştırdım .. 1 tanesi de 4 taneden birini aldırmış 3 tane ikisi engelli doğmuş kimisi 4 ünü sapasağlam doğurmuş..yani bende hassaslıkta var kalakaldım öyleyece beklemedeyim şu an. sanırım bebekler büyüdükçe netleşecek her şey Allahtan sabır diliyorum sadece..
Canım, ikiz ya üçüz neyse de, tam dört tane birden fazla değil mi? İleride tekrar hamile kalırsan nasıl olacak bu işler? :KK43:
Daha 6. haftandasın, yasal olarak birini aldırmak için 4 haftan daha var. Bak bakalım o zamana hala sağlıklılar mı? Her hafta 1 doktora git ve onların da görüşünü al. Belki ilerledikçe çıkacak riskler?
Ayrıca senin için de çok riskli, kendi sağlığını da düşün.
Bir de kardeşler için de riskliymiş. Haklısın hiçbir anne evladına kıymak istemez ama, eğer diğer doktorlar da riskli derlerse, riski minimuma indirmelisin.
Umarım böyle bir şey yapmak zorunda kalmazsın. Ama karar verirken aynı anda düşünmen gereken 5 kişi olduğunu unutma.

Bende seninle ayni durumdayim ben ilk bebegime tup bebekle hamile kaldim senelerce cocuk icin ugrasmistim 20.haftasi da sagliksiz bi bebek oldugunu ogrendim ama kiyamadim dogurdum sayisiz ameliyattan sonra 10 ayllikken vefat etti. Simdi dogal yoldan ucuz gebeyim biri tek yumurta ve arada zar yok doktorum tek yumurta olanlari sonlandirmamiz lazim diyor ucunu birden saglikli dunyaya getirme sansim cok azmis ilk bebegimde 10 ay yogun bakim kapilarinda surundum cok zor gunler gecirdim ve kaderci davranmistim acikcasi gene ayni seyle sinaniyorum vok zor bi karar ama sanirim doktorlari dinlememiz gerek

Hassassınız anlıyorum. Ama 4 ünü birden doğurayım derken, diğer 3üne 2sine sıkıntı yaratacaksa, ennnn önemlisi sizi tehdit eden bir durum olacaksa doktorun dediğine uymalısınız. Eğri oturalım doğru konuşalım, babadan çok anne ilgilenir. Bütün yük annededir. Size Allah korusun bir şey olursa ne olacak? Eşinize ve ailenize 4üzden ziyade siz lazımsınız.

işin kötüsü şu an çalışıyorum ve maddiyat açısından da mutlaka çalışmam lazım çoğul olduğu için 7 aya kadar zaten dayanama belki 5 ay daha çalışabilirim belki daha az hani dr dr gezemiyorum fikir alamıyorum çalıştığım iş yeri çok yoğun ben bi gidince işler karışıyor kapana sıkışmış gibi hissediyorum kendimi.. işten komple çıkim bebeklerim için dr dr gezeyim desem borçlarımız var ..ne deseniz olmuyor değil mi işte bu sorunlar beni mahvediyor..

forumda bazı kişiler,dertlere yol göstermeye değil; milleti azarlamakla,haddini bildirmekle ve alay etmekle görevli gibi sağolsunlar. neyse...

canım sen zaten normal gebelerden daha sık takip edilmelisin. çalışmak zorundasın anladım. sen gidince işler karışıyodur,haklısın. ama senin ve miniklerinin sağlığından önemli değil. biraz uzun sürse de halledebilirsin diye düşünüyorum. sana moral vermek istiyorum. fırsat buldukça gitmeye çalış şöyle işinin ehli,uzman doktorlara. kendini de bebeklerini de üzme :(

forumda bazı kişiler,dertlere yol göstermeye değil; milleti azarlamakla,haddini bildirmekle ve alay etmekle görevli gibi sağolsunlar. neyse...

canım sen zaten normal gebelerden daha sık takip edilmelisin. çalışmak zorundasın anladım. sen gidince işler karışıyodur,haklısın. ama senin ve miniklerinin sağlığından önemli değil. biraz uzun sürse de halledebilirsin diye düşünüyorum. sana moral vermek istiyorum. fırsat buldukça gitmeye çalış şöyle işinin ehli,uzman doktorlara. kendini de bebeklerini de üzme :KK43:

çok iyi geliyorsun canım inan insanı rahatlatıyorsun çok teşekkür ederim elimden geleni yapacağım ..çok haklısın biraz araştırayım netten burdaki prionatologlara en kısa zamanda gitmeye çalışacağım umarım muayene ücretleri pahalı diildir :(

şimdi baktım benim dr dum da pernatoloji uzmanı imiş ben sadece kadın doğum ve infertilite die biliyordum zaten mersinde bi kaç tane var heralde başka bilen arkadaşlar varsa yazarlarsa çok sevinirim..

merak edenler için yazmak istedim ben redüksiyon yaptırdım yaptırmk zorunda kaldım benim üçüz gebelikti ve tek yumurta olanlar sonlandırıldı arada zarı yoktu ve kordonları dolanıktı. lütfen kimse nasıl kıydın gibi yorumlar yazmasın çünkü benim için gerçekten çok zordu çok agladım kimseyi korkutmak istemem ama işlem sonrası suyum boşaldı çok ama çok korktum 1 haftadır sürekli yatıyroum iğne ilaç çok şükür diğer bebiş iyi ama o korku bana yetti bana göre çok zordu hem psikolojik hem sonrası Allah bu işlemi yaptımak zorunda olan herkese güç versin çok zor bi karar...

sizi o kadar iyi anlıyorum ki çok zor gerçekten geçmiş olsun mu denir ne diyeceğimi bilemedim..ama sizin bir sebebiniz var mecbur kalmışsınız neden yargılayalım sizin üzüntünüz acınız size yeter zaten destek olmak düşer bize ancak..benim dr hiç bir sebep yokken istedi ve ben kesin kararımı söyledim o da kabul etti 4 ü de büyüyor şimdi Allah hayırlısını versin her şeyin

@thatwoman başın sağolsun..yorum yapan diğer arkadaşlar hepiniz çok haklısınız o kadar çok korkuyorum ki... biliyorum tek bebekle prematüre olan tek bebeğini kaybeden 4üne 3ü ne sağlıkla kavuşan ..yani olacağı varsa kimse engel olamıyor ve bilemiyoruz beni en çok üzen de o hani nasıl diim kesin şu an şu durumda şöyle olur dense tamam derim haklı sonlandıralım ama kesin bir şey kimse söyleyemiyor risk bütün gebeliklerde var benimki biraz daha fazla sadece zaman tek ilacı ve ben o kadar güçlü değilim çok korkuyrum gerçekten..

ama sabah uyandığımda elimi karnıma koyduğumda kalbinin atışını hissettim sanki ve dr a gittim hepsinin kalbi atıyor dedi nasıl kıyim ben hangi birine kıyim minnacık kalbi atıyor yüreğim dayanmaz ki yıllarca pişmanlığımı atamam içimden

Ve şuan dördü de hayatta maşallah
Tıp belki herşeyi bilebilir ama olacakları değil. Süreç nasıl ilerledi aldırmaktan nasıl vazgeçtiniz bilmiyorum ama demekki risk ne olursa olsun Yaradan(c.c) "ol" dediyse oluyormuş

Back
X