• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dr varsa aranizda yardimci olun lutfen

Kuzum benim

Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2017
746
819
23
32
Mrblar arkadaslar.
Yazim Hatam olursa cok ozur dilerim telefonum bozuldu zor yaziyorum. Bi onceki konumda kardesimin sirtinda egrilik olustugunu yazmistim dr a gitti ve dr omurgasinin dogustan egri oldugunu soyledi. Derecesini fln soylememis bi cd vermis ellerine her sene bununla dr a goruneceksin demis ve suanda 13 yasinda 15 yasindan sonra ameliyat olman gerekiyor beklemen gerekiyo demis.
Ve egzersiz yuzme vs hic birsey tavsiye etmemis ilerleyebilir de bu 2 sene icinde ilerlememesi icin hic birsey dememis
Simdi yeni dr arastiriyorlar ama cok uzulduk kardesimin yuzune direk cok aci cekceksin 3 4 ay evden cikamazsin fln cok korkutmus. Kizin piskolojisi alt ust. Benin kafama takilan tmm 15 yasini beklememiz gerekebilir ameliyat icin ama ilerlememesi icin neden bi cozum demedi dr. Burda dr hatasi mi var yoksa yapacak bisey mi yok. Ne olur bi fikri olan cvp yazsin. Ilerlemesini hatta duzelmesini o 2 senede saglayamaz miyiz :(

Mrblar arkadaslar.
Yazim Hatam olursa cok ozur dilerim telefonum bozuldu zor yaziyorum. Bi onceki konumda kardesimin sirtinda egrilik olustugunu yazmistim dr a gitti ve dr omurgasinin dogustan egri oldugunu soyledi. Derecesini fln soylememis bi cd vermis ellerine her sene bununla dr a goruneceksin demis ve suanda 13 yasinda 15 yasindan sonra ameliyat olman gerekiyor beklemen gerekiyo demis.
Ve egzersiz yuzme vs hic birsey tavsiye etmemis ilerleyebilir de bu 2 sene icinde ilerlememesi icin hic birsey dememis
Simdi yeni dr arastiriyorlar ama cok uzulduk kardesimin yuzune direk cok aci cekceksin 3 4 ay evden cikamazsin fln cok korkutmus. Kizin piskolojisi alt ust. Benin kafama takilan tmm 15 yasini beklememiz gerekebilir ameliyat icin ama ilerlememesi icin neden bi cozum demedi dr. Burda dr hatasi mi var yoksa yapacak bisey mi yok. Ne olur bi fikri olan cvp yazsin. Ilerlemesini hatta duzelmesini o 2 senede saglayamaz miyiz :KK43:

Ben yüzme tavsiye ediyorum, mutlaka başka bir dr a gözükün, ama yüzme ona iyi gelecektir, keske hareket önerseymiş acı cekeceksin demek yerine

Skolyoz kardeşinin hastalığı.
Bende de ameliyat derecesinde var, ama dışarıdan bakan dikkatli bakmadıkça çok anlamaz.
Kendim de fizyoterapistim.
Kardeşinin yaşı kaç bilmiyorum. Ameliyat düşünülebilir durumuna göre.
Ama hiç bir şey söylemeden kendi haline bırakmak çok çok yanlış.
1) düzelme ihtimalini denememiş olursunuz.
2) ameliyat sonrası güçlü kaslarla daha kolay toparlanır.

Hangi şehirdeyseniz, özelden yazın isterseniz. Şehrin imkanlarına bakayım.

Bi arkadaşım var onunki de doğuştan skolyoz hastası. Ailesi dansa yönlendirmiş. Şu an hacettepede modern dans eğitimi alıyor. Ben öğrenince şok olmuştum. Fiziği mükemmeldi :)

Başka bir arkadaşım daha var o 30'larda. Onunki sonradan oldu ve doktor hiçbir şey demedi. Egzersiz, spor vs. Hala bekliyor.

Bazı durumlarda söylemiyorlar sanırım. Çok geçmiş olsun.

skolyoz hastalıgının adı.. mm lik eğriliklerde sıkıntı olmuyor, dışardanda belli olmuyor pek, ilerlemişse bariz şekil bozukluğu oluyor ve korse ile olmazsa ameliyat ile düzeltiyorlar..
bende de var ama mm lik ölçüde bir kez tanı kondu yıllar önce sonrasında hiç sıkıntı yaşamadığım için doktora bile gitmedim tekrardan...
mümkünse yüzmeye gitsin, arada kollarını öne arkaya çevirme hareketi yapsın, durabildiği kadar dik dursun otururken yürürken falan bunlara dikkat etsin muhakkak..

skolyoz hastalıgının adı.. mm lik eğriliklerde sıkıntı olmuyor, dışardanda belli olmuyor pek, ilerlemişse bariz şekil bozukluğu oluyor ve korse ile olmazsa ameliyat ile düzeltiyorlar..
bende de var ama mm lik ölçüde bir kez tanı kondu yıllar önce sonrasında hiç sıkıntı yaşamadığım için doktora bile gitmedim tekrardan...
mümkünse yüzmeye gitsin, arada kollarını öne arkaya çevirme hareketi yapsın, durabildiği kadar dik dursun otururken yürürken falan bunlara dikkat etsin muhakkak..
Cok tsklr cevabiniz icin. Bu tavsiyeleri dr un vermemesi cildirtiyo beni

Skolyoz mu var bende de var skolyoz. Tabi derecesi onemli. Plates ama dr veya fizyoterapist kontrolunde yuzme yine doktor veya fizyoterapist kontrolunde. Benim cok fazla degil derecesi. Bazi drlar olabilecek en kotu seyi soyleyebiliyorlar. Uzman iyi bir dr gerekli yonlendirmeyi yapacaktir. Bir de lutfen yaninda bir buyugu ile gitsin daha cok ilgilenebilirler.

callanetics videolarını hafifçe yapabilir. Videodaki bayan da skolyoz hastası kendini zorlamadan vücudu esnetebilir. Ama o alanda uzman bir doktor bence araştırmak lazım.

Skolyoz mu var bende de var skolyoz. Tabi derecesi onemli. Plates ama dr veya fizyoterapist kontrolunde yuzme yine doktor veya fizyoterapist kontrolunde. Benim cok fazla degil derecesi. Bazi drlar olabilecek en kotu seyi soyleyebiliyorlar. Uzman iyi bir dr gerekli yonlendirmeyi yapacaktir. Bir de lutfen yaninda bir buyugu ile gitsin daha cok ilgilenebilirler.
Tsklr cvbniz icin. Simdi dahaa iyi bi dr arastiriyorlar. Ve tabiki annem ve babam da gitti yaninda.

BEnde de skolyoz var Hatta ilk olarak universitede belli olmustu. Ilk soyleyen doktor nasil nefes aliyorsun cigerlerine baski yapiyor filan demisti. bi sure fizik tedavi aldim yuzmeye basladim amac sirt kaslarini hep kuvvetli tutmak simdi disardan Cok Cok az belli.

Mrblar arkadaslar.
Simdi yeni dr arastiriyorlar ama cok uzulduk kardesimin yuzune direk cok aci cekceksin 3 4 ay evden cikamazsin fln cok korkutmus. Kizin piskolojisi alt ust. Benin kafama takilan tmm 15 yasini beklememiz gerekebilir ameliyat icin ama ilerlememesi icin neden bi cozum demedi dr. Burda dr hatasi mi var yoksa yapacak bisey mi yok. Ne olur bi fikri olan cvp yazsin. Ilerlemesini hatta duzelmesini o 2 senede saglayamaz miyiz :KK43:
Doktor değilim bi akrabamda var bu hastalık.Bildiğim kadarıyla skolyoz adı.Onda da doğuştan var ve daha bebekken başladı ameliyatları.Her 6 ayda bir ameliyat oldu boyu uzadığı için platininidr uzattılar.Şimdi 14 yaşında.3 ameliyatı kaldı.Yanlış bilmiyosam 18 yaşında son ameliyatı olucak.
Benim anlamadığım neden 15 yaşını bekletiyo o doktor.Bence başka bi doktora daha göstermelisiniz.

Ben de doğuştan skolyoz hastasıy(d)ım. Yaklaşık 5 yıl önce ameliyat oldum. Öncelikle psikolojinizi düzeltin. Evet, zorlu bir hastalık fakat dünyanın sonu değil. Öyle evden çıkamazsın, senelerce acı çekersin diye bir şey de yok. İlk olarak kardeşiniz kesinlikle yüzmeye başlasın. Yapabileceği en iyi şey bu. İkinci olarak da omurga cerrahisinde uzman (mümkünse profesör) bir ortopedist araştırın ve muayeneye gidin. Derecesine göre bir ihtimal ameliyat gerekebilir ama artık teknoloji ilerledi, eskiden olduğu gibi defalarca ameliyat olması gerekmez kız kardeşinizin. İstanbul ya da Ankara'daysanız doktor önerebilirim. Geçmiş olsun.

İki kızkardeşimde de var. Boy gerektiği kadar uzayamayabilir denmişti fakat kardeşlerimden biri 1,65; diğeri 1,73. Ha rahatsızlık olmasaydı birkaç santim daha uzayabilirlerdi o ayrı ama şükür.

Ameliyatsız en iyi sonuca ulaşmak için iki yol var: yüzme ve pilates. Ciddi bir kısalık söz konusu ise ameliyat düşünün. İzmir’de iseniz doktor önerebilirim. Geçmiş olsun.

Doktor değilim bi akrabamda var bu hastalık.Bildiğim kadarıyla skolyoz adı.Onda da doğuştan var ve daha bebekken başladı ameliyatları.Her 6 ayda bir ameliyat oldu boyu uzadığı için platininidr uzattılar.Şimdi 14 yaşında.3 ameliyatı kaldı.Yanlış bilmiyosam 18 yaşında son ameliyatı olucak.
Benim anlamadığım neden 15 yaşını bekletiyo o doktor.Bence başka bi doktora daha göstermelisiniz.
Dr ergenlik donemini atlatsin. Gelisebilecek kemikleri gelissin demis

İki kızkardeşimde de var. Boy gerektiği kadar uzayamayabilir denmişti fakat kardeşlerimden biri 1,65; diğeri 1,73. Ha rahatsızlık olmasaydı birkaç santim daha uzayabilirlerdi o ayrı ama şükür.

Ameliyatsız en iyi sonuca ulaşmak için iki yol var: yüzme ve pilates. Ciddi bir kısalık söz konusu ise ameliyat düşünün. İzmir’de iseniz doktor önerebilirim. Geçmiş olsun.
Boyda skinti yok cok sukur gayet uzun sadece hafif kamburluk var

Acaba toplam kac tane pilatin var
Benim anlamadığım neden 15 yaşını bekletiyo o doktor.Bence başka bi doktora daha göstermelisiniz.[/QUOTE

Skolyoz mu?
Omurga eğriliklerinin bir kaç çesidi vardır.
Çalıştığım firma bu tip ortopedi ameliyatları için implant ve instrument dizayn ediyor. İsterseniz hastane profesör doktor vs. önerebilirim..

Skolyoz mu?
Omurga eğriliklerinin bir kaç çesidi vardır.
Çalıştığım firma bu tip ortopedi ameliyatları için implant ve instrument dizayn ediyor. İsterseniz hastane profesör doktor vs. önerebilirim..
Skolyozmus suanda ankara numunede guzel bi dr buldu babam oraya goturecekler. Tsklr yardimlariniz icin

Back
X