öyle bir yazmışsınki kötü sonuçlar hastaların sucuymuş gibi...iyi bir dr.hiç konuşmasan bile ameliyattan önce yüze en yakışacak burnu yapar...
yahu ben galiba kendimi ifade edemiyorum, yazdığım şeyi açıklayarak tekrar yazayım ki yanlış anlaşılmasın bir daha.
"
memnun olan da çok sayıda, memnun olmayan da (yani yorumlardan okuduğum kadarıyla bu doktordan herkes mutlu değil, ama mutlu olan da var)
belki bazıları talihsizlik, ya da dediğiniz gibi doktorun hatası. (şu anda mutsuzluğun nedeni üzerine düşünüyorum, ameliyat sonrası kimse burun ucunun düşmesini ya da bir yerden kıkırdak fırlamasını istemez, burda doktor hatası işte. ama bazılarının mutsuzluğu kavisli, kavissiz, kalkık, düz gibi isteklerin önceden konuşulmamasından olabiliyor, iletişimsizlik, bu noktada estetiğin göreceliliği kavramı üzerine düşünmek gerek. bir de şöyle bir durum var herkesin burun anatomisi bir değil, dışarıdan normal görünüp içinde çok kusurlu olan burunlarda oluyormuş, zaten hiç bir ameliyata %100 tam istediğiniz gibi olacak diye giren doktor yoktur herhalde)
çok zor bir aşama, doktor seçmek. (doktor seçmek ne zor şeymiş yahu, kk'da aylarca doktor doktor yorum okuyan gördüm, ki ben daha bir haftadır okuyorum)
ama çok paralar döküp mutsuz olanı da okudum (gerçekten çok zor istediğin burnu yapacak doktoru bulmak)
sanırım en başında doktorla iletişim çok önemli, ne istediğini veya istemediğini net bir şekilde ifade edersen ve ameliyat sonrası söylenilen masaj vs. şeylere uyarsan sanırım bir sorun olmaz, (burada da fikir yürütüyorum, ben de şaşırdım kaldım çünkü, çok sayıda mutsuz insan var, neden olabilir diye, aklıma ortodontik tedavim geldi, doktorum tellerden sonra bir aparat vermişti, bunu yatarken mutlaka takmalısın sonra bozulma ihtimali olabilir diye, ama ben baktım birşey olmuyor, bir takıp iki takıp sonra takmamıştım, dediği gibi bozulmuştu, sonra aparat da olmamıştı, düşündüm ki burun estetiğinden sonra bu masajlar önemli mi, ama sonra başka doktorların masaj hiç istemediklerini de okudum)
çünkü veli beyin özgeçmişi gayet tatminkar. (doktorları araştırırken hasta yorumlarından önce nereden mezun olmuşlar, uzmanlığı hangi üniversitede yapmışlar diye bakarım, burada ondan bahsediyorum, akademik kariyer ilk bakışta hastayı çok etkiliyor, ama yorumlara gelince işler birazcık karışıyor)
yine de çeken bilir sanırım, (ben burada yorum yapıyorum ama nafile, sen ne diyorsun arkadaşım denmesi gayet normal, ben de büyük hayallerle bıçak altına yattıktan sonra istemediğim bir sonuçla karşılaşsam, karşımdaki kişi istediği kadar konuşsun, ne anlatıyor bu derim, ne demiş atalarımız "Bir sıkıntının acısını, çare gösteren kimse değil, onu çeken bilir.")
biraz da psikolojik danışmana da başvurmak öncesinde yararlı olabilir diye düşünüyorum." (bu estetik ameliyatları, fotoğraf ekleyen arkadaşlardan görüyoruz, bize göre hiç ihtiyacı olmayanlar bile yaptırıyor, ne düşündüğünü ancak bir uzman anlayabilir, belki bir uzmanla görüştükten sonra o gözünde büyüttüğü kusurlardan eser kalmayacak)
umarım bu sefer daha açıklayıcı olmuşumdur, burada ne doktoru savunuyorum ne de görece başarısız operasyonların hastadan ileri geldiğini söylüyorum. sadece operasyon sonrası mutsuzluğun sebebi üzerine fikir yürütüyorum, bu a doktoru olur b doktoru olur farketmez.