• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dua edin bana.. Nolur :(

YArali32

Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2013
120
7
16
35
Fransa
Merhaba herkese.. Ben 23 yasinda 1.5 yillik evli olan biriyim.. 1.5 sene nisanli durdum ve 1 senede flörtüm oldu.. Anliyacaginiz 4 senedir taniyorum esimi. Biz birbirimizi çok severek evlendik, ailelerimizîn basta yok demesine ragmen evlendik. Askimiza inanip onayladilar. Evlendik ve sorunlar basladi. Biz evlendikten hemen sonra kaynanamlarin evine girdik yani daha dogrusu esimin ailesinin 3 katli evi var, en üste görümcem, ortada ailesi en asagada da biz.. Ama aslinda koca bir evde 3 aile var gibi.. Evlenir evlenmez mecburiyetler basladi.. Yukari cikma mecburiyeti, orda yeme mecburiyeti, ortada oturma mecburiyeti, misafir gelince cikma mecburiyeti. Bunu ilk basta idare etmeye calistim ama olmadi.. Aileme gidip geldigimde surat asmalar, beni yok saymalar artik çok geldi.. Beni bu stress mutsuz etmeye basladi, ve bende bunu artik esimle hergün tartismaya basladik.. Idare edemedi iki tarafi da.. Ya onlarla iyi oldu ya benimle ama ortayi bulamadi.. Ve en son itismeler bagrismalar basladi.. Annesi inip sen kadinsin sus, sen kadinsin oglum haksizda bile birak, yuvayi sen yapacaksin filan. Ama problem esim o kadar destek aldi ki ailesinden beni hor görmeye basladi.. Hor da demeyim de uzak durmaya basladi.. ve en son delirdim ciktim gittim yilbasindan önce gecen sene.. Bu ayrilik 10 gün filan sürdü ama aradi, barismak istedi, hic birakmadi beni.. Ve baristik tekrar o eve döndük.. Basta herkes hattasini anlamls gibi görünsede tekrar ayni sorunlar basladi.. Ama bir farkla.. Bu kez esimde yoruldu.. Kavgadan, bagirmaktan, itismekten.. En son oturup konusmayi denedik.. Gitmende agir geliyor kalmanda dedi.. Deneyelim az daha dedik ve o hafta kabus gibiydi.. Esim isten gelip yorgunum diyip konusmuyordu.. Dokunmayip sevmiyordu.. cuma aksami ise babam eve geldi.. Öylesine.. Iste ipler o an gerildi.. O gittikten sonra konusayi denesemde baban bu eve ben varken gelmesin, istemiyorum diyince bende hersey koptu.. Ben onun ailesini o kadar idare ederken o benim icin hic bir sey yapmadi.. En son kavga edip ciktim geldim evime.. Ve simdi korkuyorum.. Ben ondan ayrilmak istemiyorum.. Onu canimdan çok seviyorum.. Ama aileler galiba bu kez ipleri kopardi, galiba esimde.. Aramiyor, sormuyor, belkide umursamiyor.. Nefes alamiyorum onsuz.. Benim esimle sahsi bir sorunum yok, sadece aileler, o ev olmuyor.. Ne yapacam ben simdi? Ariyamiyorum da onu.. Aramak da istemiyorum galiba.. Gururdan.. Ama onu cok sevdim be! Cok! Bana nolur dua edin, ayrilmayim sevdigimden! Ayrilmayim nefesimden! Ayrilmayim canim dedigimden!
Ne kadar dua varsa ettim, ama yalvaririm sizde benim icin edin! Göz yaslarimi akitamiyorum bile ailemin yaninda.. Sahte gülücükler.. Usandim! Ya burada bari haykirim.. Onu çok sevdim! Çok seviyorum!! Nolur.. Ama nolur yardim edin.. Kucucuk bir dua bile olsa benim için edin..

Allah hakkınızda hayırlısını versin. Başka bir yerde oturma şansınız yok mu? görümcen annesin yanında oturuyor ya? sen de git ailene yakın otur? çalışmıyorsun galiba? işe girseniz bir daha denesiniz? bir de babana niye karıştı eşin?

Baska bir yerde oturma teklifini yaptim dsime.. O ne degisecek? baska yerde otursak bize polis gelir hergün bagirmamiza diyip gecistirdi.. Bence ailesini karsisina alamadi..
Calismiyorum is olsaydi cok farkli olurdu belki oda iste aradim hala ariyorum ama simdilik nasipte yok..
Babam meselesine gelince ben o kadar stress sikinti yasadim ki babam bunlarin hepsinin farkindaydi.. Yavas yavas esimden sogudu.. Dedikleriyle hareketleriyle bunu cok belli etti, en son ayrilirsaniz en cok ben sevinicem bastan beri yanlis bir evlilik diyorum dedi. Esim bunu bir türlü hazmedemedi..
Su an aramamasi sence umursamadigindan mi?

arada sevdikleriniz (aileler)olunca isterse leyla ile mecnun olsun insan sıkılır daralır. eşini de seni de anlıyorum. bence terapi gibi birşey teklif edin. ya da haftada belli bir gün belirleiyin gitmek için. ayrıca ikiniz beraber birşeyler yapın. yani akşam yemkten önce yatak odasına gidin? ya da sinema bileti alın? ya da arkadaş çağırın özellikle sizin gibi yeni evli ve "bağımsız" çiftleri. madem tek sorun o çabalayın ve eşinize iyi niytetinizi gösterin. "hep ailenleyiz. sen şöyle yap" demeyin de "seni özlüyorum. ben seninle şunu yapmak istiyorum " gibi. ve o ve ailesi teklif etmeden onları ziyaret etmeyi siz isteyin.

boşanmanın eşiğinde olan biri olarak söylüyorum:
1.eşini seviyosun kesinlikle tekrar denemelisiniz
2.aile terapisti için ikna et eşini
3.küçük bir ev de olsa biraz uzağa taşının.
bunların olması için mücadele et.ama ettin olmadı eşin gene aynı ise ömrünü de tüketme.

Back
X