• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler Dudak çevresinde çıkan sivilceler

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

neyiseda

En güzel hikayem ,kabul olmuş duam oğlum
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2015
3.524
2.975
333
Son 3 aydır dudak çevremde sivilce çıkmaya başladı. Çoğu da irinli ve ağrılı oluyor. Bunun nedeni ne sizce? Bu arada 3 yıl önce roaccutane tedavisi görmüştüm 2.kez.

Son 3 aydır dudak çevremde sivilce çıkmaya başladı. Çoğu da irinli ve ağrılı oluyor. Bunun nedeni ne sizce? Bu arada 3 yıl önce roaccutane tedavisi görmüştüm 2.kez.
Roaccutane tedavisi gördüyseniz demekki akneye yatkın bi cildiniz var..Sebebide budur çok yüksek ihtimalle.

Şimdi burada herkes tecrübelerini paylaşacak birine fayda eden bir ürün size etmeyecek belki. O yüzden bu denemelerle en fazla cildinizi bozarsınız.

En uygunu bir şekilde cildiyeciye gidip bütün testlerden geçip cilt yapınıza göre değerlendirilmesi. Sağlık testinden geçmeyide ihmal etmeyin lütfen.

Bildiğim kadarıyla dudak ve çene bölgesindeki sivilceler karaciğer problemlerinin habercisi. Roaccutane tedavisi de gördüyseniz bu ihtimal daha da artıyor. En kısa zamanda bir doktora görünmenizde fayda var bence.

Karacigerin yanı sıra, pcos, süt ürünleri ve gluten tüketimi de sebep olabiliyor. Buna ek olarak cildinizi temiz tutup yaz kış farketmeksizin güneş kremi kullanmalısınız

benim de son 2 senedir çenemde çok fazla özellikle kistik yapıda sivilceler çıkmaya başladı, maruz kaldığım strese bağladım. Stresten mi yoksa beslenme kaynaklı mı diye şeker ve beyaz un içeren her türlü mamulü, paketli gıdayı çıkardım bol su tükettim. Nispeten azaldılar ama maruz kaldığım stres artarak devam ettiği için tabi ki de tek tük yine görünmeye devam ettiler. Eğer beslenme kökenli bir şey değilse stres çok fazla etkiliyor. Ben bi de dayanamayıp elleyip yoluyorum, nurtopu gibi de lekelerim oldu, dexeryl krem ve bepanthenin yoğun onarıcı kremini karıştırıp sürdüğümde lekeler ve sivilceler bi tık azaldı ama tabi en doğrusu dermatoloğun muayene etmesi. Hiç de gitmedim, roaccutane vermesinden korktuğum için. İyi de besleniyorum ama hala daha çıkıyor. Stres bu modern hayatın cehennemi resmen ya.

Back
X