Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben gecede ıslatılmış fasulyeyi düdüklüye koyar bir 5 dakika haşlarım(düdük sesi çıkınca)o suyu döker yine düdüklüde önce soğanı sonra salçayı kavurup fasulyeyi koyar suyunu baharatını koyup 25 dadikada bu şekilde bişiririm(tüm bakliyatları böyle)mercimek çorbası 20 dk.patates-tavuk haşlama 10 dk.pırasa 10 dk.bamya yemeği 10dk.etli yemekler 30dk.yeşil mercimek 25 dk.etli karnı bahar yemeği 10dk.taze fasulye 20 dk.Bende 2 düdüklü tencere var genelde yemeklerimi düdüklüde yaparım diğerlerinde pilav,makarna çorba.
yaprak ve biber dolması yaptım mükemmel oluyor pilav yapanda var kalabalık misafirim gelince deneyeceğim patates haşlarım , mısır haşalrm , semizotu ıspanak pazı yemeklerini artık düdüklüde pişiriyorm bu tip yeşil sebzeler pişince azcık kalır ya düdüklüde pişince öyle olmuyo oldugu gibi kalıyor çok şaşırmıstım ilk seferinde eskiden nrmal tencerede 2 bağ semizotu pişiriridim azcık olur hemen biterdi şimdi 2 gun yiyoruz 3. gune bile artıyo
bende taze sebzeleri düdüklüde pişiririm. patates, mısır,tavuk düdüklüde haşlarım.
yengem etide düdüklüde kavuruyor (haşlamıyor kavuruyor)çok güzel ve yumuşacık oluyor ama ben yapmayı denemedim hiç bir gün denicem
hiç korkulacak bir tencere değil kızlar yemeğinizi koyun suyunuda koyun ayarlayın 1 müddet sonra ses çıkarcak diğer tarafına çevirin düdüğünü dakika tutun yemeğe göre 10 15 20 neyse artık kapatın altını buharını giderin pısss diye sesi gittimi kapağı açın işte bu kadar.
tavuğu 15 dakikada pişirir kolayca genelde uzun pişen zor yemekleri düdüklüde yapıyorum ilk kullanımda korkmuştum ama alıştım. korkacak bişey yokmuş yani kuru fasulye barbunya yaparım mısır haşlarım pratik oluyor hemde tasarruflu.
kızlar pilavlar ve çorbalar hariç herşeyi düdüklüde pişiriyorum yaprak sarması için ayaklı bi tencere dibi aldım üzeri delikli bölece altı yapışmıyo hemde 15 dakikada pişiyo
canım soğanı,etini,salçasını kavur sonra yeşil fasülyeyi koy suyu çok koyma yani fasülye bir parmak kadar sudan görünsün çünkü sulanıyor pişince daha sonra kapağını kapat 20 dk pişsin
Bende de tefal clipso vitamin var,sağolsun kayınvalidemin sevdiğim hediyelerinden birisi.
Yıllar önce çocukken Almanya'dan gelen kuzenim mısır yemek için ocaktaki eski düdüklü tenceresinin kapağını açtı ve kolu baştan aşağıya yandı o olaydan dolayı korkardım ama yeni nesil tencereler ki benim ilk göz ağrım Tefal'im ile mükemmel yemekler yapar olduk. Herkes parmaklarını yer:))))
Pilav hariç her şeyimi onda yapıyorum. Mesela mercimek çorbası sebzelerimi rendeleyip mercimeğide ekleyip oranlar suyunu eklerim 8 dakikada hazırdır.
Bu bir örnekti. Ama ben en çok soteleri,sebzeli et haşlamayı tefalle seviyorum, kuzu kapama vs. yağ bazen kullanmam ve inanın çok hoş lezzetler oluşuyor tavsiye ediyorum. Evet bir tencere için fazla pahalı ama buna değer benim en büyük yardımcım...
Bu arada buharda pişirme aparatı da var ondada sebzelerinizi ya da balığı pişirebilirsiniz. Bir de kışın,elma armut ve ayva tatlısı güzel oluyor. zaten alırsanız içerisinde tarifler kitapçığında ne kadar farklı çeşitleri bu tencere ile yapacağınızı görecekiniz.
Afiyet Olsun....
normal yemeği nasıl yapıyorsam öyle yapıyorum ben de tefal clipso kullanıyorum
yağını koyuyorum soğanı biraz çeviriyorum salçasını ekliyorum sonra sebzeyi sonrada biraz su ekliyorum biraz tuz pişiriyorum
kapağını açınca da istediğim başka baharat varsa kekik nane vs onu ekleyip bi iki çeviriyorum ateşte kapatıyorum altını zemuszemus
olur canım paylaşalımkaydirigubbakcemile5
ben yaprak sarması yapıyorum düdüklüde çok güzel oluyor
sarmaları düdüklüye dizdikten sonra yaprak sarmasının yarısına kadar suyunu koyuyorsun ve 10 bilemedin 15 dk pişiriyorum valla çok harika oluyor
ben nohutu fazlaca pişiriyorum. ilk önce ılık suda bekletiyorum şişince düdüklüde pişiriyorum. sonra başka bir tencerede soğanını kavurup içine kıyma veya et neli yapacaksam artık suyunuad koyup kaynatıyorum içerisine nohutları atıp 5 dk daha pişiriyorum. kalan nohutlarıda suyunu süzdürüp saklama kaplarıyla(tupper) buzluğa atıyorum. oradan çıkartıp tekrar yemek yapıyorum, nohutlu pilav yapıyorum pirinçde olr bulgurda. çok pratik oluyor. ayrıca düdüklüde pişen yemekler çok tatlı oluyor ufakalrından alıcam tüm yemekelri ondan yapıcam
canım bir gece önceden nohutunu tuzlu suda ıslat
ertesi günü tencerene etini koy kavur sonra soğanını salçasını koy ondan sonra nohutunu koy hepsini beraber uzun süre kavur özlü olması için püf nohta ondan sonra suyunu koy kapat ağıznı düdüklünün
ayrıca nohutu haşlamana gerek yok
bir gece önceden ıslatman yeterli
aslında bir tane daha almaya niyetim var düdüklü tencere
şuan herşeyi düdüklüde pişiren biriyim ancak yeni evlendiğim de mutfakta ellemeye dahi korkardım . hatta ilk kez patates haşlamıştım yani haşlamaya çalışmıştım . patatesleri tencereye suyla koyarak kapağını kendimce kapatıp bilgisayar oynamaya başlamıştım ki gözümün önünde havaya uçup mutfağın fayansına düşene kadar . bilg. kapatıp olay mahalinden uzaklaşmıştım. 1 sene boyunca korkudan hiç bişey denememiştim. ancak clipsini kapatmayı öğrendiğimden beri yemeklerim ona ben Allah a emanet :)) şaka şaka korkmayın