düdüklü tencere ile neler pişirilebilir?

• Konu Sahibi Konu Sahibi dtsly
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben düdüklü tenceremin kapağını çöpe atmıştım kullanmıyorum diye.Hiç kullanılmamış kapağı attım :roflol:nedenmii :roflol:çünkü kesinlikle korkudan kullanamazdım o tencereyiii:)))

bende cok korkuyorum
sadece nohut hasliyorum bosuna aldim yani sus olarak duruyor

nohut haşlamaya cesaretin varsa zaten kullanıyorsun demektir asıl bakliyat türü tıkar ve patlamaya yol açar

bende pilav makarna hariç bütün yemeklerimi onda yapıyorum .ancaaak bir gün kek yapıyım dedim ve tenceremi yaktım-tatlicadiarzu- .siz siz olun her duyduğunuzu düdüklüde pşirmeyin.

mercimek, ezo gelin çorbası yaparım. nohut, fasulye barbunya pişiririm. taze sebze karışır gibime geliyor. onları normal tencere pişiririm, taze fasulye falan. bir de patates haşlarım.

arkadaslar duduklutencere ıle pilav bıle pısırılebılıyomus dıye duydum.(ben sadece bıseylerı haslamak ıcın kullanıyorum da) siz neler pişiriyorsunuz merak ettım.çunku be yenı evlıyım.pek yemek bılmıyorum ve aynı zamanda da calısıyorum.daha hızlı oluyomus e tabı bıde basında beklemenız gerekmıyomus.eee neler pısırılebılır??sımdıden tesekkurler:hulya:

valla canım pilav zaten 20 dkda pişiyor düdüklüye gerek yok ama baklagiller için süper kolaylık koyuyorsun kuru fasulye yada nohutu ohhh 15 20 dkda hazır.ama nedense bana dakikalarca pişen yemek kadar lezzetli gelmiyor.

hiç korkulacak bir tencere değil kızlar yemeğinizi koyun suyunuda koyun ayarlayın 1 müddet sonra ses çıkarcak diğer tarafına çevirin düdüğünü dakika tutun yemeğe göre 10 15 20 neyse artık kapatın altını buharını giderin pısss diye sesi gittimi kapağı açın işte bu kadar.

tavuğu 15 dakikada pişirir kolayca genelde uzun pişen zor yemekleri düdüklüde yapıyorum ilk kullanımda korkmuştum ama alıştım. korkacak bişey yokmuş yani kuru fasulye barbunya yaparım mısır haşlarım pratik oluyor hemde tasarruflu.

kızlar pilavlar ve çorbalar hariç herşeyi düdüklüde pişiriyorum yaprak sarması için ayaklı bi tencere dibi aldım üzeri delikli bölece altı yapışmıyo hemde 15 dakikada pişiyo

düdüklü tencereyle kardeş gibi büyüdük biz, evimizin demirbaşıydı, hiç korkmadım kullanmaktan:))
ben patates bile haşlarım;) eğer yemeğin çabuk pişmesini istiyosam düdüklü kullanırım mutlaka.
neler pişirilebileceğine gelince, kek bile pişiren varmış:roflol: ben mi, yok onu denemedim hiç sırnaşık şey

selena'nın mesajını görmeden yazmıştım kek olayını:))

Son düzenleme:
Tavuk ,et haşlarım.
Nohut ,kuru fasulye ,barbunya haşlarım,
Patates ,mısır haşlarım.
ıki yıldır yeşil fasulye pişiriyorum, eti,soğanı, domatesi,yağı,salçayı ,baharatı, tuzu ,fasulyeyi ve az suyla koyup 25 dk pişiriyorum.
Tarhana çorbası pişiririm( un tarhanası değil , dövmeli tarhana)
Aklıma gelenler bunlar.
Eski komşum eski tarz düdüklüde(ağzı düz ,küt olan) kek ,pandispanya yapardı ,harika kabarırdı,şeklide güzel olurdu.
Dolmayı , sarmayıda pişirenler var ama ben yapmadım.
Canım annem kelle paça pişirir.
Korkmanıza gerek yok, sıcakken kapağını açmazsanız sorun yok.
Hemen açmanız gerekiyorsa soğuk suya tutun,havasını alarak kapağını öyle açın.

de gidin kızlar düdüklüde kuru bakliyat tavuk zor pişen yemekler pişirilir kısa zamanda olsun diye pilavın ne işi var düdklüde allah aşkına

düdüklü benim mutfakta elim ayağım ya
pilav makarna ve hazır çorbalar hariç her yemeğimi düdüklüde pişiririm yada haşlarım
zeytinyağlılarımı bile düdüklüde yaparım
saatlerce pişmeyen et yemekleri bile 30 - 45 dk arası pişiveriyor :lepi:

ayrıca pilavın lezzeti kısık ateşte, ağır ağır demlenmesinde zaten düdüklüde ne işi var ya akannehir

Son düzenleme:
Ya kıslar yaptıĞınızı anlatıyonuzda nasıl yaptıĞınızı da anlatsanız
benım tefsl clıpso var
kuru fasulye nohut ve et haŞlarım
pekı taze fasulyeyı nasıl yapıyonuz anlatırmısınız yada dıĞer yemeklerı

benİm tefsl clİpso var
pekİ taze fasulyeyİ nasıl yapıyonuz anlatırmısınız yada dİĞer yemeklerİ

canım soğanı,etini,salçasını kavur sonra yeşil fasülyeyi koy suyu çok koyma yani fasülye bir parmak kadar sudan görünsün çünkü sulanıyor pişince daha sonra kapağını kapat 20 dk pişsin

canım soğanı,etini,salçasını kavur sonra yeşil fasülyeyi koy suyu çok koyma yani fasülye bir parmak kadar sudan görünsün çünkü sulanıyor pişince daha sonra kapağını kapat 20 dk pişsin

TEŞEKKÜR EDERİM CNM EVDE VAR BU SEFER ÖYLE YAPAYIM BARİ
YANMAZ DİMİ :roflol:
DİBİ TUTMAZ UMARIM
BİKEZ KIRMIZI MERCİMEK DENEDİM DİBİ TUTMUŞ delikafadulden

Bende de tefal clipso vitamin var,sağolsun kayınvalidemin sevdiğim hediyelerinden birisi.

Yıllar önce çocukken Almanya'dan gelen kuzenim mısır yemek için ocaktaki eski düdüklü tenceresinin kapağını açtı ve kolu baştan aşağıya yandı o olaydan dolayı korkardım ama yeni nesil tencereler ki benim ilk göz ağrım Tefal'im ile mükemmel yemekler yapar olduk. Herkes parmaklarını yer:))))

Pilav hariç her şeyimi onda yapıyorum. Mesela mercimek çorbası sebzelerimi rendeleyip mercimeğide ekleyip oranlar suyunu eklerim 8 dakikada hazırdır.

Bu bir örnekti. Ama ben en çok soteleri,sebzeli et haşlamayı tefalle seviyorum, kuzu kapama vs. yağ bazen kullanmam ve inanın çok hoş lezzetler oluşuyor tavsiye ediyorum. Evet bir tencere için fazla pahalı ama buna değer benim en büyük yardımcım...

Bu arada buharda pişirme aparatı da var ondada sebzelerinizi ya da balığı pişirebilirsiniz. Bir de kışın,elma armut ve ayva tatlısı güzel oluyor. zaten alırsanız içerisinde tarifler kitapçığında ne kadar farklı çeşitleri bu tencere ile yapacağınızı görecekiniz.

Afiyet Olsun....

benİm tefsl clİpso var
pekİ taze fasulyeyİ nasıl yapıyonuz anlatırmısınız yada dİĞer yemeklerİ

normal yemeği nasıl yapıyorsam öyle yapıyorum ben de tefal clipso kullanıyorum
yağını koyuyorum soğanı biraz çeviriyorum salçasını ekliyorum sonra sebzeyi sonrada biraz su ekliyorum biraz tuz pişiriyorum
kapağını açınca da istediğim başka baharat varsa kekik nane vs onu ekleyip bi iki çeviriyorum ateşte kapatıyorum altını zemuszemus

Back
X