düğme fobim var :( nasıl mı?

berraksu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2012
266
7
26
Bursa
belki sizlere garip gelebilir ama düğmeye karşı fobim var.. evet bildiğimiz düğme
çocukluğumdan beri düğmeli kıyafetler giyemiyorum okula önlük ve gömlek giymek bana işkence gibi geliyordu. neyse ki okul faslı bitti :)
yazın bir sorun olmuyor tşört giyiyorum falan ama kışın benim için büyük sorun oluyor. düğmeye dokunmak yada düğmeli kıyafet giymek bir yana başkasının üzerinde görsem bile midem bulanıyor. bu arada bu sene fermuar fobiside başladı...

düğmesiz pantolon, kıyafet, yada çanta bulmakta zorlanıyorum :( benden başka gibi düğme, fermuar fobisi olan var mı yoksa be numunelik miyim çok merak ediyorum...

Son düzenleme:
bende sevmem :9: hatta kucuckken zorla giydirmeye calısırlardı yıkardım ortalıgı su yasıma geldim okul dısında hic giymedim uzerinde dugme olan bir sey banada itici geliyor

vay be..
cok zor bi fobi..
yasamini nasil zorlastirdigini tahmin bile edemiyorum :S
bencede bu fobilerini yenmeye bak :15:

ayyy benim eşimde de var,cok sevdiğim düğmeli bluzumu giiyemiyorum hiç
şimdi kendisi yer bezi oldu:5::5::5:

ayrıca bir arkadasımda daha şiddetlisi vardı,en azından eşim büyük düğmeleri sevmez sadece

sormayın çok zorlanıyorum sırf bu yüzden şık giyinemiyorum :) düğmesiz pantolon bulmak ne kadar zor bir şey düşünün...

şimdiye kadar bir uzmandan yardım almadım bu fobiyi yenebilir miyim hiç bilmiyorum resmen iğreniyorum bir keresinde kardeşim üzerime düğme attı az daha çıldırıyordum. sanırım psikiyatriye gitmem gerekli

bu arada yalnız değilmişim bir nebze rahatladım :)

Son düzenleme:
Benim oğlumda da var. 6 yaşında geçen yıla kadar gömlek bile giymezdi şimdi okul gömleklerini giyiyor ama büyük düğmeli hiç bir şeyi görmek bile istemiyor. Okul hırkasının önünü dikip düğmelerini söktüm.

Bugün trençkotumu sandalyeye asmıştım, yemek yiyordu masada, kaldırmamı istedi.

Okul dışında gömlek giydiremiyorum... Ben bunu fobi olarak değilde takıntı olarak görüyordum...

Allahtan fermuar fobisi yok, pantolon nasıl giydirirdim...

Son düzenleme:
Benim düğme fobim küçükken daha büyük boyuttaydı. Sofrada düğmeli kıyafet giyen birini görünce asla yemek yiyemezdim. Dokunmak istemezdim dokunursam ellerimi hemen yıkardım. Ama artık eskisi kadar yok fobim yine de düğmeli kıyafetlerden uzak dururum ve sevmem. Genelde düğmesiz kıyafetler alırım. Başka çaremiz yok malesef.

ilk defa duyuyorum böyle bir fobiyi daha önce duymadım bakalım daha neler duyacağız bunu kendiniz tek düğmeli bir şeyler giyerek başlayıp yenebilirsiniz:9:

çok enteresanmış.yani zor bi durum olsa gerek.sonuçta fermuarsız ve düğmesiz bir pantolon,gömlek veya etek bulmak neredeyse imkansız.düğmesiz ya da fermuarsız kaban ,mont falan da olmaz.çanta falan bulunur belki ama.bence siz bir uzmandan yardım almalısınız.peki fobi boyutunda olduğuna emin misiniz?fobi çok ciddi bir korkudur çünkü.mesela bende örümcek fobisi var,öyle böyle değil.bit kadar olsa köşe bucak kaçarım.resmini görsem kalp çarpıntısı,tansiyon düşmesi,adrenalin salgılama gibi durumlar yaşıyorum.aksi gibi gelir beni bulur hep.çekiyorum sanki.bu yüzden çok zor durumlar yaşadım.bi gün arabanın içinde örümcek gördüm,hareket eden arabadan atlamama ramak kaldı.zor bela indim.yaşam kalitem düştü.sizce sizinki de bu boyutta mı,yoksa sadece bir ürperti mi?

çok enteresanmış.yani zor bi durum olsa gerek.sonuçta fermuarsız ve düğmesiz bir pantolon,gömlek veya etek bulmak neredeyse imkansız.düğmesiz ya da fermuarsız kaban ,mont falan da olmaz.çanta falan bulunur belki ama.bence siz bir uzmandan yardım almalısınız.peki fobi boyutunda olduğuna emin misiniz?fobi çok ciddi bir korkudur çünkü.mesela bende örümcek fobisi var,öyle böyle değil.bit kadar olsa köşe bucak kaçarım.resmini görsem kalp çarpıntısı,tansiyon düşmesi,adrenalin salgılama gibi durumlar yaşıyorum.aksi gibi gelir beni bulur hep.çekiyorum sanki.bu yüzden çok zor durumlar yaşadım.bi gün arabanın içinde örümcek gördüm,hareket eden arabadan atlamama ramak kaldı.zor bela indim.yaşam kalitem düştü.sizce sizinki de bu boyutta mı,yoksa sadece bir ürperti mi?

tam olarak bunun ne olduğunu bilmediğim için başlığa fobi diye yazdım.. sizin fobiniz üzerinden anlatıyım durumumu mesela örümcek görsem iğrenmem ,ürpermem yada korkmam ama üzerimde düğmeli bir şey bulunursa iğrenirim, ürperirim, kendimi rahatsız hissederim durumumu bu şekilde özetleyebilirim. bu durumun üzerine gideyim bir gün düğmeli bir kıyafetle gezeyim diyorum ama olmuyor, kendimi zorlasam da giyemiyorum.

Aaa cok tuhaf bir fobi bende ilk defa duyuyorum :44:
Peki dügme adi da sizi rahatsiz ediyormu?
Yada bir erkekten hoslandiginizda üzerinde dügmeli bir giysi olsa itici geliyormu?

Koumpounophobia olarak geçer tıpta...
Fobiler ilaçlı tedavi gerektirir...Psikiyatriye gitmeniz gerekiyor.

Af buyur :53:

Okunuşunu da yazsaydın bari kuzum :44:

Buara acayip acayip terimler varmış sende de :27:

Konu sahibi çocukluğuna inmek gerekiyo sanırsam :ssz:

Görümcemin kızı iki yaşındayken fermuarı boğazına sıkıştırmış Ondan beri fermuarlı giymiyo korkusuna.

Acaba sende de mi böyle korku var.Ama bu sene diyosun bilemicem :44:

Düğme korkunu çözemedim.Psikiyatra başvur bence yardımı dokunur mutlak...

Duydugum en garip fobinin sampuan/sabun fobisi oldugunu sanirdim. Bununla birlikte bir yasima daha girdim. Uzman yardimi al, boyle hayat gecmez. Kacamazsin dugmelerden.

Back
X